Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Re: Citroenom C4 ali Golf VI

Napisal/-a Badzo Pe mar 09, 2012 10:19 pm

WMB je napisal/-a:
Badzo je napisal/-a:Za dve strani postov, od tega 50% natolcevanja WMBja kako je vse ostalo kar je slabše kot ima on za en falus, da golfa če ni vsaj Highine in ne stane vsaj 17k eur je kupovat đabe itd :roll:
Razna natolcevanja kateri je bolši in kateri ne, so zopet debate za v peskovnik oz. ob šank!
V resnici gre za dva avta, ki se zelo težko primerjata med seboj, skupen jima je razred, podobna velikost, to je pa tudi vse!

Bi pa avtorju teme priporočal, če mu ni problem 80eur na leto več za registracijo tole:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5743310&show=1

Se bo sigurno bolje podal avtu kot pa švohnejši HDI. Tudi poraba zna biti celo manjša oz. največ kar bo, bo enaka, ker ima ta 6 stopenjski menjlanik, več navora tako da se tudi motor manj "matra", sploh pri vožnji na AC.

Če si pa peljal 93konjskega HDIja in ti zadošča, potem pa moj predlog pozabi in just go for it! ;) :)

Še enkrat tudi zate, ki nekaj bereš in ne razumeš, sedaj ne vem zakaj ne razumeš...a si tolk...ču...t ali kaj.....preberi večkrat, ti toplo priporočam....še enkrat...cena med enako opermljenem C4 in Golfom ni le 1000€ razlike....Ali sedaj zastopiš?????? Bolj po kmečko ne znam povedat!!! Pa brez zamere....ker boš spet verjetno pisal adminom, da te napadam tle po forumu :) :) :)

Ne bom ti sploh odgovarjal na post, ker se mi ne da (prepričevat prepričanega..), ampak tole mi pa povej: KDAJ sem jaz pisal adminom da me ti ali pa kdorkoli drug napada tu po forumu?? :roll:
Od kje za vraga ti ta izmišljotina!?!?!?!?!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe mar 09, 2012 10:25 pm

joj ste nekateri glupi. za golfa daš v štartu že 2-3K € več, in potem je tudi rabljen lahko 2-3K€ dražji (kar je logično). Komu to ne kaže pamet?

Ni pa zaradi tega nič kaj bolj kvalitetni. samo spomnimo se vw 2.0 tdi itd. tak da, o kvaliteti raje kdaj drugič.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe mar 09, 2012 10:28 pm

maius28 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
maius28 je napisal/-a:Halo g.King. Kie pa lepo pusti in raje renaulte daj notri. Ni ga čez Kio. Golf in C4 se lahko skrijeta. pa za 9.999 dobiš avto z 7. letno garancijo. :D

Saj sem napisal, da nimam nič proti kiam :D :D ( super vozila, da ne bo pomote) a vseeno mi gre na živce to kao merjenje dolžine .... ( vsi vemo o čem govorim ) kdo je boljši, lepši ..... bla bl bla bla....... . To se nikoli ne neha. Kar pa si napisal spodaj pa je moje mnenje tako: zakaj sploh hodite švabe gledat, če jih ne morete prebavljat? Pa delat neke izračune o tem kdo je ugodnejši. [size=150]Ne razumem ko pa vsi veste, da je golf in company predrag oz. si ga ne želite[/size]. :roll: :roll:

Pa nehajte žolče zlivat kle na forumu. Pejte raje v salone težit. ;) ;)

lp

V salonu ne poslušajo. Tu pa lahko več povemo, predvsem pa je forum tudi zato, da se kaj pomenimo. King1, čas bi bil, da se srečamo na kavici in tam kaj povemo. Bo lažje. Ti pridi z novim vagom, jaz pa z francozom pa bo. Pa ne Domžale. :D :D

Na kratko: Golf je standard v razredu, je pa predrag in pika.

Sam sem tudi zaključil tule.

LP

P.S.: King1, če maš čas, javi na ZS - kavica.

Ti jutri pošljem zasebno. ;) Ajde

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po mar 12, 2012 2:08 pm

sašo5 je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4485535&show=1

Golfa s tako opremo in ceno lahko samo sanjaš.

Točno tako....4000€ je treba dodati in bo Golf....

točno toliko je tudi boljši..........pika :!: Kdo hoče razumet_razume, kdor hoče plačat_plača in tudi ve zakaj....pika :!:

Ne pa ni! =P

Čeprav bi ga sam osebno imel še vedno raje kot bilokaterega francoza v tem razredu (Megane, P308, C4), ki mi zaradi mehkobe ne odgovarjajo.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po mar 12, 2012 2:18 pm

Polo78 je napisal/-a:Ne pa ni! =P

Čeprav bi ga sam osebno imel še vedno raje kot bilokaterega francoza v tem razredu (Megane, P308, C4), ki mi zaradi mehkobe ne odgovarjajo.

Ne vem kdaj si se ti nazadnje vsedel v francoza. Že davnega leta 2004 je bil Clio (letnik 2003) trši za vozit od takratnega Golfa IV z Generation paketom opreme. Pred dvema letoma pa sem bil tudi sam v podobni dilemi kot avtor te teme (le da je bilo v igri še več kandidatov), pa med vsemi preizkušenimi ni bilo opaziti bistvene razlike v trdoti sedenja, je pa res da so razlike v razmerju pedala, volan, sedež precej različna od proizvajalca do proizvajalca, ampak to že spada v poglavje ergonomije.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 12, 2012 3:07 pm

Ma zaj....vse tle na foromu pa kup A3 :mrgreen:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 13, 2012 12:08 pm

tristan01 je napisal/-a:

Ne vem kdaj si se ti nazadnje vsedel v francoza. Že davnega leta 2004 je bil Clio (letnik 2003) trši za vozit od takratnega Golfa IV z Generation paketom opreme. Pred dvema letoma pa sem bil tudi sam v podobni dilemi kot avtor te teme (le da je bilo v igri še več kandidatov), pa med vsemi preizkušenimi ni bilo opaziti bistvene razlike v trdoti sedenja, je pa res da so razlike v razmerju pedala, volan, sedež precej različna od proizvajalca do proizvajalca, ampak to že spada v poglavje ergonomije.

LP Tristan01

Nisem imel v mislih samo mehkih sedežev ampak tudi vse ostalo (mehki volanski mehanizmi, ki ne dajejo povratnih informacij, "mlahavi" menjalniki napram konkurenci, itd.). Čeprav bi se tudi o sedežih dalo razpravljat. Ja, za Clia letnik 2003 (Clio 2 gen. facelift) pa vem, da je imel sedeže presenetljivo trde (za francoza), ker ga je imel kolega in sem se kar precej prepeljal (tudi vozil sem ga), ostalo je bilo pa kot sem zapisal zgoraj. Verjetno je tudi ergonomija tista, ki mi ni ustrezala. Povedal sem pa zgolj svoje mnenje, ki avtorju teme lahko pomaga, lahko pa tudi ne. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 13, 2012 7:31 pm

Polo78 je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:

LP Tristan01

Nisem imel v mislih samo mehkih sedežev ampak tudi vse ostalo (mehki volanski mehanizmi, ki ne dajejo povratnih informacij, "mlahavi" menjalniki napram konkurenci, itd.). Čeprav bi se tudi o sedežih dalo razpravljat. Ja, za Clia letnik 2003 (Clio 2 gen. facelift) pa vem, da je imel sedeže presenetljivo trde (za francoza), ker ga je imel kolega in sem se kar precej prepeljal (tudi vozil sem ga), ostalo je bilo pa kot sem zapisal zgoraj. Verjetno je tudi ergonomija tista, ki mi ni ustrezala. Povedal sem pa zgolj svoje mnenje, ki avtorju teme lahko pomaga, lahko pa tudi ne. ;)

Kar se odebeljenega tiče, so francozi še vedno zelo mehki, nekatere nas to (zelo) moti, spet drugim je prednost...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po mar 19, 2012 12:06 am

jasmin92 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Za koliko denarja pa to gledaš oz kakšno opremo si želiš?

Dal bi okrog 15.000€ (avto v vrednosti +16.000€, saj štejejo razne popuste) za avto. Se pravi, za ta denar dobim bolje opremljenega C4? Zaenkrat sem imel testno vožnjo z novim C4 in sem bil kar zadovoljen z udobjem, videzom. Moram probati še Golf-a.

Si že probal Golfa? Vtisi?

Meni se zdi nekako tkole in s tem ne odkrivam ravno tople vode: C4 pomeni bolj udobje + še kar dosti opreme za še kar nizko ceno (sploh upoštevajoč popuste, ki niso ravno majhni). Seveda bi se znal najti še kakšen, ki mogoče ponuja še nekaj več opreme za tako ali nižjo ceno, ampak pustimo to. O kakšni DS liniji, konkretneje DS4-ki tu nima smisla govoriti, ker je pač dražji in že to je zadosten razlog + kolikor je meni znano nič popustov.
Na drugi strani Golf VI, ki bi morebiti znal imeti nekaj večje popuste v tem letu kot jih je imel dosedaj, sploh proti koncu leta zaradi prihoda nove generacije, njegova glavna značilnost napravim C4 je, da je bolj trd, čeprav je tudi slednje relativen pojem in verjetno ni trd kot morebiti kakšen Focus, Civic ipd. Kar se opreme in cene tiče je verjetno C4 boljša izbira, lahko pa da se tudi motim sam ne vem, če ima VW take popuste, res pa je, da za rabljenega Golfa, sploh dizla, dobiš več na našem trgu kot za praktično katerikoli avtomobil (kamor spada tudi C4, ki pa seveda ni edini).

In na koncu vsaj jaz pridem do vprašanja kako dolgo bom imel avtomobil, dlje pomeni večja izguba cene, po drugi strani je po vsej verjetnosti C4 bolje opremljen. In pa seveda glavno, vsaj zame, udobje proti nekaj več dinamike.
Bom tako rekel, neizbežno subjektivno, meni je bolj pomembno udobje, ker roko na srce za neko dirkanje cest skorajda nimamo v Sloveniji + da bi bolj dinamično podvozje, krmilni mehanizem in še kaj od Golfa res prišlo do izraza bi oba moral prekletno gnati čez marsikatere predpise in seveda ostre ovinke, vendar pa ponavadi povprečni vozniki v Sloveniji tega ne delamo, da ne omenjam nezakonitosti,... ;)
Leta nazaj smo imeli Bx-a, ki je bil daljni predhodnik današnje C5-ke in ja, imel je hidravlično vzmetenje in ti povem, da če si hotel prtisniti po gasu in iti v ovinek je šlo brez problema s 1.6 bencinarjem 96 KM (še stara generacija), narejen januarja 1988. Vendar pa večino časa itak nismo ravno dirkali milo rečeno in smo predvsem cenili njegovo potovalno udobje. 8) Tako da kaj pa rabiš ne vem kakšno dinamiko, ki te potem še malo manj kot prebuta na vsaki poti, kjer so prisotne grbine,...

Novega C4 (seveda nima hidravlike) še nisem vozil, se pa verjetno tudi da dovolj hitro peljati, če to želiš, je pa za normalno vožnjo udobnejši in prostornejši - bolj uporaben od Golfa. Slednji bolj dinamičen, bolj se zliješ z okolico.
Kaj hočeš?

Za tiste, ki vas zanimajo normalne cene C4 (brez popustov - slednji so odvisni od več dejavnikov,...) in druge informacije o C4, da je konec nekih ugibanj,...:
Odkrijte C4

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Po mar 19, 2012 11:31 am

Evo vtisi iz prve roke:

* Golf je soliden avto, 1.2 tsi motor je super 6 prestav ga naredi zelo uporabnega tako v mestu kot na avtocesti. Izdelava je solidna, se pa vseeno najde že pri novem kakšen čriček. Tehnika je zelo dobra, ergonomija tudi, vse skupaj je narejeno da služni, ne pa da zabava oz "boža oko".

* Citroen - švoh dizel ima 5 prestav, kar v smilsu optimalne porabe ni v redu. Noter je fino zastavljen, oprema ima kar nekaj, sedeži so ok. Motor prijetno tiho deluje in korektno opravlja delo. Tudi pod razno ni dirkač. Zunanjost je stvar okusa, manevrski prostor oz. tržni delež bo zelo odvisen od % popusta in končne cene. Čudežev v tem segmentu pa tudi sam Citroen pomoje ne pričakuje...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov