uros_p je napisal/-a:Mislim, da je tale video kar primeren za tole debato
cruiser1 je napisal/-a:Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com![]()
Trenutno najboljša izbira na avto.netu za vleko prikolic s konji in potovalni avto za družino.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5105823&show=1
~toMmy~ je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com![]()
Trenutno najboljša izbira na avto.netu za vleko prikolic s konji in potovalni avto za družino.
Trenutno vozim kombi, ki je praktično isto dolg in verjetno ožji od tega. To je odlična izbira za vleko prikolic s konji, tukaj se pa počasi konča!Dolžine in širine sem vajen, preglednost je odlična, ampak vsakdanja uporabnost je porazna. Ne vem kakšne parkinge imate pri vas, ampak jaz bi s tem doma, v Ljubljani in na morju bil obsojen na zvrhano mero pešačenja, ker parkiraš lahko samo na "izbranih" mestih. Sploh se mi ni problem vozit po ozkih in strmih cesticah, obračat na nemogočih mestih ipd., ampak takšna velikost avtomobila je za vsakdanjo rabo scanje proti vetru, pa če so tebi še ne vem kako všeč!
cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com![]()
Trenutno vozim kombi, ki je praktično isto dolg in verjetno ožji od tega. To je odlična izbira za vleko prikolic s konji, tukaj se pa počasi konča!Dolžine in širine sem vajen, preglednost je odlična, ampak vsakdanja uporabnost je porazna. Ne vem kakšne parkinge imate pri vas, ampak jaz bi s tem doma, v Ljubljani in na morju bil obsojen na zvrhano mero pešačenja, ker parkiraš lahko samo na "izbranih" mestih. Sploh se mi ni problem vozit po ozkih in strmih cesticah, obračat na nemogočih mestih ipd., ampak takšna velikost avtomobila je za vsakdanjo rabo scanje proti vetru, pa če so tebi še ne vem kako všeč!
Jaz sem doma v Ljubljani pa nimam z uporabo pick upa nič večjih problemov, kot nekdo z kakšnim osebnim avtomobilom, sicer sem pa to na forumu že 1000x povedal. Kar je pa najpomebnejše kombiji so precej manj okretni in pregledni tudi, če je manjši, kot pick up! To je, kot noč in dan! Od vseh treh avtomobilov, ki jih imam doma je pick up najbolj okreten in praktičen za mestno vožnjo ali parkiranje tudi v PH pa je več, kot pol metra daljši in dobrih 30cm širši od ostalih dveh ampak to slovenske glave nikoli ne bodo dojele.
Če bi imel družino in 30000eur za nakup avtomobila bi si jaz zagotovo omislil kaj takega, kot je F350 v oglasu pa če tudi z njim nikoli nebi vlekel prikolice. Je pa res ,da sem v tem okolju za večino čudak in be*ak zato mi je jasno, da se nihče ne strinja z mano
lisko je napisal/-a:
Če smo že of....Jaz se strinjam. Videl včeraj na lastne oči. Situacija na parkingu porazna...avti parkirani iz obeg strani potem pa se veseljaki nabijejo še na sredino...Se pripeljem že od daleč vidim kako en tišči ta starga luota v en parking ( ki je bil čist na koncu.....po parih poskusih je obupal pa še niti mimo prve ovire ni prišel....) se odpelje pa mi kaže da ni parkinga....ja kak ne če ga gledam (verjetno zelo podobne misli, da kao če maš tak velik avto ni šans da kje parkiraš razen na kakem samotnem travniku) No brez problema se mi uspelo zrinit na tisti parking. Pridem nazaj in en ata nikakor ne uspe spravit golfa dvojkico iz parkinga.....ne gre tu ne gre tam. Se parkira nazaj in vzvišeno opazuje češ kak bo men uspelo.....nobenga blema malo levo malo desno...malo prilaganje ogledal pa smo zunaj. Jeep je večji od R5 pa Jeepa lažje parkiraš.
LaMike je napisal/-a:Pa upam, da veš, da je f350 4x4 v velikost za skoraj 2 tvoja jeepa?
LaMike je napisal/-a:Pa upam, da veš, da je f350 4x4 v velikost za skoraj 2 tvoja jeepa?
cruiser1 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com![]()
Jaz sem doma v Ljubljani pa nimam z uporabo pick upa nič večjih problemov, kot nekdo z kakšnim osebnim avtomobilom, sicer sem pa to na forumu že 1000x povedal. Kar je pa najpomebnejše kombiji so precej manj okretni in pregledni tudi, če je manjši, kot pick up! To je, kot noč in dan! Od vseh treh avtomobilov, ki jih imam doma je pick up najbolj okreten in praktičen za mestno vožnjo ali parkiranje tudi v PH pa je več, kot pol metra daljši in dobrih 30cm širši od ostalih dveh ampak to slovenske glave nikoli ne bodo dojele.
Če bi imel družino in 30000eur za nakup avtomobila bi si jaz zagotovo omislil kaj takega, kot je F350 v oglasu pa če tudi z njim nikoli nebi vlekel prikolice. Je pa res ,da sem v tem okolju za večino čudak in be*ak zato mi je jasno, da se nihče ne strinja z mano
lisko je napisal/-a:
cruiser1: Manjši al večji na terenu ga poje
~toMmy~ je napisal/-a:
Daj mi prosim razloži, kako je lahko širše vozilo z večjim obračalnim krogom (že pri krajši verzij) bolj okretno!Glej, vozim sedem metrskega kombija po zakotnih vasicah, obračam na mestih, kjer bi vsaj tretjina slovenskih voznikov imela težave z avtom, vajen sem tega kombija in mi ga res ni problem vozit, bolj se znajdem kot veliko voznikov z majhnimi avtomobili na istih cestah, ampak naj sem ga še tako vajen in naj je še tako okreten, pregleden ipd., velikost je velikost in zahteva svoj prostor, ki ga pa že ob malo večji gužvi na parkingih enostavno ni, pa če se postaviš na trepalnice.
Takšnih zgodbic, kako sem bil (s kombijem ali karavanom) bolj spreten od koga v majhnem avtomobilčku je bilo že ogromno, ampak ne odbijejo niti milimetra dolžine ali širine...
Gosic je napisal/-a:Kaj pa kaj takega?
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5847654
Odličen motor, priznane kakovosti, rezervni deli pocen, poraba majhna. Uporabljen samo ob dopustih za vožnjo po avto kampu-malo kilometrov.
Mislim da je boljša izbira, kakor majhni pick upi z 12.0 mašinami, obvezno ameriškega porekla.
uros_p je napisal/-a: Namreč, pogosto opažam, da imajo tisti z manjšimi avti dosti manjši občutek za prostor, globino in razdalje, kot tidti, ki furajo večje avte. Mogoče je to zato, ker smo tisti z večjimi avti prisiljeni vedno vozit in obračat na knap, včasih na milimetre, kar pa nas izpopolni. In potem če prideš z večjim avtom in svojim znanjem v mesto, boš brez problema lažje in z manj truda parkiral pickup-a ali bilokateri drugi večji avto, kot večina ljudi svoje majhne konzerve, za katere ponavadi potrebujejo 2m prostora okoli in okoli, da si sploh upajo volan obrnit.
kljukec je napisal/-a:
zakaj mešaš hruške pa jabolka - nevem al se delaš bukovga.....
če je voznik nesposoben, ni važno če se vozi z avtobusom al pa smartom- pač ne zna ne parkirat ne obračat.... sam to ni razlog, da če znaš ti obrnit boeinga tam kjer nekdo ne zna mopeda, da trdiš, da je le
ta manj okreten
kljukec je napisal/-a:kar se tiče pa boxsov ob cesti - standardi so isti že desetletja avtomobili pač ne![]()
lp
cruiser1 je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:
zakaj mešaš hruške pa jabolka - nevem al se delaš bukovga.....
če je voznik nesposoben, ni važno če se vozi z avtobusom al pa smartom- pač ne zna ne parkirat ne obračat.... sam to ni razlog, da če znaš ti obrnit boeinga tam kjer nekdo ne zna mopeda, da trdiš, da je le
ta manj okreten
Morda sem res bukov, ker nikakor ne morem razumeti, da imajo nekateri stalno problem z "preozkimi", "neprimernimi" cestami in parkirišči.
Imaš prav, da so nekateri res smotani in bi bilo bolje za vse, da sploh nebi nikoli sedli v avto. Zanimivo pa je, da po mojih opažanjih večina teh najbolj smotanih voznikov vozi najmanjše avtomobile, še bolj zanimivo pa je, da je tudi zame vožnja, parkiranje, obračanje... najbolj težavno ravno v teh malih jajčkih.kljukec je napisal/-a:kar se tiče pa boxsov ob cesti - standardi so isti že desetletja avtomobili pač ne![]()
lp
Ja to je pa še ena cvetka. Daneš še vedno rišejo tako majhne bokse, da še fičo komaj not pride
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov