Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Re: avto za vleko priklice z skupno maso 2t

Napisal/-a uros_p Sr mar 28, 2012 9:38 pm

Mislim, da je tale video kar primeren za tole debato
Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr mar 28, 2012 10:25 pm

uros_p je napisal/-a:Mislim, da je tale video kar primeren za tole debato

No, potrjuješ tezo, ki sem jo v mojem sarkastičnem postu postavil. Eni pretiravate v tej temi, da je joj...
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če mar 29, 2012 2:28 pm

Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com ;)

Trenutno najboljša izbira na avto.netu za vleko prikolic s konji in potovalni avto za družino.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5105823&show=1

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 29, 2012 6:42 pm

cruiser1 je napisal/-a:Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com ;)

Trenutno najboljša izbira na avto.netu za vleko prikolic s konji in potovalni avto za družino.

Trenutno vozim kombi, ki je praktično isto dolg in verjetno ožji od tega. To je odlična izbira za vleko prikolic s konji, tukaj se pa počasi konča! :D Dolžine in širine sem vajen, preglednost je odlična, ampak vsakdanja uporabnost je porazna. Ne vem kakšne parkinge imate pri vas, ampak jaz bi s tem doma, v Ljubljani in na morju bil obsojen na zvrhano mero pešačenja, ker parkiraš lahko samo na "izbranih" mestih. Sploh se mi ni problem vozit po ozkih in strmih cesticah, obračat na nemogočih mestih ipd., ampak takšna velikost avtomobila je za vsakdanjo rabo scanje proti vetru, pa če so tebi še ne vem kako všeč! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če mar 29, 2012 7:38 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Sicer sem že zdavnaj obupal in sem si rekel, da ne bom več sodeloval v podobnih temah kjer nekdo išče avto za vleko ampak se vseeno nisem mogel premagati in bom spet malo razburil uporabnike a.com ;)

Trenutno vozim kombi, ki je praktično isto dolg in verjetno ožji od tega. To je odlična izbira za vleko prikolic s konji, tukaj se pa počasi konča! :D Dolžine in širine sem vajen, preglednost je odlična, ampak vsakdanja uporabnost je porazna. Ne vem kakšne parkinge imate pri vas, ampak jaz bi s tem doma, v Ljubljani in na morju bil obsojen na zvrhano mero pešačenja, ker parkiraš lahko samo na "izbranih" mestih. Sploh se mi ni problem vozit po ozkih in strmih cesticah, obračat na nemogočih mestih ipd., ampak takšna velikost avtomobila je za vsakdanjo rabo scanje proti vetru, pa če so tebi še ne vem kako všeč! :D

Jaz sem doma v Ljubljani pa nimam z uporabo pick upa nič večjih problemov, kot nekdo z kakšnim osebnim avtomobilom, sicer sem pa to na forumu že 1000x povedal. Kar je pa najpomebnejše kombiji so precej manj okretni in pregledni tudi, če je manjši, kot pick up! To je, kot noč in dan! Od vseh treh avtomobilov, ki jih imam doma je pick up najbolj okreten in praktičen za mestno vožnjo ali parkiranje tudi v PH pa je več, kot pol metra daljši in dobrih 30cm širši od ostalih dveh ampak to slovenske glave nikoli ne bodo dojele.
Če bi imel družino in 30000eur za nakup avtomobila bi si jaz zagotovo omislil kaj takega, kot je F350 v oglasu pa če tudi z njim nikoli nebi vlekel prikolice ;) . Je pa res ,da sem v tem okolju za večino čudak in be*ak zato mi je jasno, da se nihče ne strinja z mano =P

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 29, 2012 8:28 pm

cruiser1 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Jaz sem doma v Ljubljani pa nimam z uporabo pick upa nič večjih problemov, kot nekdo z kakšnim osebnim avtomobilom, sicer sem pa to na forumu že 1000x povedal. Kar je pa najpomebnejše kombiji so precej manj okretni in pregledni tudi, če je manjši, kot pick up! To je, kot noč in dan! Od vseh treh avtomobilov, ki jih imam doma je pick up najbolj okreten in praktičen za mestno vožnjo ali parkiranje tudi v PH pa je več, kot pol metra daljši in dobrih 30cm širši od ostalih dveh ampak to slovenske glave nikoli ne bodo dojele.
Če bi imel družino in 30000eur za nakup avtomobila bi si jaz zagotovo omislil kaj takega, kot je F350 v oglasu pa če tudi z njim nikoli nebi vlekel prikolice ;) . Je pa res ,da sem v tem okolju za večino čudak in be*ak zato mi je jasno, da se nihče ne strinja z mano =P

Če smo že of....Jaz se strinjam. Videl včeraj na lastne oči. Situacija na parkingu porazna...avti parkirani iz obeg strani potem pa se veseljaki nabijejo še na sredino...Se pripeljem že od daleč vidim kako en tišči ta starga luota v en parking ( ki je bil čist na koncu.....po parih poskusih je obupal pa še niti mimo prve ovire ni prišel....) se odpelje pa mi kaže da ni parkinga....ja kak ne če ga gledam (verjetno zelo podobne misli, da kao če maš tak velik avto ni šans da kje parkiraš razen na kakem samotnem travniku :D ) No brez problema se mi uspelo zrinit na tisti parking. Pridem nazaj in en ata nikakor ne uspe spravit golfa dvojkico iz parkinga.....ne gre tu ne gre tam. Se parkira nazaj in vzvišeno opazuje češ kak bo men uspelo.....nobenga blema malo levo malo desno...malo prilaganje ogledal pa smo zunaj. Jeep je večji od R5 pa Jeepa lažje parkiraš.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če mar 29, 2012 8:39 pm

Pa upam, da veš, da je f350 4x4 v velikost za skoraj 2 tvoja jeepa?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če mar 29, 2012 9:00 pm

lisko je napisal/-a:
Če smo že of....Jaz se strinjam. Videl včeraj na lastne oči. Situacija na parkingu porazna...avti parkirani iz obeg strani potem pa se veseljaki nabijejo še na sredino...Se pripeljem že od daleč vidim kako en tišči ta starga luota v en parking ( ki je bil čist na koncu.....po parih poskusih je obupal pa še niti mimo prve ovire ni prišel....) se odpelje pa mi kaže da ni parkinga....ja kak ne če ga gledam (verjetno zelo podobne misli, da kao če maš tak velik avto ni šans da kje parkiraš razen na kakem samotnem travniku :D ) No brez problema se mi uspelo zrinit na tisti parking. Pridem nazaj in en ata nikakor ne uspe spravit golfa dvojkico iz parkinga.....ne gre tu ne gre tam. Se parkira nazaj in vzvišeno opazuje češ kak bo men uspelo.....nobenga blema malo levo malo desno...malo prilaganje ogledal pa smo zunaj. Jeep je večji od R5 pa Jeepa lažje parkiraš.

LaMike je napisal/-a:Pa upam, da veš, da je f350 4x4 v velikost za skoraj 2 tvoja jeepa?

Jeep je res precej manjši z zagotovostjo pa lahko trdim, da je kljub temu manj okreten od mojega F150, ki je pa cca pol metra krajši od F350. Imam pa jaz podobno štorijo, ko nekdo z puntotom ni mogel bočno parkirati in je obupal potem sem pa jaz na tisto mesto parkiral F150 :lol:
Mah saj nima veze vseskupaj. Najboljš je Golf TDI za družino in vleko prikolice pa še marsikaj drugega!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Napisal/-a LaMike Če mar 29, 2012 9:06 pm

Ja, ostanimo realni. Človek išče rang x1, q3... Ne pa Scanie in ne pande. ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če mar 29, 2012 9:27 pm

LaMike je napisal/-a:Pa upam, da veš, da je f350 4x4 v velikost za skoraj 2 tvoja jeepa?

Nisem primerjal z F350. Primerjal sem z R5 katera je pa močno manjša od Jeepa.

cruiser1: Manjši al večji na terenu ga poje :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če mar 29, 2012 9:44 pm

cruiser1 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Daj mi prosim razloži, kako je lahko širše vozilo z večjim obračalnim krogom (že pri krajši verzij) bolj okretno! :D Glej, vozim sedem metrskega kombija po zakotnih vasicah, obračam na mestih, kjer bi vsaj tretjina slovenskih voznikov imela težave z avtom, vajen sem tega kombija in mi ga res ni problem vozit, bolj se znajdem kot veliko voznikov z majhnimi avtomobili na istih cestah, ampak naj sem ga še tako vajen in naj je še tako okreten, pregleden ipd., velikost je velikost in zahteva svoj prostor, ki ga pa že ob malo večji gužvi na parkingih enostavno ni, pa če se postaviš na trepalnice.

@lisko: Tvoj Jeep pa po velikosti res ni popolnoma nič posebnega, 40cm krajši le 4cm širši od Passata karavana 2003, ki ga pogosto vozim, pa je relativno ozek in ne posebno dolg karavan.

Takšnih zgodbic, kako sem bil (s kombijem ali karavanom) bolj spreten od koga v majhnem avtomobilčku je bilo že ogromno, ampak ne odbijejo niti milimetra dolžine ali širine... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Če mar 29, 2012 10:47 pm

Ford Thunderbird dolžine 5,10m in širine 1,90m.
Ford F-150 dolžine 5,5m in širine 2,0xm.
Na istem prostoru je bil F-150 najmanj enako oz. bolj okreten kot Thunderbird.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 30, 2012 1:05 am

lisko je napisal/-a:
cruiser1: Manjši al večji na terenu ga poje :D

Se strinjam! :D

~toMmy~ je napisal/-a:
Daj mi prosim razloži, kako je lahko širše vozilo z večjim obračalnim krogom (že pri krajši verzij) bolj okretno! :D Glej, vozim sedem metrskega kombija po zakotnih vasicah, obračam na mestih, kjer bi vsaj tretjina slovenskih voznikov imela težave z avtom, vajen sem tega kombija in mi ga res ni problem vozit, bolj se znajdem kot veliko voznikov z majhnimi avtomobili na istih cestah, ampak naj sem ga še tako vajen in naj je še tako okreten, pregleden ipd., velikost je velikost in zahteva svoj prostor, ki ga pa že ob malo večji gužvi na parkingih enostavno ni, pa če se postaviš na trepalnice.

Takšnih zgodbic, kako sem bil (s kombijem ali karavanom) bolj spreten od koga v majhnem avtomobilčku je bilo že ogromno, ampak ne odbijejo niti milimetra dolžine ali širine... :roll:

Lej! Dejstvo je, da so pick upi zelo okretni in zelo pregledni tudi v primerjavi z osebnimi avtomobili, v primerjavi s kombiji pa sploh in ne mislim pretirano razlagati kako pa kaj, lahko pa rečem, da sem vozil že veliko število in tipov in velikosti osebnih avtomobilov, prav tako tudi kombijev, ki so res velike neokretne škatle in zato mislim, da vem kaj govorim. Mimogrede za polkrožno obračanje s pick upom rabim manj prostora, kot marisikateri manjši osebni avto, primerjava s kombijem pa sploh nebi bila fer od mene ;) . Nekoč sem že omenil, da sem z F150 službeno obiskoval tiste manjše markete od mercatorja in spara v Ljubljani po Rožni Dolini, Trnovo, center, moste, šiška, koseze, dravlje, šentvid... in se je enako dobro obnesel, če ne bolje, kot kakšen precej manjši avto. Seveda včasih naletim na zasedeno parkirišče in tudi zgodilo se mi je že, da v boksu enostavno ni bilo dovolj prostora za parkirat in bi nekdo lahko s kakšnim manjšim avtom tam lahko parkiral, če bi seveda znal kar pa spet ni nujno ;) . Mesteca po sloveniji nišo nikakršen problem za tak tip avtomobila, kot je pick up, v glavnem je povsod dovolj prostora za vožnjo, parkiranje in obračanje, se mi je pa že zgodilo, da sem moral parkirati nekje drugje ali dlje, kot sem želel ampak to se mi je zgodilo tudi z manjšimi avtomobili.. Nekaj težav sem imel samo v nekateih naseljih hiš/vaseh zgrajenih v hribu z zelo ozkimi cestami, ki so široke komaj za en avto in kjer je polno nekih škarp in ograj pa še precej ovinkasto vseskupaj. Takrat pa moram na kakšnem delu res bolj počasi in bolj paziti ampak še povsod sem prišel in se tudi vrnil ;) . V mestih, kot so Ljubljana, Maribor, Graz, Dunaj, Ancona, Budimpešta, Trst...pa res nisem nikoli imel občutka, da bi bil kakorkoli omejen. V glavnem čeprav včasih lahko naletim na kakšno prometno težavo ni nobena tako huda in nerešljiva. Ultimativen avto za družino in vleko konjske prikolice bi bil zame full size pick up z dvojno kabino, ker ima kljub vsemu še najmanj pomanjkljivosti v primerjavi z drugimi vozili. Vsi ostali si pa seveda, kot rečeno za take potrebe kupite Golfa in se ne sekirajte kje in kako bom parkiral ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe mar 30, 2012 8:57 am

Kaj pa kaj takega?
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5847654

Odličen motor, priznane kakovosti, rezervni deli pocen, poraba majhna. Uporabljen samo ob dopustih za vožnjo po avto kampu-malo kilometrov.
Mislim da je boljša izbira, kakor majhni pick upi z 12.0 mašinami, obvezno ameriškega porekla.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe mar 30, 2012 10:06 am

Po mojem je glede parkiranja večji problem neznanje voznikov kot velikost avta. Jaz verjamem, da tommy, ki očitno dnevno fura kombi, ima dosti boljši občutek za globino in obračalni krog kot 90% slovencev. In pri njemu bo zato manjši avto res bolj okreten od večjega, ker bo svoj občutek, ki ga je dobil pri velikem avtu, prenesel na manjšega. V vsakodnevnem življenju pa so stvari povsem drugačne. Namreč, pogosto opažam, da imajo tisti z manjšimi avti dosti manjši občutek za prostor, globino in razdalje, kot tidti, ki furajo večje avte. Mogoče je to zato, ker smo tisti z večjimi avti prisiljeni vedno vozit in obračat na knap, včasih na milimetre, kar pa nas izpopolni. In potem če prideš z večjim avtom in svojim znanjem v mesto, boš brez problema lažje in z manj truda parkiral pickup-a ali bilokateri drugi večji avto, kot večina ljudi svoje majhne konzerve, za katere ponavadi potrebujejo 2m prostora okoli in okoli, da si sploh upajo volan obrnit.
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 30, 2012 4:06 pm

Gosic je napisal/-a:Kaj pa kaj takega?
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5847654

Odličen motor, priznane kakovosti, rezervni deli pocen, poraba majhna. Uporabljen samo ob dopustih za vožnjo po avto kampu-malo kilometrov.
Mislim da je boljša izbira, kakor majhni pick upi z 12.0 mašinami, obvezno ameriškega porekla.

To je še boljše, kot Golf, če drugega ne zgleda veliko bolj udoben :lol:

uros_p je napisal/-a: Namreč, pogosto opažam, da imajo tisti z manjšimi avti dosti manjši občutek za prostor, globino in razdalje, kot tidti, ki furajo večje avte. Mogoče je to zato, ker smo tisti z večjimi avti prisiljeni vedno vozit in obračat na knap, včasih na milimetre, kar pa nas izpopolni. In potem če prideš z večjim avtom in svojim znanjem v mesto, boš brez problema lažje in z manj truda parkiral pickup-a ali bilokateri drugi večji avto, kot večina ljudi svoje majhne konzerve, za katere ponavadi potrebujejo 2m prostora okoli in okoli, da si sploh upajo volan obrnit.

Ker smo že itak OFF bi omenil še najnovejšo štorijo od danes, ko sem se vozil v službo. Pred mano se kar naenkrat ustavi takle Slikapeugeot 107, ker je ocenil, da ne bo mogel mimo vozila, ki je stalo na levem pasu in bilo nekoliko čez črto na našem desnem pasu. Mu potrobim in kažem naj gre naprej on pa nekaj maha, da ne more, ker je preozko. Pa mu še enkrat potrobim, da bo šlo in se počasi opogumi in zelo, zelo počasi pelje naprej in potem za ziher z desnima kolesoma raje zapelje na robnik in komaj mu znese. Za njim jaz z F150 normalno odpeljem mimo avta in robnika :roll: . Ko to vidim mi je jasno zakaj večini nikakor ni jasno, da je lahko precej večji avto čisto uporaben za vse naše ceste. Razna mala j***a so res neuporabna za karkoli.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe mar 30, 2012 4:36 pm

cruiser1:

zakaj mešaš hruške pa jabolka - nevem al se delaš bukovga.....

če je voznik nesposoben, ni važno če se vozi z avtobusom al pa smartom- pač ne zna ne parkirat ne obračat.... sam to ni razlog, da če znaš ti obrnit boeinga tam kjer nekdo ne zna mopeda, da trdiš, da je le
ta manj okreten

kar se tiče pa boxsov ob cesti - standardi so isti že desetletja avtomobili pač ne ;)
lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 30, 2012 5:56 pm

kljukec je napisal/-a:

če je voznik nesposoben, ni važno če se vozi z avtobusom al pa smartom- pač ne zna ne parkirat ne obračat.... sam to ni razlog, da če znaš ti obrnit boeinga tam kjer nekdo ne zna mopeda, da trdiš, da je le
ta manj okreten

Morda sem res bukov, ker nikakor ne morem razumeti, da imajo nekateri stalno problem z "preozkimi", "neprimernimi" cestami in parkirišči.

Imaš prav, da so nekateri res smotani in bi bilo bolje za vse, da sploh nebi nikoli sedli v avto. Zanimivo pa je, da po mojih opažanjih večina teh najbolj smotanih voznikov vozi najmanjše avtomobile, še bolj zanimivo pa je, da je tudi zame vožnja, parkiranje, obračanje... najbolj težavno ravno v teh malih jajčkih.

kljukec je napisal/-a:kar se tiče pa boxsov ob cesti - standardi so isti že desetletja avtomobili pač ne ;)
lp

Ja to je pa še ena cvetka. Daneš še vedno rišejo tako majhne bokse, da še fičo komaj not pride :roll:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe mar 30, 2012 6:45 pm

cruiser1 je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

ta manj okreten

Morda sem res bukov, ker nikakor ne morem razumeti, da imajo nekateri stalno problem z "preozkimi", "neprimernimi" cestami in parkirišči.

Imaš prav, da so nekateri res smotani in bi bilo bolje za vse, da sploh nebi nikoli sedli v avto. Zanimivo pa je, da po mojih opažanjih večina teh najbolj smotanih voznikov vozi najmanjše avtomobile, še bolj zanimivo pa je, da je tudi zame vožnja, parkiranje, obračanje... najbolj težavno ravno v teh malih jajčkih.

kljukec je napisal/-a:kar se tiče pa boxsov ob cesti - standardi so isti že desetletja avtomobili pač ne ;)
lp

Ja to je pa še ena cvetka. Daneš še vedno rišejo tako majhne bokse, da še fičo komaj not pride :roll:

lohka rečem le da bodi vesel, da najslabši vozniki vozjo najmanjše avtomobile, ker drugače bi bil pa res kažim na cesti
lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So mar 31, 2012 11:51 am

@cruiser1: Eh če se ti zdijo kombiji nasploh neokretne škatle, potem se mi zdi škoda sploh kaj dalje menit. Nekateri so res neokretni (Traffic, ker se ga ne da namotat, 2x podaljšan Master zaradi medosne ipd.), ampak kakšen (potniški) Transporter, Master v osnovni izvedbi, prav tako tudi enkrat povišan in podaljšan Master, Sprinter starejše generacije... če se ti to zdi neokretno oz. slabše kot osebni avto, potem ne znaš vozit kombija, ker to so pa res super zadeve! :D

Glede velikosti pa lahko pišete še tisoč primerov nesposobnih voznikov, jih poznam tudi sam, ampak še enkrat ponavljam, če ni prostora, ga pač ni. Na veliko mestih vsaj jaz ne bi imel kaj iskat s takim glomaznim pickapom, ker ga ne boš spravil v box ipd.

Še vedno me resno zanima logična razlaga, kako je lahko z večjo širino in večjim obračalnim krogom nekaj bolj okretno... :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov