Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Študent naj bo! Avto namreč...

Napisal/-a tiguan Po mar 26, 2012 8:59 pm

Prov prvoščm ljudem dobr-odličen-nov avto, naj si prvoščijo kar si lahko in naj v tem uživajo, kajti živi se samo enkrat, zdej je treba uživat v udobju, vožnji ne pa kasneje, če ti je tolk za dat potem defentivno vzami polota še najmanj izgublja na vrednosti. Jest s komerkoli se družim majo vsi avto za 8-10 celo 20.000 evrov pa jim prvoščm in jim nisem fovš, kot to počnete ostali, mi je pa malo zaman, pač moj stari avto in drugi avto s 0 ali 50000km kolikor jih že imajo....moj pa 200tkm, ampak vsi se vozmo :D in pridemo na cilj:D priznam da velik bolj mirneje spim, ko se mi ni treba sekirat a bo drug dan avto al ne, ker še noben moj avto ni bil vreden bog vej kolk, kaska ni treba, perem ga samo s šlanfom, gume so skoz zimske da lahk polet tud kje čez blat grem.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Po mar 26, 2012 9:01 pm

E klassa je za fotre no, če študiraš ekonomijo potrebuješ BMWja 3jke 325i 330i boš jack ;), če hočeš biti bolj izkušen Subaru Legacy (limo) 3.0H6, če boš študiral medicino obvezno Saab 9-3 2.8.
V primeru da si francoz po duši C5 2.7Hdi ali 3.0, če boš pa hodu na FDV pa potrebuješ enga oldtimerja in šal okoli vratu drugače negre ;)
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 27, 2012 8:57 am

AudiFreak je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
SpentPrune je napisal/-a:Prosim za vaše nasvete in izkušnje.

P.S. 1x na teden se bom vozil v Ljubljano, in 1x na teden nazaj iz Ljubljane domov. To je približno 190 kilometrov na teden oz.

Ne rabiš avta če ti bo stal teden ali več. Samo parkirno mesto jemlješ tistim ki ga rabijo.

Uporabljaj javni prevoz,...al' ti bo padla krona z glave?

Izvoli prodat svoj avto, da bosta potem že dve mesti fraj. Jao, kot da se bo samo na fax vozil... Ti se verjetno tudi samo v službo? Ma to več ni res...

Sem rojen v Ljubljani in živim v Ljubljani.

Nekoč v idilični zaprti ulici kjer so se otroci lahko brezskrbno igrali. Sedaj je zaparkirana ravno z takimi ki po teden ali več puščajo avtomobile. Torej jih ne uporabljajo.

Jaz avto rabim večkrat na dan, trenutno se parkiram 100m stran, drugo leto še to verjetno ne bo mogoče.

Povej mi zakaj si oni lahko lastijo pravico da se parkirajo ''kjer pade'' stanovalci pa najebemo. Morda oni čistijo sneg po pločnikih? Skrbijo za javno travo? Pobirajo smeti za študenti ki jim je par m do kontejnerja preveč in raje vržejo pod avto preden odpeljejo?

Mi znaš povedat kako so včasih lahko študirali brez da bi vsak imel svoj avto?

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To mar 27, 2012 9:09 am

Pero je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:
SpentPrune je napisal/-a:Prosim za vaše nasvete in izkušnje.

P.S. 1x na teden se bom vozil v Ljubljano, in 1x na teden nazaj iz Ljubljane domov. To je približno 190 kilometrov na teden oz.

Ne rabiš avta če ti bo stal teden ali več. Samo parkirno mesto jemlješ tistim ki ga rabijo.

Uporabljaj javni prevoz,...al' ti bo padla krona z glave?

Izvoli prodat svoj avto, da bosta potem že dve mesti fraj. Jao, kot da se bo samo na fax vozil... Ti se verjetno tudi samo v službo? Ma to več ni res...

Sem rojen v Ljubljani in živim v Ljubljani.

Nekoč v idilični zaprti ulici kjer so se otroci lahko brezskrbno igrali. Sedaj je zaparkirana ravno z takimi ki po teden ali več puščajo avtomobile. Torej jih ne uporabljajo.

Jaz avto rabim večkrat na dan, trenutno se parkiram 100m stran, drugo leto še to verjetno ne bo mogoče.

Povej mi zakaj si oni lahko lastijo pravico da se parkirajo ''kjer pade'' stanovalci pa najebemo. Morda oni čistijo sneg po pločnikih? Skrbijo za javno travo? Pobirajo smeti za študenti ki jim je par m do kontejnerja preveč in raje vržejo pod avto preden odpeljejo?

Mi znaš povedat kako so včasih lahko študirali brez da bi vsak imel svoj avto?

To ni prav, da parkirajo pri vas, to se popolnoma strinjam.

Včasih marsikaj niso imeli študenti, zdaj so pač drugi časi. Sicer pa enkrat se živi, naj si kupi ta avto, če ga bo to naredilo bolj srečnega.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

javornic
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a javornic To mar 27, 2012 9:38 am

off: Joj joj, faušija pa takšna! Meni se zdi, da ga ne zanima vaše mnenje, si ga naj kupi ali pač ne. Če hoče si ga naj kupi in to mu tudi privoščim. Študentje glede "vašim" parkirnih prostorov niso nič kaj krivi. Se pa naj naredijo posebaj parkirni prostori za dijake ter študente in naj zmanjšajo število trgovskih centrov (v današnjem času jih je totalno preveč).

on: Želim ti uspešen nakup! ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To mar 27, 2012 10:03 am

OFF:
nevem kaj naj rečem na vse kar je bilo spisano.

ON:
sprobaj DS3 ker je res avto, ki ga ne vidiš vsak dan, je majhen, je nekaj svežega na trgu in predvsem je zabaven...odidi na testno vožnjo in ga sprobaj.

za lažjo odločitev imaš tu 2 testa:

http://www.avtomobilizem.com/testi/citr ... 3-06-2010/

http://www.avtomobilizem.com/testi/citr ... 4-10-2011/

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 27, 2012 11:23 am

AudiFreak je napisal/-a:
To ni prav, da parkirajo pri vas, to se popolnoma strinjam.

Včasih marsikaj niso imeli študenti, zdaj so pač drugi časi. Sicer pa enkrat se živi, naj si kupi ta avto, če ga bo to naredilo bolj srečnega.

Me veseli da se v nečem strinjava.

Se strinjam da je življenje eno, čim bolj naj uživa in če že lahko naj si privošči čim več.

Moti me pa slovenska mentaliteta da je avto TREBA imet, četudi se ga ne rabi.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 27, 2012 11:27 am

Sem zadnjič spraševal sestro, da kaj se ji bolj splača, ker živi v LJ. Pa je rekla da itak javni prevoz, ker je mesečna 37 € (se mi zdi).
Avto pa vemo kaj vse še potegne za seboj.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 To mar 27, 2012 11:46 am

če si študent in če se vas bo vozilo več, si kupi velik avto, ne golfa. sam se vozim v ljubljano s peugeotom 406 karavan, skoraj vedno peljem poln avto ljudi in je prostora ravno dovolj, če bi bil malo večji nebi nič škodilo.
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej To mar 27, 2012 3:20 pm

Zdaj nevem če si napisal ali iščeš nov ali rabljen avto. En predlog če hočeš kaj hitrega, zabavnega, nevpadljivega in obenem zelo udobnega na dolge vožnje.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5793804&show=1

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To mar 27, 2012 4:04 pm

pero, to sem rekel jaz že na prvi strani. jebiga, avto mora bit, pa čeprav se je samo kruh in mleko.

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic To mar 27, 2012 4:08 pm

MRV ti pa malo beri kaj je napisal. Da finance niso problem, tako da ne kvasi bedarij.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To mar 27, 2012 4:10 pm

če bi bilo to res, bi šel v trgovino in kupil.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 27, 2012 4:11 pm

Volvej je napisal/-a:Zdaj nevem če si napisal ali iščeš nov ali rabljen avto. En predlog če hočeš kaj hitrega, zabavnega, nevpadljivega in obenem zelo udobnega na dolge vožnje.

po možnosti ga prodajaš ravno ti?

javornic
Novinec

Napisal/-a javornic To mar 27, 2012 4:12 pm

Ne vem kaj se maš ti toliko za sekirat. Njegov denar - njegov problem. In noče it v tako imenovan "kr nek" nakup, ampak hoče slišat še od ostalih predloge, katera vozila so dobra in katera ne.

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej To mar 27, 2012 4:33 pm

adis je napisal/-a:
Volvej je napisal/-a:Zdaj nevem če si napisal ali iščeš nov ali rabljen avto. En predlog če hočeš kaj hitrega, zabavnega, nevpadljivega in obenem zelo udobnega na dolge vožnje.

po možnosti ga prodajaš ravno ti?

Ne, jaz iščem V70R zase.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To mar 27, 2012 7:30 pm

cruiser1 je napisal/-a:Ta tema je k'r neki!

Avtor išče študentski avto za 14.000eur :lol: . WTF? Še nedavno je za "študenski avto" veljalo nekaj čim bolj ugodnejšega ampak časi se očitno spreminjajo.

jack86 je napisal/-a:
mugen je napisal/-a:pozdravljen!

Kot študent ti lahko rečem da se mi v teh časih zdi najboljša opcija, da v času študija uporabljaš http://prevoz.org/ in denar še par let daješ na stran.
V ljubljani boš imel stalne težave s parkingom, gorivo bo drago, pa še vandalizma nebi izključil (okoli rožne, kjer so študentski bloki).
Ko boš doma pa si lahko še naprej sposodiš očetov avto.
Jaz bi tako naredil.

lp

x2

Lepo da si našparal denar, škoda da boš med študijem delal samo za avto. Če greš študirat, pejt na izmenjavo, v tujino, po svetu. Take priložnosti ne boš imel več v življenju. Avto boš lahko kupil kadarkoli, brezskrbnega poceni študentskega pohajkovanja po svetu pa ne ;)
Meni je zelo žal, da si v času študija zaradi nakupa avta nisem mogel privoščiti npr. FE USA Trip...

S tem dvema predlogom se kar strinjam ampak, če finance pri bodočem študentu res niso problem, kot pravi in si bo tudi po nakupu avtomobila za 14.000eur lahko še vedno privoščil razna potovanja ali karkoli že bo hotel potem ne vidim smisla, da tukaj sprašuje kaj naj kupi za "študentski avto" :roll: ampak naj si raje kupi nekaj kar mu je res všeč in mu bo vožnja v veselje. Za ta denar je pa že kar veliko izbire.
Če bi imel jaz take možnosti v študenstkih letih bi si kupil naprimer kaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5792073&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5545435&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5816109&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5739704&show=1

Pa marsikateremu cena z leti ne bo padla ampak celo zrasla ;)

Seveda pa naj si SpentPrune kupi kaj po svojem okusu in željah, se pravi kakšnega nemca, VAG, BMW, Mercedes... ampak kaj konkretnega ne pa z nekimi dizelskimi mlinčki. Upam, da ste dojeli kaj želim povedat :lol:

marsikje imaš res drugačen pogled od ostalih ampak tukaj te podpiram 100%
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To mar 27, 2012 7:36 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:marsikje imaš res drugačen pogled od ostalih ampak tukaj te podpiram 100%

Saj zgleda, da imam tudi v tem primeru drugačen pogled od ostalih ;)

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To mar 27, 2012 7:39 pm

Mislim da je po teh naših nasvetih in nenasvetih avtor že kupu golfa po nasvetu/navodilih svojega očeta. :lol: Familija prevlada. :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 27, 2012 10:19 pm

Mater, eni pišete, kot da ste do konca zabiti... Očitno je res foušija v igri, ker če bi kupoval en poceni avto, bi bilo vse v redu, tako je pa vse narobe. A vam res ni jasno, da verjetno ne bo avta uporabljal samo za v Lj in domov? A čez vikend in med počitnicami bo pa doma zaprt v hišo in bo avto miroval? Pa še daljše relacije je omenil. Koliko pametnjakovičev si je avto delilo s fotrom in si niso želeli svojega, da jim ne bi bilo treba prosit za ključe in sestavljat urnika za uporabo? Avto verjetno potrebuje tudi iz drugih razlogov in ga bo v vsakem primeru treba kupit in vzdrževat, tako bo imel le več koristi od njega.

Ljubljančani (splošno gledano) ste pa tudi fenomen, kupujete dosti večje avte, kot jih potrebujete, vozite se tudi 300m z avtom, če se le da, čeprav imate zelo ugoden javni prevoz, ostale bi pa spokali na bus/vlak, ki potrebuje za isto pot dvakrat toliko časa kot avto in stane za eno osebo skoraj toliko, kot se porabi goriva z avtom. S tem da imate vse v nepotrebni bližini svoje riti, imate lepo osvetljene, ravne pločnike, kolesarske steze, trole in taksije,med tem ko nekateri dejansko nujno potrebujemo avto!

Vem, da je veliko študentskih avtomobilov nasranih pred bloki ipd., ampak recimo moj je večino časa preživel na študentskem ali privat parkingu (od stanovanja), nekaj v privat garažni ipd. Dela pa cca 23k km letno, čeprav je do Lj tam enih 120km.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov