Moj razlog je bil povsem preprost, čeprav se načeloma strinjam z nekaterimi, ki pišete, da je najbolje kupiti nek avto za 5k in ga voziti potem s privarčevanim denarjem popravljaš morebine napake. Jaz sem avto (8 let star) spedenal tip top, vložil vanj okrog 1500 eur, da sem ga RES v nulo porhital (od menjave tesnila, popravilo alternatorja, nov izpuh, vse tip top), saj so me v roku zadnjih dveh mesecev dvakrat mogli odšlepati na servis.... avto sem nameraval vozit vsaj še kaki dve, tri leta... (prej 5 let nobenih problemov z avtom - okej, treba je blo zamenjati lonc izpuha, pa kak senzor zunanje temperature, pa nov akumulator, pa nove zavorne ploščice itd.... pač običajne reči) potem mi je pa ene 14 dni po tistem crknil slabe 1000km od doma, v centru evropskega velemesta, v rush houru v enosmerni ulici, dežju, ob petih popoldne, med časom dopustov. Kolk me je koštalo, kolk sem dal za telefon ko sem probal klicarit asistenco pa noben ni znal angleško, niti nemško, nič in je trajalo ORGOMNO časa (in denarja posledično), da sem dopovedal avtovleki kje sem... Moral sem kupiti nov del ker je star dobesedno razpadel (počil na pol) (500eur + del ure), čeprav sem v avto vložil pred odhodom ogromno denarja in sem prepričan da je bilo vse porihtano super, samo je pač spet crknila še ena tretja stvar. V šoku, ko je avto crknil, in mi je folk zacel trobit, in sem ustvaril neverjeten prometni zamasek (ni se blo kam umaknit), sem klical avtovleko direktno in s tem si skenslal možnost da izkoristim asistenco, katero sem mel tudi zavarovano (kao morš njih poklicat, ampak dobro, to ni važno sedaj)... bi prihranil 150 eur cca....
Sj vem, da ti lahko tut nov avto crkne takoj ko se z njim odpeljes iz trgovine (razen ce je seveda VW, d0h

Res pa je, da sem denar za cel avto mel na strani, leasing sem vzel zato da sem del denarja imel se vedno na strani "just in case". Kredita nisem mogel dobit ker sem bil takrat pac student.
Polni kasko me pa pride ceneje prek posebne ponudbe lizingodajalca kot pa me je prej osnovno + par kombinacij, pa mam zdaj več KW kot prej.
Pač samo moj pogled in moj razlog, zakaj sem se odločil za nov avto, ne prepričujem nobenga, da bi moral kupiti novega, ampak samo pišem, kako je potekalo, da sem se odločil za nakup novega vozila.
Bi pa tut jaz raje kupil rabljenega (iztrošenega), ce bi bila enaka verjetnost da kaj crkne kot pa pri novem. Pa nima veze a je audi, a je kia, al je karkol drugega, novo je novo, rabljeno pa je nekdo pred mano že iztrošil in prodal in bogve kakega razloga ze.
Se strinjam da bi blo bolje če tega mesečnega stroška ne bi bilo, ampak dobro, avto je pač strošek, ko si ga ne bom mogel več privoščit ga bom prodal in hodil peš.