Lahko sebe vprašam in presenetljivo zadeva špila brez težav.
Seveda s potrjeno servisno, servisi delani na 15.000km
Superb 2005, 2.5 TDI 120kW, 6-stopenjski ročni menjalnik. Zmogljivosti, zvok, udobje, lega na nivoju. Za moje pojme eden boljših VAG avtov in motorjev
Sam pač na forumih so vsi velepoznavalci, ki imajo nasprotno mnenje. Podobno kot za 2.0TDI PD. Nam je služil odlično in pri novemu lastniku še sedaj z 200.000km veselo kleplje naprej.

Jamaican_Lion je napisal/-a:Lej na VW servisu sem bil zraven, ko so se mehankarji iz enega od zaposlenih delali norca k je kupu audija z 2.5 tdi...sem tudi malo povprašal in niso imeli nič kaj lepega za povedat o tem motorju. Poleg tega sem že od dosti drugih slišal same "lepe" besede o tem motorju.
Ja res je. Tudi meni so znanci mehaniki na pooblaščencu na začetku bluzili, da je to slab motor. Sedaj pa komaj čakajo ko se bo prodajal, da bodo na vrsti za kupit

Drugače pa lahko vsak motor crkne, pa naj bo še tako zanesljiv. Sem videl tudi prastare 1.9TDI-je, katerim so odpovedale bosch pumpe, pa šle glave motorja. Lahko se zgodi vsakemu, še posebej če se kupi neko 15 let podrtijo za par jurjev s "150.000km" z neznano zgodovino