Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

detektor radarjev

Napisal/-a audijan Če okt 25, 2012 1:48 am

Še nekaj zanima me glede teh detektorjev radarjev, ki se jih lahko kupi npr na mimovrste, kako to deluje na koliko metrov od radarja in na kakšen način, a prepozna tudi mobilne radarje na avtocestah itd.
Namreč gledal sem na mimovrste in je najdražji detektor 200eur, najcenejši pa 70eur, potem pa so še vmesne cene teh.
koliko je zanesljiv tak radar ki je npr 70 eur, ker kje se lahko dobi tudi za nizko ceno dobre stvari ne samo dražje je boljše je.
Hvala podroben odgovor.
lp.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Vprašanja audijana o nakupu, porabi, dizlih, črpalkah it

Napisal/-a esem Če okt 25, 2012 2:12 am

Takoj si spet odprl novo temo (sem spet združil) :evil: :evil: :evil: :evil:

O radar detektorjih je bilo že precej tem, poišči jih in si preberi. Da pa ne boš spet odpiral teme o tem, kje so te teme, greš na krajši izlet v Banovce.

Iz pravilnika
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!

edit PS
In prejšnjo temo, ki sem jo pridružil ostalim, si ponovil - spet z odpiranjem nove (tudi združil).
Mar ti res ne kapne, da teme ne izginejo same, da je zadaj nekdo, ki ureja tvoje teme zaradi tvoje nesposobnosti ali provociranja. Se znaš temu prilagodit in malo razmislit o svojih napakah?

Vse bolj sem mnenja, da si navaden otročji provokator in ne nesposoben (ker do zdaj bi se verjetno že kaj naučil o pravilih foruma). Če še enkrat ponoviš kaj takega, bo ban trajen (sedaj je samo za en dan)!

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

audijan

Napisal/-a audijan So dec 01, 2012 11:28 pm

Kje tukaj lahko postavim vprašanje, da ne odpiram nove teme.
Ker pod audijan sporočila lahko napišem samo odgovore.
Kako pa naredim, da je vidno vsem, da ne odpiram nove teme.
Hvala.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Audi Bmw VW

Napisal/-a audijan Ne dec 02, 2012 5:15 pm

Zanima kateri avto priporočate za nakup
Audi A4 1.6 74kw, letnik od 1998 do 1999, ali pa A4 1.9 74kw ali 96kw, letnik od 2001 do 2003
Audi A4 1.9 81kw letnik od 1998 do 2001
Audi A6 1.9 81kw letnik od 1998 do 2000
VW Passat 1.9 74kw ali pa 96kw, letnik od 2001 do 2003
Ali pa Bmw serija 3, 1.9 100kw, letnik od 1998 do 2001
Kaj od teh se najbolj priporoča.
Glede na to da ima Bmw zadnji pogon, kakšno vzrževanje zahteva, in kako je z diesli.
Ker meni je še zmerom boljši Audi.
Sam zanima me vaše mnenje kaj se najbolj priporoča.
Hvala za odgovor.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Re: Audi Bmw VW

Napisal/-a esem Ne dec 02, 2012 5:29 pm

OFF
In spet nova tema, spet o kupovanju, a tokrat v Splošni debati. :evil: :evil: Združujem s staro. Nadaljuj samo tu. Zadnje opozorilo! :evil:

Je tako težko razumeti, kar sem napisal v tem postu? :roll:
Celo tako težko, da je treba samo o tem razumevanju odpirat novo (nerazumljivo napisano) temo? Vključi možgane vsaj za postavljanje razumljivih vprašanj.

--------------------------------------------------------------------------------

ON
Najbolj se priporoča čim dražji avto, ker je gotovo najbolje ohranjen :roll: . Seveda samo nemška AMB trojica, lahko tudi samo MB ali (britanski) AM, če so penezi (očitno so, saj nisi podal omejitve). Glede na tvoje stereotipe mora biti Audi in to vsaj 6, raje 8, najraje 10 :lol: . Če se ne moreš odločit med 6 in 8, vzemi 7!

Se sploh zavedaš, kakšni stroški bodo, če se kaj pokvari (kar se pri teh starih kantah gotovo bo)? Imaš pripravljeno rezervo?

In BTW - reče se dizel, nismo v Nemčiji.
SLOVENISTIKA

VPRAŠAJTE SLOVENISTA

diesel/dizel

Poslal/a anča dne 15.2.2012 10:51:00

Prepričana sem bila, da je ustrezen zapis dizelsko gorivo, potem sem pa na straneh statističnega urada našla dieselsko gorivo.
Kako je prav?
Poslal/a Plut dne 15.2.2012 10:52:43

Tako v SSKJ kot tudi v SP pri geslu diesel piše gl. dizel.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Ne dec 02, 2012 7:20 pm

Kje potem tukaj, če hočem kaj prašat postavim vprašanje, ker povsod je napisan, odgovori.
Hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne dec 02, 2012 7:54 pm

Si lahko bolj razumljiv? Kaj pomeni "ker povsod je napisan, odgovori"? Morda misliš, da v ta "odgovori" spadajo samo odgovori, vprašanja pa nekam drugam? Zato odpiraš stalno nove teme?

Klikneš odgovori in v okencu postaviš tudi novo vprašanje, ne samo odgovor. Je tu problem?

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Ne dec 02, 2012 8:38 pm

Nekaj pa me še zanima, ali je kje v avstriji ali nemčiji ali pa v teh sosednjih državah kakšna dirkališča, ki so res velika, poznam slišal sem že za grobnik, red bull v avstriji potem ta zeleni pekel nord v nemčiji, ki ga bodo v kratkem zaprli, zaradi dolgov, vsaj tako piše na njihovi spletni strani.
Ali je potem še kje kakšno dirkališče, v nemčiji, ki je res veliko, ali pa kakšna res dolga proga podobno letališču.
Kot npr, v avtomobilistični oddaji top gear, tam je zmerom kazalo neke dolge proge, da so dirkali, pa prostor podobno letališču, da se ni videlo konca te ploščadi, ali je kje to v nemčiji ali v avstriji ali kje drugod
Hvala.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po dec 03, 2012 1:44 pm

Najbližje "večje" dirkališče imaš na Grobniku. Kar se tiče v Sloveniji, pa imaš v Krškem tudi manjši poligon. Imaš še mobikrog v Cerkljah ampak nevem če je to še sploh odprto.

Drugače pa lahko odpeketaš v Nemčijo za izlivat adrenalin, za to bo primeren: Nürburgring Nordschleife.

Ne pozabi da je treba vse plačat, tako pri nas kot v tujini. Pa ne pozabi preverit datume (poišči na njihovih uradnih spletnih straneh), kdaj lahko prideš. Da ne boš kar tako "uletel".

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Po dec 03, 2012 7:05 pm

Kdo pa še kaj ve o tem BMW serija 3, 320d, 100kw in 136KM, letnik od 1998 do 2001 nič več.
Ker za druge Bmw modele npr z 150KM, imajo neke probleme zanima me še malo podrobno o tem avtomobilu,
Govori pa se da je BMW, boljši, nekateri pa koliko ima problemov.
Kako s s temi BMW ta letnik in s tem motorjem 136KM oz 100KW.
Upam, da se bo tu kakšen našel, ki mi bo znal to malo razložiti.
Hvala.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Po dec 03, 2012 9:07 pm

esem je napisal/-a:Si lahko bolj razumljiv? Kaj pomeni "ker povsod je napisan, odgovori"? Morda misliš, da v ta "odgovori" spadajo samo odgovori, vprašanja pa nekam drugam? Zato odpiraš stalno nove teme?

Klikneš odgovori in v okencu postaviš tudi novo vprašanje, ne samo odgovor. Je tu problem?

ahahaha :D , mislim, da tale tebe malo heca. A so že počitnice?

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Po dec 03, 2012 10:45 pm

Tukaj na tem forumu, pa izveš bolj malo, vidm da so bolj ene zafrkancije.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 03, 2012 10:56 pm

Butasto vprašanje ............... butasti odgovori
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan So dec 08, 2012 1:31 am

No Zanima me, za BMW serija 3, letnik od 1999 do 2001, 100kw dizel, ali 77kw bencinar, glede na to da je BMW in, da je star tam čez 10let, kaj je bolje za kupovat, dizel ali bencinar,
Če je BMW star tam 12 let ta model, potem je bolje kupovati bencinarja, ker ti stari BMW ji pravijo, da imajo neke probleme z dizel motorji, da so res samo za dolge razdalje, ni npr tako kot AUDI, ki lahko z dizlem voziš tudi krajše razdalje, samo potem treba pogosto menjavati olje v motorju, tako gotovo ni z BMW jim.
In kaj se res bolj obnese bencinar ali dizel, katere imate. serije 3 letnik od 1999 do 2001.
Hvala vam za odgovore.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So dec 08, 2012 2:46 am

audijan je napisal/-a:Tukaj na tem forumu, pa izveš bolj malo, vidm da so bolj ene zafrkancije.

Imaš srečo, da imajo na tem forumu zelo visok prag tolerance in te še niso trajno odstranili. Glede na tvoje "obnašanje" bi to praktično vsi forumaši podprli. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So dec 08, 2012 2:04 pm

audijan je napisal/-a:da so res samo za dolge razdalje, ni npr tako kot AUDI, ki lahko z dizlem voziš tudi krajše razdalje, samo potem treba pogosto menjavati olje v motorju, tako gotovo ni z BMW jim.

gotovo si sam en kup bedarij spacal skupi :roll:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan So feb 02, 2013 6:24 pm

Ali se da v audi a4 letnik 1997 zamenjati volan z novejšim npr, od audi a4 letnik 2008, iin ali imajo iste nastavke, da tak volan gre gor v audi a4 1997.
Pa kako je potem z airbagom, ali se lahko da airbag, ko še ni nič poškodovan iz drugega volana ven, in notri v drug volan potem.
Kaj pa če ga npr ni airbaga v volanu ali lučka sveti notri na števcu da airbaga ni notri ali ne sveti potem, če ni notri zračne blazine.
Hvala za podroben odgovor lp.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So feb 02, 2013 6:52 pm

podrobn odgovor boš težko dobu.
jst mislm da so ripne na volanu enake in da volan paše. Vendar je lahko oblika volana drugačna(globina) pa luknje za kable za air bag in komande na volanu,pa če maš esp še za pozicijo....
če nimaš air baga v volanu sveti lučka,se pa da to odstranit z uporom, da lučka več ne sveti.
vendar je pomembno vedet ,da če ma avto zategovalce pasov boš v primeru trka z glavo priletel v volan,ker je zategovalec tako narejen da počasi popušča da se ti z glavo zabiješ v airbag.
v primeru da pa maš air bag se pa da prevezat ga tako da bo delal normalno tudi če je iz novejšega avta,edino kar zna biti problem je ravno odprtina na zadnji strani volana kjer pride konektor na volanski drog,ta se more ujemat (konektor je lahko drugačen pozicija more bit pa enaka)
odtipkaj v google volane pa poglej slike pa boš videl kje ima kateri izrez...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
audijan
Nov uporabnik

Napisal/-a audijan Sr feb 06, 2013 11:12 pm

imam audi a4 1.6, 74kw in 101KM, letnik 1998 in me zanima ali se v ta avto lahko tanka gorivo 98 ali 100 oktanski, ali je 98 pa 100 oktanski eno in isto.
Namreč sedaj tankam samo 95 oktanskega, kateri je sedaj bolši za ta avto 100 98 ali 95 oktanski, kateri se lahko, da se kaj ne prekuri ali pa kaj podobnega.
Kateri ima večje pospeške.
hvala. lp.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če feb 07, 2013 7:19 am

audijan je napisal/-a:Kateri ima večje pospeške.

RS4........... :roll:

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: weasel in 12 gostov