Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Megane III 1,5 dci Vs Focus 1,6 Tdci

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 27, 2014 8:04 pm

King1 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Okta sama po sebi ni slab avto...ampak fikus jo v vodljivosti in legi povozi...tako kot golfa in pasata....

Očitno se potem pri fifth gearu lažejo... =P namreč gti poščije focusa st v legi... priložim link? ;)

lp

Če fifth gear podmažemo bojo objavli,da je yugo 45 hitrejši od veyrona in je večji od An-225 ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 27, 2014 8:11 pm

Že pri starih modelih (Golf V/VI vs. Focus mk2) ni tako velikih razlik, Focus ima prednost predvsem pri občutku na volanu (kar je tudi pri Golfu zelo dobro), pri novih pa še toliko manj, sploh če upoštevaš še dejstvo, da Golfa VII poleg odlične lege hvalijo tudi kot zelo udoben avto, za kar se je treba res potrudit.

Predvsem na račun teh trditev glede Focusove lege in primerjave z Golfom sva s kolegom pred nekaj leti naredila slabih 20 km dolgo "fast and furios" nočno primerjavo po lepo razgibani cesti in sem ga proti koncu prehitel v ovinku s hitrostjo, katere večina ne prakticira niti na avtocesti. oops

Novi ST je bolj zabavno naravnan in ima zato manj zanesljivo lego, se pravi da je to po eni strani celo prednost. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če feb 27, 2014 8:17 pm

No bom resno odgovoril....kot si napisal je naječja prednost fokija ravno v sami odzivnosti, pa še to ni več to pri focusu mk3, zato je avto bolja zabaven uživantski kot večina, da ne rečem vsa konkurenca, niso pa te razlike takšne, da bi se to toliko opazilo ( večina ljudi je pri mojem bivšem fokusu prej opazila kako je "težek " volan ), predvsem pa 99% ljudi nikoli ne pride do te meje da bi tisti % pri legi lahko bili odločilni ( pa še tu je še milijon drugih faktorjev ( gume, ohranjenost podvozja ipd ).

Skratka, kljub mogoče na papirju podobni legi na cesti je focus precej daleč naprej od golfa v samem občutku, je pa bila naprimer moja mazda še kak procent boljša od focusa pri tem ( mogoče zaradi tega ker je bila nova, focus je mel pa 120kkm ), je pa bila tudi precej bolj neudobna in trda
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če feb 27, 2014 8:18 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Okta sama po sebi ni slab avto...ampak fikus jo v vodljivosti in legi povozi...tako kot golfa in pasata....

Očitno se potem pri fifth gearu lažejo... =P namreč gti poščije focusa st v legi... priložim link? ;)

lp

Če fifth gear podmažemo bojo objavli,da je yugo 45 hitrejši od veyrona in je večji od An-225 ;)

Že že ampak ne vem zakaj bi podmazovali, če je vse prikazano na posnetku? ;)

lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 27, 2014 8:36 pm

@King1:

Hočem povedat, da če bi fifth gearu nakazali €€€.€€€ s pripisom,da da naj objavijo tisto,kar sem prej zapisal, bi to tudi nardili, tako kot to delajo pri raznoraznih testih (gumarskih,....).Zato so te testi zame irelevantni. V bistvu jih niti ne j***m 5%.

Kar pa se tiče mojega zapisa glede fikus vs. golf V/VI, pa si tega nisem sam zmislu,ampak je kolega, ki je 4 leta vozil G V, imel je za sabo tudi veliko km z okto, imel je tudi na testu G VI in je priznal, da je fikus boljši v handlingu in legi na cesti, kar pa smo nekateri (beri: jaz) že dolgo časa vedeli :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če feb 27, 2014 9:53 pm

Tudi po mojem mnenju se Golf ne more primerjat z Focusom. Primerjam lahko samo Golfa V in Focusa mk2 ker sem ju pač oba vozil, ostalo kar piše na netu je pač nepomembno. Meni se pač golf zdi mehkejši kar mi ne paše. Sploh trdota volana. Kolega pa je od ogleda focusa odšel razočaran, čim.. da avto zabija po luknjah in da je popolnoma razočaran.

Če pa ima GTI boljšo lego kot ST ali RS pa ne vem. Ampak dejstvo je da imata ta avtomobila drugačno podvozje kot običajne verzije, in pač ne bi bilo nič nenavadnega če bi bile vloge pri performance verzijah zamenjane.

Anyhow, zakaj bi bilo pomembno objektivno dokazovanje nečesa? Hvala &/(% imamo ljudje različne okuse. Ocenjuje se zanesljivost in stroške po desetih letih, vse ostalo je subjektivne narave.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Pe feb 28, 2014 6:41 am

~toMmy~ je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Saj ne trdim, mislim, da je oktavia razred renaulta lagune in forda mondea. mogoče se motim...ne spim z avtomobilom... ;) Da pa jo zelo hvalijo, sem prebral v raznih testiranjih avtomobila... no, sam sem drugačnega mnenja....
Glede col ne vem, moral bi pogledati, toda karkoli bi bilo gor, vseeno bi ostala jadernica... ;)

Ti pač to misliš in se mogoče motiš? :roll: Jaz mislim, da imaš ti hudo voljo delat budalo iz samega sebe, ker tukaj ni kaj dosti za "mislit", gre pač za preprosta dejstva, ki nikakor ne zahtevajo "spanja z avtomobilom", ampak le nekaj osnovnega poznavanja modelov. To nikakor ni stvar "filozofiranja", gre za preproste podatke napisane črno na belem, ki jih lahko preveriš v par minutah. Če se ti pa tvoje mnenje zdi pomembnejše od otipljivih dejstev, pa pač moje sožalje... :roll:

Kot drugo pa nikakor ni vseeno "kaj je gor" in je skrajno neumno pisat takšne trditve, če nimaš popolnoma nobenih izkušenj s tem. Na podlagi česa sploh to trdiš? Vlage v zraku? :ue

Dečko, saj ne rabiš biti živčen zaradi moje pomote... se pač zgodi ;) Se pa sam ne mislim spuščati na tvoj nivo komunikacije, vsak se sčasoma izda... ;)
Kar pa se tiče voznih lastnosti samih avtomobilov, so ti drugi dobro in razumljivo napisali... ;)
Pri zame tako slabih voznih lastnostih je prav vseeno kaj je gor, saj se vozne lastnosti nebi kaj izboljšale.
Sicer se mi pa ne da več v debato s tabo, pokazal si kdo in kaj si... ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 28, 2014 1:56 pm

svetilnik je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Saj ne trdim, mislim, da je oktavia razred renaulta lagune in forda mondea. mogoče se motim...ne spim z avtomobilom... ;) Da pa jo zelo hvalijo, sem prebral v raznih testiranjih avtomobila... no, sam sem drugačnega mnenja....
Glede col ne vem, moral bi pogledati, toda karkoli bi bilo gor, vseeno bi ostala jadernica... ;)

Ti pač to misliš in se mogoče motiš? :roll: Jaz mislim, da imaš ti hudo voljo delat budalo iz samega sebe, ker tukaj ni kaj dosti za "mislit", gre pač za preprosta dejstva, ki nikakor ne zahtevajo "spanja z avtomobilom", ampak le nekaj osnovnega poznavanja modelov. To nikakor ni stvar "filozofiranja", gre za preproste podatke napisane črno na belem, ki jih lahko preveriš v par minutah. Če se ti pa tvoje mnenje zdi pomembnejše od otipljivih dejstev, pa pač moje sožalje... :roll:

Kot drugo pa nikakor ni vseeno "kaj je gor" in je skrajno neumno pisat takšne trditve, če nimaš popolnoma nobenih izkušenj s tem. Na podlagi česa sploh to trdiš? Vlage v zraku? :ue

Dečko, saj ne rabiš biti živčen zaradi moje pomote... se pač zgodi ;) Se pa sam ne mislim spuščati na tvoj nivo komunikacije, vsak se sčasoma izda... ;)
Kar pa se tiče voznih lastnosti samih avtomobilov, so ti drugi dobro in razumljivo napisali... ;)
Pri zame tako slabih voznih lastnostih je prav vseeno kaj je gor, saj se vozne lastnosti nebi kaj izboljšale.

Dečko, ena stvar je pomota, druga stvar pa, da ti po pomoti nekdo pove, da se motiš in to še dvakrat vztrajno ponavljaš. Če to ni delanje norca (predvsem iz samega sebe), res ne vem, kaj je in kakšen nivo komunikacije pričakuješ, če za nekaj, kar je "zeleno", vztrajno pišeš, da je "rdeče".

Pri voznih lastnostih nikakor ni vseeno, če so gor 15" feltne ali pa 16, 17, ..., je občutna razlika in to govorim iz izkušenj, ker imam na dveh avtih čez zimo 15" in čez poletje 16", ne pa kar tako "od oka" kot ti.

To, da se ti ne da "v debato" si že jasno pokazal, ker ti ne debatiraš, ampak ponavljaš ene in iste (objektivno gledano) napačne trditve. Ena stvar so subjektivna mnenja, druga pa preprosta dejstva.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe feb 28, 2014 3:00 pm

svetilnik je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Ne poznaš še toMmyja? :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 28, 2014 3:23 pm

Ah ja, bi marsikaj napisal pa se bom raje vzdržal komentarjev. :roll:
Rad bi videl junaka, ki bi na cesti s superiornim Focusom s 115km dizlom in 16'' baloni pobegnil moji bivši "TOTALNO NEVOZNI GUGALNICI" isto na 16'' balonih in podobno močnim dizlom.
Ali pa obratno.

Človek res pomisli, da ste sami profiči, ki lovite stotinke v ovinkih.

Poleg tega pa ne moreš na podlagi enega, po možnosti najosnovnejšega modela posplošit na vse. Na istem modelu avta obstaja več vrst "volanov" in podvozij.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe feb 28, 2014 3:52 pm

Jao sam ste res...
@~toMmy~
kaj se tolk sekiraš? In to čisto v vsaki temi, kjer je omenjen das auto. Pa hvalt se tudi ni treba toliko. ;)

Res vas ne razumem več. Drugače pa sem jaz nekaj časa nazaj vozil tako focusa (mk2) kot golfa (6) in primerjal...
Focus se definitivno bolje vozi oziroma ima boljšo lego. ;)

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe feb 28, 2014 3:58 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Že pri starih modelih (Golf V/VI vs. Focus mk2) ni tako velikih razlik, Focus ima prednost predvsem pri občutku na volanu (kar je tudi pri Golfu zelo dobro), pri novih pa še toliko manj, sploh če upoštevaš še dejstvo, da Golfa VII poleg odlične lege hvalijo tudi kot zelo udoben avto, za kar se je treba res potrudit.

Predvsem na račun teh trditev glede Focusove lege in primerjave z Golfom sva s kolegom pred nekaj leti naredila slabih 20 km dolgo "fast and furios" nočno primerjavo po lepo razgibani cesti in sem ga proti koncu prehitel v ovinku s hitrostjo, katere večina ne prakticira niti na avtocesti. oops

Novi ST je bolj zabavno naravnan in ima zato manj zanesljivo lego, se pravi da je to po eni strani celo prednost. ;)

Poba, daj malo pameti. Za take vragolije je Grobnik.
Saj me ne skrbi, da se bo tebi kaj naredlo, ampak ponavadi v takih situacijah takratko potegne mimoidoči.

...In nato ti končaš na Polju v posteljo privezan. :huh:
Zadnjič spremenil jack86, dne Pe feb 28, 2014 4:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 28, 2014 4:02 pm

peroRS je napisal/-a:Ah ja, bi marsikaj napisal pa se bom raje vzdržal komentarjev. :roll:
Rad bi videl junaka, ki bi na cesti s superiornim Focusom s 115km dizlom in 16'' baloni pobegnil moji bivši "TOTALNO NEVOZNI GUGALNICI" isto na 16'' balonih in podobno močnim dizlom.
Ali pa obratno.

Človek res pomisli, da ste sami profiči, ki lovite stotinke v ovinkih.

Poleg tega pa ne moreš na podlagi enega, po možnosti najosnovnejšega modela posplošit na vse. Na istem modelu avta obstaja več vrst "volanov" in podvozij.

Pero, preberi kaj sem napisal, ne gre se tukaj za takšne razlike, da bi zdaj jaz že kavico pil tebe bi pa iz grabna vlekli, ampak razlike so, konec koncev smo na kakšnih srečanjih ( okolica Litije, okol. Kamnika ) videli kaj zmore po ovinkih focus s 16 col baloni...ne vem sicer če si ga že vozil, ampak verjemi da je to avto, ki ti daje tak občutek varnosti po ovinkih kot le malokateri, pa ponavljam, to ne pomeni da je škodilak slab, je pa slabši....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe feb 28, 2014 4:06 pm

jack86 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Že pri starih modelih (Golf V/VI vs. Focus mk2) ni tako velikih razlik, Focus ima prednost predvsem pri občutku na volanu (kar je tudi pri Golfu zelo dobro), pri novih pa še toliko manj, sploh če upoštevaš še dejstvo, da Golfa VII poleg odlične lege hvalijo tudi kot zelo udoben avto, za kar se je treba res potrudit.

Poba, daj malo pameti. Za take vragolije je Grobnik.
Saj me ne skrbi, da se bo tebi kaj naredlo, ampak ponavadi v takih situacijah takratko potegne mimoidoči.

...In nato končaš na Polju privezan na postlejo. :roll:

To sem tudi jaz hotel dodati in sem pozabil pripisati...
Ne dolg nazaj je omenjal Gorjance in prehitevanje čez parkirišče/počivališče... Pa takrat nisem nič napisal...
Naj samo povem, da dobro poznam tisto cesto, ker sem se dnevno vozil tam na šiht in nazaj. Tudi to sem že doživel.
No poba pozablja, da se lahko prehitevani odloči stisnit na gas ali pa recimo iz druge strani začne tik izza ovinka eden prehitevat. Po možnosti brez žmigavca kar ne bi bilo prvič.
Sekunda pa je dovolj. Vsepovsod ima prav in je "odličen, vzoren" voznik potem pa take piše in se hvali po forumih.
Aja itak ima das auto. Bi skoraj pozabil. :roll: :mrgreen:
Itak se pa samo hvali. Tudi ko je mene prehitel. Še omenil je tukaj. Pa sem gledal kako ga je zvijalo čez ovink. No saj sem ga itak na semaforju pa dohitel. ;)

sorry @tommy
saj se v marsičem strinjava samo take kot pa včasih pripelješ... ni pa za nikamor. ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 28, 2014 4:10 pm

maniaxxx je napisal/-a:Pero, preberi kaj sem napisal, ne gre se tukaj za takšne razlike, da bi zdaj jaz že kavico pil tebe bi pa iz grabna vlekli, ampak razlike so

Eni (ne mislim tebe) ravno to pišejo, da imaš na eni strani vlak na tirnicah (Focusa), na drugi pa totalno nevozne ladje/jadrnice/gugalnice.
Še malo pa se bo pisalo, da se vozijo slabše kot katrce. Ah ja......

Klinc pa to. Se vidimo jutr? :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 28, 2014 4:13 pm

Mejbi, še čakam potni nalog :mrgreen: , samo ne vem kako bom zdaj prišel ko nimam Focusa, me je strah ovinkov =P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 28, 2014 4:15 pm

Te pridem jz iskat, da vidiš, kako zgleda k polagaš ovinke z avtom :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 28, 2014 4:16 pm

peroRS je napisal/-a:Te pridem jz iskat, da vidiš, kako zgleda k polagaš ovinke z avtom :mrgreen:

Ja pa ja de, s Škodo, pa da bova morsko bolezn dobla :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe feb 28, 2014 4:17 pm

Itak, tole je formula v primerjavi s čehoslovakom :D

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe feb 28, 2014 4:21 pm

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zdj vidm zakaj maš vrečke za bruhanje v avtu :mrgreen: .

Ne resno, če ne delam v nedeljo se jutri vidimo...sa pokažem ford power..aja nimam ga več....bo pa škoda power =P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov