Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: dizel za cca 15k

Napisal/-a King1 Ne sep 23, 2012 4:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a: je pa pomembno koliko dobim za svojo kanto, ker ga za drobiž ne dam

Prodajal si ga privat za veš koliko in ni šel. Pri avtohišah pa računaj vsaj še -1000€, saj hočejo toliko zaslužiti na rabljenem, VSAJ! :roll:
Tako, da neke računice tukaj ni. Kakor koli obrneš boš za nov avto (poleg Focusa kot polog) moral dodati krepko več kot je Focus vreden oops

Ja to vem da bom moral dodati še kakih 9 -10k zraven....odvisno koliko dobim za njega ( ene ponudbe že imam).

Kaj bi ti naredil na mojem mestu, obdržati sedanjega in vložiti v njega 1000 ali več evrov v prihodnjem letu ( nove gume, veliki servis pa še par rednih stvari za zamenjati), kjer niso vračunane morebitne večje okvare ( šobe vztrajnik ali kaj podobnega), ali kupiti novega, ali kaj podobnega ( novejši malo rabljen bi bil idealen, če bi dobil kaj preverjenega).

Vložit jurja pa je to to.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 23, 2012 4:10 pm

Ja, jurja po tamalem, avto je pa vsak dan manj vreden, vlaganj pa vsak dan več.....resna dilema je to :?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne sep 23, 2012 4:19 pm

maniaxxx je napisal/-a:Ja, jurja po tamalem, avto je pa vsak dan manj vreden, vlaganj pa vsak dan več.....resna dilema je to :?

Tastar tako je to v življenju. Raje jurja kot pa prišparanih deset. Kaj misliš?

lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne sep 23, 2012 4:20 pm

maniaxxx je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:Kup nouga megana pa je to-to. Al pa pocak, da zacenjo VII prodajat pa kup VI, kateri bo verjetn malcek le padla cena. Cez 8 let jo pa prodas za 10k :D

Golfa se splača kupit, ker bo čez 3 leta vreden več kot nov, samo kaj ko ne prenesem več VW :mrgreen:

Megana kupim samo če ga dobim po taki ceni, kot je v linku,( malo pod 16k), redna cena takega avta je krepko prek 18k, kar ni vreden, konec koncev je le renault

Pejt do vecih avto his pa da vidis, kolk bi dobil za forda. Da ves pr cem si. Pa ga das v racun, ce zanj iztrzis solidno ceno
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 23, 2012 4:21 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Ja, jurja po tamalem, avto je pa vsak dan manj vreden, vlaganj pa vsak dan več.....resna dilema je to :?

Tastar tako je to v življenju. Raje jurja kot pa prišparanih deset. Kaj misliš?

lp

Ja jurja, pa jurja pa jurja, še vedn mam pa staro kanto.... :mrgreen:

Zdaj neki gledam novo akcijo za mazdo 3, to tudi en bi bil švoh avto zame, čeprav mi je grda k p*****a, je pa vsaj sestrična od focusa pa ma zrihtano podvozje za razliko od ostalih kant, ki jih tu omenjam.....pa še japonc je
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 23, 2012 4:37 pm

Pa pm, da bom enkrat šel na testno vožnjo s Focusom ali pa to Mazdo, da vidim, kakšno je to tako opevano podvozje :mrgreen:

maniaxxx je napisal/-a:Ja jurja, pa jurja pa jurja, še vedn mam pa staro kanto.... :mrgreen:

Ki je še vedno boljša od praktično vseh teh novih kant, ki jih gledaš ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne sep 23, 2012 5:13 pm

peroRS je napisal/-a:Pa pm, da bom enkrat šel na testno vožnjo s Focusom ali pa to Mazdo, da vidim, kakšno je to tako opevano podvozje :mrgreen:

maniaxxx je napisal/-a:Ja jurja, pa jurja pa jurja, še vedn mam pa staro kanto.... :mrgreen:

Ki je še vedno boljša od praktično vseh teh novih kant, ki jih gledaš ;)

tukaj je najvecji problem oops

P.s, ti kr svojega ponudim, je se bolj odziven od novih, samo da ne boš razočaran potem, ker pomoje vsi mislijo da je to zdaj najmanj F1

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 24, 2012 5:15 pm

focus 1.6 tdci sport vs mazda 3 1.6 takumi..pros and cons?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po sep 24, 2012 6:59 pm

maniaxxx je napisal/-a:focus 1.6 tdci sport vs mazda 3 1.6 takumi..pros and cons?

Nobenega od teh. Stari to je prešvoh zate pa ne mi govort, da ni in da si se spremenil. ;)

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 24, 2012 7:03 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:focus 1.6 tdci sport vs mazda 3 1.6 takumi..pros and cons?

Nobenega od teh. Stari to je prešvoh zate pa ne mi govort, da ni in da si se spremenil. ;)

lp

Glej moj podpis :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po sep 24, 2012 7:06 pm

peroRS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Glej moj podpis :mrgreen:

exactly :mrgreen:

King1 je napisal/-a:

lp

Ka pa naj kupim, golfa s 105 konji :mrgreen:

Mislim da ni nikakor noben od teh prešvoh zame, kolikor sem focusa fural gre čist dovolj, bom pa oba malo dlje vozil, da vidim kaj pa kako

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Sr sep 26, 2012 9:29 pm

Mogoče ni za spregledat novo Elantro.

Motor imaš 1.6 bencin z dvojnim VCT, tako da 132 KM za 1200 kg je verjetno dovolj športno. Realna poraba naj bi bila 7 litrov oz. rahlo manj in to brez TSI problemov.

Za 15 tisočakov jo dobiš kar opremljeno, še nemške revije so jo razglasile za poslovni avto leta.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 26, 2012 10:44 pm

Pa veš kater razred je Elantra?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če sep 27, 2012 7:11 pm

simonk je napisal/-a:Mogoče ni za spregledat novo Elantro.

Motor imaš 1.6 bencin z dvojnim VCT, tako da 132 KM za 1200 kg je verjetno dovolj športno. Realna poraba naj bi bila 7 litrov oz. rahlo manj in to brez TSI problemov.

Za 15 tisočakov jo dobiš kar opremljeno, še nemške revije so jo razglasile za poslovni avto leta.

:/:o:/ :/:o:/

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe sep 28, 2012 1:46 pm

King1 je napisal/-a:
simonk je napisal/-a:Mogoče ni za spregledat novo Elantro.

:/:o:/ :/:o:/

lp

Kaj točno je pa s tem predlogom narobe, je boljši predlog kot 3-4 leta star golf vsekakor... :roll:

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe sep 28, 2012 1:50 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Pa veš kater razred je Elantra?

isti kot golf?
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 29, 2012 4:38 pm

adamovc je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Pa veš kater razred je Elantra?

isti kot golf?

Kako je lahko isti če je "pol" cenejša :mrgreen:

Drugače je pa trenutno favorit mazda 3 takumi, po današnji vožnji vidim, da je kar se same vožnje tiče carica ;) .

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So sep 29, 2012 4:53 pm

Takšna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6418097&show=1

Kr dobra cena (glede na to, kaj vse dobiš).
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 29, 2012 4:55 pm

IcEm4n je napisal/-a:Takšna?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6418097&show=1

Kr dobra cena (glede na to, kaj vse dobiš).

Točno to rdečo sem danes vozil, tako da ja, takšna, samo barva ne bi bila nobena od teh dveh, ki so na sliki.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 29, 2012 5:06 pm

maniaxxx je napisal/-a:takšna, samo barva ne bi bila nobena od teh dveh, ki so na sliki.

+ Doplačilo za metalic barvo je 450 EUR
+ Doplačilo za prevoz in pripravo vozila je 120 EUR

16.940€+450€+120€ = 17.510€ :?

Ok, VW-jev in Seatov ti ne bom več predlagal. Vendar bi jaz raje kot Mazdo vzel kaj takega za enak denar:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5659817&show=1

http://img1.UploadScreenshot.com/images ... 3-orig.png

Sicer tanovega Megana nisem nikoli vozil tako da nimam pojma kako se vozi (v smislu podvozja), imaš pa v tem primeru vsaj konkreten motor notri, pa oprema tudi ni slaba ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: madpanter, pleomax in 14 gostov