Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nooblette
Novinec

Re: Kupujem zanesljiv nov avto

Napisal/-a nooblette Pe feb 08, 2013 4:30 pm

esem je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Hja glede oblike ima svoj okus, tale citroen mi ne zgleda tko švoh. Tisti leon mi neprimerljivo grši. Seveda je tudi ta moj japonček tudi grd ko smrt hehe :D
Sicer pa a tehnično noben ne ve nič okoli teh motorjev :?:

C-lizika tudi meni ni grd. Ni nek presežek, a za "klasičen" avto, ki ne izstopa (kar so itak hoteli doseči - VAG filozofija je zaradi uspehov (ki niso ravno zaradi tega) vedno bolj prisotna pri ostalih) je kar lep.
Motorji pa so preizkušeni in med bolj zanesljivimi in varčnimi. Glede na reklamo se tudi zdi, da stavijo na zanesljivost, kar gotovo ne bi, če ne bi bilo zadaj vsaj nekaj "mesa". Vsekakor bolje kakor Dacia ali Cruze.

No recimo v čem pa naj bi bil boljši od dacie ali cruza, mislim tehnično, ali pa rjavenje kasneje in take stvari?
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe feb 08, 2013 4:49 pm

Pa meni cruze se zdi čist soliden avto. Edino bencinski motorji so bolj slabi v porabi pa zmogjlivostih.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe feb 08, 2013 5:01 pm

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe feb 08, 2013 5:36 pm

Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe feb 08, 2013 5:40 pm

preslab motor za tako težek avto.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe feb 08, 2013 5:49 pm

Kap pa sicer menite za dizel tako kot sem napisal vsak dan 2x po 15 kilometrov? Se pravi mrzel dizel se pomoje glih zagreje ko ga bom ugasnil?!

Pa glede plina, ima mogoče kdo izkušnje, da je recimo prevozil na plin cca 300000 kilometrov?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 08, 2013 7:06 pm

Glej jaz dizla že 120000 km vozim 2x dnevno po 4 km sigurno,vse ostalo so tudi kratje vožnje po mestu.Ima 260000 km pa ne kaže nobenih znakov da ga hoče hudič vzet.Drugače pa plin ja,sam bolj pogosto boš pač hodil tankat.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe feb 08, 2013 7:11 pm

Jaz tudi naredim vsak dan enih pet voženj v različnih delih dneva po dva tri kilometre in nazaj, pa še dela. (me pa skrbi za DPF)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe feb 08, 2013 7:24 pm

DPF greš pa na vsake tok mal na obvoznico in ga mal prepihaš,ko pa je avto enkrat star pa ga preprogramiraš in odstraniš.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe feb 08, 2013 9:42 pm

Kaj pa tele zafire: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6849706&show=1

Kakšne izkušnje z njimi?

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Pe feb 08, 2013 10:52 pm

Kaj pa novi mitsubishi lancer, a se ga dobi v limuzinski izvedbi? Nobenih posebnih oglasov nisem opazil :huh:

Sem na njihovem ceniku zaslediv da je na voljo tudi filter trdih delcev <-- torej ga v osnovi nima :?:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 09, 2013 5:48 am

nooblette je napisal/-a:Kaj pa novi mitsubishi lancer, a se ga dobi v limuzinski izvedbi? Nobenih posebnih oglasov nisem opazil :huh:

Sem na njihovem ceniku zaslediv da je na voljo tudi filter trdih delcev <-- torej ga v osnovi nima :?:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5049601&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6778761&show=1 al pa ta od forumaša. ;) ;)

lp

p.s. sam mal pa si ti zahteven a ne??

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So feb 09, 2013 7:38 am

Priporočam Škodo Rapid. :D

Slika
Avto, moj partner!

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So feb 09, 2013 12:45 pm

King1 je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Kaj pa novi mitsubishi lancer, a se ga dobi v limuzinski izvedbi? Nobenih posebnih oglasov nisem opazil :huh:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5049601&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6778761&show=1 al pa ta od forumaša. ;) ;)

lp

p.s. sam mal pa si ti zahteven a ne??

Ta dva oglasa sem zasledil, ampak una hatchback obilka mi je res grda pa brez zamere. Zato sem uprašal po limuzinski obliki.

V štirih straneh sem dobil mogoče samo dva odgovora iz bolj tehnične plati, ostali samo nekaj priporočate noben pa očitno ne ve ZAKAJ???
Torej če bi se vi odločili za nek avto, ZAKAJ bi se odločili za tega, torej bolj specifično...

Ps: @king1 a mogoče kupujem ščetko za zobe? ali kupujem avto za skoraj dve leti povprečnih plač kajne :roll:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So feb 09, 2013 1:07 pm

Porkamadona Sprav se na biciklej in pojdi po avto salonih pa VSE ŽELJENE avtone VOZI za čez vikend !!! Tale C alysee je bil v BTC Cityju na ogled men všeč za teh 13999€ D motor, bencinc je cenejši :D Potem imaš še H Lantro čist novo LIMO je tudi odlična .
Na usput sem pa tega najdu http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4448688&show=1 6999€ :mrgreen:

aveo http://www.avto.net/ad.asp?id=6368999

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So feb 09, 2013 1:13 pm

Se en ki komplicira v nulo. Vsak avto se lahko pokvari. Ce gledamo statistike kvarljivosti jih je vecina v razmaku par %. Tako da ni tukaj neke filozofije. Vsak avto se lahko kvari non stop ali pa imas mir, odvisno od srece. Jih pa ima vecina spodobno garancijo tako da ni skrbi se mmanj potrebe po doktoriranju iz nakupa

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette So feb 09, 2013 3:37 pm

MBtouran je napisal/-a:Se en ki komplicira v nulo. Vsak avto se lahko pokvari. Ce gledamo statistike kvarljivosti jih je vecina v razmaku par %. Tako da ni tukaj neke filozofije. Vsak avto se lahko kvari non stop ali pa imas mir, odvisno od srece. Jih pa ima vecina spodobno garancijo tako da ni skrbi se mmanj potrebe po doktoriranju iz nakupa

WOW kakšen tehničen odgovor, mislim da se bom kar za tega odločil :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So feb 09, 2013 5:16 pm

nooblette je napisal/-a:Ma ne vem več, kako pa kaj...me prime recimo evo to je to pa me spusti, pa me prime pa v glavi spet"kaj pa če bi dizla"... pa čez pol ure si spet rečem ma ne boš dizla to se kvari...
Pa čez eno uro isto, pa kera znamka, pa a je tole res to itd...

Ni mi lahko :mrgreen: Je pa pač tako, dan danes se denar težko zasluži in sigurno bi rad našel najboljšo opcijo.

Po pa najboljš da kupš kolo, sam ti tud tam lahko ketna dol pade :mrgreen:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 09, 2013 10:59 pm

ban je napisal/-a:Po pa najboljš da kupš kolo, sam ti tud tam lahko ketna dol pade :mrgreen:

Potem je edina rešitev tole, ko nima ketne :mrgreen:

Slika

Drugače pa bolj, ko boš kompliciral slabše bo saj avti niso več to, kar so bili pred leti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 10, 2013 3:14 am

Najlepše je o zanesljivostih govorit pri avtih, ki so ali voženi na dolge ture samo z voznikom, ali vajeni voženj enkrat na dva tedna s strani upokojencev, ki jih potegnejo iz garaže, ali s strani nekoga, ki kupi stara jetra in vlaga v njih samo kar je res nujno in šteje pod absolutno zanesljivost tudi to, da recimo daljinsko centralno že pet let ne dela več.

Če pa kdo ve za (nov) avto, ki bo po citiranih devetih letih vožnje po 25k km letno, pogosto z več potniki in prtljago, občasno s prikolico, rednim zimskim neizbežnim "maltretiranjem" po snegu, pogosto dinamično vožnjo (po slabih cestah), kakšnim mladim voznikom, ki se uči vozit in vsesplošno intenzivno rabo, izkazal za "nepokvarljivega", naj kar lepo napiše, da vem kaj kupit v bodoče! :mrgreen:

P.S.: Pa govorim o ne pretirano dragem avtu (za kupit in vzdrževat), ki ne bo drastično zgubljal na vrednosti. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov