Res pa je, da se ne more primerjat z mojo pokojno Lybrico

sonic je napisal/-a:emozul je napisal/-a:sonic je napisal/-a:emozul je napisal/-a:Mene res zanima zakaj menjava na 15000 Km, če pravijo na 30000KM?
Ali je res tako pomembno?
Pri menjavi olja tudi filter olja in filter goriva (seveda govorim, če bi res moral po tvojih navodili menjati pri 15000KM)?
Res bi prosil, da mi malo razložiš, ker sem jaz sedaj vzel novega?
Filter goriva seveda ni treba menjati tako pogosto. Olje in oljni filter pa vsekakor - pomisli, kakšno pomembno funkcijo olje opravlja (mazanje vseh delov motorja in tudi turbine, če jo ima, kar je dandanes vse bolj pogosto). Sčasoma se v olju nabere razna svinjarija (produkti zagorevanja, pa mikroskopski opilki od drgnenja kovinskih delov itd). V veliki meri jih polovi oljni filter, ampak ko se 'napolni' ne more več. Pa sámo olje z delovanjem motorja sčasoma izgubi pravilne mazalne lastnosti (zaradi vročine).
Zato je treba olje in filter menjati vsakih 15.000 km, ali pa po enem letu (če v tem letu prevoziš manj kot 15.000km)- to se priporoča kot skrajni interval, če uporabljaš kvalitetno sodobno sintetično olje (pri mineralnih oljih pa je treba menjati še bolj pogosto, ampak itak je najbolje uporabljati fully synthetic).
Hvala za odgovor-najverjetneje bom tudi to naredil!
Si me prepirčal
LP
Lahko poveš še, za kateri avto gre v tvojem primeru, in kaj glede servisov predpisuje proizvajalec?
weasel je napisal/-a:Škoda za slab nakup, ampak zakaj ni bil preventivni servis narejen pred nakupom?
avto je vzdrževan in si ga je lastila lastnikova žena. Narejen je bil velik servis na avtu, redno servisiran. Peljali smo ga tudi na tehničnega in je šel čez brez problema. Tudi tam mi je rekel,da je avto poštiman, kar ga lahko tako grobo pogleda. Amortizerji, bremze, podvozje, rja, motor na hitro itd. vse naj bi štimalo. Tudi tester ni nič pokazal in avto se lepo pelje in potegne
vozilo, ki so ga pregledali do sedaj 3je servisi je v obupnem stanju
Ivan36 je napisal/-a:Ma jaz sploh ne bom več dajal idej, ker vsi po svoje čarajo, pol pa folk brez izkušenj gre kupovat avto![]()
![]()
![]()
Trenutno mam tega Audija 2.6E z magneti pije cca 7.5 do 8 na 100km, normalno 12+ torej se mi splača, ker so full pocen za kupt
Stellaria28 je napisal/-a: nisem ignorirala nasvetov, ampak o nakupu ne odločam samo jaz, fotr mi trobi eno u bistvu isto kot vi, moj trmast išče dizla, brat mi po svoje japonce svetuje, ker so mu sveti,kolega serviser spet tretje jaz pa ne razpotju 100tih nasvetov ne vem več v katero smer naj me odpihne. .
Kolega mi je samo rekel, da naj se pozanimam na katere znamke bi se dalo dat plin, ker naj bi imeli akcijo pri kuponku, se pravi vgradnja plina za polovično ceno.
matayus je napisal/-a:Jaz bi definitivno pogledal, za čim takšnim
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7208888&show=1
Stellaria28 je napisal/-a:Hvala za nasvet matayus ampak zakaj glih Ople, a so res to vredni zaupanja.
Za ople mi lahko podate mnenje...ampak od nekaj poznanih, ki so imeli Ople nisem slišala nič dobrega. So imeli kar nekaj težav. Pa moj fotr tudi. Zato sem se že na začetku obrnila stran od njih....
A ga kdo od vas ima?
Kot sem ti že zadnjič napisal, na spritmonitor.de je za Vectro 1.8 l.2003, povprečna poraba takih okoli 7,5 litra.Kolk pa recimo predlagani kaj pijejo?
thunderbolt je napisal/-a:Ne zanašaj se na poreklo nekega avtomobila, saj znamka ni pomembna, ampak ohranjenost. Nič ne pomaga, če kupiš zjahanega japonca - res je, da je japonec, ampak kaj ti pomaga, če ni za nikamor??
Tale primera je stara 9 let, vprašanje koliko lastnikov, uvožena in ima 136k km?Pa še renojev zloglasni 1,9 dci s 120 konji ima.
Stellaria28 je napisal/-a:Renault rabljen dizl pa mislim, da me ne vidi več.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov