Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Stellaria28
Nov uporabnik

Re: Nakup avtomobila do nekje 5k ali 6k €

Napisal/-a Stellaria28 Pe apr 12, 2013 3:36 pm

No evo pa je petek mimo. Danes malo boljše volje :D Šli smo pogledat avto Nissan Primero, avto je vzdrževan in si ga je lastila lastnikova žena. Narejen je bil velik servis na avtu, redno servisiran. Peljali smo ga tudi na tehničnega in je šel čez brez problema. Tudi tam mi je rekel,da je avto poštiman, kar ga lahko tako grobo pogleda. Amortizerji, bremze, podvozje, rja, motor na hitro itd. vse naj bi štimalo. Tudi tester ni nič pokazal in avto se lepo pelje in potegne. Ima le nekaj vizualnih napakic kot so nekaj praskic in mala vdolbinica na boku. Tako, da sem kar zadovoljna in bom naslednji teden postala srečna lastnica Nissana Primere. Res sem vam hvaležna za vse nasvete in trud. Ko bom imela pa malo več v žepu in bogatejšo izbiro, pa vas bom ponovno prosila za kakšno idejo in nasvet

Res pa je, da se ne more primerjat z mojo pokojno Lybrico oops

=P Lep vikend vam želim.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul So apr 13, 2013 7:30 am

sonic je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:Mene res zanima zakaj menjava na 15000 Km, če pravijo na 30000KM?
Ali je res tako pomembno?
Pri menjavi olja tudi filter olja in filter goriva (seveda govorim, če bi res moral po tvojih navodili menjati pri 15000KM)?
Res bi prosil, da mi malo razložiš, ker sem jaz sedaj vzel novega?

Filter goriva seveda ni treba menjati tako pogosto. Olje in oljni filter pa vsekakor - pomisli, kakšno pomembno funkcijo olje opravlja (mazanje vseh delov motorja in tudi turbine, če jo ima, kar je dandanes vse bolj pogosto). Sčasoma se v olju nabere razna svinjarija (produkti zagorevanja, pa mikroskopski opilki od drgnenja kovinskih delov itd). V veliki meri jih polovi oljni filter, ampak ko se 'napolni' ne more več. Pa sámo olje z delovanjem motorja sčasoma izgubi pravilne mazalne lastnosti (zaradi vročine).
Zato je treba olje in filter menjati vsakih 15.000 km, ali pa po enem letu (če v tem letu prevoziš manj kot 15.000km)- to se priporoča kot skrajni interval, če uporabljaš kvalitetno sodobno sintetično olje (pri mineralnih oljih pa je treba menjati še bolj pogosto, ampak itak je najbolje uporabljati fully synthetic).

Hvala za odgovor-najverjetneje bom tudi to naredil!
Si me prepirčal

LP

Lahko poveš še, za kateri avto gre v tvojem primeru, in kaj glede servisov predpisuje proizvajalec?

Ja, gre za Opel Astro karavan 1.7 cdti 130Km.
Predpisano na 30000 ali 1 leto.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 So apr 27, 2013 4:36 pm

Po enem tednu lastništva avta, ga vračamo nazaj, vozilo, ki so ga pregledali do sedaj 3je servisi je v obupnem stanju, takoj smo ga odpeljali na tehničnega in je šel čez, tudi gospodič, ki je tam delal je rekel,da te motorji šibajo in se nimamo kaj sekirat in da izgleda vredu po pregledu. Ker je bil avto iz MB in neregistriran smo ga mogli registrirat in pripeljat v Lj, kjer smo bili zmenjeni na servisu, da ga pripeljemo na preventivo. Pri prodajalcu pa imamo 30 dnevno garancijo na vozilo. Ko so začeli odpirati srce avta in odmaknili tapeto so mi rekli naj avto peljem nazaj in pa še kup drugih stvari. Z motorja se je cedilo, tako da je tapeta natopljena, cevi že pri vseh spojih puščajo, volanska gred je slaba, servo pumpa je čisto na koncu, ker ratuje trd volan in začel je tulit pri zavijanju po nekaj km vožnje. Tapeta pritrjena s tremi šraufi, podvozje je bilo pobarvano čez rjo.(vezna stena gnila). V mašini vse losano. Avto naj bi imel okrog 130.000....realno 200+ glede na stanje v mašini. Popravil za 1100€. Mislim, da imam vso podlago, da avto peljem nazaj, ker ni bil pripravljen povrnit za stroške popravila ampak pravi da hoče avto nazaj. Tako da mislim, da imam vso pravno podlago da avto vrnem in zahtevam kupnino. :shock:

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So apr 27, 2013 5:06 pm

Žalostna zgodba, a ne obupat. Se bo že nekaj našlo. Ni vrag, da ni enega dobrega avtomobila na avto.net.

Bi pa mogoče opomnil še na to (pa ne le avtorico teme, ampak tudi vse ostale z istimi težavami): kolikor sem dojel se večina letnih km (nekje okrog 40.000+ na leto) naredi na relacijski vožnji v službo in nazaj. Si kdaj pomislila, da bi se vozila z nekom v službo? Torej, da bi našla še vsaj enega ali dva, ki živita blizu tebe in delata blizu tebe ter imata podoben urnik dela (ni tako nemogoče izpolniti te tri pogoje, brez skrbi)? Sem pa prepričan, da se da z malo vztrajnosti in truda najti tudi take. Tako se hitro da znižati letne km s 50.000 na 20.000 ali še manj.
Za začetek lahko redno spremljaš in oddajaš ponudbo na prevoz.org. Dokler ne najdeš koga rednega, ki ima avto in bosta izmenično vozila, ti bodo ostali vsaj delno pokrili stroške. Verjemi, ogromno ljudi uporablja prevoz.org in vedno se najde nekdo, ki potrebuje prevoz.

Resda so cene objavljenih prevozov zelo poceni, a malo pa vseeno pripomorejo k ohranitvi tvojega proračuna.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 So apr 27, 2013 5:39 pm

O hvala za lepe želje rnisan ;) so so dobri avtomobili, samo h meni ne pridejo :-P Moj prvi avto star Clio 16 let je bil najboljši avto kar sem jih imela, delal ko urca in neproblematičen do konca. Redno sem ga vzdrževala, ko sem ga kupila je imel 50.000 in verjamem da realnih, ker je bil ohranjen kot sedaj noben avto, ki ga gledam. :cry: Mi je kar žal da sem ga prodala, ampak ni zneslo dveh vozil servisirat. Zdaj pa so avti obupni, ker večinoma ljudje ne servisirajo redno potem pa se take zgodbice dogajajo, ker se naberejo stvari za nazaj. :evil: Tudi lancio sem gledala in ne vem če ne bom res tega naredila, da bom s prejšnje pobrala vitalne dele motorja, ko so bili večinoma novi in jih dala na drugo rabljeno Lybro. Žal se ne morem zaenkrat z nikomer voziti, ker peljem spotoma otroka v vrtec in ne gre drugače, partner pa začenja zelo zgodaj, tako da res ni druge variante. Zdaj iščem naprej, načeloma naj bi prodajalec denar vrnil, ker sicer bom šla v tožbo saj sem ga takoj naslednji dan obvestila o preventivnem servisu in mu poslala kopijo od servisnega pregleda, bil je samo tiho in ostal brez besed. Bomo videli kako se bo zgodba razpletla...

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel So apr 27, 2013 6:02 pm

Škoda za slab nakup, ampak zakaj ni bil preventivni servis narejen pred nakupom?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So apr 27, 2013 7:02 pm

weasel je napisal/-a:Škoda za slab nakup, ampak zakaj ni bil preventivni servis narejen pred nakupom?

Saj očitno pred nakupom niso naredili niti poštene preizkusne vožnje; namreč sedaj punca piše "volanska gred je slaba, servo pumpa je čisto na koncu, ker ratuje trd volan in začel je tulit pri zavijanju po nekaj km vožnje" - ja hudiča a to ni opazila pred nakupom?

Z vsako tako zgodbo, ki jo berem, imam več razumevanja za nategatorske avto dilerje - če nekdo tako rekoč prosi da ga nategneš, je skorajda greh da ga ne bi rse nategnil, hehe.

Ampak je prav zabavno brati, tole je napisala takoj po nakupu avta:
avto je vzdrževan in si ga je lastila lastnikova žena. Narejen je bil velik servis na avtu, redno servisiran. Peljali smo ga tudi na tehničnega in je šel čez brez problema. Tudi tam mi je rekel,da je avto poštiman, kar ga lahko tako grobo pogleda. Amortizerji, bremze, podvozje, rja, motor na hitro itd. vse naj bi štimalo. Tudi tester ni nič pokazal in avto se lepo pelje in potegne

... tole pa sedaj:

vozilo, ki so ga pregledali do sedaj 3je servisi je v obupnem stanju

Mislim, kako da tega nisi nič dala preverit, preden si odkartala denar, takrat si pisala kako oh in sploh super je ta avto...

Sedaj pa ponovim še enkrat kar sem napisal zadnjič: z rabljenimi dizli je vedno velika loterija, ker so ti avti ponavadi že zgonjeni (seveda imajo veliko km, zato pa je prvotni lastnik tudi kupoval dizla), in ne veš kako so bili voženi in vzdrževani - pogosto nezadovoljivo.
To kupijo ljudje ki dalajo letno najmanj 20.000 km ali dvakrat več (npr tudi ti), po recimo 8 letih ima tak avto komot 200-300.000 km, preprodajalec pa seveda zavrti kilometre nazaj, da nategne take kot si ti. Rezultat si pa sama zelo trdo izkusila.

Še enkrat: če imaš v žepu 4000 EUR in ne moreš dobiti vsaj nekaj dodatnih jurjev kredita, ne kupuj dizla za 4000 EUR, temveč bencinarja za 2-3000 EUR. Pa tudi če delaš 50.000 km letno, nima veze v tem primeru.
Pa poskusi se ogniti preprodajalcem, raje kupuj direktno od lastnika. Naj te ne premami možnost da ti avtoprodajalec da kredit/lizing, ga drago plačaš v več pogledih, kot sama vidiš.
Recimo takrat sem ti dal kot primer rabljeno Opel Vectro C, 1.8 bencinar, direktno od fizične osebe. Oglasa sedaj seveda ni več, če se prav spomnim je bila letnik tam nekje 2004, prevoženih okoli 85 tisoč km (čisto možno da so bili realni), cena pa 3600 EUR - morda bi lahko izpogajala par stotakov nižjo ceno, za teh par stotakov dala mehaniku osnovne stvari poštimat, in bi imela v redu avto, ki bi pač kak liter več žrl, prava reč.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 So apr 27, 2013 7:33 pm

Glej vožnja pred nakupom je bila več kot poštena, saj smo z avtom naredili 45 km do tehničnega, z nami je bil serviser in dogovorjeni smo bili za preventivni servis v Ljubljani, ker pač tukaj ljudi poznam in jim zaupam glede presoje. Avto je čez tehničnega šel in ni kazal ob testni vožnji nikakršnih znakov okvar razen tresenja motorja zaradi slabega nosilca. Prodajalec je to popravilo ob dogovoru napravil in avto je napisan na njegovo partnerko, ki je avto ob dogovoru pripeljala v Lj. po popravilu, kjer smo opravili še eno vožnjo in motor je bil veliko tišji, druge napake se po 10km niso poznale. Naslednji dan ko sva se slučajno peljala po malo bolj ovinkasti cesti se je pa začelo tiho tuljenje v volanski gredi, ki se je stopnjevalo, da se zdaj res močno sliši, avto je začel tudi izgubljati moč in takoj naslednji dan je šel po dogovoru na pregled. Našteli so mi ogromno število napak, ki so bile skrbno prikrite, saj je bila gred močno namaščena, da se ne bi slišalo tuljenja ob zavijanju, servo pumpa puščala, motor pa da ne govorim ko so avto odprli, se je kar cedilo dol. Na vseh stikih s turbino. Povsod po malem je solzilo. Serviser me je napotil še do njegovega kolega na Renault servis in mi je povedal, da je motor v obupnem stanju, ker je bilo olje neredno menjano ali sploh samo dolito, neki filtri so bili sicer zamenjani ampak vidi se da je zgažen. Rekel je da niso realni km ali pa da je bil avto nadomestno vozilo in ga je vozilo 100nog. Najhuje je to, da so se šli prvo peljat in so rekli da deluje uredu, nič resnega. Šele ko so ga odprli je bil polom in so kar izbuljili oči ob pogledu na notranjost. Resnično je deloval ohranjen in prodajalec zelo suveren in celo garancijo je dal na motor in vse kar spada zraven. Rekel je da garantira za ta avto, ker ga je vozila žena. No zdaj je zgodba malo drugačna, avto je iz dneva v dan slišat slabše, ne vem kaj so počeli z njim da so vse to prikrili celo tisti na pooblaščencu niso takoj opazili napak. Jaz sem pa spet slabe volje. Ah... :cry:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So apr 27, 2013 7:35 pm

Ma jaz sploh ne bom več dajal idej, ker vsi po svoje čarajo, pol pa folk brez izkušenj gre kupovat avto :DDD :lol: :lol: :lol:

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 So apr 27, 2013 7:49 pm

Kar se pa tiče bencinarja, res z veseljem bi ga kupila samo sedaj sem imela na izposoji bencinarja 1.6 in res sem porabila ogromno za bencin. V končni fazi pa ugotavljam, da sem skoraj na istem ko moram servisirat 100 napak pri dizlu in količino porabe bencina. oops Iščem tudi bencinarja, ker se ne grem več. Ali pa Lancio, ki bo romala direktno h mojemu mojstru za Lancie na pregled...samo ni čisto nobene pametne. :roll:
Na servisu so mi bencinarja Nissana odsvetovali, ker pravijo da so japonci požrešni, za Ople pravijo, da imajo kup težav, od nemcev sem imela osebno samo bmwja, ki ga pri nas dobrega dizla v kratkem času ne najdeš. Bencinar pa uf papca. Potem pa sploh ne vem kaj ostane. Kie, ki smo jih šli gledat vse nekaj hecajo, rjavijo... Potem pa sploh več ne vem kaj naj gledam. Za ta denar res ni nič preveč pametnega.Sploh pa varnega, zato iščem nekaj malo večjega. Mi daje boljši občutek. :? Citroen, Peugeot (prijateljica veš čas na servisu -elektronika) , res ne vem več. Trabanta :D

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So apr 27, 2013 8:05 pm

16v pokuri več od 8v motorja ;) Torej glej 1.4 8v ali 1.8i 8v ali pa celo 2.0i a spet 8v 16v je vedno bolj žejen. Trenutno mam tega Audija 2.6E z magneti pije cca 7.5 do 8 na 100km, normalno 12+ torej se mi splača, ker so full pocen za kupt in tudi vzdrževat ako je že bil prej servisiran.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So apr 27, 2013 8:17 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ma jaz sploh ne bom več dajal idej, ker vsi po svoje čarajo, pol pa folk brez izkušenj gre kupovat avto :DDD :lol: :lol: :lol:

Ma dobro, vsak je na začetku brez izkušenj. Huje je to, da je v bistvu ignorirala naše nasvete, ko bi se lahko temu sranju morda izognila...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 So apr 27, 2013 8:35 pm

Mah Sonic nisem ignorirala nasvetov, ampak o nakupu ne odločam samo jaz, fotr mi trobi eno u bistvu isto kot vi, moj trmast išče dizla, brat mi po svoje japonce svetuje, ker so mu sveti,kolega serviser spet tretje jaz pa ne razpotju 100tih nasvetov ne vem več v katero smer naj me odpihne. Zato ker sem si sposodila nekaj denarja od staršev in zdaj imajo kar naenkrat vsi veliko za povedat. Kolega mi je samo rekel, da naj se pozanimam na katere znamke bi se dalo dat plin, ker naj bi imeli akcijo pri kuponku, se pravi vgradnja plina za polovično ceno. Ali pa res gledam kateri avtomobili so dokaj varčni kljub bencinskim motorjem. Ampak nemci mi res ne grejo preveč, Kie pa khm hyundai pa starejše verzije joj. Nimam preveč dobrih izkušenj. Drugo je zdaj Ceed in recimo i30, so močno izboljšali motor pri Kii pri Hyundaju pa izgled. Avti so pa štimali, tudi zelo stari. Pony je šibal ko urca. Ampak zdaj so drugi časi. Upam samo da bo šlo vračilo denarja tako kot smo se zmenili s prodajalcem. Sicer pa ne vem kako in kaj bo.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 So apr 27, 2013 9:05 pm

Trenutno mam tega Audija 2.6E z magneti pije cca 7.5 do 8 na 100km, normalno 12+ torej se mi splača, ker so full pocen za kupt

:?: :!: :?: :?: Kaki magneti?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So apr 27, 2013 9:51 pm

Stellaria28 je napisal/-a: nisem ignorirala nasvetov, ampak o nakupu ne odločam samo jaz, fotr mi trobi eno u bistvu isto kot vi, moj trmast išče dizla, brat mi po svoje japonce svetuje, ker so mu sveti,kolega serviser spet tretje jaz pa ne razpotju 100tih nasvetov ne vem več v katero smer naj me odpihne. .

Posluši fotra (pa nas).
Ne se preveč obešat na japonce, tukaj je res za upoštevat mogoče samo tiste modele, ki so bili dejansko narejeni na Japonskem, kar pa izbor dokaj zoži.
Tvoj mož bi se pa glede starih dizlov lahko sedaj počasi pomiril, če tole sranje z temle Nissanom ni bila dobra šola, pol pa res ne vem...

Kolega mi je samo rekel, da naj se pozanimam na katere znamke bi se dalo dat plin, ker naj bi imeli akcijo pri kuponku, se pravi vgradnja plina za polovično ceno.

Vgradnja plina je lahko nov vir težav, če ni vgrajeno profesionalno. Kot bi iskala težave...
Vprašanje, katera firma ponuja navedeno znižanje, niso vse v redu. In koliko bi te tudi ob popustu stala predelava na plin? (zračunaj, koliko bencina bi lahko kupila za stroške predelave)...

matayus
Novinec

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 So apr 27, 2013 10:26 pm

Hvala za nasvet matayus ampak zakaj glih Ople, a so res to vredni zaupanja. Kolk pa recimo predlagani kaj pijejo? A imajo še tolko težav z elektroniko? Renault rabljen dizl pa mislim, da me ne vidi več. Ker če mi na pooblaščencu reče, da naj se za rabljenimi Renoji dizli ne obračam, če ne poznam prejšnjega lastnika, se ne bom več, ali pa da ne vem vsaj približno kako je bil servisiran... Ne upam, ker sem imela zadosti.
Za ople mi lahko podate mnenje...ampak od nekaj poznanih, ki so imeli Ople nisem slišala nič dobrega. So imeli kar nekaj težav. Pa moj fotr tudi. Zato sem se že na začetku obrnila stran od njih....
A ga kdo od vas ima?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne apr 28, 2013 8:25 am

matayus je napisal/-a:Jaz bi definitivno pogledal, za čim takšnim
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7208888&show=1

Oho, to je točno tista Vectra, ko sem dal kot primer pred par tedni. Ampak takrat jo je prodajal še lastnik, in cena v oglasu je bila ene 400 EUR nižja... vprašanje koliko so mu dali v avtohiši oziroma za koliko so jo vzeli v račun ko je morda pri njih kupil drug avto (avtohiša je Avtomerkur, tam prodajajo nove Citroene, Hyundaije in tudi Škode).
Vprašanje zakaj je ni sam uspel prodati - morda ni hotel spuščati cene, morda celo sploh ni bilo interesentov (pri takih avtih vsi kot budale rinejo v dizle), tudi barva ni najbolj posrečena- čeprav, v tejle temi mislim da je estetika zadnja stvar za katero bi se bilo vredno sekirati...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne apr 28, 2013 8:43 am

Stellaria28 je napisal/-a:Hvala za nasvet matayus ampak zakaj glih Ople, a so res to vredni zaupanja.
Za ople mi lahko podate mnenje...ampak od nekaj poznanih, ki so imeli Ople nisem slišala nič dobrega. So imeli kar nekaj težav. Pa moj fotr tudi. Zato sem se že na začetku obrnila stran od njih....
A ga kdo od vas ima?

Pri Oplih so izkušnje različne, verjetno je zelo dovisno od modela. Moja žena je pred leti imela Opel Corso, veliko težav z njo, od takrat naprej noče več slišat za Ople. Tudi ena znanka je pred leti imela Corso, z malo manj težav, vendar pošastnimi stroški rednih servisov, ker je izbrala pač nategatorskega serviserja.
Jaz imam pa čisto drugačne izkušnje - zame je Opel pojem nevpadljivega povprečnega avta, ki pa je zanesljiv in zelo udoben. Moj prvi avto je bil Opel Vectra l.1993, kupljen od 2. (če ne celo 3. lastnika), s katerim nikoli nisem imel večjih težav (nikoli me ni pustil na cesti ali kaj podobnega). Našel sem tudi manjši (a pooblaščen!) servis v okolici Ljubljane, ki je bil tudi izjemno poceni.

Glede Vectre C (letniki 2002-2009) oziroma konkretno letnik 2003, kot je v tistem oglasu, so tukajle mnenja uporabnikov, ki so večinoma pozitivni (za Opel Vectra ter za Vauxhall Vectra, kakor se istemu avtu reče v Britaniji):
http://www.carsurvey.org/reviews/opel/vectra/2003/single-page/
http://www.carsurvey.org/reviews/vauxha ... ngle-page/

Kolk pa recimo predlagani kaj pijejo?
Kot sem ti že zadnjič napisal, na spritmonitor.de je za Vectro 1.8 l.2003, povprečna poraba takih okoli 7,5 litra.

Mogoče bi pa tudi ti končno povedala, kakšna je tvoja tipična vsakdanja pot, po kakšnh cestah in s kakšnimi hitrostmi? Ker od tega je veliko odvisna tudi poraba.
Ker če imaš veliko vožnje po regionalnih cestah ali če ti je na avtocesti dovolj največ 100-110 km/h, je lahko s tudi takim bencinarjem poraba samo nekaj nad 6 litrov...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne apr 28, 2013 9:27 am

9. 4. 2013:
thunderbolt je napisal/-a:Ne zanašaj se na poreklo nekega avtomobila, saj znamka ni pomembna, ampak ohranjenost. Nič ne pomaga, če kupiš zjahanega japonca - res je, da je japonec, ampak kaj ti pomaga, če ni za nikamor??
Tale primera je stara 9 let, vprašanje koliko lastnikov, uvožena in ima 136k km? :lol: Pa še renojev zloglasni 1,9 dci s 120 konji ima.

Stellaria28 je napisal/-a:Renault rabljen dizl pa mislim, da me ne vidi več.

Poglej, šla si v nakup avta, ki je bil zelo sumljiv že pred nakupom in so se na žalost moje besede tudi uresničile. Tudi če bi bil tale avto z oplovim, volkswagnovim, fiatovim ali katerim drugim motorjem, bi bila slika ob opisanem zelo podobna, zato nima smisla posploševati. S tako logiko si spet na poti k polomiji od nakupa + če boš še naprej poslušala ljudi, ki so ti do sedaj svetovali.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov