Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Novi Seat Leon

Napisal/-a pskoda So avg 31, 2013 7:20 am

Seat oz VW se bo moral še kar trudit, kar je za moje pojme je katastrofa za nov avto z komaj dobrimi 20kkm in tako zgubanimi zici plus tega, da ni čisto obični leon - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7133187&show=1
Priponke
10.jpg
Lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So avg 31, 2013 7:13 pm

Golfovi ergo sedezi so ze novi tako nagubani.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So avg 31, 2013 7:26 pm

Tudi drugi niso imuni na gubanje 11. slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So avg 31, 2013 7:58 pm

Samo Kia vs VW konceren se pa po moje ne morata primirjat v kvaliteti materialov in izdelave razen če se je VW res tako poslabšal
Lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So avg 31, 2013 10:16 pm

Matr, moji sedeži so po 107k km, razen to, da so mal že umazani, še vedno brez gub. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 So avg 31, 2013 10:33 pm

ne pretiravaj z botoksom =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 01, 2013 2:30 am

pskoda je napisal/-a:Samo Kia vs VW konceren se pa po moje ne morata primirjat v kvaliteti materialov in izdelave razen če se je VW res tako poslabšal

Pri najnovejših VAG-ih se mogoče pojavi dvom glede določenih materialov, ampak je težko bit pameten, dokler niso avti vsaj nekaj let v uporabi, sploh pa ne moreš nekaj sklepat na podlagi ene pikolovske slike.

IcEm4n je napisal/-a:Matr, moji sedeži so po 107k km, razen to, da so mal že umazani, še vedno brez gub. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

V Golfu V so po 180k km praktično kot novi ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne sep 01, 2013 8:57 am

Zame ni neka "pikolovska" slika če na Seat Verovškova slikajo skoraj da nov avto z prevoženimi 21kkm in to z FR opremo ki je top pri seatu z zgubanimi sedeži. To je zame poden od sedeža in si lahko samo mislimo kaj bo ko bo imel avto 100kkm
Lp

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne sep 01, 2013 10:30 am

~toMmy~ je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Matr, moji sedeži so po 107k km, razen to, da so mal že umazani, še vedno brez gub. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

V Golfu V so po 180k km praktično kot novi ;)

No, po drugi strani je pri garažiranem golfu V s 65k km, zgodba čisto drugačna. Sedeži so ob straneh že očitno zbledeli, na določenih mestih so "zmuckani", posebno očitno je nekvaliteten material na naslonih za roke na vratih, ki je prav tako precej zmatran in "zmuckan". Pa da se ne bo kdo vpičil v material hlač, prdenje in podobne stvari - pri avtomobilu (lastnik isti, od novega) pred golfom tega ni bilo.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne sep 01, 2013 11:41 am

Mislim, da res pretiravate, normalno je, da se usnje guba, pri vseh znamkah se.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7041068&show=1

Bolj problematično je, ko so sedeži že nikakvo sešiti. Nekdo je omenil Ergoactive sedeže v golfu, na žalost sem jih videl na lastne oči, prepričan sem, da jih šivajo ročno (šivilje brez rok), nekaj PORAZNEGA.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne sep 01, 2013 12:04 pm

Pretiravate s temi materiali.
Tudi Golf ni več to kar je bil včasih ko ga nekateri tako zelo hvalite.
Še posebej tommy. Nobena stvar ni pri 180k kot nova. ;) Ne more biti. Čas naredit svoje. Tak, da ne pretiravati.

Zadnjič sem naletel na pogovor.
Pa en pravi: sedaj si pa važen ko imaš nov avto. Pa še avto leta je.
Pa mu drug odgovori: važen ja. K#rc ga gleda in avto leta. Vozi se že vozi dobro. Samo je pa sestavljen kot, da bi ga z lopato delali. Je rekel, da se ga mora čimprej rešit.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne sep 01, 2013 12:44 pm

Odkar poteka proizvodnja po toyotinem sistemu "just-in-time manufacturing" gre vse samo navzdol. Porkamadona včasih je bil vag vzor natančne sestave, danes je v samem povprečju ali manj. Če imajo poševnooki večkratno vmesno kontrolo kakovosti, se po drugi strani zdi kot, da vag še končne kontrole nima.
Dokler gledate očem vidne napake je še uredu, ko začnete podirati avto se vidi ves poden od podna. Popraskani nevidni deli karoserije od montaže preme, motorja, do pločevine zrajsani nosilci na katerih leži karoserija tekom sestave. Čez te nabijejo plastične čepe in je dobro za ovce, da spodaj rjavi pa sploh ni pomembno.... in še in še.
Ko sem kupil golfa 6 je bila prva stvar ponovno štelanje vrat, ker niti en spoj se ni ujemal, nastavljanje linije odbijača spredaj in zadaj kjer so recimo v tovarni med montažo polomili dva klipa, k držita odbijač.
Če bi avto sam prvič sestavljal v popolni temi bi bil lepše sestavljen. Takrat sem mislil, da sem samo jaz tak srečko pa sem nato na vsakem, ki sem ga bolj podrobno pogledal ali kaj delal na njem videl podoben vzorec šlamparij. Naletel sem celo na avto, ki ni imel v celoti pobarvanega notranjega dela okvirja vrat. Skozi komajda viden sloj baze se je videl grund.
Kvaliteta je pri vagu močno padla. Zadnji primer je nekaj mesecev star passat b7 pri katerem se prtljažna vrata drajsajo ob odbijač, na stebričku vrat se dela mehur. Sploh to okrog rjavenja je zaskrbljujoče.
V celoti cinkane pločevine, reklamacij glede rjavenja pa iz leta v leto več.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne sep 01, 2013 1:19 pm

Vag konceren se je res konkretno poslabšal tako kot z kvaliteto materialov sploh da o motorjih ne govorim. Ko bodo ljudje spoznali oz prišli do tega da to ni več to bo vw zelo teško pridobil zaupanje ampak trenutno zgleda da ga boli k... saj misli da prodajne številke povejo svoje
Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne sep 01, 2013 1:28 pm

Marek_ je napisal/-a:Mislim, da res pretiravate, normalno je, da se usnje guba, pri vseh znamkah se.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7041068&show=1

Bolj problematično je, ko so sedeži že nikakvo sešiti. Nekdo je omenil Ergoactive sedeže v golfu, na žalost sem jih videl na lastne oči, prepričan sem, da jih šivajo ročno (šivilje brez rok), nekaj PORAZNEGA.

Tole se ne bom strinjal. Corsa letnik 2008 z 109kkm pa ni neki super duper vag
Priponke
12.JPG
Lp

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne sep 01, 2013 1:41 pm

vag grupi pada kvaliteta že nekaj let... spijo na lovorikah izpred 15h let in mislijo, da jih bo rešilo ime...
ampak dokler bodo servisi poceni in za vsakim vogalom... je še sprejemljivo... seveda do neke mere :D

ena bedna(a kako zelo resnična): kako lahko ima ford izpred 10ih let avtomatski vklop luči pri slabši svetlobi, jaz pa pri 4leta starem avtomobilu moram obračati knof???
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Ne sep 01, 2013 1:44 pm

Vsi sedeži se šivajo ročno ;) Mama je delala v Prevent-u kjer so šival sedeže za MB, VW, Citroena, Peugeota, Fiata, ... Predvsem za MB in VW je bila kontrola precej huda. Poleg interne vizualne kontrole za vsak sedež se je delala še popolna kontrola na določeno število sedežev. Sprožil so stranske airbage in sedež odprl, da se je videlo, če so robovi prave dolžine, itd...
Na tovornjak se je zlagalo v določenem vrstnem redu, ker je šlo za "just in time". V primeru slabe kvalitete šivanja, narobe naloženega tovornjaka, prepozen čas odpreme, itd... so se plačevali penali in zavračali izdelki, ki so jih dobili nazaj. Sedež so morali razkopat in ponovno oblazinit.
Na samem koncu pa je bila tudi razlika v materialih ali se je šivalo za MB, VW, francoza ali italjana. To lahko sam potrdim, ker je bilo doma nekaj odpadnih kosov oblazinjenja za različne znamke kjer se je vidla razlika.

Tole z zgubanim usnjem pa se je potrebno zavedati, da usnje je po svoje "aktiven" material. Če ni kvalitetno ustrojen in potem tudi vzdrževan se začne z časom gubat, pokat, bledet, ... Pri 20k km pa je defenitivno težava v tem, da se usnje še obteguje, ker ni bilo dovolj kvalitetno pripravljeno za vgradnjo. Tukaj bo vsak proizvajalec vozila težko vedel ali je sedež dovolj kvalitetno oblečen ali ne dokler ne bo X števila primerov s podobno deformacijo.
Težavo se pa sicer lahko reši s paro, da se usnje obtegne in uporaba raznih maž, da usnje ostane dovolj prožno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne sep 01, 2013 1:45 pm

Osebno nisem pristaš nobene znamke zato tudi imam vsak nov avto druge znamke, hotel sem pa povedat da se bodo morali tudi pristaši vag grupe mal prizemlit kot so se hondaši
Lp

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne sep 01, 2013 2:05 pm

.com je napisal/-a:vag grupi pada kvaliteta že nekaj let... spijo na lovorikah izpred 15h let in mislijo, da jih bo rešilo ime...
ampak dokler bodo servisi poceni in za vsakim vogalom... je še sprejemljivo... seveda do neke mere :D

ena bedna(a kako zelo resnična): kako lahko ima ford izpred 10ih let avtomatski vklop luči pri slabši svetlobi, jaz pa pri 4leta starem avtomobilu moram obračati knof???

Sem istega mišlenja. (Seveda kar sem videl na lastnih očeh).
Only music takes me there, where i can be me.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne sep 01, 2013 6:27 pm

Usnje pa je tak material, kjer se težko predvidi kaj bo čez 10 let. Ena krava/ovca/prasec je taka, druga drugačna. Sam sem imel na vectri B z 260kkm popolnoma OK usnjene sedeže, pa ni nihče skrbel za njih. Pač, z njimi se ni delalo lepo. Na a.netu pa je mnogo napokanih, pa po moje niso bili tako zlorabljani.

Guba na sedežu pa res ni merilo kvalitete.

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ So sep 21, 2013 7:56 am

rno vprašanje če kdo pozna odgovor.

Zdej sem bil v salonu in sem si ogledal zadeve, avto sem se odločil kak naj bo s katero opremo, barvo itd. Brez da bi rekel za kakeršnikoli popust je prodajalec dal cca. 5% popust na MPC.

Kolko dejansko lahko pričakujem popusta za avto po naročilu? če ma kdo izkušnje, sam sem dokaj slab pogajalec glede tega.

Hvala in lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov