Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganer
Uporabnik

Re: Kia Carens 2013

Napisal/-a meganer Ne nov 17, 2013 5:03 pm

Gledam v nemčiji za 15000: klima, tempomat 6* airbag, isofix, abs, cd elektrika in centralno po itak ima. Mislim da je to dovolj opreme za "povprečnega" slovenca. Razumem pa, če bi radi frajerja spilali pa dajte 9000 za opremo. Moje mnenje je da bojo tudi pri nas kmalu za 14000 z "osnovno" opremo ker bojo meli drugač prodajo bol tko tko. Je pa itak osnovna oprema kot pri wV group srednja oprema. Recimo "rapid" ki je nizkocenovni ima tempomat ze za 15200eur :)

Uporabniški avatar
maserati
Nov uporabnik

Napisal/-a maserati Po nov 18, 2013 12:11 pm

IcEm4n je napisal/-a:Problem je v tem, da je pri nas na voljo samo skoraj polno opremljena različica, zato tudi taka cena.
V Italiji je pa najbrž za to ceno, ki jo omenjaš, "nemško" oz. "VAG-ovsko" čist oskubljen.

Če je zate avto z parkirnimi senzorji in Bluetooth-om polno opremljen... :roll:

Sam sem ga imel v ožjem izboru. Ampak, ko pretehtaš ceno, dodatno opremo (7 sedežev, ksenon, močnejši motor), tehniko (dokaj težak in požrešen avto) in povprečno prostornost za ta razred, me niti malo več ne mika. Škoda Kia.

PS: Zanimivo, da si na avto.net nihče ne upa objavit cene vozila-le zakaj... :D

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Po nov 18, 2013 3:28 pm

Sem danes klical na K-MAG in preveril ceno ker taka razlika ne more biti. Pravi trgovec kako opremo bi rad pa sem rekel da osnovno, pravi koliko sedežel 5 ali 7 sem rekel da 5, nakar pove če vzamem na lizing je 22260 mislim da +- 200 eur če sem slučajno falil kak evro, je bilo pa ziher čez 22 jurjev. Pol mu pa pravim da ne razumem da kako so lahko i Italiji, Nmečiji od 13500 pa mi pravi da neznam pogledat da gre za stari model. (dal mi je vedeti da sm ...................) Pravi na keri strani ste pa gledali pa mu jih naštejem 6 je pa sam rekel da bo preveril. Škoda da so taki pr.....

Evo link za novo pa si poglejte opremo :) http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ki ... res=EXPORT

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po nov 18, 2013 3:53 pm

Tole je pa res predrago. Za ta denar se dobi Mercedes B.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po nov 18, 2013 5:21 pm

meganer je napisal/-a:Gledam v nemčiji za 15000: klima, tempomat 6* airbag, isofix, abs, cd elektrika in centralno po itak ima. Mislim da je to dovolj opreme za "povprečnega" slovenca. Razumem pa, če bi radi frajerja spilali pa dajte 9000 za opremo. Moje mnenje je da bojo tudi pri nas kmalu za 14000 z "osnovno" opremo ker bojo meli drugač prodajo bol tko tko. Je pa itak osnovna oprema kot pri wV group srednja oprema. Recimo "rapid" ki je nizkocenovni ima tempomat ze za 15200eur :)

Uradna cena Carensa je v Nemčiji od 19.990 eur dalje za 1.6 GDI in opremo Attract, ki je sicer ni v Sloveniji (http://press.kia.com/de/presskits/model ... ungpreise/). Oglaševane cene v nemških oglasnikih pa so ali posledica višjih rabatov, ki so v Nemčiji v povprečju dokaj višji od naših trgovčevih ali pa gre za uvožene modele iz držav, kjer je neto cena vozila nižja od nemške (kar počne npr. Auto Scout).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Po nov 18, 2013 9:13 pm

Kakšna je cena v Nemčiji nimam pojma, sem pa videla novega Carensa danes v BTC. Moj pro_cee'd je definitivno lepši, če bi imela dva majhna otroka, bi pa verjetno drugače razmišljala... :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po nov 18, 2013 10:24 pm

Vse kar ste napisali drži.

Avto sem si večkrat ogledal(na slikah) in prebral vse možno še preden je prišel k nam. Potem sem ga šel pa še ene dvakrat gledat v živo ko je prispel v slo.

Pri vsem skupaj pa sem dobil občutek kot ,da se trudijo jih čimmanj prodati. Ko sem rekel ,da je cena previsoka in da rabim avto sestavljen po svojih željah sem dobil odgovor od prodajalca "jah lejte samo takšne bomo imeli" (skoraj polno naložene za absolutno previsoko ceno) !!! Sem skoraj rekel prodajalcu če se norca dela??! Mislim ja samo mal skočim na bankomat po 22k eur in še ves pohleven bi moral biti ,da bi ga lahko kupil. No comment!

Torej

-Avto kot avto vredu
-Absolutno previsoka cena
-Če dam za avto cca. 16-20k eur ga želim od a-ž po mojih željah!
-Odnosov prodajalcev ne bom komentiral, če bi zame delali bi hitro prevetril personal.
-Kvaliteta kot sama se mi je zdela zadovoljiva, čeprav probajte pošlatat gumo v vratih (meni je ostala v rokah :shock:(ni zalepljena ali kako drugače fiksirana) )
-Absolutno manjka oskubljenih verzij bencinarja in diesela.
-....

To je nekako na kratko o carensu. Mislim pa ,da se uvoznik ne zaveda koliko pleha je na razpolago, prodaja se pa vse bolj slabo. Torej v teh časih se bodo resnično morali naučiti prisluhniti kupcu in njihovim željam.

Ps.: Če bi me/me bo mogoče avtomobil res dodobra navdušil za nakup, je kolega za mene govoril z prodajalcem v avstriji in ni nobenega problema. Da ne pozabim tudi njihovega večjega končnega popusta.
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Pe jun 06, 2014 11:23 am

Sedaj je bencinar 18K€. Ali je to konkurenčno za ta razred.
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 06, 2014 11:27 am

Verjetno ne. Kakšen bencinar in s kakšno opremo?

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Pe jun 06, 2014 11:43 am

1.6 bencinski GDI 99 kW (135 KM), FAMILY 17790€
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe avg 01, 2014 8:31 am

Ps.: Če bi me/me bo mogoče avtomobil res dodobra navdušil za nakup, je kolega za mene govoril z prodajalcem v avstriji in ni nobenega problema. Da ne pozabim tudi njihovega večjega končnega popusta.

Če bi bili popusti res večji v Avstriji, bi Slovenci tako kot pred dvema desetletjema gotovo uvozili več novih avtomobilov iz sosednjih držav. pa jih ne. Uvoz novih avtomobilov iz Avstrije in Italije ni vreden omembe. Pa tudi njihove neto ceno so višje, če si bral zadnjič članek v Delu o izvozu novih avtomobilov po enodnevni registraciji, gre izvoz iz SLO v Nemčijo in druge sosednje države, ne pa obratno. Da bi kdo kupil Kio v Avstriji in jo nato še tja vozil na servise in morebitno uveljavljanje garancije, se mi zdi pa sploh misija nemogoče. Že cena navadnega servisa je zaradi dražje delovne ure v Avstriji veliko višja od slovenske. :D

Veronika

dvorjan
Nov uporabnik

Kraj: Polarna Primorska

Napisal/-a dvorjan Pe avg 01, 2014 8:49 am

Veronika ne nabijaj. Na KMAGu imajo tako drage redne servise, da se človek upravičeno vpraša, ali ni morebiti k zlatarju prišel. Bi pa rad videl račun za menjavo olja in filtrov (npr. prvi ali drugi redni servis) pri nas in v Avstriji. Bi marsikomu vzelo sapo ...

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek Pe avg 01, 2014 9:58 pm

V Spaniji in Franciji jih oglasujejo po 13.990 €.
Podrobnosti mi niso poznane
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe avg 01, 2014 11:14 pm

V FR imaš opcijo leasinga 49 mesecev po 239€ + polog 3200€. Vse skupaj te pride manj kot 15.000 z enim pomembnim detajlom - poleg 7 letne garancije dobiš tudi 7 let oz. do 150kkm BREZPLAČNIH rednih servisov ter posodabljanja navigacije.

Tu smo pa debili, ki se pustimo nategovat še bolj debilnim dealerjem. Vedno bolj se mi dozdeva, da je edini razlog da v SLO kupiš kio ta, da se ti ni dalo it pogledat v noben drug salon. Komur je všeč Ceed pa si naj kupi Hyundaia i30. Dobi isti avto a mnogo boljše poprodajne storitve.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi So avg 02, 2014 8:46 am

Če so Kije v tujini res toliko cenejše, zakaj jih potem ne uvažajo različni prodajalci iz tistih držav? Jaz tem pravljicam enostavno ne verjamem, saj se še dobro spominjam časov, ko so se zaradi nižjih cen kupovali novi avtomobili v Avstriji, Nemčiji in Italiji. Danes pa se ne več! To, da kdo ovira morebiten uvoz, je prav tako smešen argument, ker je vse skupaj sila preprosto tako pri starem kot novem avtomobilu.

Veronika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 02, 2014 9:07 am

Ne vem ali samo mene motijo butalski kmagovi jokerji, ki samo mešajo kupce. Pismu joker staro za novo, flotna prodaja, družina, financiranje, bonus zvestobe... in ostale neumnosti. Jebemti ali ne znajo vse te joke natege spravit pod skupni imenovalec imenovan - popust. Ob taki zmedi se verjetno vsak kupec počuti zmagovalca, ko mu v roke porinejo jokerja :roll:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So avg 02, 2014 12:38 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Če so Kije v tujini res toliko cenejše, zakaj jih potem ne uvažajo različni prodajalci iz tistih držav? Jaz tem pravljicam enostavno ne verjamem, saj se še dobro spominjam časov, ko so se zaradi nižjih cen kupovali novi avtomobili v Avstriji, Nemčiji in Italiji. Danes pa se ne več! To, da kdo ovira morebiten uvoz, je prav tako smešen argument, ker je vse skupaj sila preprosto tako pri starem kot novem avtomobilu.

Sem enkrat že podobno napisal, pa bom še enkrat ponovil.

Zakaj jih potem ne uvažajo iz tistih držav...?
Ker ni potrebe! Kia nastopa v segmentih najbolj prodajanih vozil, kjer je konkurenca huda. Očitno si malo ljudi tako zelo želi Kio, da bi se splačal uvoz avtomobilov v večjih količinah. Za posameznika je pa uvoz še vedno brezvezno in nepotrebno kompliciranje, zato se človek poslovi od kie in enostavno kupi namesto ceeda i30, c4, golfa, 308, megana, namesto carensa kupi scenica, c4 picassoja itd. in na koncu ni nič na slabšem. Kot drugo - realno gledano, koliko kupcev novih kij pri nas se sploh vpraša o cenah istega avtomobila v tujini? Najbrž precej malo. Več jih pogleda avtonet in preveri cene konkurenčnih modelov. Zakaj bi se matral z uvozom, če pa se ti ni treba. Greš k drugi znamki in lepo v salonu, v svojem mestu naročiš avto po željah...
Tu ne gre za neke eksote tipa AMG, M5 ipd. kjer si potencialen kupec zelo želi specifičen avtomobil in je pripravljen za njega it skozi vse težave in stroške uvoza.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So avg 02, 2014 2:44 pm

yashica je napisal/-a:Ne vem ali samo mene motijo butalski kmagovi jokerji, ki samo mešajo kupce. Pismu joker staro za novo, flotna prodaja, družina, financiranje, bonus zvestobe... in ostale neumnosti. Jebemti ali ne znajo vse te joke natege spravit pod skupni imenovalec imenovan - popust. Ob taki zmedi se verjetno vsak kupec počuti zmagovalca, ko mu v roke porinejo jokerja :roll:

Jokerje so pri KMAGu izumili, ker so se bali, da bi si povprečen kupec znal izračunati koliko ga pride nova Kia v njihovi NEPREMAGLJIVI PONUDBI.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To avg 05, 2014 9:06 am

Ker ni potrebe! Kia nastopa v segmentih najbolj prodajanih vozil, kjer je konkurenca huda. Očitno si malo ljudi tako zelo želi Kio, da bi se splačal uvoz avtomobilov v večjih količinah. Za posameznika je pa uvoz še vedno brezvezno in nepotrebno kompliciranje, zato se človek poslovi od kie in enostavno kupi namesto ceeda i30, c4, golfa, 308, megana, namesto carensa kupi scenica, c4 picassoja itd. in na koncu ni nič na slabšem.

Glede na tržni delež, prodajne številke in dejstvo, da Kia dosega že zadnjih nekaj let tako v Sloveniji kot Evropi najvišjo rast prodaje med vsemi znamkami, se motiš. Mislim, da je obratno, da ljudje najprej gledajo druge znamke, nato pa kupijo Kio, saj ima daljšo garancijo, v primerjavi s Hyundaiem in še marsikom lepši dizajn (vsaj sodeč po številu oblikovalskih nagrad) in verjetno na koncu tudi bolj ugodno ali pa zelo podobno ceno kot hyundai:D

Veronika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To avg 05, 2014 9:23 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Glede na tržni delež, prodajne številke in dejstvo, da Kia dosega že zadnjih nekaj let tako v Sloveniji kot Evropi najvišjo rast prodaje med vsemi znamkami, se motiš. Mislim, da je obratno, da ljudje najprej gledajo druge znamke, nato pa kupijo Kio, saj ima daljšo garancijo, v primerjavi s Hyundaiem in še marsikom lepši dizajn (vsaj sodeč po številu oblikovalskih nagrad) in verjetno na koncu tudi bolj ugodno ali pa zelo podobno ceno kot hyundai:D
Res? Precej negativno je videti ta vaša rast...

Sekcija za osebna motorna vozila - Statistika po znamki osebnih vozil 2014
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov