IcEm4n je napisal/-a:Problem je v tem, da je pri nas na voljo samo skoraj polno opremljena različica, zato tudi taka cena.
V Italiji je pa najbrž za to ceno, ki jo omenjaš, "nemško" oz. "VAG-ovsko" čist oskubljen.
meganer je napisal/-a:Gledam v nemčiji za 15000: klima, tempomat 6* airbag, isofix, abs, cd elektrika in centralno po itak ima. Mislim da je to dovolj opreme za "povprečnega" slovenca. Razumem pa, če bi radi frajerja spilali pa dajte 9000 za opremo. Moje mnenje je da bojo tudi pri nas kmalu za 14000 z "osnovno" opremo ker bojo meli drugač prodajo bol tko tko. Je pa itak osnovna oprema kot pri wV group srednja oprema. Recimo "rapid" ki je nizkocenovni ima tempomat ze za 15200eur
Ps.: Če bi me/me bo mogoče avtomobil res dodobra navdušil za nakup, je kolega za mene govoril z prodajalcem v avstriji in ni nobenega problema. Da ne pozabim tudi njihovega večjega končnega popusta.
Veronika.borghesi je napisal/-a:Če so Kije v tujini res toliko cenejše, zakaj jih potem ne uvažajo različni prodajalci iz tistih držav? Jaz tem pravljicam enostavno ne verjamem, saj se še dobro spominjam časov, ko so se zaradi nižjih cen kupovali novi avtomobili v Avstriji, Nemčiji in Italiji. Danes pa se ne več! To, da kdo ovira morebiten uvoz, je prav tako smešen argument, ker je vse skupaj sila preprosto tako pri starem kot novem avtomobilu.
yashica je napisal/-a:Ne vem ali samo mene motijo butalski kmagovi jokerji, ki samo mešajo kupce. Pismu joker staro za novo, flotna prodaja, družina, financiranje, bonus zvestobe... in ostale neumnosti. Jebemti ali ne znajo vse te joke natege spravit pod skupni imenovalec imenovan - popust. Ob taki zmedi se verjetno vsak kupec počuti zmagovalca, ko mu v roke porinejo jokerja
Ker ni potrebe! Kia nastopa v segmentih najbolj prodajanih vozil, kjer je konkurenca huda. Očitno si malo ljudi tako zelo želi Kio, da bi se splačal uvoz avtomobilov v večjih količinah. Za posameznika je pa uvoz še vedno brezvezno in nepotrebno kompliciranje, zato se človek poslovi od kie in enostavno kupi namesto ceeda i30, c4, golfa, 308, megana, namesto carensa kupi scenica, c4 picassoja itd. in na koncu ni nič na slabšem.
Res? Precej negativno je videti ta vaša rast...Veronika.borghesi je napisal/-a:Glede na tržni delež, prodajne številke in dejstvo, da Kia dosega že zadnjih nekaj let tako v Sloveniji kot Evropi najvišjo rast prodaje med vsemi znamkami, se motiš. Mislim, da je obratno, da ljudje najprej gledajo druge znamke, nato pa kupijo Kio, saj ima daljšo garancijo, v primerjavi s Hyundaiem in še marsikom lepši dizajn (vsaj sodeč po številu oblikovalskih nagrad) in verjetno na koncu tudi bolj ugodno ali pa zelo podobno ceno kot hyundai:D
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov