Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 12:22 am

:roll: :huh: :huh: :roll: :huh: :? :? :?

Eh .... "probaj" ?! Še navadnega bencinarja komaj najdeš za probat! Imaš mogoče kakšno informacijo kje ga imajo?

Mogoče bi še kaj več povedal o tem motorju in razlikah (razen moči) med 1.4 in 1.6 turbo?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 30, 2013 6:25 am

Astro 1.6 turbo sem jaz dobil v Mostah, je pa ze nekaj let of tega. Hitra je, bi pa za te konje res pricakoval nekoliko vec. Njeni najvecji napaki sta res velika teza in nesramno drage gume.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 12:20 pm

Hmmm ....tvoj komentar je bolj iz dirkaškega zornega kota.

Mene recimo bolj zanima navor pri nizkih vrtljaji in poraba. Če v tehničnih podatkih lažejo za EN liter je to še v redu. Zunajmestna 4,9 in kombinirano 5,9 ???? :shock:

Je občutek na zavori in ročici menjalnika kaj boljši kot pri navadni astri?

V tehničnih podatkih ki sem jih dobil na Avtotehni piše da je ta motor 122kW (170KM) v tistih prospektih, pa kar sem našel testov na netu, piše 132kW (180KM) V čem je fora?
Enako je z porabo ...čist drugi podatki...?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe avg 30, 2013 12:42 pm

fora je v nesposobnežih ki dobijo delo in ki, poleg tega, da sae zatipkajo pri podatkih, ne poznajo modelov, ne poznajo razlike med ccm in kw itd

možno pa da obstaja 170 in 180 km verzija, amapk ne obe hkrati
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 1:02 pm

Čisto možno da gre za novost http://www.avto-fokus.si/Novice_2/Oplov ... evolucija/

Prva novost, ki bo že letos poleti na voljo v modelu cascada, je 1,6-litrski bencinski motor s prisilnim vžigom in neposrednim vbrizgom goriva SIDI ter turbopolnilnikom. Ta v okolje izpusti 13 odstotkov manj CO2 ter ponuja 30 odstotkov več moči in navora od predhodnika. Na voljo bo v gospodarno usmerjeni različici eco turbo, ki zmore 125 kilovatov (170 KM) in 280 Nm navora, ter v zmogljivejši izvedbi performance turbo s 147 kilovati in 300 Nm navora.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 30, 2013 1:04 pm

Blinder, se ti vidi, da pišeš nekaj u tri krasne.

Ta 170 konjski, ki ga gledaš, je že novi 1.6 SIDI Turbo motor in ima že direktni vbrizg (kot TSI), medtem ko je 180 konjski še stari "običen" turbak. Pride pa v kratkem tudi močnejša različica z 200 konji.
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 2:00 pm

Ja ...potem bo treba tole sprobat. To je že revolucija za Opel .....obljubljena poraba je kar sanjska za 170 KM

Tudi navor obeta ....260 že pri 1650 vrtljajev v minuti ....to mi bo sigurno všeč. :D

Mogoče kdo ve ....kje je potem naslednja meja pri kW-ih glede stroškov registracije? Vem da je ena na 100 kW ...kaj pa naslednja?

Pa javite če veste kje imajo testnega ....

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe avg 30, 2013 2:08 pm

Kolikor vidim je sedaj na vsakih 10 kW svoj razred, še zmeraj pa velja da je nad 130 kW občutno dražje:
http://www.amzs.si/izracun_registracije/default.aspx
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 2:22 pm

Hvala!

hmmm ....cirka 200 € razlike če si pod 100 ali če si nad 120 kW :?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe avg 30, 2013 2:23 pm

For je napisal/-a:Pa javite če veste kje imajo testnega ....

ne boš dobil v sloveniji na testno vožnjo avta z 170 km, ker čim boš rekel, da ti 70 konjski dizel ni dovolj te bodo prodajalci imeli za dirkača in ti ne bodo hoteli posodit avta. Ponekod pa so manj zateženi prodajalci http://www.youtube.com/user/eotodergi
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 2:41 pm

Če si slučajno mlajši, ti čist verjamem. Sem imel podobne izkušnje včasih.
Jaz jih štejem že 45 in nikjer nimam teh težav. Če je avto na voljo, ga zmeraj dobim ... ;)

Jaz rabim samo info kje ga imajo .....naprej bom pa že sam :)

Tkole ko brskam, ne najdem testov s tem SIDI motorjem ....več al manj so vsi stari turbaki ... :?

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Pe avg 30, 2013 2:48 pm

Blinder je napisal/-a:
For je napisal/-a:Pa javite če veste kje imajo testnega ....

ne boš dobil v sloveniji na testno vožnjo avta z 170 km, ker čim boš rekel, da ti 70 konjski dizel ni dovolj te bodo prodajalci imeli za dirkača in ti ne bodo hoteli posodit avta. Ponekod pa so manj zateženi prodajalci http://www.youtube.com/user/eotodergi

Tak odnos sem jst dobil samo od proizvajalcev nižje cenovnih znamk. Recimo pri BMWju so mi brez vprašanj dali novo 320d, lahko bi vzel 530d pa je trenutno ni bilo. Pa nisem nek starejši gospod, ki na daleč seva denar, ravno nasprotno. Prodajalec ni niti omenil kaj nesmem delat, samo povedal mi je, da naj avto pripelejm nazaj z isto količino goriva. Ko sem se odpeljal je bil avto čisto čist, nazaj pa sem pripeljal taga, kot da bi ga vozili po terenu. Pa niti vprašal ni kaj sem počel znjim, ampak samo kakšen se mi je zdel avto. Na koncu sem ga tudi vprašala, če bodo imeli kako testno 328i, pa mi je odvrnil, da slovenija nima interesa za taka vozila in jih sploh ne naročijo na zalogo, ampak samo po naročilu. Tako da vrjetno tudi iz tega razloga nimajo 170 konjsikh hatchbackov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 30, 2013 5:04 pm

For je napisal/-a:Hmmm ....tvoj komentar je bolj iz dirkaškega zornega kota.

Po čem za vraga to sklepaš? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Pe avg 30, 2013 6:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

hahaha a dej tommy... čist pravilno sklepa :lol: :lol: :lol: :lol: 8) =P
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe avg 30, 2013 6:45 pm

maniaxxx je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.

Evo iz prve roke. Doma je Golf VI, za sabo ima dobrih 60.000km. Dnevno je na relaciji Postojna - LJ. Večina AC, nekaj tudi mestne vožnje. Vmes konkreten vrhniški klanec....
Pa se poraba vrti okrog 6.3k/100km (dolgoročno povprečje). V letošnjem poletju sem dvakrat letel s tem avtomobilom v München. Po SLO in AT vozim s tempomatom na 140km/h (Mio takrat kaže cca 133km/h), po DE kolikor cesta dopušča, večinoma pa med 150 in 160km/h na števcu, občasno skoki tudi na 180km/h... Pa je poraba na celotni poti še vedno komaj presegla 7l/100km. Ko sem se nazadnje vračal domov, pa je bil na AC še 20km zastoj (čas počitnic) in smo po DE vozili med 30 in 110km/h, pa tudi preko AT ni šlo kaj več kot do omejitev je bila poraba že kar dizelsko smešnih dobrih 6l.

Še za primerjavo: isto pot sem večkjrat opravil tudi z Octavijo 1.9 TDI, kjer se je ponavadi poraba vrtela okrog 6l/100km/h. Tako da poraba 8l in več na AC... ne vem kje dobivate takšne enormne številke....

LP Tristan01

Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke :mrgreen:

Da se še sam malce priključim po dolgem času.

Tristanu dam prav!

Sam imam 1.4TSI s 122KM letnik 06/2009. Imam dobrih 67000 km, gume 205/55/16, avto dela do sedaj kot urca in upam, da bo še naprej tako ;)
Povprečna poraba čez leto je 5,7L/100km (všteta vkljčena klima poleti na 21C), pozimi pa 6,1L/100km. Povprečna razdalja vožnje je med 30 in 40 km, od tega 2/3 AC. Na AC v veliki večini vozim cca. 105km/h (tempomat), včasih pa ga pritisnem (150-180km/h), da se malce prepuca. V naseljih in kjer so omejitve, vozim po omejitvah in če se le da s tempomatom. Zakaj po AC "po jajcih" za marsikoga od vas? Ker grem raje 5-10 min prej od doma, posledično mi ni treba noreti, vedno prehitevati ipd., kar ugodno vpliva na porabo in še bolj varno je! In nenzadanje: sama uporaba tempomata pripomore k nižji porabi. Aja: prestavljam pri dobrih 2200 obr./min. in čim več vožnje v visokih prestavah pod nižjimi obrati (pod 2000). In čim hitreje doseči končno-želeno hitrost. Če od daleč vidim, da se na semaforju sveti rdeča ali pa da bo rdeča, spustim gas (deaktiv. tempomat), po potrebi prestavljam v nižjo (brez bremzanja) in se lepo počasi pripeljem do rdeče ali pa se dostikrat lepo prižge zelena in samo peljem naprej. Nikoli nisem in ne bom razumel tistih, ki vidjo, da sveti rdeča, pa gonijo do semaforja, tam pa na veliko bremzajo. Jaz pa lepo na easy in velikokrat celo pred njimi zvozim križišče. Vse to pripomore k tako nizki porabi!. Ko sem šel lansko poletje na dopust v JZ Francijo, sem iz SLO do F (čez IT) prevozil 1098km z enim tankom (55L). Seveda velika večina AC in tempomat na 105km/h.

LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 30, 2013 6:55 pm

In kaj si napisal? da na 105 po AC žre malo :mrgreen: , to že vem, mi se kregamo okoli porabe na 130 =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe avg 30, 2013 6:59 pm

.com je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

hahaha a dej tommy... čist pravilno sklepa :lol: :lol: :lol: :lol: 8) =P

No ja, moj občasni stil vožnje nima prav veliko s tem komentarjem :D
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe avg 30, 2013 7:02 pm

Tole kar je brett napisal mi je logično glede na obljube VW-ja. Sem se tudi prepoznal v tem postu. Skoraj enako vozim svojo Astro, in to da se držim na 7 litrov, lahko zahvalim samo tempomatu in potrpežljivih 110 kmh. Drugače bi bil sigurno na 8,5

~toMmy~ je napisal/-a:

~toMmy~ je napisal/-a:Astro 1.6 turbo sem jaz dobil v Mostah, je pa ze nekaj let of tega. Hitra je hitro voziš :mrgreen: , bi pa za te konje res pricakoval premalo konj nekoliko vec. Njeni najvecji napaki sta res velika teza navaden voznik tega nikoli ne bi omenil....prej bi rekel "da ne gre nikamor" in nesramno drage gume. seveda so drage če jih vsako sezono moraš menjat (zaradi zgoraj omenjenih razlogov :mrgreen: 8) )
jaz recimo po šetih letih in 166.000 km imam še zmeraj ista kompleta zimskih in letnih gum

;) :)

:mrgreen:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe avg 30, 2013 7:06 pm

For je napisal/-a:
Tkole ko brskam, ne najdem testov s tem SIDI motorjem ....več al manj so vsi stari turbaki ... :?

Več ali manj le tuji testi: http://m.auto.co.uk/magazin/showArticle ... ie-gehoert

Nov 1.6 SIDI motor je Opel predstavil prvič v Cascadi (http://www.avto-magazin.si/novice/tehni ... e-novosti/), a vsaj pri njej deluje rahlo neprepričljivo in "uspešno" skriva svojih 170 konjičev (ok, resda je kabrioletska Cascada težja od Astre za cca 200kg).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe avg 30, 2013 7:07 pm

maniaxxx je napisal/-a:In kaj si napisal? da na 105 po AC žre malo :mrgreen: , to že vem, mi se kregamo okoli porabe na 130 =P

Vem, vem, ampak splošno gledano zna biti avto varčen in nič kaj požrešen.

Pri 130 na ravnini je poraba tam med 6-6,3 (odvisno od temp. zunaj, vetra, ceste, itd.). No vsaj pri meni je toliko. Pri 105 pa med 4,8-5,1
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov