Eh .... "probaj" ?! Še navadnega bencinarja komaj najdeš za probat! Imaš mogoče kakšno informacijo kje ga imajo?
Mogoče bi še kaj več povedal o tem motorju in razlikah (razen moči) med 1.4 in 1.6 turbo?
Prva novost, ki bo že letos poleti na voljo v modelu cascada, je 1,6-litrski bencinski motor s prisilnim vžigom in neposrednim vbrizgom goriva SIDI ter turbopolnilnikom. Ta v okolje izpusti 13 odstotkov manj CO2 ter ponuja 30 odstotkov več moči in navora od predhodnika. Na voljo bo v gospodarno usmerjeni različici eco turbo, ki zmore 125 kilovatov (170 KM) in 280 Nm navora, ter v zmogljivejši izvedbi performance turbo s 147 kilovati in 300 Nm navora.
For je napisal/-a:Pa javite če veste kje imajo testnega ....
Blinder je napisal/-a:For je napisal/-a:Pa javite če veste kje imajo testnega ....
ne boš dobil v sloveniji na testno vožnjo avta z 170 km, ker čim boš rekel, da ti 70 konjski dizel ni dovolj te bodo prodajalci imeli za dirkača in ti ne bodo hoteli posodit avta. Ponekod pa so manj zateženi prodajalci http://www.youtube.com/user/eotodergi
For je napisal/-a:Hmmm ....tvoj komentar je bolj iz dirkaškega zornega kota.
~toMmy~ je napisal/-a:For je napisal/-a:Hmmm ....tvoj komentar je bolj iz dirkaškega zornega kota.
Po čem za vraga to sklepaš?
maniaxxx je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:ban je napisal/-a:Kolk žre 1.2 ne vem, 1.4 pa ziher žre pod 7 na AC. Še moj 1.6 atmosferc po BC kaže pod 7, pa so obrati pri 130 skorej na 4000.
Evo iz prve roke. Doma je Golf VI, za sabo ima dobrih 60.000km. Dnevno je na relaciji Postojna - LJ. Večina AC, nekaj tudi mestne vožnje. Vmes konkreten vrhniški klanec....
Pa se poraba vrti okrog 6.3k/100km (dolgoročno povprečje). V letošnjem poletju sem dvakrat letel s tem avtomobilom v München. Po SLO in AT vozim s tempomatom na 140km/h (Mio takrat kaže cca 133km/h), po DE kolikor cesta dopušča, večinoma pa med 150 in 160km/h na števcu, občasno skoki tudi na 180km/h... Pa je poraba na celotni poti še vedno komaj presegla 7l/100km. Ko sem se nazadnje vračal domov, pa je bil na AC še 20km zastoj (čas počitnic) in smo po DE vozili med 30 in 110km/h, pa tudi preko AT ni šlo kaj več kot do omejitev je bila poraba že kar dizelsko smešnih dobrih 6l.
Še za primerjavo: isto pot sem večkjrat opravil tudi z Octavijo 1.9 TDI, kjer se je ponavadi poraba vrtela okrog 6l/100km/h. Tako da poraba 8l in več na AC... ne vem kje dobivate takšne enormne številke....
LP Tristan01
Takšne številke dobivam iz prikaza BC v avtomobilu z 1.2 TSI motorjem. Prvi je bil polo, drugi seat leon. Na tempomatu na 130 po števcu je poraba bila okoli 7.8 litr apo BC, na 225 45 17 gumah. Polo je imel na izvenmestni relaciji porabo okoli 6.5, tako da ne vem, kje TI dobivaš takšne številke
.com je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:For je napisal/-a:Hmmm ....tvoj komentar je bolj iz dirkaškega zornega kota.
hahaha a dej tommy... čist pravilno sklepa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
~toMmy~ je napisal/-a:For je napisal/-a:Hmmm ....tvoj komentar je bolj iz dirkaškega zornega kota.
jaz recimo po šetih letih in 166.000 km imam še zmeraj ista kompleta zimskih in letnih gum~toMmy~ je napisal/-a:Astro 1.6 turbo sem jaz dobil v Mostah, je pa ze nekaj let of tega. Hitra je hitro voziš, bi pa za te konje res pricakoval premalo konj nekoliko vec. Njeni najvecji napaki sta res velika teza navaden voznik tega nikoli ne bi omenil....prej bi rekel "da ne gre nikamor" in nesramno drage gume. seveda so drage če jih vsako sezono moraš menjat (zaradi zgoraj omenjenih razlogov
![]()
)
For je napisal/-a:
Tkole ko brskam, ne najdem testov s tem SIDI motorjem ....več al manj so vsi stari turbaki ...
maniaxxx je napisal/-a:In kaj si napisal? da na 105 po AC žre malo, to že vem, mi se kregamo okoli porabe na 130
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov