DePalmo je napisal/-a:Isto sem razumel tudi jaz
In tudi mene zanima kako bo s temi TSI motorji pri 200.000 prevoženih... ali bojo še delal ali bojo začel kihat in umirat... to bo čas pokazal. Ker kamor se gre z davki, nam res nebo preostalo drugega kot kupit 0.8 TSI s 130 KM (ko bo na voljo).
mirkos je napisal/-a:Pa res že človek ne ve točno al kupit turbo al atmosferca...seveda eni bodo bolj za eno, drugi za drugo...dejstvo pač sam bo mogal izbral kaj mu najbolj leže...kolko pa sem uspel razbrati iz vaših komentarjev bi trenutno glede na vse bila verjetno najboljša opcija Škoda Octavia 1.4 TSI Elegance (že preizkušen motor brez ACT in veliiiiiko prostora), pa še to baje ugodno financiranje? Ali sem kaj spregledal ali napačno razumel?!
mirkos je napisal/-a:Pa res že človek ne ve točno al kupit turbo al atmosferca...seveda eni bodo bolj za eno, drugi za drugo...dejstvo pač sam bo mogal izbral kaj mu najbolj leže...kolko pa sem uspel razbrati iz vaših komentarjev bi trenutno glede na vse bila verjetno najboljša opcija Škoda Octavia 1.4 TSI Elegance (že preizkušen motor brez ACT in veliiiiiko prostora), pa še to baje ugodno financiranje? Ali sem kaj spregledal ali napačno razumel?!
Sicer sem enkrat glede tega že pisal, ampak da še enkrat na hitro ponovim: glede na to da vendarle bencinarje kupujejo tisti ki ne delajo veliko km na leto, bo tipičen tak avto pri 200.000 km itak star že kakih 10-15 (ali celo 20 let), ko tudi morebitna smrt motorja ne bo imela posebnega ekonomsko-finančnega pomena, avto bo takrat itak v vsakem primeru vreden le nekaj sto EUR, maksimalno slabega jurja....DePalmo je napisal/-a:Isto sem razumel tudi jaz
In tudi mene zanima kako bo s temi TSI motorji pri 200.000 prevoženih... ali bojo še delal ali bojo začel kihat in umirat.
pskoda je napisal/-a:Jaz sem pred slabimi 4 leti kupil popolnoma novega 1.6 T z 192konji in ga nisem nič "ulaufal" oz sem ga vozil kot kakšnega recimo 3leta starga in je že na poti domov letelo preko 200km/h. Tankal sem vedno 100 oktanca tako da ne vem kakšna je razlika oz po moje ni nobene razlike ker se računalnik itak prilagodi na kvaliteto bencina. Na dobrih 70kkm sem ga prodal in nisem imel nobenih problemov z motorjem ali turbino pa je bil še čipiran
zeeone je napisal/-a:mirkos je napisal/-a:Pa res že človek ne ve točno al kupit turbo al atmosferca...seveda eni bodo bolj za eno, drugi za drugo...dejstvo pač sam bo mogal izbral kaj mu najbolj leže...kolko pa sem uspel razbrati iz vaših komentarjev bi trenutno glede na vse bila verjetno najboljša opcija Škoda Octavia 1.4 TSI Elegance (že preizkušen motor brez ACT in veliiiiiko prostora), pa še to baje ugodno financiranje? Ali sem kaj spregledal ali napačno razumel?!
jaz imam že točno tole naročeno in sicer v Combi izvedbi.
mirkos je napisal/-a:
In kako je potem v praksi izgledalo to financiranje pri tebi? Torej moraš plačat ceno po ceniku al si uspel kaj znižat oz kakšne "bombončke" zraven dobit (zimske gume, kako dodatno opremo...?)
Pri VW vem da niso ravno pristaši velikih popustov...sploh kar se tiče aktualnih modelov ki niso še predolgo na trgu. Kako pa je pri Seatu?
Ko sem sam pred časom spraševal pri Mazdi skorajda ni blo šans za kake popuste ker se je 6-tka tako dobro prodajala in niso rabili nobenih akcijskih popustov....pri Fordu pač dajo tisti popust ki ga dajo po ceniku;npr za Focus karavana konkretno 4800€ (podobno ima Opel, ki pa že tako ali tako ima navite cene in potem komaj s "ogromnim popustom" komaj prideš na normalno ceno)![]()
Pri Kii (oz.Ceed-u) sem mislil da je cena lahko max 1900€ (3 joker popusti) manj kot po katalogu...pa sem se zgleda zmotil, ker je cena 17.500€ za ceed 1.6 gdi MAXX, kar za skoraj 5500€ nižja kot po uradnem ceniku
tha_man je napisal/-a:S turbo bencinarji ni čisto nič drugače kot s turbo dizli, pač turbina bo enkrat šla, kdaj bo to, je pa odvisno od vožnje, kvalitete, sreče... A vsaj ni treba skrbeti da bo šel DPF, DMF, šobe itd. Pri atmosferskh bencinarjih se seveda ne rabiš sekirati niti za turbino, jih pa moraš zato voziti na višjih obratih kot turbake, kar neugodno vpliva na splošno vzdržjivost motorja.
Deklarirane zmogljivosti turbaka med vsakodnevno vožnjo pridejo veliko bolj do izraza kot pri atmosfercu, saj je navor tisti, ki ga potrebuješ pri pospeševanjih, premagovanju hribov in polno naloženem avtomobilu, tega pa ima že povprečen 1.4 turbak več kot marsikateri 2.0 atmosferc, poleg tega je na voljo že iz nižjih obratov. Posledično je poraba turbakov nižja kot pri v praksi primerljivih atmosfercih. Je pa težje doseči tovarniško deklarirano porabo, saj so te pri turbakih ponavadi bolj optimistično napisane kot pri atmosfercih.
Moje mnenje: za umirjene voznike so iz stališča zanesljivosti najbolj primerni atmosferci. Za tiste, ki si lahko privoščijo velik in močan motor (min. 2.0+) prav tako, saj jih ni potrebno tako zelo priganjati, da dajo kaj od sebe. Turbo bencinarji ponujajo najbolj ugodno razmerje med performancami in ceno avtomobila/registracije/goriva za večino, ki ne delajo dovolj km, da bi se jim dejansko splačal turbo dizel s svojimi (potencialnimi) izrednimi stroški vred.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov