Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Testni Leon, Mazda 3 (Astra, Octavia)

Napisal/-a For Po dec 09, 2013 5:06 pm

Fantje oops zarečenega kruha se največ poje, to sem že enkrat napisal. :?

308 se spet dobil za dve urci. Sicer brez vinjete :roll: zato nisem mogu na AC.

Kar se tiče izolacije kabine, navora in udobnosti mu moram priznat da je krepko pred Leonom. Tudi pred Mazdo je, ampak malo manj. To kar sem uporabljal v teh dveh urah je zelo logično, dostopno in enostavno za uporabo. Res so se potrudili in vse skupaj naredili malo manj francosko kot ponavadi.
1.6 motorček je res fajn. Tudi pri višjih obratih ga v kabini ni slišat. Navora pa res dovolj. Sem probal eno vzpetino v četrti pod 2000 obratov. Neverjetno?! :shock: :shock: Super mu gre! En del slabe ceste ki ti ponavadi vse organe pretrese, je požrl kot za šalo. :D
Mislim da bi Seatovi prodajalci mogli obvezno na testno vožnjo. Če pa še ceno z popustom dobijo....... :huh:

Občutek udobnosti in izolacije kabine se komot primerja z Golfom. Leon in Astra sta glede tega precej zadaj.

Pa kot sem rekel "zarečeni kruh"

Tole so bili moji prvi komentarji oops oops oops

For je napisal/-a:So kar pogumni z tistim volanom :shock: :huh: :roll:

Meni je še zmeraj prenizko postavljen. Tudi za ramena (189 cmm visok) mi zmanjka prostora, še dobro da vzglavnik gre gor :?

Sedalni del sedeža je pri kolenih previsok. Pri uporabi sklopke me kar tišči spodaj.
Tista ročka za sprostiti volanski obroč se mi je že zamerila, ker sem si priščipnil prst.
Prazen prostor pod zaslonom je prav grozen. Ročica ročne zavore je lepo pospravljena za razliko od Mazde 3. Tudi zvok zapiranja vrat mi je bolj všeč pri 308.

Zunanja oblika pa hoče biti Golf....nič posebnega v bistvu.

Ob priliki probam oba....in Mazdo 3 in 308.

For je napisal/-a:Ta avto je tudi mene pustil čisto hladnega. Še posebej tisti volan ....to mi je čist mim :roll:

...pa še vse tisto kar je predhodnik napisal.

Vse to še zmeraj drži, ampak po dveh uricah druženja, se mi ne zdi tako moteče. Seveda da še kaj drugega vpliva na mojo odločitev, npr. financiranje, prizadevanje in odnos prodajalca, popusti, avtomobili na zalogi, bližina servisa, kakšno poznanstvo, hitrost postopka, cena mojega starega avta .....

Ni še odločeno, ampak kot kaže je 308 v prednosti :D Zanesljivost je pa itak loterija :? :roll:

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Re: Testni Leon, Mazda 3 (Astra, Octavia)

Napisal/-a Zmaj78 Po dec 09, 2013 6:13 pm

Karkoli boš kupil, je NAJVAŽNEJE, da boš ti imel občutek, da si za svoje potrebe in zmožnosti izbral najboljšo možno opcijo. ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Testni Leon, Mazda 3, 308 (Astra, Octavia)

Napisal/-a For To dec 10, 2013 9:33 pm

Ja, to si dobro napisal.
Še zdaj razmišljam da bi raje Mazdo če bi se izšlo z ceno in financiranjem. Po drugi strani pa ima 308 nekaj svoji adutov. Skoraj da prepričan sem da je izolacija kabine boljša. Tudi z navorom je v prednosti.

Malo smešno mi je bilo danes ko sem se pogovarjal z enim prodajalcem Mazd. Sem mu pač omenil da je 308 precej cenejši, Astra tudi, Leon pa malo manj...je rekel da se Mazda 3 itak ne primerja z temi avtomobili. Prava konkurenca Mazde 3 so BMW 1, Audi A3, Mercedes A .... :roll:

V treh mesecih mojega raziskovanja nisem nikoli opazil, prebral ali pomislil da Mazda 3 hoče biti nekaj več. Tudi nič takega posebnega nima v primerjavi z Leonom in 308. Jaz sem pa itak že po defoltu alergičen na te znamke ki so nekaj več. O Audi-ju, Mercedesu in BMW nisem nikoli razmišljal. :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To dec 10, 2013 9:38 pm

Mazda ddrži ceno sigurno boljše od peugeota če ti to karkoli pomeni ( mislim da ti ne ). Mi je pa ta izjava znana, sem jo tudi sam slišal in se z njo NE strinjam. Mazda ni premium, ni pa tudi v stilu peugeota ipd, je čisto drugačna filozofija zadaj, torej kakor komu leži. Sam tudi ne vem če bi zdaj kupoval kako bi se odločil, bi moral oba dobro prevoziti, da se odločim...malo tudi glej da maš Peugeot servis skoraj čez cesto, normalnih Mazda servisov pa ni ravno veliko.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To dec 10, 2013 9:46 pm

....ja, tole zadnje pa res! :)
Pa še žena bi bila manj vesela z Mazdo :mrgreen:

V bistvu vsi tisti ki vam 308 ni nič posebnega, ga obvezno probajte vsaj za tri urce. Marsikdo bo spremenil mnenje, tako kot sem jaz ....

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To dec 10, 2013 10:26 pm

Mazda 3 je bolj driver's car, P308 je pa bolj usmerjen na udobje. Sicer sta oba udobna in se dobro peljeta, ampak kje je poudarek je jasno takoj ko nardiš prvih nekaj sto metrov z njima. Kar se renomeja tiče ni noben od njiju premium znamka (čeprav zadnje čase to vsi hočejo biti, kar gre tudi meni na živce). Mazda je meni bolj kul znamka zaradi avtomobilov kot so MX-5, RX serije z wanklom in samosvoje filozofije. Je tudi eden redkih samostojnih proizvajalcev s svojimi platformami in motorji (vsaj ta moment, nedolgo nazaj ni bilo tako). Po drugi strani ima Peugeot daljšo tradicijo in je med francoskimi proizvajalci za moje pojme najbolj zveneče ime (kar Mazda med japonskimi ni, ker imajo dejansko premium predstavnike v stilu Lexusa in še česa). Sm to je vseskupaj zelo filozofsko in bolj tema za gostilniške debate zato bom nehal bluzit :mrgreen:

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr dec 11, 2013 10:39 am

Čeprav sta oba različna tako oblikovno kot tehnično,sta mi oba zanimiva.Mazda je oblikovno bolj dinamična,308 ima dinamičniji motor (turbo).Poraba,predvidevam,je podobna.Na testu AM ima Mazda 7,7,torej se da,z zmerno vožnjo,vozit na cca 7.Mazdi bi,glede na zanesljivost ,bolj zaupal.Pri 308 bi počakal na 1.0 130KM,ali vzel 1.6 157KM.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Tommaazz
Novinec

Napisal/-a Tommaazz Sr dec 11, 2013 1:44 pm

Pozdravljen. Tudi sam bi dal glas za Peugeota 308. Meni se zelo zelo dopade, tisti malo manjši volan, armatura brez gumbov, ALLURE (led luči ipd.) oprema in 1.6 THP 125 sta taprava kombinacija za ta avto. Glas za Peugeota pa sem dal zato, ker imam 508 SW THP in sem izredno zadovoljen z njim...star je dve leti in pol pa zaenkrat (knock, knock,...) ni nobenih problemov, nič škripanja plastike, nič...udobna vožnja, super motor, prožen,...poraba pa tako kot voziš...dolge relacije itak niso problem in je poraba cca. 6,5-7 L, mesto pa...10. Ampak jaz sem vedno bil in vedno bom za bencinarja. Starši imajo P208 novi model in je tudi super avto, kvaliteten (sva z očetom probala novega cliota in P208 in ni primerjave, P208 bistveno boljši občutek kvalitete, pa še malenkost nižja cena), v glavnem zelo mi je všeč vožnja z njim (majhen volan). Tako da en velik glas za PEUGEOTA 308.
2002 (2007-2008) VW Polo 1.4MPI; 2008 (2008-2011) Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 (2011-2017) Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 (2017-2021) Mazda 3 G120; 2021 Mazda CX-30 G150;...

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Sr dec 11, 2013 1:58 pm

Meni je izraz "premium" vozilo precej nesimpatičen, se pa strinjam, da Mazda (zaenkrat) ne sodi ob bok Audi, Bmw ali MB. Jaz bi jo po imidžu postavil nekje ob bok VW (kar v resnici sploh ni slabo, da se razumemo). ;)

Je pa tako, da po mnenju nekaterih tudi Volvo sodi med "premium" znamke, pa me niti malo ne mika, da bi ga kupil. Važno, da se voznik v svojem vozilu dobro počuti, pa če je to AR (ki včasih niso imele ravno slovesa najzanesljivejših vozil oz. so jim eni rekli kar kraljice odstavnih pasov), pač važno da vam (magari samo vam) ustreza in se za volanom dobro počutite ter je vozilo relativno varno. :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr dec 11, 2013 5:13 pm

Seveda,ampak,eni bi se radi priključili premiumu,eni pa vrnili tam kjer so nekoč že bili ;) in AR že dolgo ni kraljica odstavnih pasov,ampak stare "slave" se je težko znebit :D .
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Napisal/-a Zmaj78 Sr dec 11, 2013 7:53 pm

Se strinjam, npr. nekdo ki je leta 1990 kupil 33-ko in imel z njo nekaj težav (pa recimo, da je res zagriženi Alfist), je leta 1994 kupil 155-ko, s katero so se težave iz 33-ke nadaljevale oz. stopnjevale, tega boš tudi po pretečenih dvajsetih letih zelo težko prepričal, naj ponovno kupi AR. ;)

Je pa za moj okus AR eden avtov s karakterjem oz. dušo, ampak ni tule debata o AR in upam, da bo začetnik teme zadovoljen s tem kar si bo izbral. 8)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 11, 2013 8:11 pm

ste se razpisali :roll: dodam moje neobvezujoče mnenje, ker če sta v igri SAMO P.308 in Mazda 3 potem nova trojka zmaga po celi črti_Peugeot je bil in ostal avto, ki se ga je od nekdaj bolje "klonit" Mazda pa gre, gre gre in gre, pa še kot je nekdo zgoraj napisal, presenetljivo dobro drži ceno....skratka, če že ni Golf, naj bo pa Mazda =P

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr dec 11, 2013 11:22 pm

Všeč mi je kako Sašo zna argumentirat svoja stališča :mrgreen: =P =P =P

Ne zmaga po čeli črti, v to sem prepričan! Saj sem že napisal zakaj ...da se ne ponavljam.

Zelo mi je všeč Mazda, in zelo mi je všeč da ima sloves zanesljivega avta, tudi to da je brez turbine me ne moti, ta minimalizem v notranjosti mi je všeč, zunanja oblika je posebna, položaj za volanom tudi super, tisti vrtljivi gumb med sedeži je super...

Ni mi pa všeč da slišim da so servisi malo dražji, to da je servisna mreža (meni) predaleč, da je dražji 3.000 €, tisti mali zaslonček nad števci mi je neuporaben, ni mi všeč da nima El. ročne, sedeži povprečni, izolacija kabine tudi, piš vetra pri večjih hitrosti je malo moteč, to da so (Cosmos Celovška) mi ponudili drobiž za moj avto (kot da bi šajtrgo prodajal), to da so (Močnik Kranj) mi rekli 40 € za testno vožnjo, na katero me nikoli niso poklicali, čeprav si je zapisala številko, da nimajo avta (takšnega ki bi rad) na zalogi, in kar me je najbolj "razkurilo" je tisto da Mazda 3 konkurira BMW-u, Audi-u, Mercedesu ... :roll: DDddddddddd!?!? :mrgreen:

Najbrž bi lahko še kaj naštel, ampak se ne spomnim zdaj ;)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če dec 12, 2013 8:39 am

Glede na to, da te zaradi preteklih (negativnih) izkušenj skrbi tudi glede vzdržljivosti ter potencialnih napak, potem bi bilo dokaj smiselno še vsaj malce počakati z nakupom tako "frišnih" modelov na trgu, kot sta Mazdina trojka in Peugeotova 308. Da se vsaj malce izkristalizirajo kakšne potencialne otroške bolezni ter je v vmesnem času moč že dobiti kakšen konkretnejši feedback s strani njihovih voznikov. Hkrati pa še poglej, kdo ponuja dobrodušnejše garancijske pogoje (tudi z možnostjo podaljšanja jamstva) - če se ne motim, obstaja tovrstno doplačilo podaljšanega jamstva do 5 let pri obeh znamkah (npr. Optiway pri Peugeotu)

Drugače pa glede na ...

For je napisal/-a: ... mi rekli 40 € za testno vožnjo, na katero me nikoli niso poklicali ...

For je napisal/-a:308 se spet dobil za dve urci. Sicer brez vinjete :roll: zato nisem mogu na AC.

... pa se očitno avtomobili v Sloveniji prodajajo še predobro! :roll:

Btw: s tzv. "premijskostjo" se želijo dandanes vsi ponašati in umetno ustvarjati večvrednostni image znamke (četudi je za kaj takšnega potrebno bistveno več časa). Tako so nekateri "plebejski" proizvodi celo prepričljivejši v nekaterih segmentih (vozne lastnosti, ipd) od tzv. "premijskih" produktov (kjer sodijo znamke Audi, MB, BMW) - a to še ne pomeni, da bi zaradi tega lahko postali bolj "premijski" ter posledično dražji. Npr, eden izmed takšnih primerov nasilnega siljenja v "premijskost" je bil Land Roverjev Freelander, druge generacije, ki se je po suverenih voznih lastnostih dejansko lahko primerjal s tedanjim BMW X3 in so ga želeli z dokaj visoko ceno naenkrat umeščati v višji cenovni razred.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 12, 2013 10:02 am

komentarje spodaj si prebral: zadnji "seka"

daleko od toga da nije lijep auto ali nekako me strah da mu je to jedina vrlina :)

chan je napisal/-a:Npr, eden izmed takšnih primerov nasilnega siljenja v "premijskost"

...pri nas primer Hyundai; i30 ter nasploh i40 tazadnji je nasploh "brca v temo" na enem testu sem zaznal kr nekaj tisoč € višjo ceno, kot pa jo je imel primerljiv Passat...
Zadnjič spremenil sašo5, dne Če dec 12, 2013 10:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če dec 12, 2013 10:07 am

To so pač gostilniški stereotipi, kakšen izdelek je novi 308 bo pa pokazala čas, v najslabšem primeru boš po 6 letih zanj dobil 4k € :lol: dvomim da bo slabše kot Astra :lol:
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če dec 12, 2013 10:23 am

Najhuje je to da 308 oblikovno sploh ni nič posebnega Sašo. ;)

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Pe dec 13, 2013 6:54 am

Hej,
mazda 3 ima 5-letno garancijo z asistenco po celi Evropi. Vem pa zato, ker sem jo včeraj kupil in se dodobra vse pozanimal.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 13, 2013 7:34 am

Tukaj imaš test nove mazde 3 120 KM
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... zda_3.aspx
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov