Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

opelcar
Nov uporabnik

Re: Nakup Opel Vectra B - Mnenja, izkušnje, stroški

Napisal/-a opelcar So jan 18, 2014 11:15 pm

Pojdi pogledat to vectro:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=800 ... 1.8i%2016V

Dele za vectro b, dobiš na odpadih zelo zelo poceni. Jaz sem za svojo večinoma vse kupil na odpadu, razen amortizerje.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Ne jan 19, 2014 5:10 pm

h4ck_včasih res mal zakompliciram kakšno stvar samo pač tak sem najhuje mi je, da me kdo nategne pri nakupu.

rnisa_ misliš, da je prešvoh?

Mi poveš kaj vse si menjal pri velikem servisu in koliko te je to stalo približno z delom? Je 200Eur za material dovolj?

Opelcar_ Tale Vectra mi je že padla v oči 1.lastnik, Avtomatska klima, tempomat itd. Edino kar me moti je letnik 1996 in pa "SAMO" 140.000km.
Halo 18let star avto pa ima samo 140.000. 99% šanse je, da so prevrteni kilometri, če pa niso pa še toliko slabše.

Mam zelo slabe izkušnje z 12let starim avtomobilom katerega sem kupil z REALNIMI 110.000 prevoženimi kilometri(je kmalu vse začelo stran padat) ko se je avto začel voziti redno vsak dan..

Se mi pa zdi, da bi lahko za kakšnega stotaka še spustil ceno v primeru, da so gume že bolj slabe ali stare.

Še to bi vprašal, ali se avtomatska klima lahko kaj hitreje pokvari kakor ročna?

Lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne jan 19, 2014 7:44 pm

Načeloma nekih problemov z avt. klimami ni bilo. Meni je crknila osvetljava na 1/2 displeja klime. Na ročni se to da ignorirat, na avtomatski pa ne ker človek ne vidi stopinj. Ker je bilo nekoliko smotano menjat samo žarnice sem kupil celotno konzolo klime za 30€ (rabljeno). Zamenja se BP, podobno kot radio.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jan 20, 2014 9:19 am

miraldinjo je napisal/-a:Mam zelo slabe izkušnje z 12let starim avtomobilom katerega sem kupil z REALNIMI 110.000 prevoženimi kilometri(je kmalu vse začelo stran padat) ko se je avto začel voziti redno vsak dan..

To je čisto možno, če se je prejšnji lastnik pri redenem servisiranju zanašal le na kilometrsko pogojeno vzdrževanje (ali pa še to ne), ko pa je določene stvari treba menjati na X let, tudi če se voziš zelo malo. Kaj vse pa se je kvarilo v tem tvojem primeru?

Edino kar me moti je letnik 1996 in pa "SAMO" 140.000km.
Halo 18let star avto pa ima samo 140.000.
So določene šanse da so prevrteni - ni pa nujno, sploh ne. To je dobrih 7500 km na leto in nekateri dejansko ne prevozijo več kot toliko.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Po jan 20, 2014 10:10 am

V glavnem se je smiselno za 35.000km letno malo stegnit, pa vzet dizla. Bodo konji bolj živahni... predvsem pa boš na gorivu prihranil kakšnih 1000€ letno! Pa mogoče pogledaš še za čim drugim, ne le za oplom.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Po jan 20, 2014 4:56 pm

Matjazy, pri rabljenem dizlu je lahko situacija hitro takšna, da vožnja še zdaleč ne bo cenejša kot z bencinskim motorjem (npr. 2-masni vztrajniki, interkulerji, turbine, injektorji, pa še kaj sem pozabil verjetno, vse to so rak-rane sodobnih dizel vozil). Glede financ pa je možakar že večkrat povedal, da več kot toliko € mu pač ne znese, razen če se dobesedno stegne, ampak potem ne rabi več avta. :?

Upam, da kmalu sledi poročilo kako je potekal nakup. 8)

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 23, 2014 12:48 am

Pozdrav.

Torej danes sem se šel pogledat Vecrto B+ l 2003 1.8 16v za 1300Eur.

Nasplošno avto izgleda res super.

Motor zalavfa normalno, motor teče mirno ni glasen niti tresoč. Vožnja je normalna in udobna. Vglavnem vse deluje le ENA ZADEVA PA ME JE ZMOTILA..

_________________________SEDAJ PA BI PROSIL ZA POMOČ KER ME JE ENA STVAR RES ZMOTILA______________________________________________________________________

Okoli števca za hitrost je ves čas gorela RUMENA OPOZORILNA LUČKA(ves čas le gori ne utripa, niti se ne ugasne).

Res me zanima kaj ta lučka pomeni oz. kaj je narobe?

Prilagam sliko:

Slika

Lastnik je sicer rekel da to že dalj časa sveti opozorilna lučka in je verjetno le senzor.

Kaj naj sedaj naredim? Je to kaj hujšega? Naj kupim Vectro ali ne???

NUJNO RABIM VAŠO POMOČ!.

Lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 23, 2014 1:08 am

Check engine light. Načeloma je to kar splošno opozorilo za napako na motorju, pomeni pa lahko mnogo stvari. Problem pri teh motorjih so senzorji, tako da bi lahko bilo to, ni pa nujno. Lahko je karkoli, tako da previdno.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 23, 2014 2:10 am

gasolinedream je napisal/-a:Check engine light. Načeloma je to kar splošno opozorilo za napako na motorju, pomeni pa lahko mnogo stvari. Problem pri teh motorjih so senzorji, tako da bi lahko bilo to, ni pa nujno. Lahko je karkoli, tako da previdno.

Check engine?

Torej vseeno obstaja verjetnost, da le kakšne senzor nagaja?

Malo me je strah, da bi kupil Vectro z kakšno katastrofalno okvaro motorja :(

Se, da mogoče Vectro kam peljati in priklopiti na računalnik, da bi tam pokazalo napako? Ali je to z priklopom avtomobila na računalnik sploh možno pri tako staremu avtomobilu kot je Vectra??

Če se da priklopit na računalnik, da mi razkrijejo težavo bi prosil, da mi poveste kam je najbolje, da avto odpeljem na priklop na računalnik V Ljubljani z okolico in koliko to sploh stane(nimam izkušenj z tem) :shock:

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če jan 23, 2014 7:48 am

Mogoče ni najbolj na mestu ker nisem na tekočem z letnicami in oznakami. pa vendar. Imeli smo doma vectro l. 1996, 1,8, 115 konjev. Avto je bil narejen med prvimi serijami. V tistem obdobju so jih talali tudi na naši loteriji, kar se bodo nekateri verjetno spomnili. No da skrajšam. Avto je precej rjavel. Imeli smo neprestano probleme z elektroniko. Ni delalo zaklepanje vrat, šipe tudi niso delovale kot bi morale pa še en kup malenkosti, ki jim niso prišli do kraja zato smo na koncu prodali. Malo preveri tudi te stvari. Pa spomnim se da je bil tank večno prazen. Kadar si se vsedu not si moral tankati. Pa nismo neki divjaki pri hiši. Drugače je avto bil kar poskočen za svoje konje.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 23, 2014 7:56 am

miraldinjo je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:Check engine light. Načeloma je to kar splošno opozorilo za napako na motorju, pomeni pa lahko mnogo stvari. Problem pri teh motorjih so senzorji, tako da bi lahko bilo to, ni pa nujno. Lahko je karkoli, tako da previdno.

Check engine?

Torej vseeno obstaja verjetnost, da le kakšne senzor nagaja?

Malo me je strah, da bi kupil Vectro z kakšno katastrofalno okvaro motorja :(

Se, da mogoče Vectro kam peljati in priklopiti na računalnik, da bi tam pokazalo napako? Ali je to z priklopom avtomobila na računalnik sploh možno pri tako staremu avtomobilu kot je Vectra??

Če se da priklopit na računalnik, da mi razkrijejo težavo bi prosil, da mi poveste kam je najbolje, da avto odpeljem na priklop na računalnik V Ljubljani z okolico in koliko to sploh stane(nimam izkušenj z tem) :shock:

Obvezen priklop na tester, ker boš lahko prišparal veliko denarja in živcev. Prodajalca ne veliko poslušat, ker večini se samo gre, da prodajo avto potem pa sami izgovori prodajalca in posledično problemi
Lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če jan 23, 2014 9:04 am

Če gori kakršnakoli opozorilna lučka, se kot kupec samo obrneš in odideš. Sem mislil, da je do sedaj to že vsem jasno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus Če jan 23, 2014 9:05 am

Obvezen priklop na tester. Lahko je samo kakšna podtlačna cevčica, lahko pa tudi kaj s katalizatorjem, EGR, ...
Pa nasploh se splača pred nakupom avto na tester priklopit.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 23, 2014 10:10 am

matayus je napisal/-a:Obvezen priklop na tester. Lahko je samo kakšna podtlačna cevčica, lahko pa tudi kaj s katalizatorjem, EGR, ...
Pa nasploh se splača pred nakupom avto na tester priklopit.

Evo sem se že zmenil z AMZSjem v Ljubljani, da avto pripeljem in mi ga priklopijo na tester in še ostalo pogledajo. STalo me bo 40EUr kar ni velliko v primerjavi z vsemi težavami katere si lahko nakopljem z Vectro.

Če pozna kdo kje v Ljubljani še kakšno boljšo možnost za pregled vozila z testerjem se mu priporočam za predlog :)

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Pe jan 24, 2014 9:15 pm

Prejšnje predloge, ki so bili mimogrede znak "od zgoraj" si odj**, češ da ni možno, prepoceni, predrago, tralala.. Zdaj bi pa ti kupil avto z napako motorja? Zdaj jst ne vem, vsak normalen človek ki to prebere bi rekel da se zajebavaš malo..
In za piko na i rečeš, da prodajalcu že dalj časa lučka gori - le senzor. Ja valda, zakaj ga pa ni že menjal, oz. ugotovil kaj je?
Koliko časa sploh ima avto? 1 teden?

Uglaunem, brez zamere, če je to resno se zadeve lotevaš popolnoma napačno. Probaj malo poslušati nasvete forumašev, če ti to ne gre kupi Clia za 500€. Malo para-malo muzike.

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo So jan 25, 2014 12:44 am

opelboy je napisal/-a:Prejšnje predloge, ki so bili mimogrede znak "od zgoraj" si odj**, češ da ni možno, prepoceni, predrago, tralala.. Zdaj bi pa ti kupil avto z napako motorja? Zdaj jst ne vem, vsak normalen človek ki to prebere bi rekel da se zajebavaš malo..
In za piko na i rečeš, da prodajalcu že dalj časa lučka gori - le senzor. Ja valda, zakaj ga pa ni že menjal, oz. ugotovil kaj je?
Koliko časa sploh ima avto? 1 teden?

Uglaunem, brez zamere, če je to resno se zadeve lotevaš popolnoma napačno. Probaj malo poslušati nasvete forumašev, če ti to ne gre kupi Clia za 500€. Malo para-malo muzike.

Opelboy glede te vVectre z rumeno opozorilno lučko nisem nič rekel, da jo nameravam 100% kupiti. Kakorkoli preden bi se kajkšen prepis zgodil avto odpeljal na pregled. In ja ne zajebavam se le malo me muči ko je tako malo izbire glede teh Vecter.

No vglavnem nakoncu, ko sem vseskupaj prespal sem si premislil glede tiste Vectre.

Za finish pa me je prodajalec še klical kdaj pridem po avto in ko sem mu omenil, da mi renta Vectro za par ur da jo peljem na tester in celoten pregled pa mi je začel neke mučke sem mu samo prijazno povedal, da z nakupom nebo nič. Očiten nategator.

Sedaj sem se odločil, da gledam Vectre nad 1000Eur, ker ostalo je itak šrot. Gledam pa sedaj za B+ modele. Je pa res, da je zelo zelo švoh izbira.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel So jan 25, 2014 3:48 am

Brez zamere, ampak, mislim, da se boš z bilo kakšnim nakupm Vectre zaje?al. A nimaš nobenega konkurenčnega modela na izbiro?

Uporabniški avatar
miraldinjo
Novinec

Napisal/-a miraldinjo Če jan 30, 2014 1:14 am

No pa sem včeraj le kupil Opel Vectro 1.8 16v l 1996 srebrne barve :)

Brez vaših nasvetov vprašanje kako bi blo vse skupaj z nakupom. Hvala!

Po ogledih 7ih Vecter letniki med 1999 in 2002 sem nakoncu našel še najlepšo in to na presenečenje letnik 1996 :lol:

Malo sem presenečen v kakšnem stanju so Vectre letnik okoli 2000(do 1600Eur) da je bila nakoncu letnik 1996 videti še najboljša.

Kupil pa sem jo od lastnika iz kopra.

Ko smo se dobili sem najprej opravil še enkrat kompletni pregled vozila in nato še en test drive dolg okoli 40km malo po AC malo po mestu skratka kombinacija.

Nato sem Vectro takoj odpeljal na Opla kjer so opravili pregled in priklop na tester(lastnik se je seveda strinjal).

Po uri in pol sem izvedel naslednje.

-Realni kilometri 194.000
-Tester ni našel nobenih napak v zvezi z motorjem, elektroniko, zavorami itd
-Lepo ohranjena karoserija(brez rje)
-Dobro podvozje
-Roke, mortizerji, prema vse OK
-Votilo za svoj letni res lepo ohranjeno in redno rihtano

-klima ne deluje(lahko da je samo prazna) čeprav sem pripravljen na menjavo kompresorja
-Akumulator bo potrebno menjati
-Osvetljitev reg.tablice ne deluje :D
-V prednjih desnih vratih je potrebno menjati klučavnico(odklenejo in zaklenejo se samo "na roko").

Na koncu smo se zaradi slabega akumulatorja in možne okvare kompresorja klime zmenili za ceno 550Eur(prej 850Eur).

Sicer sem mislil, da bom kupil kakšne 3-4leta mlašo Vectro po možnosti b+(sem se bil pripravljen stgnit do 1600Eur) samo nakoncu je pač tako naneslo.

Upam, da sem kupil tisto pravo Vectro in, da nebom imel znjo nekih večjih težav in metanja denarja vanjo. Je pa tko avto je avto vsak se kvari tudi par let stari.

Po prevoženih 400km imam porabo okoli 8l/100km z mešano vožnjo mesto/ac kar je sprejemljivo. Avto je udoben in se lepo vozi pa tudi potegne tistih 116konjičev kar pošteno :)

Danes popoldne pa menjava olja in oljnega filtra.

Imam pa še nekaj vprašanj za voznike Vecter:

-Kako močen akumulator potrebujem? 56ah, 66ah, 76ah?
-Na koliko obratih je najbolje voziti, če želim imeti normalno poraba? 2500?
-Zraven sem dobil nove zimske gume 175/65/R14 in nevem na koliko barov naj jih napolnim? Trenutno imam prednje na 2.3 in zadnje na 2.1
-Ali je tapeta na vratih sploh prišravfana oz.koliko šravfov je in kako jo najbolj enostavno spravim dol(brez poškodb)?
-Je kdo od vas že menjal ključavnico v vratih? Zanima me če je dosti zajebavanja ztem saj imam to prvo v planu za zamenjati(da se mi vsa vrata zaklenejo centralno).
-Za letne gume bi rad imel 15palčna platišča(navadna) kakšna je točna oznaka platišč od Vectre? Če bi lahko kupil rabljene bi bilo super :)

-Kje naj iščem za ugodnimi (rabljenimi)rezervnimi deli za Vectro?

Lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jan 30, 2014 10:39 am

V moji vectri je bil aku nekje okoli 70Ah. Mam pa navado spravit notri čimvečji akumulator.
Tapeta na vratih je "prišraufana" na parih mestih. Sem že pozabil koliko vijakov, vem pa da je ni tako preprosto dobit dol. Kljub temu da boš snel tapeto je takoj pod njo pleh, ključavnica pa za njim. Sicer je nisem menjal, je pa dostop do česarkoli v vratih (razen zvočnikov) otežen.
Na koliko polnit pnevmatike ti piše v navodilih, pa mislim da tudi na pokrovu bencinskega rezervoarja.

Glede vožnje ti pa težko pomagam..

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Če jan 30, 2014 10:52 am

Čestitke za nakup, želim obilo srečno prevoženih kilometrov z njo in le stroške rednega vzdrževanja! 8)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 11 gostov