No pa sem včeraj le kupil Opel Vectro 1.8 16v l 1996 srebrne barve
Brez vaših nasvetov vprašanje kako bi blo vse skupaj z nakupom. Hvala!
Po ogledih 7ih Vecter letniki med 1999 in 2002 sem nakoncu našel še najlepšo in to na presenečenje letnik 1996
Malo sem presenečen v kakšnem stanju so Vectre letnik okoli 2000(do 1600Eur) da je bila nakoncu letnik 1996 videti še najboljša.
Kupil pa sem jo od lastnika iz kopra.
Ko smo se dobili sem najprej opravil še enkrat kompletni pregled vozila in nato še en test drive dolg okoli 40km malo po AC malo po mestu skratka kombinacija.
Nato sem Vectro takoj odpeljal na Opla kjer so opravili pregled in priklop na tester(lastnik se je seveda strinjal).
Po uri in pol sem izvedel naslednje.
-Realni kilometri 194.000
-Tester ni našel nobenih napak v zvezi z motorjem, elektroniko, zavorami itd
-Lepo ohranjena karoserija(brez rje)
-Dobro podvozje
-Roke, mortizerji, prema vse OK
-Votilo za svoj letni res lepo ohranjeno in redno rihtano
-klima ne deluje(lahko da je samo prazna) čeprav sem pripravljen na menjavo kompresorja
-Akumulator bo potrebno menjati
-Osvetljitev reg.tablice ne deluje
-V prednjih desnih vratih je potrebno menjati klučavnico(odklenejo in zaklenejo se samo "na roko").
Na koncu smo se zaradi slabega akumulatorja in možne okvare kompresorja klime zmenili za ceno 550Eur(prej 850Eur).
Sicer sem mislil, da bom kupil kakšne 3-4leta mlašo Vectro po možnosti b+(sem se bil pripravljen stgnit do 1600Eur) samo nakoncu je pač tako naneslo.
Upam, da sem kupil tisto pravo Vectro in, da nebom imel znjo nekih večjih težav in metanja denarja vanjo. Je pa tko avto je avto vsak se kvari tudi par let stari.
Po prevoženih 400km imam porabo okoli 8l/100km z mešano vožnjo mesto/ac kar je sprejemljivo. Avto je udoben in se lepo vozi pa tudi potegne tistih 116konjičev kar pošteno
Danes popoldne pa menjava olja in oljnega filtra.
Imam pa še nekaj vprašanj za voznike Vecter:
-Kako močen akumulator potrebujem? 56ah, 66ah, 76ah?
-Na koliko obratih je najbolje voziti, če želim imeti normalno poraba? 2500?
-Zraven sem dobil nove zimske gume 175/65/R14 in nevem na koliko barov naj jih napolnim? Trenutno imam prednje na 2.3 in zadnje na 2.1
-Ali je tapeta na vratih sploh prišravfana oz.koliko šravfov je in kako jo najbolj enostavno spravim dol(brez poškodb)?
-Je kdo od vas že menjal ključavnico v vratih? Zanima me če je dosti zajebavanja ztem saj imam to prvo v planu za zamenjati(da se mi vsa vrata zaklenejo centralno).
-Za letne gume bi rad imel 15palčna platišča(navadna) kakšna je točna oznaka platišč od Vectre? Če bi lahko kupil rabljene bi bilo super
-Kje naj iščem za ugodnimi (rabljenimi)rezervnimi deli za Vectro?
Lp