S temle se pa ne bi strinjal, predvsem glede 'neustreznosti' 1.9 TDI v Touranu. Sicer ne bom preveč pametoval o porabi menim sicer da pretiravaš), ker sem ga peljal le dobro uro na testni vožnji - ampak o kaki podhranjenosti tu ne moremo govoriti, motor je v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (dokaj kratkim, še krajša razmerja kot pri Golfu V) prav solidno poskočen tudi v Touranu.Kael je napisal/-a:Kar se tiče tlačenja motorja v avtomobile je pa tako: na določenih trgih si lahko kupil npr. Leona 1.4 s 85 KM, prav tako tudi Alteo, pri VW je bil 1.6 motor s 102 KM v Touranu, podobno imaš tudi 1.9 TDIja s 105 KM v Touranu. SKupni imenovalec vseh teh motorjev je, da so temeljito podhranjeni, žrejo pa tako kot da imaš 500 KM bencinca - marsikateri motor bi moral potem iz ponudbe letet.
ggorenc je napisal/-a::lol: kako vzdrzljivost motorja skrbi predvsem nelastnike. Pa tudi tisto lepljenje nekaj napakic, povecini 160KM razlicice TSI motorja, ki je btw znana, da povzroca nekaj problemov, je smesno.
1.2 TSI in 1.4 TSI imata skupno samo ime TSI. Ve sploh kdo kaj pomeni? brez googla
freddie je napisal/-a:ggorenc je napisal/-a::lol: kako vzdrzljivost motorja skrbi predvsem nelastnike. Pa tudi tisto lepljenje nekaj napakic, povecini 160KM razlicice TSI motorja, ki je btw znana, da povzroca nekaj problemov, je smesno.
1.2 TSI in 1.4 TSI imata skupno samo ime TSI. Ve sploh kdo kaj pomeni? brez googla
Linki ki sem jih prilepil so bili 122km (razen eden 1.8, po pomoti). A imata 1.2 in 1.4 skupnega res samo ime ali tudi konkretno tehnologijo?
Brez strica googla iz glave se mi zdi da TSI pomeni direktni vbrizg goriva (kot GDI) + turbo... Turbo... stratified injection? Jaz si to predstavljam kot spolni odnos T(urbo)+FSI (fuel stratified injection).
Če so res šli celoten sistem za 1.2 razvijat na novo, čeprav so meli že delujoč 1.4 sistem potem... kapo dol. Ampak se mi zdi nekam neverjetno.
Pravzaprav sem skoraj prepričan, da bo prvim lastnikom motor v povprečju dobro služil - če pa ne pa je tu itak garancija. Bolj skrb vzbujajoče je kaj se bo dogajalo po poteku garancije, ko ga bo nekdo kupil za pol cene.
Jerch_ je napisal/-a:sicer je tema o 1.2TSI ampak ok.. zakaj se ne sklepa glede na zadaj že 15let star 1.8T o vzdržljivosti? in mimogrede sem prepričan, da je bivši vstopni model pri golfu 1.4 75KM imel precej več problemov kot 1.8T. torej ta teorija ne drži ravno.
seveda pa se pojavijo problemi, pri toliko miljonov avtov so odstopanja normalna. in to je treba vzeti v zakup. tako kot proizvajalci mleka vzamejo, da se določen delež razlije ob transportu ali skladišču. res pa je, da nekateri (ali pa večina) proizvajalci danes presegajo razumske meje.
kael pri tem motorju je vsaj kolikor sem sam opazil zelo različna poraba glede na stil vožnje. mislim, da lahko varira še več kot pri 1.4TSI. tako, da verjamem, da se bodo podirali rekordi navzgor in navzdol..
pskoda je napisal/-a:O 300kkm lahko samo sanjaš z 1.2 mašino, mogoče z dvema generalnima.
sandi33 je napisal/-a:Pa še to: a mislite, da VAG da na tržišče povsem nestestiran motor? Ker gre za masovni motor, ki ga bodo uporabljale vse znamke koncerna, so z gotovostjo opravili podrobne teste vzdržljivosti, tako da da tudi za 1.2 tsi motor drži dejstvo, da bi ob normalnem vzdrževanju moral brez problemov vzdržati 300.000 km, saj je tudi 1.4 tsi skonstruiran za takšno kilometrino.
peroRS je napisal/-a:Jaz sem z bivšim Citroen AX-om 1.1i prilezel do 250.000km (kupljen od 1. lastnika pri 170.000km, bil službeno vozilo), pa je mašina delala brez problema, samo redni servisi. Olja je pil minimalno, zmogljivosti so bile še vedno dobre. Prodal sem ga samo zaradi rje na karoseriji.
Naslednji lastnik je naredil z njim še dodatnih 20.000km, naprej pa ne vem kaj je bilo z avtom.
Res da so motorji danes popolnoma drugačni kot včasih (elektronika, turbine...), vendar hočem povedat, da ne verjamem, ko eni kle trdijo, da se bodo pri 1.2TSI (ipd. mašinah) delale generalke pri 100.000km
freddie je napisal/-a: Čez 5 let bomo na srečo dokaze imeli, takrat pa se bodo oglasili "delničarji" in nam razložili zakaj VW ni bil nič kriv ampak izključno nepremišljen voznik, ki se je vozil vsak dan samo 2 kilometra v mesto na burek.
sandi33 je napisal/-a:a mislite, da VAG da na tržišče povsem nestestiran motor? Ker gre za masovni motor, ki ga bodo uporabljale vse znamke koncerna, so z gotovostjo opravili podrobne teste vzdržljivosti, tako da da tudi za 1.2 tsi motor drži dejstvo, da bi ob normalnem vzdrževanju moral brez problemov vzdržati 300.000 km, saj je tudi 1.4 tsi skonstruiran za takšno kilometrino.
sandi33 je napisal/-a:....glede na to, da bo tak motor imel tudi precej prestižni audi A1(ki je precej drag) pove dovolj, da je motor dovolj preizkušen in kvaliten, da si zasluži svoje mesto v audiju.
Točno tako. Saj to sem že jaz pisal, mislim da ravno v tej temi par strani nazaj.peroRS je napisal/-a:freddie je napisal/-a: Čez 5 let bomo na srečo dokaze imeli, takrat pa se bodo oglasili "delničarji" in nam razložili zakaj VW ni bil nič kriv ampak izključno nepremišljen voznik, ki se je vozil vsak dan samo 2 kilometra v mesto na burek.
...
Povprečen kupec te mašine (ki bo delal 15.000-20.000km/leto) nikoli, za toliko kilometrov so pa tudi konstruktorji zasnovali motor
Temu bi kar težko oporekal. Recimo doma imamo 1.4 TSI, ki ni najbolj nov design - motor je bil predstavljen že pred 5 leti, torej bi se kake večje težave verjetno že pokazale.freddie je napisal/-a:Komaj končni kupci bodo tisti, ki bodo dokončno ugotovili, kako uspešno so tolerance računali inženirji. T
Hja morda zato ker računajo da bodo čez par let kupovali take avte kot rabljene, kdo ve.ggorenc je napisal/-a::lol: kako vzdrzljivost motorja skrbi predvsem nelastnike.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov