Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Če dec 11, 2008 6:41 pm

simon s je napisal/-a:No to je drugo če plačaš carino in ddv v državi uvoznici. Sem mislil da ne plačaš carine in ddv -ja če imaš avto na ameriške tablice. to lahko naredijo le tujci .Pa še oni morajo imeti dokazila o delovni vizi .Samo potemtakem ne vem vem v čem je fora da se voziš z ameriškimi tablicami ,če si plačal carino in ddv. Avto registriraš v Sloveniji , plačaš dmv ,homologacijo in to je to .

če imaš tam firmo, pa si lepo delaš stroške tisti firmi... tukaj pa se voziš, boli te falus za slo tablice pa to.

razumeš?
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

simon s
Nov uporabnik

Napisal/-a simon s Če dec 11, 2008 6:55 pm

Mi mimamo offshore firmo v delaware. pa ša zato niamm ameriških tablic Preveč vpadljivo in riskantno.

Delaware varianta - v kolikor bo vozilo uporabljala oseba, ki ni US rezident, se ti ne piše nič dobrega....od carinskih prekrškov, da tega, da je to po ZDOH-2 tvoja boniteta oz. drugi dohodek in bi moral to prijaviti....

LPs

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Sr feb 04, 2009 12:03 am

#$%#&%$%$#, še krik iz valov............................................................potem pa vse tiho je bilo..... :roll:
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS Sr feb 04, 2009 7:06 pm

FoxTer je napisal/-a:#$%#&%$%$#, še krik iz valov............................................................potem pa vse tiho je bilo..... :roll:

...avti pa se uvazajo v SLO ;) hehehe... v sredini meseca gremo prevzet dva ;)

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Pe feb 06, 2009 4:30 pm

GOOS je napisal/-a:
FoxTer je napisal/-a:#$%#&%$%$#, še krik iz valov............................................................potem pa vse tiho je bilo..... :roll:

Cool. Lahko kakšne podrobnosti? Me ful matra firbec, najbolj za kakega Mustanga :D
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom So feb 07, 2009 8:49 am

FoxTer je napisal/-a:
GOOS je napisal/-a:

Cool. Lahko kakšne podrobnosti? Me ful matra firbec, najbolj za kakega Mustanga :D

V Nemciji je ze par tednov 2007 Mustang GT Roush Stage 3 in caka na prevoz v Slovenijo (fotke so se iz ZDA):

http://cardem-enterprises.com/photos/th ... p?album=20

Na ladji pa je se 2007 Mustang V6 "Shelby", pripluje tam 12-ega februarja. "Shelby" je bolj look-a-like, no vseeno, nice car (fotke isto so se iz ZDA):

http://cardem-enterprises.com/photos/th ... p?album=19

LP iz Chicaga!

DartVejder
Nov uporabnik

Napisal/-a DartVejder To feb 10, 2009 3:30 pm

Sklepam, da ste poznavalci in me zanima sledeče (da ne odpiram nove teme):

Opažam kar nekaj oglasov na netu v povezavi z vozili iz Amerike, ampak le en dobavitelj jih ima zares na zalogi (par komadov) in tudi že homologirane.
Ostali samo prilimajo slike iz US strani in oglašujejo, kaj lahko pripeljejo.

Zanima me, a se samo v tem kaže resnost dobavitelja (da si upa tudi kupiti par avtomobilov na zalogo)? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2531964&show=

Ker sem tudi sam kupec neke male zverinice in bi jo rad naročil samo, da se ne bi sam ubadal s tem in zbiram realnega dobavitelja.

Lp DV
Hmmm! Uff! Aaaaaaa! Tik tak tik tak! Blblblblbllb!

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab To feb 10, 2009 4:14 pm

Kaj je hud un Mustang GT Roush ej ! :twisted: Nabildan je kot bulldog ! :shock:

Čista simfonija ! Ko bi le imel dovolj sredstev.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS To feb 17, 2009 12:59 pm

dskrab je napisal/-a:Kaj je hud un Mustang GT Roush ej ! :twisted: Nabildan je kot bulldog ! :shock:

Čista simfonija ! Ko bi le imel dovolj sredstev.

lahko ti poiscemo podobnega... v kaksni cenejsi verziji...
avtov je ogromno...zaradi gospodarske krize... se dobijo ogromni popusti z placilo na gotovino...

LP

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS To feb 17, 2009 1:05 pm

DartVejder je napisal/-a:Sklepam, da ste poznavalci in me zanima sledeče (da ne odpiram nove teme):

Opažam kar nekaj oglasov na netu v povezavi z vozili iz Amerike, ampak le en dobavitelj jih ima zares na zalogi (par komadov) in tudi že homologirane.
Ostali samo prilimajo slike iz US strani in oglašujejo, kaj lahko pripeljejo.

Zanima me, a se samo v tem kaže resnost dobavitelja (da si upa tudi kupiti par avtomobilov na zalogo)? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2531964&show=

Ker sem tudi sam kupec neke male zverinice in bi jo rad naročil samo, da se ne bi sam ubadal s tem in zbiram realnega dobavitelja.

Lp DV

Pozdravljen...
nabava avta na zalogo.. je dolgorocno gledano za posameznika brez visokega kapitala - propad...saj ni nujno da bo tocno ta avto komu sploh vsec ki ga imas na zalogi..
Zato kolikor vidim se ljudje posvecajo predvsem iskanju avtov individualno - za vsakega resnega kupca posebaj...tako lahko sledis njihovim zeljam...
in mu res uvozis avto katerega si zeli..
...vecina nas dela tako...

LP
Primoz

DartVejder
Nov uporabnik

Napisal/-a DartVejder Sr feb 18, 2009 1:04 pm

Meni je to popolnoma razumljivo, da je lažje dobaviti po naročilu, kot imeti močno zalogo.

Vendar je bilo moje zanimanje glede samega dobavitelja in profesionalnosti, pod katero tudi pričakujem neko garancijo. Ne samo na vozilo, ampak tudi na poslovni odnos.

Komu lažje zaupati in verjeti?

Odločil sem se za uveljavljeno avto hišo, ki je na tržišču že nekaj časa. Imajo zajetno zalogo avtomobilov (večinoma ne iz USA). Njihov pristop mi je odgovarjal in to je to.
S tem ne rečem, da fantje, ki se tukaj ukvarjate z uvozom, niste OK.
Samo kadar gre za veliko denarja se mora človek odločiti po svoji najboljši veri in od vseh mi je bila najbolj profesionalna firma, ki ima zadevo že uveljavljeno in utečeno ter se s prodajo vozil ukvarja več kot 10 let.

Hvala za razumevanje. Lp

GOOS
Novinec

Napisal/-a GOOS Sr feb 18, 2009 4:50 pm

DartVejder je napisal/-a:Meni je to popolnoma razumljivo, da je lažje dobaviti po naročilu, kot imeti močno zalogo.

Vendar je bilo moje zanimanje glede samega dobavitelja in profesionalnosti, pod katero tudi pričakujem neko garancijo. Ne samo na vozilo, ampak tudi na poslovni odnos.

Komu lažje zaupati in verjeti?

Odločil sem se za uveljavljeno avto hišo, ki je na tržišču že nekaj časa. Imajo zajetno zalogo avtomobilov (večinoma ne iz USA). Njihov pristop mi je odgovarjal in to je to.
S tem ne rečem, da fantje, ki se tukaj ukvarjate z uvozom, niste OK.
Samo kadar gre za veliko denarja se mora človek odločiti po svoji najboljši veri in od vseh mi je bila najbolj profesionalna firma, ki ima zadevo že uveljavljeno in utečeno ter se s prodajo vozil ukvarja več kot 10 let.

Hvala za razumevanje. Lp

Pozdravljen..

v vecini se strinjam s tabo.. in je popolnoma razumljivo kako si se odločil in na podlagi česa...
Po drugi strani pa spet odvisno kaksen avto bos dobil, koliko truda je vlozenega da dobis ravno to kar zelis, iz katerega dela USA npr. imas uvozen avto (saj so neprimerno bolj zvozeni avtomobili v velikih mestih kjer je vecinoma v 1,2,3 brzina in ogromno prometa kot nekje na podezelju.)

Mi se osredotocamo predvsem na zeljo stranke - da dobi tocno to kar hoce..
Noben se se ni pritozeval glede cene... Malo slabe volje je bilo le zaradi casovne izdobave.. Ampak to je na koncu pozabljeno ko stranka avto prejme!!!

Za kaksnega pa si se odlocil???
Upam da predstavis svoj avto ko ga dobis...

LP
Primoz

DartVejder
Nov uporabnik

Napisal/-a DartVejder Sr feb 18, 2009 8:58 pm

Glede zvoženosti je pač tako, da vem kako je v ZDA. Sem kar reden obiskovalec (vsaj 2-3x na leto) in vem, da so večinoma avtoceste.
Bolj pomembno je to, da so bolj z juga ZDA, kjer imajo bistveno manj padavin in s tem tudi lepše ohranjeno notranjost.
Avtomobili so tudi neprimerno bolj ohranjeni ne glede na to, kje so voženi, v primerjavi s SLO.

Odločil sem se pa za ML 55AMG oz. ML 63AMG, odvisno od cene.

Lp

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Sr feb 18, 2009 9:19 pm

DartVejder je napisal/-a:Glede zvoženosti je pač tako, da vem kako je v ZDA. Sem kar reden obiskovalec (vsaj 2-3x na leto) in vem, da so večinoma avtoceste.
Bolj pomembno je to, da so bolj z juga ZDA, kjer imajo bistveno manj padavin in s tem tudi lepše ohranjeno notranjost.
Avtomobili so tudi neprimerno bolj ohranjeni ne glede na to, kje so voženi, v primerjavi s SLO.

Lp

dobra izbira :D
en klub-ena čast________nk maribor

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Sr feb 18, 2009 11:49 pm

DartVejder je napisal/-a:Glede zvoženosti je pač tako, da vem kako je v ZDA. Sem kar reden obiskovalec (vsaj 2-3x na leto) in vem, da so večinoma avtoceste.

Lp

Imas popolnoma prva! Le pri jugu bi se sam izogibal Floride, ker ima precejsnjo vlago v ozracju (poleti) in tudi ne tako malo padavin. Kdor je bil tam, ve: poleti komaj dihas zaradi 100% vlage.

Bolj bi bil naklonjen ostalim juznim drzavam, ki imajo sicer vrocino a bistveno manj vlage, ce sploh: Texas, Arizona, Nevada, New Mexico... Zadnji hudi Mustangi (Eleanor, Roush...), ki so sli v Slovenijo so bili denimo vsi iz Texasa. ML, ki ga omenjas, je avto za zrele voznike, tu bo ohranjenost izredna, se posebej, ce dobis avto iz prvega leasinga. Pri leasingu skoraj vsak pazi na ohranjenost ter miljazo, ki je obicajno omejena s tam 10-12K milj na leto. Po recimo dveh letih leasinga je vecina takih avtov kot novih cena pa prepolovljena ali pa se nizja.

LP iz Chicaga!

DartVejder
Nov uporabnik

Napisal/-a DartVejder Pe feb 20, 2009 10:14 am

Avto je najden: ML 63AMG, 2007, 35.000milj, črno-črna brava, vsa oprema (DVD vzglavniki itd.)

Avto je od Mecedes-Benz Financial. Za ceno me ne sprašujte, ker je le zaupne narave.

Hvala za razmevanje.

Lp
Priponke
1472094025.jpg
1472094024.jpg

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe feb 20, 2009 10:45 am

te lahko vprasamo, kje online jih je mogoce gledat oz. ker sajt se priporoca? Torej rabljene avtomobile na prvi lizing in podobno?

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe feb 20, 2009 12:30 pm

Se tudi jaz priporočam, da znamo kej pogledat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe feb 20, 2009 6:59 pm

CupraR je napisal/-a:Se tudi jaz priporočam, da znamo kej pogledat.

Kako najdes sanjski avto v ZDA?

Novi in rabljeni avti:
http://cars.com
http://autotrader.com
http://drivechicago.com
http://ebay.com
http://chicago.craigslist.org/cta/
http://auto-rv.com/
http://www.autofocuschicago.com/
http://windycitywheelsmagazine.com/

Tam sprasuje za ZIP kodo, ki je ameriska postna stevilka - ta je za Chicago (center mesta) 60647 in potem gledas tam v krogu 100-150 milj, kaj je na voljo.

Ce te zanima, kaj je na voljo v drugih mestih (mislim vecjih okrozjih), pa malo poglej na Google Maps, kateri ZIP je denimo za Miami, Los Angeles, Dallas...

Odsvetujem pa New York / New Jersey podrocje, tam so avti vecinoma v najslabsem stanju.

Omenjene strani imajo zlistanih nekaj 100-tisoc avtov!

LP iz Chicaga!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov