ed88 je napisal/-a:Pozdravljeni,
ker ima ta tema najvec odgovorov in ker ne zelim odpirat nove bom kr tukaj postavil moje vprasanje.
Napisanega je bilo dosti, povedanega pa bolj malo. Ali pa samo jaz nisem razumel...
Mi lahko kdorkoli napise postopek uvoza avtomobila iz ZDA preko Nemcije?
Ali pa vsaj popravi mojo domislijo.
Jaz sem si zadevo predstavljal nekako takole:
- V ZDA kupim avtomobil, ki ga spravim do pristanisca (s tovornjakom). Ker bom avto izvozil ne rabim placat njihovega davka. Moram placat kaj druga? Dobim kaj nazaj?
- Placam stroske transporta (ladja, tovornjaki)
- V pristaniscu avto nalozijo in ga spravijo do Bremerhavna
- V Bremerhavnu ga nalozijo na tovornjak in ga zapeljejo v Hagen, kjer ga predelajo in mi uredijo nemsko homologacijo in ostale papire
- Nato ga ponovno nalozijo na tovornjak in ga zapeljejo v Slovenijo.
- V Sloveniji placam DMV, ekolosko takso, homologacijo, zavarovanje, registracijo
- Sem vesel
*** KJE in KOMU v teh korakih placam carino in davek?
Ker je avto uvozen preko nemcije to pomeni, da placam 16% davek in ne nasega (ki je 20% ali celo 25%)? Carina je 10% in jo placam le v Nemciji?
Avto je dokaj nov (06 ali 07 letnik), nahaja se v auto-mandt database, kar pomeni, da se ga da ustrezno predelat, ima EURO 4 oznako motorja.
Razumem, da se pri homologaciji se da zadeva zakomplicirat, ampak recimo, da se ne, je moj postopek pravilen ali sem kaj pozabil?
Hvala vsem za odgovore.
ed88 je napisal/-a:Super, hvala za namig.
V primeru, da se res odlocim za tablice;
v ameriki veljas kot "mlad voznik" do 25 leta, ne? Ne bi pol to pomenilo, da bi zelo drago placal amerisko zavarovanje? Ce pristejem se davek (7%), ki ga ob direktnem izvozu ne rabim placat... se verjetno vseskupaj ne splaca. Poleg tega imam trenutno dober avto in sem precej potrpezljiv, tako da se dejansko ne mudi.
Hvala za "Title", tega nisem vedel.
Kolk je strosek tega? Pri vseh dilerih namrec pise "Not included".
Asterix je napisal/-a:Iz ZDA bi prišel k nam recimo okoli 8 k eur do registracije, pri nas pa stane podoben 9 k eur. Ne vem, koliko se to izplača, verjetno pri novejših...
http://www.cars.com/go/search/detail.jsp?tracktype=usedcc&csDlId=&csDgId=&listingId=29834332&listingRecNum=37&criteria=prMx%3D8000%26sf1Dir%3DDESC%26prMn%3D0%26alMdId%3D21712%26mkId%3D20015%26stkTyp%3DU%26mdId%3D21712%26rd%3D100%26crSrtFlds%3DstkTypId-feedSegId-mkId-mdId-pseudoPrice%26zc%3D60647%26rn%3D0%26PMmt%3D1-1-0%26stkTypId%3D28881%26sf2Dir%3DDESC%26sf1Nm%3DmodelYear%26sf2Nm%3Dprice%26alMkId%3D20015%26rpp%3D50%26feedSegId%3D28705&aff=national
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3299419&show=1
chgotom je napisal/-a:adis je napisal/-a:hmmmmmm, predvidevam, da plačilo avta poteka preko net-a in sicer tako, da daš prodajalcu - nakažeš denar še preden kupiš avto hm.....
Narobe predvidevas! Ce namigujes na razne natege in prevare, ki jih je vsepovsod polno in o njih tecejo diskusije tudi po forumih se krepko motis. S tem se ne ukvarjamo! Gre za uradno registrirano, bondirano in licencirano podjetje z Illinois licenco CAR DEALER, ki je v rokah Ameriskih Slovencev! Podjetje tu v ZDA lahko ustanovi vsak za majhne denarje in v par dneh, no pridobitev CAR DEALER licence je pa druga pesem: dolgotrajni postopek in preverjanja s strani oblasti in nenehno strogo nadzorovanje poslovanja. Toliko o tem!
Avto lahko prides preizkusit in dvignit osebno oz. po zelji in dogovoru.
Podrobnosti nisem napisal, ker samoreklamiranje po forumu ni dovoljeno.
LP iz Chicaga!
LP iz Chicaga!
jay je napisal/-a:boš naletel na pravega "kupca" brez skrbi![]()
še boš 3x vrednost vrnil
chgotom je napisal/-a:Tole kar tukaj pisejo doloceni posamezniki... ne vem no, verjetno fantje malo prevec ameriske filme gledajo ali kaj...
Iz Slovenije placani avti so bili do sedaj VSI POSTENO dobavljeni, kar potrjejo tudi sami avtorji zapisov. Kje je tukaj kaksna goljufija?
Res pa je, da so ostale dolocene odprte vsote predvsem spedicijsko-transportne narave. To resujemo v teh dneh, seveda pa ne v nacinu osebnega zaljenja in pocestnega zmerjanja, kot se je tega posluzeval zdaj tukaj moralo-naokoli- razpredajoci Donald Pleterski (DeeD). Naj se malo spomni na vse SKRAJNO ZALJIVE IN ZMERLJIVE emaile in SMS-e! S tem pocetjem je zacel ze kar takoj po nakupu avta, ko je bil le-ta se tukaj v ZDA, ker pac nekaj ni ravno slo skoi tisti dan in to tako in na nacin, kot si je on to zamislil. Toliko o tem. (Logi so na voljo).
LP iz Chicaga!
Po forumu brska: blasfemik in 20 gostov