pavel je napisal/-a:Torej meniš, da je bolje zaupati nekemu lokalnemu mehaniku, kot večjemu trgovcu, ki ti garantira pregled 100 do 200 točk na avtu, ti ponujajo jamstvo in podaljšano garancijo za doplačilo. Mehanika pa osebno nobenega ne poznam. Kar se pa tiče nadaljnih popravil, pa vsekakor ne mislim na uradne servise, ampak na lokalne mehanike
Lp
pavel je napisal/-a:Pozdravljeni
Odločam se za nakup Škode Octavie ali VW Pasata, diesel 110kw, Letnik 2021 ali 2022. Glede na to, da nisem ravno strokovnjak za kupovanje avtomobilov, bi avto vzel pri kakšni večji avto hiši Porshe inter avto ali Avto Slak, ki ponuja jamstvo. Je to zadostna garancija, da ne kupim mačka v žaklju, ali bi ga moral kljub temu peljati na AMZS na pregled. Lp
pavel je napisal/-a:Vem, da je nakup avtomobila lahko neke vrste loterija. Zato pa sprašujem, če mi lahko kdo svetuje kako do avtomobila in da pri tem dobim tisto kar kupujem za primeren denar. Mislim, da si veliki trgovci kot so Porsche inter avto, Slak ali Špan ne želijo negativne reklame zaradi prikrivanja podatkov.
Pa tudi kakšna napaka se lahko pojavi ne da bi prodajalec vedel za njo. Temu ja pa namenjano jamstvo ali garancija. Za to kar se zgodi leto ali dve po nakupu pa ne morem kriviti nobenega trgovca.
limas je napisal/-a:pavel je napisal/-a:Vem, da je nakup avtomobila lahko neke vrste loterija. Zato pa sprašujem, če mi lahko kdo svetuje kako do avtomobila in da pri tem dobim tisto kar kupujem za primeren denar. Mislim, da si veliki trgovci kot so Porsche inter avto, Slak ali Špan ne želijo negativne reklame zaradi prikrivanja podatkov.
Pa tudi kakšna napaka se lahko pojavi ne da bi prodajalec vedel za njo. Temu ja pa namenjano jamstvo ali garancija. Za to kar se zgodi leto ali dve po nakupu pa ne morem kriviti nobenega trgovca.
Vsi navedeni trgovci imajo zajeten dosje v zvezi nepoštene prakse. Mogoče ti bo kaj koristilo Google ocenjevanje/mnenja o dotičnih pravnih osebah. Zakaj ne iščeš avta od prvega lastnika ali pa naroči uvoz avta, ki ga sam najdeš na Mobile.de.
Kovactrader je napisal/-a:Mnenje o tem prodajalcu?
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn ... rt=&stran=
QZMA je napisal/-a:VOLVO CENTER MARIBOR
Rad bi opisal mojo izkušnjo ob nakupu Volva XC 90 ob obisku Volvo salona v Mariboru dne 21&22.3.2025. Sam nimam veliko izkušenj in se običajno zanesem na to kar mi prodajalci obljubljajo. Po dvakratnem obisku salona in plačilu are 500 EUR sem odstopil od nakupa in mi je niso vrnili Zakaj?
Za Volvo XC 90, ki je skoraj nov- Nov. 2024, je ugodna cena in ima vse dodatke me prepričuje v petek prodajalec in nato še prodajalka v soboto.
Odločil sem se za nakup v soboto okrog 13 ure. Vprašam kako je z plačili in vse je možno: leasing, gotovina, TR.....Vprašam ali lahko prinesem 20.000 EUR gotovine kot delno plačilo in mi je bilo rečeno- ni problema.
Zato vplačam aro, da potrdim nakup in ob pregledu predračuna naslednji dan- v nedeljo- ugotovim, da je leto izdelave avtomobila 2023. Tedaj ugotovim, da avto ni star 6 mesecev, ampak je lahko star tudi dve leti. Meni pa so zatrjevali, da je avto skoraj nov.
Zato se v nedeljo odločim, ,da tega vozila ne bom kupil, ker sem bil zaveden o starosti vozila- nihče ni omenil 2023. Jim pošljem email.
Pokličem še po telefonu v ponedeljek, kjer mi je bilo rečeno, da mi are ne bodo vrnili ter da sem napačno razumel starost vozila, ki se šteje od datuma 1. registracije- od kod naj bi to jaz vedel.
Ko to sprejmem in se odločim vprašam kdaj prinesem gotovino in ostalo nakazam TR. Tedaj mi reče vodja prodaje da to pa ne gre, da gotovine ne sprejemajo. Pravim, ok, to razumem, toda vaša prodajalka mi me v soboto zatrdila da to gre in na osnovi tega sem se tudi odločil za nakup vozila. Ne, to ne gre, sem rekel Ok, razumem, toda vaša prodajalka je meni drugače govorila oz. lagala, da bi si zagotovila prodajo.
Sem rekel, če se je to lagalo, mogoče se še marsikaj drugega skriva pred kupcem in dokončno odstopam od prodaje.
Ne bomo vrnili are, čeprav je bil vmes le vikend.
Pri pritožbi na tržno inšpekcijo sem bil neuspešen, ker vse kar smo se pogovarjali ni bilo možno dokazati pismeno.
Toliko, v poduk- vse kar se zmenite zahtevajte napisano , da bo vse jasno.
Lp
FK
Po forumu brska: Google [Bot], RedBaron, Renault VG in 14 gostov