Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?

Napisal/-a Blinder Pe jan 17, 2025 2:51 pm

Išči po avto.net pa si daj filtre. Verjetno ne bo veliko xdrive serij 3 naprodaj.
Če ne potrebuješ 4wd je noro dat duplo denarja za Golfa kot za BMW 3
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Sr feb 19, 2025 5:03 pm

Pozdravljeni
Odločam se za nakup Škode Octavie ali VW Pasata, diesel 110kw, Letnik 2021 ali 2022. Glede na to, da nisem ravno strokovnjak za kupovanje avtomobilov, bi avto vzel pri kakšni večji avto hiši Porshe inter avto ali Avto Slak, ki ponuja jamstvo. Je to zadostna garancija, da ne kupim mačka v žaklju, ali bi ga moral kljub temu peljati na AMZS na pregled. Lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr feb 19, 2025 5:48 pm

S seboj vzemite lokalnega mehanika, bo nakup bolj varen in vzdrževanje cenejše.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Če feb 20, 2025 8:48 am

Torej meniš, da je bolje zaupati nekemu lokalnemu mehaniku, kot večjemu trgovcu, ki ti garantira pregled 100 do 200 točk na avtu, ti ponujajo jamstvo in podaljšano garancijo za doplačilo. Mehanika pa osebno nobenega ne poznam. Kar se pa tiče nadaljnih popravil, pa vsekakor ne mislim na uradne servise, ampak na lokalne mehanike
Lp

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Če feb 20, 2025 10:08 am

Vsekakor je bolje kupiti rabljen avto pri pooblaščenih trgovcih, kot pa pri navadnih prekupčevalcih avtomobilov.
Par let nazaj sem pri Slaku kupil passata. Vse je bilo OK.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če feb 20, 2025 10:29 am

pavel je napisal/-a:Torej meniš, da je bolje zaupati nekemu lokalnemu mehaniku, kot večjemu trgovcu, ki ti garantira pregled 100 do 200 točk na avtu, ti ponujajo jamstvo in podaljšano garancijo za doplačilo. Mehanika pa osebno nobenega ne poznam. Kar se pa tiče nadaljnih popravil, pa vsekakor ne mislim na uradne servise, ampak na lokalne mehanike
Lp

Zunanji pregled je vse kako dobrodošel, kdo pa bo prodajal svoj avto in ob pregledu pokljukall x napak in potem takšnega oglaševal in prodajal?
Jamstvo ali podaljšana garancija gre preko zavarovalnice, tako da trgovec se ne bo sekiral kaj preveč če ti proda avto z napakami, katere popravila bo potem krilo to jamstvo..

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Če feb 20, 2025 7:50 pm

Mogoče res malo preveč naivno gledam na tak nakup. To, da gre podaljšana garancija ali jamstvo preko zavarovalnice nisem vedel, Pričakoval pa bi, da ta večja podjetja iščejo boljše avte v tujini in imajo na ta račun tudi malo višjo ceno.
Mislil pa sem, da pri pregledih teh xxx točk kakšne manjše napake odpravijo, za večje pa kupcu povedo.
Zakaj pa ga potem pregledujejo. No, saj ne vem, mogoče se motim. Potem bi bilo res najboljše, da avto odpeljem na kakšen AMZS na temeljit pregled, ki jih menda opravljajo.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Če feb 20, 2025 8:18 pm

pavel je napisal/-a:Pozdravljeni
Odločam se za nakup Škode Octavie ali VW Pasata, diesel 110kw, Letnik 2021 ali 2022. Glede na to, da nisem ravno strokovnjak za kupovanje avtomobilov, bi avto vzel pri kakšni večji avto hiši Porshe inter avto ali Avto Slak, ki ponuja jamstvo. Je to zadostna garancija, da ne kupim mačka v žaklju, ali bi ga moral kljub temu peljati na AMZS na pregled. Lp

Na forumu je na desetine horror zgodb, ko so naivni kupci verjeli avtohišam in kupili avto s skrito napako ali več napakami, ki so se vrstile druga za drugo. avtohiše odpravijo tiste najbolj očitne napake na najcenejši način (rabljeni deli) in se ne ukvarjajo s farso imenovano 200-točkovni pregled vozila. Ponavadi gre za vozila staro za novo.
Lokalni mehanik se tudi ne bo poglabljal v pregled. Avto je treba priklopiti na računalnik, dati na dvigalo, testirati zavore in amortizerje, preveriti debelino laka...

Vse je loterija in tudi jamstvo ne reši vseh morebitnih okvar ali sporov.
Določene ugledne nemške avtohiše se zelo poglobijo v pripravo avta za prodajo, ampak taki avti so nekoliko dražji.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če feb 20, 2025 8:32 pm

Pa treba je tudi iti na malo daljšo testno vožnjo.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če feb 20, 2025 10:07 pm

Preprodajalci preprodajajo naprej. Česa tu ne razumete. Preprodajalec avto kupi pogosto brez predhodne testne vožnje. Videno-kupljeno.
Nekateri preprodajalci avte dobro preverijo, ampak še vedno ostane možnost napake, ki se pokeže po nekaj tisoč km. Takšne težave ne more odkrit noben osebni mehanik, AMZS, ...
Nekateri pa so nateguni, ki namerno skrivajo in zakriejo težavo.

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Če feb 20, 2025 10:17 pm

Vem, da je nakup avtomobila lahko neke vrste loterija. Zato pa sprašujem, če mi lahko kdo svetuje kako do avtomobila in da pri tem dobim tisto kar kupujem za primeren denar. Mislim, da si veliki trgovci kot so Porsche inter avto, Slak ali Špan ne želijo negativne reklame zaradi prikrivanja podatkov.
Pa tudi kakšna napaka se lahko pojavi ne da bi prodajalec vedel za njo. Temu ja pa namenjano jamstvo ali garancija. Za to kar se zgodi leto ali dve po nakupu pa ne morem kriviti nobenega trgovca.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Pe feb 21, 2025 12:55 pm

Pozna mogoče kdo prodajalca Firma 2005 d.o.o., ali pa je pri njemu morda celo kupoval? Drugače sem ugotovil, da je nekdo glede njih tu gor spraševal že dobrih 10 let nazaj, pa ni bilo odgovora.

https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn ... rt=&stran=
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe feb 21, 2025 3:45 pm

pavel je napisal/-a:Vem, da je nakup avtomobila lahko neke vrste loterija. Zato pa sprašujem, če mi lahko kdo svetuje kako do avtomobila in da pri tem dobim tisto kar kupujem za primeren denar. Mislim, da si veliki trgovci kot so Porsche inter avto, Slak ali Špan ne želijo negativne reklame zaradi prikrivanja podatkov.
Pa tudi kakšna napaka se lahko pojavi ne da bi prodajalec vedel za njo. Temu ja pa namenjano jamstvo ali garancija. Za to kar se zgodi leto ali dve po nakupu pa ne morem kriviti nobenega trgovca.

Vsi navedeni trgovci imajo zajeten dosje v zvezi nepoštene prakse. Mogoče ti bo kaj koristilo Google ocenjevanje/mnenja o dotičnih pravnih osebah. Zakaj ne iščeš avta od prvega lastnika ali pa naroči uvoz avta, ki ga sam najdeš na Mobile.de.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe feb 21, 2025 6:10 pm

Saj če naročiš iz uvoza, je isto preprodajalec. Tudi od prvega lastnika nimaš garancije. Še novi se kvarijo

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe feb 21, 2025 9:17 pm

limas je napisal/-a:
pavel je napisal/-a:Vem, da je nakup avtomobila lahko neke vrste loterija. Zato pa sprašujem, če mi lahko kdo svetuje kako do avtomobila in da pri tem dobim tisto kar kupujem za primeren denar. Mislim, da si veliki trgovci kot so Porsche inter avto, Slak ali Špan ne želijo negativne reklame zaradi prikrivanja podatkov.

Vsi navedeni trgovci imajo zajeten dosje v zvezi nepoštene prakse. Mogoče ti bo kaj koristilo Google ocenjevanje/mnenja o dotičnih pravnih osebah. Zakaj ne iščeš avta od prvega lastnika ali pa naroči uvoz avta, ki ga sam najdeš na Mobile.de.

Limas, hvala za malo širši pogled. Pregledal sem ocene na Googlu, pa je poleg dobrih tudi kar nekaj takih, kot si jih ne bi želel. Avta, od prvega lastnika slovenskega porekla kot bi ga želel skoraj ne najdem.
Glede nakupa na Mobile.de. pa mislim, kot je že napisal Boštjan 1, da tudi niso vsi zaupanja vredni in glede na to, da nemščine ne znam in bi rabil še posrednika za uvoz -na to ne računam. Samo še bolj sem zmeden. Malo bom še spremlja avte s slovenskim poreklom, drugi mesec pa kupim kar kupim -in upam, da ne bo večjih problemov z njim.

QZMA
Nov uporabnik

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?-VOLVO MB

Napisal/-a QZMA Sr apr 16, 2025 4:49 pm

VOLVO CENTER MARIBOR
Rad bi opisal mojo izkušnjo ob nakupu Volva XC 90 ob obisku Volvo salona v Mariboru dne 21&22.3.2025. Sam nimam veliko izkušenj in se običajno zanesem na to kar mi prodajalci obljubljajo. Po dvakratnem obisku salona in plačilu are 500 EUR sem odstopil od nakupa in mi je niso vrnili Zakaj?
Za Volvo XC 90, ki je skoraj nov- Nov. 2024, je ugodna cena in ima vse dodatke me prepričuje v petek prodajalec in nato še prodajalka v soboto.
Odločil sem se za nakup v soboto okrog 13 ure. Vprašam kako je z plačili in vse je možno: leasing, gotovina, TR.....Vprašam ali lahko prinesem 20.000 EUR gotovine kot delno plačilo in mi je bilo rečeno- ni problema.
Zato vplačam aro, da potrdim nakup in ob pregledu predračuna naslednji dan- v nedeljo- ugotovim, da je leto izdelave avtomobila 2023. Tedaj ugotovim, da avto ni star 6 mesecev, ampak je lahko star tudi dve leti. Meni pa so zatrjevali, da je avto skoraj nov.
Zato se v nedeljo odločim, ,da tega vozila ne bom kupil, ker sem bil zaveden o starosti vozila- nihče ni omenil 2023. Jim pošljem email.
Pokličem še po telefonu v ponedeljek, kjer mi je bilo rečeno, da mi are ne bodo vrnili ter da sem napačno razumel starost vozila, ki se šteje od datuma 1. registracije- od kod naj bi to jaz vedel.
Ko to sprejmem in se odločim vprašam kdaj prinesem gotovino in ostalo nakazam TR. Tedaj mi reče vodja prodaje da to pa ne gre, da gotovine ne sprejemajo. Pravim, ok, to razumem, toda vaša prodajalka mi me v soboto zatrdila da to gre in na osnovi tega sem se tudi odločil za nakup vozila. Ne, to ne gre, sem rekel Ok, razumem, toda vaša prodajalka je meni drugače govorila oz. lagala, da bi si zagotovila prodajo.
Sem rekel, če se je to lagalo, mogoče se še marsikaj drugega skriva pred kupcem in dokončno odstopam od prodaje.
Ne bomo vrnili are, čeprav je bil vmes le vikend.
Pri pritožbi na tržno inšpekcijo sem bil neuspešen, ker vse kar smo se pogovarjali ni bilo možno dokazati pismeno.

Toliko, v poduk- vse kar se zmenite zahtevajte napisano , da bo vse jasno.

Lp
FK

Kovactrader
Nov uporabnik

Kovactrader
Nov uporabnik

Napisal/-a Kovactrader Če apr 17, 2025 12:49 pm

Kovactrader je napisal/-a:Mnenje o tem prodajalcu?
https://www.avto.net/Ads/results.asp?zn ... rt=&stran=

Nihče?

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Pozna kdo ta avto ali avtohišo?-VOLVO MB

Napisal/-a D12J12 Če apr 17, 2025 5:51 pm

QZMA je napisal/-a:VOLVO CENTER MARIBOR
Rad bi opisal mojo izkušnjo ob nakupu Volva XC 90 ob obisku Volvo salona v Mariboru dne 21&22.3.2025. Sam nimam veliko izkušenj in se običajno zanesem na to kar mi prodajalci obljubljajo. Po dvakratnem obisku salona in plačilu are 500 EUR sem odstopil od nakupa in mi je niso vrnili Zakaj?
Za Volvo XC 90, ki je skoraj nov- Nov. 2024, je ugodna cena in ima vse dodatke me prepričuje v petek prodajalec in nato še prodajalka v soboto.
Odločil sem se za nakup v soboto okrog 13 ure. Vprašam kako je z plačili in vse je možno: leasing, gotovina, TR.....Vprašam ali lahko prinesem 20.000 EUR gotovine kot delno plačilo in mi je bilo rečeno- ni problema.
Zato vplačam aro, da potrdim nakup in ob pregledu predračuna naslednji dan- v nedeljo- ugotovim, da je leto izdelave avtomobila 2023. Tedaj ugotovim, da avto ni star 6 mesecev, ampak je lahko star tudi dve leti. Meni pa so zatrjevali, da je avto skoraj nov.
Zato se v nedeljo odločim, ,da tega vozila ne bom kupil, ker sem bil zaveden o starosti vozila- nihče ni omenil 2023. Jim pošljem email.
Pokličem še po telefonu v ponedeljek, kjer mi je bilo rečeno, da mi are ne bodo vrnili ter da sem napačno razumel starost vozila, ki se šteje od datuma 1. registracije- od kod naj bi to jaz vedel.
Ko to sprejmem in se odločim vprašam kdaj prinesem gotovino in ostalo nakazam TR. Tedaj mi reče vodja prodaje da to pa ne gre, da gotovine ne sprejemajo. Pravim, ok, to razumem, toda vaša prodajalka mi me v soboto zatrdila da to gre in na osnovi tega sem se tudi odločil za nakup vozila. Ne, to ne gre, sem rekel Ok, razumem, toda vaša prodajalka je meni drugače govorila oz. lagala, da bi si zagotovila prodajo.
Sem rekel, če se je to lagalo, mogoče se še marsikaj drugega skriva pred kupcem in dokončno odstopam od prodaje.
Ne bomo vrnili are, čeprav je bil vmes le vikend.
Pri pritožbi na tržno inšpekcijo sem bil neuspešen, ker vse kar smo se pogovarjali ni bilo možno dokazati pismeno.

Toliko, v poduk- vse kar se zmenite zahtevajte napisano , da bo vse jasno.

Lp
FK

Leto izdelave in datum prve ragistracije ti samo pove koliko časa je vozilo stalo pred tovarno, na trajektu in v trgovini. Brez veze si kompliciral glede tega, ker garancija prične veljati s prvo registracijo. Glede gotovine je bilo pa mišljeno 20.000€ nakazila.

Janezek65
Nov uporabnik

Napisal/-a Janezek65 Če apr 17, 2025 6:25 pm

Očitno delaš v kaki avto hiši, da vse tako dobro razumeš.
Kupec, ki je opisal svojo izkušnjo, pa avta ne kupuje vsak dan in ni podučen o vseh zadevah. Zato je tudi zaupal zaposlenim v avto hiši, ki so ga na "pošten" način prepričali za nakup avta. In ko je ugotovil, da je zadeva drugačna kot so mu jo predstavili, ni mogel nič.
Ob nakupu novega avta (ali skoraj novega) potrošnik v bistvu nima nekih pravic ko pride do kakih težav, ker zakon o varstvu potrošnika tukaj ne velja. Industrija pa je tako močna, da tudi ob morebitni upravičeni tožbi uporabnika proti njim povprečen državljan nima šans.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], RedBaron, Renault VG in 14 gostov