Predvidevam, da je pil olje (famozni Prince motor), zdaj pa prodajajo, kot vrhunsko vozilo. Ko napiše, da je vrhunsko opremljeno vozilo in pod to našteje meglenke, lahko sklepamo o znanju in poštenosti prodajalca. Nismo več v času stoenk.
Res mi je žal za ljudi, ki nimajo znanja o avtomobilih in jih tak primerek enostavno v rit...
To, da ima avto motor serije Prince (1.4 Vti) lahko potrdim, kaj konkretno je bilo na avtu potrebno urediti, pa težko komentiram, ker o tem nimam informacij.
Sam sem slišal le to, kar sem napisal že v prejšnji moji objavi in v zadnjih dnevih sledil avto.net, ker sem bil prepričan, da se bo avto v doglednem času pojavil med oglasi.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."
Vrhunsko očiščen. In pa tudi malo prebarvan, se kar vidi neujemanje barve na levem in desnem boku. Srebrna je kar nehvaležna pri neujemanje barve. Zato vedno barvajte cel bok hkrati.
Na Avto.net so itak vsi "garažirani". Dilerji umetno dvigujejo cene rabljenih avtov oz jih držijo 20-30% nad neko pričakovano tržno vrednostjo.
Dobri avti ostanejo znotraj družinskega kroga, malo slabše avte še isti dan poberejo dilerji, tisto kar je več kot teden dni v oglasih pa je bodisi predrago bodisi v ne-brezhibnem stanju.
V zadnjem tednu sem si ogledal dva rabljena (l. 2018), ki bivakirata đe mesec dni na A.net; kot ponavadi za sorodnika. Prvi brez popolne servisne zgodovine, z udrtim pragom, ki ga v oglasu ne omeni, razpadajoč mikrojermen, pozabil na menjavo svečk pri 120.000... Mu povem, da ta avto ni zame, lastnik spusti ceno za 1500...se poslovim. Drugi enako poškodovan prag, ki zraven še rjavi, nepopolna servisna dokumantacija, lastnik deluje kot na uspavalih, oglaševana cena močno previsoka...ta avto ni zame.
"Ko napiše, da je vrhunsko opremljeno vozilo in pod to našteje meglenke, lahko sklepamo o znanju in poštenosti prodajalca. Nismo več v času stoenk." Leta 2008 si bile meglenke za doplačilo. Omenja tudi 5 vrat, ne vem kaj ima to z vrhunsko opremo. Nekaj pač mora napisat v oglas.
Cena je prenapihnjena zaradi nizke kilometrine. Pri avtih gledam, da naredi vsaj blizu 10.000km letno, drugače je že sumljivo.
boštjan_01 je napisal/-a:Cena je prenapihnjena zaradi nizke kilometrine. Pri avtih gledam, da naredi vsaj blizu 10.000km letno, drugače je že sumljivo.
Naš ima 7-8K kilometrov letno (~29,5K od konca maja 2022 do zdaj), cisto sumljiv Pač vožnje med tednom samo po Ljubljani, ob vikendih občasno kakšna relacija, pa nekaj daljših poti na leto.
Pa se vprasanje ..... imajo ti modeli ketno ali se jermen? Za jermene vem za neko staro pravilo menjave 5-7let oz. 100-120kkm. Kako je pa v primeru ketne, kdaj okvirno se to menja? In se na kaj biti pozoren pri nakupu tega modela? Hvala za kak koristen odgovor. Lp