Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Če dec 17, 2009 4:13 pm

Mislm, da se gre o nekem prenakazovanju denarja. Je blo enkrat na 24 ur se mi zdi. Jz sm isto dobil že ene 3 maile od nekega Captain Mcgee (ameriškega vojnega veterana, ki se je boril v Afganistanu)-ja al neki podobnega, ki se je najprej zanimal za avto, v naslednem mailu pa je že razlagal kko rabi prenakazat nek denar.. nč legalnega uglavnem.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če dec 17, 2009 4:19 pm

Seveda, tudi ne pričakujem da bi bilo kaj legalnega.
Sicer pa nevem komu bi se splačalo pridet iz neke daljne tujine v Slovenijo pa razbit avto ? :roll: :)

Thanks for your mail,i do want you to know that am ok with
the price , and the payment will be by check. ONLY,as i have a contact
in who will make payment to you on my behalf ,so if you are ok with
this,get back to me asap with your details needed for the addression of
the bank draft. such as below:

Name to be on the check.:

Address where check will be received by you:

Phone Number's such as Mobile ,Land line and Office Number:

Asregards the shippment,i have a responsible shipping
agent that willcome for pick up as soon as you received your money and
confirm this to me,i will ask my shipper to come for the pick up asap..
Best regards

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Če dec 17, 2009 11:01 pm

Tipični nigerijski nategi, ne dati nikakršnih osebnih podatkov, skeniranih dokumentov ali česar koli. Se zna zgoditi, da pride policija čez par let do tebe da je bil v tujini s tvojim avtom izpeljan rop banke :D
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 Ne dec 20, 2009 11:13 pm

F1 AVTO SAŠA JANEŽIČ S.P. pozna kdo mogoče?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3326270&show=1
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To dec 22, 2009 1:27 pm

B|ind je napisal/-a:Seveda, tudi ne pričakujem da bi bilo kaj legalnega.
Sicer pa nevem komu bi se splačalo pridet iz neke daljne tujine v Slovenijo pa razbit avto ? :roll: :)

Thanks for your mail,i do want you to know that am ok with
the price , and the payment will be by check. ONLY,as i have a contact
in who will make payment to you on my behalf ,so if you are ok with
this,get back to me asap with your details needed for the addression of
the bank draft. such as below:

Name to be on the check.:

Address where check will be received by you:

Phone Number's such as Mobile ,Land line and Office Number:

Asregards the shippment,i have a responsible shipping
agent that willcome for pick up as soon as you received your money and
confirm this to me,i will ask my shipper to come for the pick up asap..
Best regards

Sem ravno dobro prodal avto, ki sem ga prodajal dobra 2 meseca, za ceno 3 jurje. Sem dobil vsaj 3 takšne maile, ko preveriš IP pa vedno v Rusiji...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
THUG_LIFE
Novinec

Kraj: kranj-planina

Napisal/-a THUG_LIFE Sr dec 23, 2009 12:49 pm

Tale avto ima že vsaj 3. lastnika, avto se je prodajal avgusta za 9.650 od drugega lastnika saj tako je blo meni rečeno ko sem šu na ogled pa tut štrihan je že bil .

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3369018&show=1

nuuka
Nov uporabnik

Napisal/-a nuuka Ne dec 27, 2009 4:52 pm

Živjo.

Jutri grem gledat za Tourana, v ožji izbor so prišli tile, pa me zanima, če kej poznate te firme, kako izkušnje itd.?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3380406&show=1
Avto Elite na Kajuhovi v LJ, anyone?

http://www.avto.net/2004/dealer_oglas.asp?id=2731940
POVERA AVTOMOBILI, JERNEJ BRADAN S.P., Slovenska Bistrica

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3384771&show=1
TREND MOBILE FRANC ERJAVEC S.P., Trbovlje

Vsi so uvoz iz Francije (leasing), imam št. šasije in jutri preden grem, vse 3 preverim pri VW servisu. Zanima me vaše mnenje glede teh dealerjev.

Tnx.

Lp

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne dec 27, 2009 5:00 pm

@nuuka: za prvga sem slisal da ni lih nek biser :? ,kok je res to pa newem 8) ..ostalih dveh pa na zalost nepoznam oz. nisem se nic slisu glede natega in ostalih zadev ;)

nuuka
Nov uporabnik

Napisal/-a nuuka Ne dec 27, 2009 5:07 pm

Ja, saj Avto Elite tudi meni najbolj "smrdi", ker so namreč neki povezani s Cargo Car, kjer sem že bil na ogledu enga Tourana, pa je tip trdil, da ni bil karamboliran, vidlo se je pa že na 100 km, kaj vse je blo menjano.

Uporabniški avatar
Pitu
Novinec

Napisal/-a Pitu Ne dec 27, 2009 8:03 pm

Glede teh treh prodajalcev imam sam izkušnjo le z Povera avto,Slovenska Bistrica. Namreč pri njih je kolega nabavil Škodo Octavio in ker sem bil z njim v času nakupa,sem malo pregledal še ostale avte. Tak na oko se mi je večina avtov zdela lepo ohranjenih,cene so bile dokaj realne,ni bilo videti nič kaj sumljivega, odnost trgovca pa je bil super in moram rečt da nimam slabe besede čez njih... Kar pa se samega Tourana tiče je pa najbolje da zadevo lepo pregledaš in boš tak sam videl kak pa kaj...

altf4s6
Novinec

Napisal/-a altf4s6 Po dec 28, 2009 4:35 pm

Od POVERE smo kupili passata, sedaj ima avto 500.000 km pa še vedno gre. turbina je še vedno prva.

nuuka
Nov uporabnik

Napisal/-a nuuka To dec 29, 2009 9:29 am

Hvala za odgovore. Včeraj smo prevozili 3/4 Slovenije in si ogledali 5 Touranov.. kaj naj rečem, katastrofa. Vsi porazno ohranjeni, cene pa navite 100 na uro, skratka razočaranje pri vseh. Povera je res deloval najbolj korekten prodajalec, vendar je prodajal daleč nad ceno, avto je pa mel poškodovane prednje luči (vlaga).

Nič, jutri naprej.

Ma kdo izkušnje:
AVTO VITA AVTO MOTO CENTER CELJE, trgovina in storitve, d.o.o.
SLANCE 8
TEHARJE

oz.

KF AVTO, Grosuplje ?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To dec 29, 2009 10:40 am

nuuka je napisal/-a:Hvala za odgovore. Včeraj smo prevozili 3/4 Slovenije in si ogledali 5 Touranov.. kaj naj rečem, katastrofa. Vsi porazno ohranjeni

Hja, kaj si pa pričakovala od rabljenega uvoženega avta s previtimi kilometri... da bo kot iz škatlice?
Pri njih velja načelo: kupi, izrabi, zavrzi - na balkan.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To dec 29, 2009 10:56 am

nevermind je napisal/-a:
nuuka je napisal/-a:Hvala za odgovore. Včeraj smo prevozili 3/4 Slovenije in si ogledali 5 Touranov.. kaj naj rečem, katastrofa. Vsi porazno ohranjeni

Hja, kaj si pa pričakovala od rabljenega uvoženega avta s previtimi kilometri... da bo kot iz škatlice?
Pri njih velja načelo: kupi, izrabi, zavrzi - na balkan.

počasi imam že zadosti branja o tem, da so na balkanu najslabša vozila, ker je balkan zelo široko področje in ne meči vseh v isti koš!

kar se tiče ohranjenosti vozil pa, kakršen lastnik takšen avtomobil ;)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo To dec 29, 2009 1:30 pm

adis je napisal/-a:kar se tiče ohranjenosti vozil pa, kakršen lastnik takšen avtomobil ;)

s tem se pa popolnoma strinjam ;) ..pa tud ponekod na balkanu je dost bolsih avtov kokr kje drugje po evropi ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To dec 29, 2009 1:53 pm

adis je napisal/-a:kar se tiče ohranjenosti vozil pa, kakršen lastnik takšen avtomobil ;)

Ne strinjam se čist... Js za avto skrbim, servise na 15kkm (predvideni na 30kkm), redno perem sesam, negujem usnje, nikol ne prtisnem mrzuga (čeprou 1.2 mlinček bol poredko prtisnem), čez lukne se vlečem k použ (makedamski parking pri fakulteti), pri trgovskih centrih parkiram čim dlje od vhoda, zaradi kretenoidov, ki ne znajo parkirat in vrata odpirat... In kaj imam? Avto, k je biu opraskan na prtljažnih vratih, na levem blatniku in ogledalu, zdaj pa še odbijač, blatnik, vrata in letev na vratih. V primeru prodaje bo zaradi tega manj vreden od ostalih, čeprav za avto bolje skrbim kot večina. V mojem avtu se ne je in ne kadi ipd.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo To dec 29, 2009 2:00 pm

odprti clio je napisal/-a:

Ne strinjam se čist... Js za avto skrbim, servise na 15kkm (predvideni na 30kkm), redno perem sesam, negujem usnje, nikol ne prtisnem mrzuga (čeprou 1.2 mlinček bol poredko prtisnem), čez lukne se vlečem k použ (makedamski parking pri fakulteti), pri trgovskih centrih parkiram čim dlje od vhoda, zaradi kretenoidov, ki ne znajo parkirat in vrata odpirat... In kaj imam? Avto, k je biu opraskan na prtljažnih vratih, na levem blatniku in ogledalu, zdaj pa še odbijač, blatnik, vrata in letev na vratih. V primeru prodaje bo zaradi tega manj vreden od ostalih, čeprav za avto bolje skrbim kot večina. V mojem avtu se ne je in ne kadi ipd.

v takih primerih uporabis tvoj podpis in je stvar rešena :lol: :lol: hec 8)

PeterStegnar
Nov uporabnik

Napisal/-a PeterStegnar Sr dec 30, 2009 8:14 pm

Kaj pa tole?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3003980&show=1

Kaj ni tale avto malo barvan (glej prva in zadnja vrata)?

Se slika:

Se nekaj, zadnji sem mal stare poste iz tega threda bral in sem ugotovil, da je velik problem ce se daje samo linke do sprornih avtov, namrec oglasi se brisejo, predlagam, da se vedno da gor tudi slika (printscreen!).
Priponke
barvanAvto.png

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr dec 30, 2009 9:04 pm

PeterStegnar je napisal/-a:Kaj pa tole?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3003980&show=1

Kaj ni tale avto malo barvan (glej prva in zadnja vrata)?

Se slika:

Se nekaj, zadnji sem mal stare poste iz tega threda bral in sem ugotovil, da je velik problem ce se daje samo linke do sprornih avtov, namrec oglasi se brisejo, predlagam, da se vedno da gor tudi slika (printscreen!).

SEVEDA...in to slabo...... - tipičen primer avta s 3x-nikom kilometrine.....

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sasqa So jan 02, 2010 8:41 am

No da še jaz navedem nekaj "nategatorjev":

Avtocenter Šempeter http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3210986&show=1
Na vatomobilu zbiti kilometri. Pri zadnjem servisu je avtomobil imel 202.000 prevoženih kilometrov, ter za servisom bil vožen še 7 mesecev, tako, da ima avto okrog 220.000 km glede na to, koliko je lastnik delal kilometrov na leto. Avto se sedaj prodaja kot vozilo s 139.000 prevoženimi in opravljenim velikim servisom, ki je bil narejen malo pred 130.000. Se pravi je vozilo praktično pred drugim velikim servisom. Menjana sta bila tudi oba odbijača, prednji ter zadnji ter luči in ostale malenkosti, ki sodijo zraven (avto se prodaja kot nekaramboliran), sami presodite zakaj.

Ta je sicer privat:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3395175&show=1
Na prvi pogled avto 10/10, vendar detaljni pregled pokaže sledeče: Avtomobil ni od prvega temveč od tretjega lastnika. Avto ima prevoženih realnih 180.000 kilometrov, bil pa je pri 178.000km ocenjen v totalko, prodaja pa se kot nepoškodovan in nekaramboliran. Na avtomobilu je bilo za 8.000€ škode. Avtomobil nato ni bil popravljan na uradnem servisu, temeveč se je sled o popravilu "čudežno izgubila". Lastnik bo sveto zatrjeval, da je prvi, čeprav podatki na e-upravi kažejo drugače, prav tako, da ni bil popravljan in karamboliran, čeprav na njegovo privolitev in preveritev na porcheju pravijo drugače :).

Ko bo kaj več časa, bom dopolnil seznam še za več prodajalcev.
Lp
Sasqa
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov