~toMmy~ je napisal/-a:Ma pusti ga, itak fura neko "turbobencinarmanijo" in prihaja na dan s takšnimi nemogočimi ciframi, da bi le dokazal, da se bolj splača (v tem primeru ultra zanesljivi 1.2) TSI.
Ie seri. Ne furam nobene manije, itak so za moj okus mali turbobencinarji bolj zasilna zadeva - prava stvar je klasični V8, ampak seveda za večino ljudi tostran Atlantika nam to pač ni realna opcija za vsakdan, takle mamo.
Cifre so pa take kot so, ne morem pomagat. Na hitro sem jih poiskal in je pač to vrglo ven, sem bil tudi jaz presenečen, ni bilo zadaj nobenega planiranja z moje strani, to bi bilo neumno.
Zdaj pa, kdor res dela 50-60 tisoč km letno, se bo menda že podrobno pozanimal in si natančno izračunal in premislil, kaj se mu splača, ne glede na to kaj tukajle flancamo. Čeprav če lahko pripomnim, pri taki letni kilometrini bi se moral človek že kaj drugega glede svojega življenja vprašat, ampak pustmo zdaj to.
V glavnem, jaz hočem povedat to, da čeprav se je še pred nekaj leti že pri dokaj nizki letni kilometrini splačalo kupiti dizla, se sedaj za mnoge pomojem ne splača več. Saj verjamem da marsikdo tule na forumu dela veliko letnih kilometrov in pozna dosti glede tega podobnih ljudi, ampak večina ljudi še vedno dela le 10-20 tisoč letnih kilometrov. Pa še vedno vsi kupujejo dizle, verjetno se niti ne pozanimajo in ne izračunajo možnih alternativ, ki bi jih prišle finančno morda celo ugodneje, in je nakup dizla sam sebi namen oziroma je zgolj navada in sledenje čredi.
In meni se zdi 2000 EUR razlike v nakupni ceni veliko pri teh razredih avtov; razlika v porabi, tudi če je v resnici liter ali malo več, pa še vedno dokaj majhna.
s tem da se bodo za 1.2 TSI s 300k km na števcu verjetno kar tepli...

Saj se tudi za TDI s toliko kilometri verjetno ne bodo...