Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Accord/Mazda6/Insignia

Napisal/-a peroRS Pe jul 04, 2014 1:02 pm

Tole je navaden dizel 2.2, kakšen bencinar :D
Je pa redka zadeva, zgleda da ni šlo dost v prodajo.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jul 04, 2014 1:25 pm

peroRS je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:Avto je star 4 leta (izgubiti bi moral točno določen procent cene),

Saj če je bil nov recimo 35 jurjev, je to skoraj pol cene. Če bi mu prinesel 17 jurjev gotovine bi ti ga zihr dal.
Mogoče pa nekdo noče novega Accorda z golo opremo, ampak bo raje vzel takega.

Locher je napisal/-a:134 kW ni poceni za vzdrževanje in je no go leta 2014 v Sloveniji, za to ceno dobiš marsikaj "dobrega" in novega.

In v čem je ta dražji za vzdrževanje od navadnega 150-konjskega, če je skoraj enak motor?
Servisi, registracija (cestnina), gume, poraba itd. je vse isto. Razlika je, da ima ta ca. 50€ dražje zavarovanje na račun kilovatov in višje nabavne cene.

Sploh ni pomembno, kakšna je bila cena novega. Meni se ne zdi vreden več kot 13-14K. Po tabelicah super ohranjenost in manjše število kilometrov ne prinese več kot 10% večje cene. Če bi bil komu vreden 17K ali bog ne daj 19K, bi se že odstranil s trga.

Pri avtih tega razreda stane samo PR14 registracija in zavarovanje 1100+ EUR. 18" gume tudi niso poceni - no morda za perotaRS so, za povprečnega Slovenca v letu 2014 pa ne.

Ob takih oglasih se često spomnim na rek: "Pa ništa ne prodajem, samo se hvalim".

P.S.: imaš na forumu primer "super ohranjenega" Ford Mondea s 160.000 km, za katerega menda forumaši jamčijo s svojimi artefakti, pa za 3000 EUR ne najde kupca.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jul 04, 2014 1:50 pm

A po tanovem sem že nadpovprečen Slovenec? :rofl :cry

HONDAsek
Nov uporabnik

Napisal/-a HONDAsek Pe jul 04, 2014 1:58 pm

Dirigent je napisal/-a:Tale Accordka se spet oz se kar prodaja... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=855 ... 20180%20KM

Ima kdo kak info o tem avto ali na splosno mnenje? Kot laiku se mi zdi po opremi super (dober ni park senzorjev) mi je pa malo cudno da je ze kar nekaj casa ne spravi v promet...

Hvala, lp! :)

Ne se sekirat glede cene in podobnega, avto je že nekje slab mesec dni prodan, samo še ga kot kaže ni prejšnji lastnik umaknil iz spleta :)

LP

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jul 04, 2014 1:59 pm

peroRS je napisal/-a:A po tanovem sem že nadpovprečen Slovenec? :rofl :cry

Tega forumaši, ki te ne poznamo, ne vemo. Po izjavah sodeč moraš imeti kar nekaj cvenka več kot povprečen Slovenec.

Jaz imam za kruh. Za 18" gume, 130kW+ avtomobil in podobne vice pa "nimam". O prioritetah ne bi.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jul 04, 2014 1:59 pm

HONDAsek je napisal/-a:Ne se sekirat glede cene in podobnega, avto je že nekje slab mesec dni prodan, samo še ga kot kaže ni prejšnji lastnik umaknil iz spleta :)
LP

Evo @locher vidiš, zgleda da gre povprečnemu Slovencu v letu 2014 še dobro :lol:

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jul 04, 2014 2:02 pm

HONDAsek je napisal/-a:
Dirigent je napisal/-a:Tale Accordka se spet oz se kar prodaja... http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=855 ... 20180%20KM

Ima kdo kak info o tem avto ali na splosno mnenje? Kot laiku se mi zdi po opremi super (dober ni park senzorjev) mi je pa malo cudno da je ze kar nekaj casa ne spravi v promet...

Hvala, lp! :)

Ne se sekirat glede cene in podobnega, avto je že nekje slab mesec dni prodan, samo še ga kot kaže ni prejšnji lastnik umaknil iz spleta :)

LP

In nisi tako prijazen, da bi ga na to opomnil? :D

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Pe jul 04, 2014 2:04 pm

peroRS je napisal/-a:
HONDAsek je napisal/-a:Ne se sekirat glede cene in podobnega, avto je že nekje slab mesec dni prodan, samo še ga kot kaže ni prejšnji lastnik umaknil iz spleta :)
LP

Evo @locher vidiš, zgleda da gre povprečnemu Slovencu v letu 2014 še dobro :lol:

Nekaterim Slovencem že morda, povprečnim pa gotovo ne. :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jul 05, 2014 7:13 am

Locher je napisal/-a:
P.S.: imaš na forumu primer "super ohranjenega" Ford Mondea s 160.000 km, za katerega menda forumaši jamčijo s svojimi artefakti, pa za 3000 EUR ne najde kupca.

Ker vem, da to leti name naj ti povem, da nisem jast kriv ampak avto. ;) Če bi imel VW bi se že zdavnej stepli zanjga. =P =P

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov