Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Nakup C4 II 1.6 HDI - mnenja (str. 4)

Napisal/-a esem Če maj 29, 2014 11:04 pm

Kot kaže, se ti ne da prečekirat teme "Nategatorji", zato ti pomagam z rezultati iskanja. Preberi in se zamisli (tudi nad svojo resnostjo).
Iskanje Avto Mik

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če maj 29, 2014 11:43 pm

Naj povem, da so mnenja glede avto mika zelo deljena. Nekateri pravijo, da prodaja razbite italijanske avtomobile, drugi pa da je eden redkih dilerjev, ki ne nateguje.

Zato mislim, da se splača avto dobro pregledati in če je ok ga tudi kupiti. Po pogovoru s prodajalcem moram reči, da sem dobil (za razliko od ostalih dilerjev) dober občutek.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe maj 30, 2014 1:40 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=849 ... POMAT-PD...
Tako je... stvar je taka, da gre ta iz AVTO MIK v ponedeljek v mehaniku, ki mu zaupam. Malce me moti le to, da želi prodajalec z menoj. Upam, da nima kaj za bregom. Poleg tega moram reči, da ima avto precej oguljeno ročno zavoro (ročico). Naslednja napaka je rob haube, ki je na novo prebarvan (šalabajzersko), baje zato ker vsem tem C4 barva na koncu začne odstopati. premeril sem ga z merilcem debeline laka, večinoma je okrog od 130-170, je to v redu?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=851 ... %20LASTNIK
V ponedeljek grem pogledat tega sam, če je kdo iz LJ, ki se na avte spozna in bi ga bil proti plačilu seveda pripravljen z menoj iti pogledati v ponedeljek, naj se mi javi. Všeč mi je ker je slovenski in od prvega lastnika, poleg tega ima le 55.000 km, me pa malo skrbi, zakaj bi ga nekdo prodal s tako malo kilometri... Ima pa nekaj manj opreme kot zgornji.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=846 ... 20Tendance
Potem pa je še ta, uvožen iz Francije, všeč mi je močnejši motor, ima pa že kar nekaj km za sabo in sumljivo mi je to, da ga drugi lastnik že prodaja. Pri drugem lastniku je komaj 2 meseca. Dobil sem slike in avto je lepo ohranjen.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Pe maj 30, 2014 7:34 pm

Jaz osebno, bi med temi tremi vzel ta srednjega (s 55000km). Ne vem no, ta v Avto Miku ima 1x več kilometrov kot KMAG-ov. Jaz imam isti letnik C4 Piccasoja, bencinarja, pa ima samo 28000 km, pa tudi razmišljam, da bi ga letos prodal, bi nabavil granda. Lahko, da je prejšni lastnik dal v račun, pa vzel tam novo Kio.....jaz ga bom tudi po vsej verjetnosti dal v račun v Citroen avtohišo, ko bom menjal za granda.
A ti bo Avtomik zrihtal šalabajzerski rob haube?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe maj 30, 2014 8:10 pm

Od avto mika pojdi stran! Sama izguba cajta je z njim.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe maj 30, 2014 9:03 pm

Avtomik odpade. So pa takoj bili za da mi zrihtajo haubo in zadnji odbijač ki je malo podrsan...

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jun 02, 2014 4:33 pm

Danes sem bil na KMAG in si ogledal C4. Je lepo ohranjen, motor teče lepo, sem ga tudi vozil nekaj km.
Cena naj bi bila zadnja 9400. Nima vinjete, je pa lepo ohranjen. Zunaj ima par prask. Največja slabost tega avta je, da je lastnik v njem kadil, in se to tudi čuti. Ni pa nikjer požgan. Ponudilo so mi globinsko čiščenje, da se vonj potem ne bi več čutil. Sam sicer ne kadim, vendar moram reči, da me to zelo ne moti, če bi se vonj odpravil.

Kaj menite torej za tega C4? Je vreden nakupa?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 02, 2014 4:36 pm

Če te moti samo to da se je kadilo si ga daj spucat sam nekumu tukaj iz forume,ker bo ziher narejeno kot mora bit,vinjeto pa prelimaš iz zdajšnega avta.V bistvu če je pucanje brezplačno naj ga kar oni.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jun 02, 2014 5:51 pm

Kako pa gre glede nakupa? Je možno pisati avto na mamo, čeprav ona ni prisotna pri nakupu vendar s tem soglaša?
Kaj pa glede zavarovanja, cestne takse ipd.? Zavaroval bi preko wiz.si
Najbrž je najbolje sledeče? Dam aro za avto, naslednji dan uredim zavarovanje, plačam ces. takso in vzamem 2 novi tablici ter grem po avto? Ali je kakšen ugodnejši postopek?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 02, 2014 8:49 pm

Samo z aro ti zavarovanja ne boš uredil.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po jun 02, 2014 9:14 pm

čare je napisal/-a:Samo z aro ti zavarovanja ne boš uredil.

Kako pa to gre? Prvič kupujem rabljen avto od avtohiše... Ne vem kakšen je postopek sklepanja zavarovanja, obveznega in kaska, ter plačila tablic in cestne takde, ko se kupuje avto.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 02, 2014 9:30 pm

Plačaš avto,dobiš papirje (tehničnega ponavadi uredijo oni,če je potrebno) greš k agentu,nekam na tehnične plačat še cestnino in dvignit table,nazaj v avtohišo,montiraš tablice,greš na prvo pumpo,ker v 99% rabljenih gori lučka za prazen tank in greš domov.Za ugodno zavrovanje pa greš k "1st" v BTC-ju (najdi po netu) in urediš.Tisti wiz,G24 in podobni poceni ponudniki z čuda sranja v drobnem tisku meni osebno ne dišijo.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po jun 02, 2014 9:31 pm

Zakaj bi avto pisal na mamo??

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 02, 2014 10:15 pm

Verjetno zaradi bonusa?

hahehihoh je napisal/-a:Kako pa gre glede nakupa? Je možno pisati avto na mamo, čeprav ona ni prisotna pri nakupu vendar s tem soglaša?
Kaj pa glede zavarovanja, cestne takse ipd.?...

Obvezno rabiš pooblastilo, lahko ga napišeš sam, ponekod imajo obrazec (npr Avto Krka - poglej na internet in si ga sprintaj).
Če ga boš pisal sam, napiši nekako takole: Jaz - vsi podatki od mame (tudi št in kraj osebne, EMŠO) - poobl. sina - vsi tvoji pod. - za vse v zvezi z nakupom, reg, podaljš reg (to boš rabil nasl. leto, da ne bo treba novega pooblastila!) in zav za avto (lahko - podatki - kakšen, št šasije, motorja oz VIN ali samo "do vrednosti xxx" - tako bo pooblastilo veljavno za več avtov, če ne bo ta pri Kmagu), ki bo plačan z gotovino (krediti verjetno zahtevajo spet svoja pooblastila, to je odvisno tudi od prodajalca, - če ti zaupa, se lahko zmeniš kar za tvoj kredit (kar moraš uredit že prej ali se vsaj pozanimat pri prodajalcu, če ti bo šel na roko) in ne od mame). V kraju, datum, podpisi.

Skoraj nujno bi bilo, da to pooblastilo mama overi na upravni enoti (je cenejše kot pri notarju (uradne ure!) - mama obvezno prisotna, ti verjetno ne), tako ti ne bo nihče mogel težit. Kasneje s sabo za vsak slučaj vzemi njeno osebno in ne pozabi pooblastila. Raje overite par kopij, morda ti bodo eno vzeli pri nakupu, drugje bodo fotokopirali).

To pravijo na AMZS
fizične osebe osebni dokument (če opravljate registracijo za drugo osebo, poleg svojega osebnega dokumenta potrebujete še pooblastilo lastnika overjeno pri notarju),

Drugo ti je že Čare povedal - najprej (kako je s tehničnim?) dokončat nakup (overit!!), nato zav, nato cestn, reg, tabl, nato spet zav, da vpišejo tabl.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jun 03, 2014 2:52 pm

Uh, hvala. Res nisem vedel, da so prav posebni postopki pri nakupu vozila. Se da večinoma prepisat, zavarovat, registrirat (dobit tablice in plačat cestno takso) avto v enem dnevu, če si tam popoldan (ob 17h, denimo)? Na katere institucije je torej vse potrebno iti? Kako pa je z zavarovanjem preko WIZa? Ga lahko sklenem v dnevu nakupa in velja že v tem dnevu?

Mimogrede naj vprašam - na e-upravi sem preveril lastništvo in piše, da je avto imel dva lastnika in enega uporabnika. To najbrž pomeni nakup na leasing? Ali sta dejansko bila dva lastnika?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jun 03, 2014 3:07 pm

Na AMZS urediš vse v kompletu, pa mislim, da do 19 ure.
Če imaš pa kakšnega zavarovalnega agenta s katerim sodeluješ dlje časa, se dogovoriš, da mu priskrbiš vse podatke o vozilu, on ti pripravi zavarovanje, ti plačaš, dobiš polico, in potem letiš po avto - kupiš, prepišeš, registriraš. To lahko vbistvu urediš povsod, kjer so istočasno registracije, tehnični in zraven še kak s.p. za zavarovanje, kjer ti lahko dajo kakšne popuste. Če plačaš na AMZS na okencu vse komplet, potem plačaš polno ceno zavarovanja (premijski razred je vljučen, ni pa popustov dodatnih)

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To jun 03, 2014 3:25 pm

Če misliš pisati avto na mamo zaradi bonusa je čisto brez veze. Ker tako ali tako boš moral enkrat imeti avto pisan na sebe, in potem boš začel z bonusom od začetka. Tk da si rajši prihrani probleme z pooblastili (tudi za kasnejše, ko boš hodil na tehničnega) in si kar napiši avto na sebe.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx To jun 03, 2014 3:28 pm

Doche je napisal/-a:Na AMZS urediš vse v kompletu, pa mislim, da do 19 ure.
Če imaš pa kakšnega zavarovalnega agenta s katerim sodeluješ dlje časa, se dogovoriš, da mu priskrbiš vse podatke o vozilu, on ti pripravi zavarovanje, ti plačaš, dobiš polico, in potem letiš po avto - kupiš, prepišeš, registriraš. To lahko vbistvu urediš povsod, kjer so istočasno registracije, tehnični in zraven še kak s.p. za zavarovanje, kjer ti lahko dajo kakšne popuste. Če plačaš na AMZS na okencu vse komplet, potem plačaš polno ceno zavarovanja (premijski razred je vljučen, ni pa popustov dodatnih)

Kako ti bo agent pripravil zavarovanje, če pa avto še nima registrskih tablic? Na zavarovalni polici pa so vedno napisane. Sprašujem ker še nikoli, do sedaj nisem šel k svojemu agentu, ko sem kupoval avto.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jun 03, 2014 4:40 pm

Niso tablice problem, konec koncev lahko že prej pokličeš in rezerviraš tablice, tako veš za številko. Agent ti lahko vse priravi, ti greš samo potem nekam plačat cestnino dvigneš tablice jih daš na avto in se veselo voziš
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jun 03, 2014 4:53 pm

Samo zanima me to. Jaz sem iz Kopra, avto je v Ljubljani. Torej moram it kupit avto (tako da je avto pisan name), se pripeljat v Koper, vzet tablice (rad bi imel KP tablice) in nazaj po avto? Zavarovanje me pride v mojem primeru najugodneje na www.wiz.si.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov