Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: Nakup novega avtomobila 4x4

Napisal/-a peroRS Pe jun 13, 2014 2:12 pm

Tile stari Passati in pa Golfi synchro so itak tanki :twisted:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Pe jun 13, 2014 2:50 pm

Za vsakodnevno voznjo se komplicira z pogonom awd. Mislim da je bolj pommben motor, prostornost, zanesljivost. Se posebej pri taksnih zahtevah kot jih ima avtor te teme

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jun 14, 2014 12:26 am

Pri 4x4 gre za lažen občutek varnosti. Koristi se ga pa 3x letno - ko je potrebno speljat v kakšen klanec v snegu. Če je to vredno z višjo nakupno ceno in pa večjo porabo goriva ve pa vsak zase.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jun 14, 2014 7:37 am

Dr.M3 je napisal/-a:Pri 4x4 gre za lažen občutek varnosti. Koristi se ga pa 3x letno - ko je potrebno speljat v kakšen klanec v snegu. Če je to vredno z višjo nakupno ceno in pa večjo porabo goriva ve pa vsak zase.

Verjetno si eden tistih, ki se še niso vozili po mokri in spolzki cesti s 4x4 pogonom, da bi videl koliko je razlike med 2wd in 4wd. Ni samo sneg tisto, na čemer bi bil 4x4 pogon uporaben bolj kot 2wd. Recimo makadam, spolzka cesta, potem za vleko prikolice,...
Old subarus never die, they just get faster!

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jun 19, 2014 6:40 am

peroRS je napisal/-a:Tile stari Passati in pa Golfi synchro so itak tanki :twisted:

Synchro? Zakaj so sli potem na to h. sklopko, ce je bila starejša tehnologija boljša?

Zanimivo, o tej temi se o BMWju sploh ne govori in o njegovem awd. Kako pa ima to BMW porihtano? 8)

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Ne jul 06, 2014 9:26 pm

Sedaj smo zoozali izbor na:
- BMW X1 1.8d XDRIVE ... 27.000 eur
- AUDI Q3 2.0 QUATTRO ... 30.000 eur (ima malo več opreme od BMWja)

Moje osebno mnenje. Audi ima boljše materiale in lepše se pelješ v njem. Višji je, kar mi je všeč. Trgovcu Audia sem omenil o testih na internetu, pa je takoj rekel, to so tisti testi, ki sta jih delala MB in BMW, ko sta Audi-u vzeli ven neke varovalke, da quattro ni deloval tako kot bi moral. To je rekel, zdaj sem zmeden. :-)

Audi ima stalen AWD, torej je sila v vseh štirih kolesih. Pri BMWju se sprednji pogon vklaplja po potrebi. MarcedesBenz ima tudi stalen AWD, razen ta novi majhni, kot so GLA ipd, ki imajo 4matic.

Kaj pravte na Audia?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jul 06, 2014 11:52 pm

border_ je napisal/-a:Trgovcu Audia sem omenil o testih na internetu, pa je takoj rekel, to so tisti testi, ki sta jih delala MB in BMW, ko sta Audi-u vzeli ven neke varovalke, da quattro ni deloval tako kot bi moral. To je rekel, zdaj sem zmeden. :-)

Pa ti temu verjameš? Če ja, ni čudno, da si zmeden :-) ;) ,
To bi padale take tožbe... Kakšne varovalke neki, oni samo povdarijo elemente (npr različne podlage, nakloni...), ki gredo njim v prid, konkurenci pa v škodo. MB in BMW si takih svinjarij enostavno ne moreta privoščiti, lahko pa si jih kot izgovor nek trgovčič v Slo. Vsekakor lažje kot strokovna razlaga in resna primerjava.
Če boš vzel Audija, ga vsaj vzemi drugje, kjer ne lažejo stranki direkt v faco in nategujejo. Naj take še nagradimo za tak odnos?
Sicer pa izberi najdražjega z največ opreme. Žep in zanesljivost pri avtih, še posebno SUV-ih, pač nikoli ne igrata vloge.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 07, 2014 12:19 am

border_ je napisal/-a:Sedaj smo zoozali izbor na:

Moje osebno mnenje. Audi ima boljše materiale in lepše se pelješ v njem. Višji je, kar mi je všeč. Trgovcu Audia sem omenil o testih na internetu, pa je takoj rekel, to so tisti testi, ki sta jih delala MB in BMW, ko sta Audi-u vzeli ven neke varovalke, da quattro ni deloval tako kot bi moral. To je rekel, zdaj sem zmeden. :-)

Audi ima stalen AWD, torej je sila v vseh štirih kolesih. Pri BMWju se sprednji pogon vklaplja po potrebi. MarcedesBenz ima tudi stalen AWD, razen ta novi majhni, kot so GLA ipd, ki imajo 4matic.

Kaj pravte na Audia?

bmw-jev xdrive imam možnost prenosa moči iz zadnjega para koles na sprednji par koles ali obratno vse od 99% do 1% moči.

medtem ko je pri nekaterih ta "zaklenjen" pri moči 70%/30%.

pri meni xdrive dela vedno :twisted:

border_
Novinec

Napisal/-a border_ To jul 08, 2014 5:17 am

Lepa primerjava Q3 in X1 oba imata AWD.

Torej tile internetni videi lepo nategujejo nas kupce.

https://www.youtube.com/watch?v=IMfUrS98Kbk
https://www.youtube.com/watch?v=at9MBPhpJAQ
TO POGLEJTE: https://www.youtube.com/watch?v=PfcIt7L6hY0
p.s.: Tukaj pa xdrive nima za burek.

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v To jul 08, 2014 8:33 am

Če iščeš dober ugoden avto se dobi nova Kia Sportage MY2013, 2.0 CRDi AWD Urban 135kw za 22.990 EUR + barva. Avto nov, 0 km, le MY2013.

LP

Carlito149
Nov uporabnik

Napisal/-a Carlito149 Sr jul 09, 2014 9:14 pm

Fak. Človek gleda Audi in BMW, ti pa mu ponujaš KIO :!: :!: :?: :?:

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr jul 09, 2014 10:04 pm

Jst prej stanovanje kupm kot ti avto. Dela se cela doktorska naloga iz tega 4x4 pogona, še če bi na dakarju vozu ne vem če bi blo tok povdarka. Mogoče bi pa res mogu pogledat proti kiji ali pa suzuku swift 4x4, se boš lažje odloču...

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr jul 09, 2014 10:24 pm

Bucko, napacna tableta? Daj se malo pomirit - tule se zadeva premika nekam naprej, je pa cel kup se veliko bolj obseznih tem o kupovanju avtomobilov, ki so pa same sebi namen :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jul 09, 2014 10:30 pm

bucko_99 je napisal/-a:... se boš lažje odloču...

Pa saj se je odločil že zdavnaj - še preden je odprl temo - in to za ZNAČKO. Vse ostalo je samo (samo)prepričevanje, da imata Audi in BMW najboljši in nabolj zanesljiv 4x4 pogon, kar pa vsi vemo, da ni res. Je pa res, da bi za enega novega Audija (+ "nujna" dodatna oprema) dobil dve Kie (SUV+ mestni - kar očitno pomeni, da je Kia le pol avta =P ) ali tri dobre in zanesljive rabljene. Da ne govorimo o kam(e)n(čk)ih, soli, raznih vejah ipd z novim 33 k € vrednim avtom.
Toliko o racionalnosti v času krize!

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 10, 2014 7:58 am

Hotu sem sam rečit da se preveč v mlin jemlje ta 4x4 pogon. Če vzame audi al bmw je za povprečnega uporabnika praktično nič razlike pa naj bo razmerje 1:99 al pa 85:15 in 99:1 in 25:75.
Ja nikol ni pošteno za vse, eni v času krize obogatijo drugi potonejo, tretji pa ostanejo na istem... Bo pa avto ne glede na krizo v 3 letih pridelal lepo izgubo s strani tržne vrednosti.

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jul 10, 2014 2:37 pm

Dajte no. Ne bodite tako negativno nastrojeni. Pocasi kupujem. Se mi ne mudi. Cakam se na Novega passata 4motion, torej do decembra imam se cas. In pocasi prodajam star avto in ne pod ceno.

KIA.... sem sedel v njej ze pred letom, ko smo kupovali en avto - potem bi bolj prisel v postev HYUNADI ix35 AWD za 24.000 eur.

To ze pticki civkajo, da za normalno uporabo so vsi enaki AWDji. AMPAK znasel sem se že z nasim 4motion v snegu/ledu, kjer mu ni bilo pomoči... in tukaj odigra potem ključno vlogo dober AWD. Cene AWDjev so priblizno enake +-4.000 eur, zato bi rad da mi svetuje nevtralen clovek in ne TRGOVEC in YOUTUBE.

Kakrsnekoli.izkusnje.dobrodosle.hvala... 8)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če jul 10, 2014 3:19 pm

border_ je napisal/-a:Sedaj smo zoozali izbor na:

Kaj pravte na Audia?

Q3 nima stalnega 4 x4 . tukaj je pogon rešen z Haldex sklopko (isto ima A3 in TT). Tisti ki je rekel da je stalni nima pojma. :)

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 10, 2014 5:34 pm

Mito pol pa piš na audi.si če misliš da imaš prav. Do takrat bom pa verjel da ima q3 stalni 4 kolesni pogon kot piše na audi.si pod tehnični podatki za vsak motor posebej.
Pogon: stalni štirikolesni pogon quattro
Sklopka: dve lamelni sklopk v oljni kopelii z elektrohidravličnim aktiviranjem
hidravlična enolamelna suha sklopka

Menjalnik: 7-stopenjski S tronic

Na spletu sem gledal da ima razmerje pri quatrro od 85(zadnji):15(sprednji) do 30(zadnji):70(sprednji) in vse kombinacije med temi mejami. Pri običajni vožnji pa je razmerje 60(zadnji):40(sprednji).

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Če jul 10, 2014 6:48 pm

bucko_99 je napisal/-a:Mito pol pa piš na audi.si če misliš da imaš prav. Do takrat bom pa verjel da ima q3 stalni 4 kolesni pogon kot piše na audi.si pod tehnični podatki za vsak motor posebej.
Pogon: stalni štirikolesni pogon quattro
Sklopka: dve lamelni sklopk v oljni kopelii z elektrohidravličnim aktiviranjem
hidravlična enolamelna suha sklopka

Menjalnik: 7-stopenjski S tronic

Na spletu sem gledal da ima razmerje pri quatrro od 85(zadnji):15(sprednji) do 30(zadnji):70(sprednji) in vse kombinacije med temi mejami. Pri običajni vožnji pa je razmerje 60(zadnji):40(sprednji).

bucko_99: ti kar verjami. Če daš nečemu ime quatrro, še ne pomeni da je to stalni mehanski 4 kolesni pogon ala torsen
Slika

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Če jul 10, 2014 7:51 pm

kaj pa xc60? Ali range rover evoque?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], kiki13 in 2 gostov