Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pleomax
Stalni uporabnik

Re: MAZDA 3 vs, GOLF vs. LEON

Napisal/-a pleomax Ne avg 24, 2014 11:38 pm

Mazdo 3 vzemi,ker odkrito a niste naveličani že teh golfov? :D V Sloveniji se obnašamo kot da se golfu noben ne približa...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To avg 26, 2014 3:51 pm

pleomax je napisal/-a:Mazdo 3 vzemi,ker odkrito a niste naveličani že teh golfov? .

Tudi sam sem predlagal mazdo, ampak odločitev mora bit pa kupčeva in to po temeljiti testni vožnji. Vseeno priznam, da je golf ob pravi opremi, barvi in R line paketu še kako mamljiv ;)

V Sloveniji se obnašamo kot da se golfu noben ne približa

Saj se marsikateri približa, samo preseže ga nobeden ne :DDD :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr avg 27, 2014 9:04 pm

Moj glas gre absolutno mazdi.
Lepši izgled, nima turbine, boljši za vozit, vsaj do sedaj po statistikah manj okvar,..
To je seveda moje mnenje, vendar naj gre vse sprobat pa bo videl.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 28, 2014 12:00 am

pleomax je napisal/-a:Mazdo 3 vzemi,ker odkrito a niste naveličani že teh golfov? :D V Sloveniji se obnašamo kot da se golfu noben ne približa...

Čisto informativno, v Sloveniji je, glede na povprečje v Evropi, Golf relativno slabo prodajan, tako da rahlo brcaš v temo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če avg 28, 2014 6:26 am

~toMmy~ je napisal/-a:
pleomax je napisal/-a:Mazdo 3 vzemi,ker odkrito a niste naveličani že teh golfov? :D V Sloveniji se obnašamo kot da se golfu noben ne približa...

Čisto informativno, v Sloveniji je, glede na povprečje v Evropi, Golf relativno slabo prodajan, tako da rahlo brcaš v temo.

Golf je pri nas drugi najbolj prodajan model, takoj za kliotom.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če avg 28, 2014 7:59 am

Prevec se ozirate na prodajne stevilke - se je v velikih cifrah prodalo in se se prodaja precej sranja. Prodajna stevilka sigurno je nek pokazatelj zanimivega produkta, ampak ne v absolutnem smislu.

Kar se tice mazde3 vs. golf. Oba sta bila precej stestirana v preteklih mesecih. Videz je relativen, ampak mazda je precej pred golfom: tako znotraj kot zunaj. Znotraj je podobna dosti precenjenemu A3. Tudi materiali so tam tam. V notranjosti mazda daje obcutek utesnjenost, sploh zadaj. Na zadnjih sedezih je nekaj manj prostora kot pri golfu, ampak nic kriticnega, ce voznik ni precej nad 180. Glede vodljivosti in sportnosti v voznji je mazda dosti pred golfom in to na 16-colkah. Osebno se mi mazda ni zdela nic kaj prevec slabo izolirana v primerjavi z golfom. Recimo A3 je res dobro izoliran, golf nekje na ravni tekmecev. Nasploh mi je bilo tudi blazenje lukenj pri mazdi bolj mirno. Ampak to sem jaz - znalci ob teh mojih obcutkih samo odkimujejo.

Tudi kar se motorizacije tice, sta 122 tsi in 120 skyactive tam tam. Pi mazdinem motorju se pozna vecja prostornina - dober atmosferski motor mi osebno predstavlja vecji uzitek pri voznji. S tem je verjetno povezano tudi to, da mi je mazdin motor vzbujal vecji obcutek kompaktnosti - bullet proof zadeva. Poraba pri enakem nacinu voznje je nekoliko v prid tsi-ju: tsi je res varcen.

Zmotijo pa pri mazdi malenkosti: sovoznikov sedez ni nastavljiv po visini, avto funkcija sip je samo pri vozniku, dimenzije gum so naravnost smotane, cestnina je nekoliko visja, izbor opreme. Res je zoprno, da moras vzeti kup neke tebi neljube opreme, ce zelis dobiti nek kos, ki ti je vsec. Za 23 tisocakov, kolikor pride najbolje opremljena mazda (o popustu nocejo slisat - mogoce v MS), dobis tudi izjemno veliko pri golfu.

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ Če avg 28, 2014 8:04 am

kot alternativa
Focus III 5 vratni 1.6 EcoBoost 110 kW (150 KM) 6-stopenjski ročni menjalnik , 17.170€ - oprema sport
( jaz imam porabo s tem motorjem 6.4 L/100km )

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Če avg 28, 2014 6:19 pm

Jaz osebno bi vrstni red postavil takole

1. Mazda
+ : všečna zunanjost, urejena in kvalitetna notranjost, dober motor
- : samo paketi opreme (edina opcijska možnost je navigacija), višja cestnina, zavarovanje, registracija, itd., dimenzije gum

2. Golf

+ : urejena in kvalitetna notranjost, dober motor, imidž Golf-a (ob prodaji)
- : zadržana zunanjost (kljub zunanjem R-line paketu), izjemno razširjen

3- Seat

+ : odličen športni izgled, dober motor
- : slabši materiali v notranjosti, imidž Seata, slabša končna obdelava napram obema konkurentoma

Edino kar je pač žalostno, da nima človek niti možnosti probat v vožnji avtomobil katerega kupuje (1.4 tsi ali mazdin 120KM motor nista na voljo kot testna vozila) :( Tako da ne preostane druga kot da probaš slabše modele 1.2 TSI oz 1.5 (100KM) pri Mazda...to pa seveda ni to :?

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če avg 28, 2014 6:51 pm

Ne vem iz katerega konca si vendar za golfa 1.4 122 konjev sem našel na avto.net dosti rabljenih na porsche ljubljana, kjer lahko probaš.

Mazde pa trenutno res ni nobene na spletu. Mogoče se obrni na uvoznika ali pa se bo na forumu mogoče našla kakšna dobra duša da bosta šla na eno vožnjo skupaj.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Če avg 28, 2014 7:25 pm

Evo tukaj mi je še bratranec poslal slike oz linke do točno takšnih kot bi jih in imel (pač ni gledal na motorje in ceno, samo da mi je pokazal na sliki kakšni bi njegovi favoriti zunaj izgledali...pa delim z vami) :)

Golf: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8697857&show=2

Seat: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/se ... ORS&noec=1

Mazda: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... ORS&noec=1

Pa še ena zanimivost morda:
Leon ima motor 1.4 TSI z 125KM (EUR 6), Golf pa 122KM (EUR 5)...zgleda da ima Leon naprednejši motor, kot ga ima trenutno Golf 7 (isti motor kot je pa sedaj v Leon je zdaj tudi v Golf Sportsvan-u...seveda prodajalec o tem ni imel pojma) :lol:

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Če avg 28, 2014 7:56 pm

Osebno nisem ljubitelj ljudskega vozila, vendar mi je pa osebno precej lepši kot tale mazda. Golf je pač zadržan, vendar lep. Kot rekelc in kravata. Tale mazda mi zgleda pa kot nekakšna kričeča tranirka. To je samo moje mnenje o izgledu, kar se pa kvalitete in občutkov tiče, pa ne morem komentirat, ker nisem vozil nobenega od teh.
GQ

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če avg 28, 2014 8:09 pm

Odvisno od trga ima tudi golf 7 euro6 92kW 1.4 tsi motor (koda CMBA/CPVA). Enaka razlika je tudi med 103kW in 110kW (CHPA/CPTA) verzijo, pri kateri ima šibkejši euro5 in močnejši euro6, razlika je pa v elektroniki.

V primeru, da sorodnik nikjer ne dobi testnega 1.4 tsi-ja naj se obrne na uvoznika in prosi, če mu ga zrihtajo. Sem bil v enaki situaciji, ko sem iskal testno vozilo s tem motorjem in ga ni bilo nikjer na voljo, uvoznik mi je zrihtal službenega za eno uro kar je bilo dovolj, da dobiš občutek.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Če avg 28, 2014 8:28 pm

yashica je napisal/-a:Odvisno od trga ima tudi golf 7 euro6 92kW 1.4 tsi motor (koda CMBA/CPVA). Enaka razlika je tudi med 103kW in 110kW (CHPA/CPTA) verzijo, pri kateri ima šibkejši euro5 in močnejši euro6, razlika je pa v elektroniki.

V primeru, da sorodnik nikjer ne dobi testnega 1.4 tsi-ja naj se obrne na uvoznika in prosi, če mu ga zrihtajo. Sem bil v enaki situaciji, ko sem iskal testno vozilo s tem motorjem in ga ni bilo nikjer na voljo, uvoznik mi je zrihtal službenega za eno uro kar je bilo dovolj, da dobiš občutek.

Dobra ideja in hvala za info o motorju! ;) ....in kakšen je bil občutek ko si vozil tega 1.4 TSI-ja?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 28, 2014 10:31 pm

ban je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Golf je pri nas drugi najbolj prodajan model, takoj za kliotom.

Trenutno že, v Evropi je pa že kakšnih 20(?) let praktično skoraj ves čas najbolj prodajan model. Če pogledaš bolj dolgoročne prodajne številke, lahko rečemo le "V Sloveniji se obnašamo, kot da se Renaultu (Clio, Megane, ...) noben ne približa...", Golf se glede na cel naš kontinent relativno slabo prodaja, če se ne motim, je še Ceed bil nekaj časa "nenormalno" dobro prodajan... Skratka kar nekaj modelov se najde, ki so pri nas dejansko (bili) nadpovprečno priljubljeni, Golf prej izstopa v nasprotno smer.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe avg 29, 2014 8:16 am

@mirkos: ne iščeta na pravem koncu. Testni 122 konjski so, jaz sem vozil tistega pri Paulusu v Škofji Loki:
http://cc.porscheinformatik.com/nwapp/n ... 0&s.PSTo=0

Če je bratranec vozil 105 TSI in mu je bil ravno prav, bo ta odličen. 105 konjski je malo len iz mesta, ta bolje skoči in hitrost zelo lepo nabira. Moči je praktično vedno dovolj. Veliko pove tudi podatek v pospeševanju od 80 do 120, ki je roko na srce skoraj bolj merodajen kot tisti od 0 do 100. Ta podatek najdeš pri Nemcih, gre pa v prid 122 konjskemu (oz 125) za 1,5 sekunde do 2.

http://www.volkswagen.de/de/models/golf ... f6799a4fc1

http://www.volkswagen.de/de/models/golf ... 52a9a8268f

Naj bratranec pokliče v AC cosmos, ni vrag, da nimajo kakšne 120 konjske mazde - če je pa res nimajo, jo bodo pa sigurno v kratkem registrirali.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe avg 29, 2014 9:15 am

Kolk je pa kaj 120 KM mazda poskočna, od 80-120 recimo, napram 122 KM golfu?

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe avg 29, 2014 9:25 am

mene tut zanima ta primerjava poskočnosti, pa če ima kdo podatek od 0-100km/h za oba motorja.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Pe avg 29, 2014 10:55 am

Tovarniški podatki:

Mazda 3:
Pospeševanje (0-100km/h): 8,8 sec

VW Golf:
Pospeševanje (0-100km/h): 9,3 sec

Seat Leon:
Pospeševanje (0-100km/h): 9,1 sec

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe avg 29, 2014 1:30 pm

Tule je en primerljani test:
https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... 5972,d.d2k

In potem gredo merit čas od 80-120 v 5. in 6. prestavi, IMHO je prehitevanje v 5. pri 80 kmh totalno neodgovorno in ta podatek totalno nerevelanten:
80 – 120 km/h (V./VI. G.)
Mazda G120: 14,9 / 23,3
Golf TSI (122): 11,6 / 15,0

Zakaj se mi zdi to bedarija? Če nočeš šaltat si kupi avtomatika, Prius porabi od 80 do 120 kmh pičlih 8s, Golf DSG in Mazda AT to številko verjetno presežeta, potreben je samo gas v poden.

Test prožnosti = test za penzjonerja =P
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe avg 29, 2014 3:19 pm

Mazda fanboy ane, ko vse dojameš mazdi v prid.
80-120 v 5. prestavi ti pove kako pospešuje v normalnih okoliščinah v peti. To je podatek za pač normalno vožnjo, ne za scenarij prehitevanja.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov