Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

strelka
Nov uporabnik

Re: Alfa Romeo Gulietta - velika dilema, kupiti ali ne kupit

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 7:45 pm

Psihoanalitiki pa takšni :roll:
Če omenjenega konflikta ne bi bilo *od začetka*, potem tudi ta tema ne bi bila odprta....

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Sr okt 15, 2014 8:46 pm

Jerch_ je napisal/-a:punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll:

...govori nekdo ki vozi serijo 1 :lol: :lol: (če avatar drži) ...

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr okt 15, 2014 10:45 pm

Jerch_ je napisal/-a:metor, borut.z predlagala sta 1.2 turbo motor v avtu, ki sploh ne spada v isti segment kot Julka. Koliko igra na čustva nevem, vem pa da podvozje in s tem povezana vožnja nikoli ni bila pri tej znamki podobna hondi/alfi in še komu.. če seveda primerjam primerljive modele, ne pa top ponudbe, ki je pri vsaki znamki zasoljena s ceno itd.
o cliotu zadnje generacije pa rajše ne bi zgubljal besed, razen motorja je vse toliko pomehkuženo, da se avto vozi za dva razreda slabše kot prejšnja generacija, čeprav je bilo tam zlaganih 200 konjev.

če vaju že zanima kaj je mene odvornilo od Julke.. en ravno manjši delež je šel tudi na precej blink-blink notranjost. postavitve stikal itd. ne bom rekell plastično, da vaju ne bom osebno žalil. se je pa po prenovi stanje izboljšalo..
Julka se vsekakor dinamično vozi sploh z dodatnim doplačilom sport podvozjem.

noja po velikosti, ceni in še čim spada v isti segment morda za čustva alfistov ne ampak pustmo to. Btw predlagal sem tudi močnejši motor, če ta 1.2turbo ni dovolj. Npr. 1.6THP 156 alpa, če je že tok o moči motorja in ta ni dovolj, prihaja 308GT, ki bo meu motor 1.6THP205 :D

Drugač je pa tale novi clio RS prou fajn avto, ni tako trd kar je super na naših cestah, ima avtomatiko serijsko, moči več ku zadosti, 5vrat vse štima :) ni lih tko hard kot prejšnji kar je zame +, če pa že smo pri tem je hitrejši ter gotovo boljši čez ovinke kot Julka.

ok zaj pa res dovolj tega debatiranja oz. kreganja kot vzameš hehe....itak je odločitev menda že padla tak da :)

off: So pa seveda čustva zelo pomembna npr. meni so bile Pande vedno nekej posebnega, če le nebi rabu malo več prostora bi jo kupil. Zame ima nekej tistega posebnega nevem in to je to kar ti omogoča bistvo in užitek.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 16, 2014 12:02 am

Daj,kupi že to julči,da ne bom sam na tem forumu 8)
PS-posebej je nisem predstavil,koga zanima,pa lahko klikne spodaj na AVTO ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če okt 16, 2014 1:31 am

metor je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:metor, borut.z predlagala sta 1.2 turbo motor v avtu, ki sploh ne spada v isti segment kot Julka. Koliko igra na čustva nevem, vem pa da podvozje in s tem povezana vožnja nikoli ni bila pri tej znamki podobna hondi/alfi in še komu.. če seveda primerjam primerljive modele, ne pa top ponudbe, ki je pri vsaki znamki zasoljena s ceno itd.
o cliotu zadnje generacije pa rajše ne bi zgubljal besed, razen motorja je vse toliko pomehkuženo, da se avto vozi za dva razreda slabše kot prejšnja generacija, čeprav je bilo tam zlaganih 200 konjev.

če vaju že zanima kaj je mene odvornilo od Julke.. en ravno manjši delež je šel tudi na precej blink-blink notranjost. postavitve stikal itd. ne bom rekell plastično, da vaju ne bom osebno žalil. se je pa po prenovi stanje izboljšalo..
Julka se vsekakor dinamično vozi sploh z dodatnim doplačilom sport podvozjem.

noja po velikosti, ceni in še čim spada v isti segment morda za čustva alfistov ne ampak pustmo to. Btw predlagal sem tudi močnejši motor, če ta 1.2turbo ni dovolj. Npr. 1.6THP 156 alpa, če je že tok o moči motorja in ta ni dovolj, prihaja 308GT, ki bo meu motor 1.6THP205 :D

Drugač je pa tale novi clio RS prou fajn avto, ni tako trd kar je super na naših cestah, ima avtomatiko serijsko, moči več ku zadosti, 5vrat vse štima :) ni lih tko hard kot prejšnji kar je zame +, če pa že smo pri tem je hitrejši ter gotovo boljši čez ovinke kot Julka.

ok zaj pa res dovolj tega debatiranja oz. kreganja kot vzameš hehe....itak je odločitev menda že padla tak da :)

off: So pa seveda čustva zelo pomembna npr. meni so bile Pande vedno nekej posebnega, če le nebi rabu malo več prostora bi jo kupil. Zame ima nekej tistega posebnega nevem in to je to kar ti omogoča bistvo in užitek.

Prihaja Dacia Sandero RS. Imaš tudi Kio Ceed GT. ampak če si pošten imajo skupno ti avti medosno, pogojno težo in še kaj. Lahko te avte še tako nakitiš, pa nikoli ne bodo v istem segmentu. razlog je pa preprost- osnova je ekonomičen avto iz točke A do B. In če natakneš nevem kaj bo osnova še vedno taka. Lahko so zato bolj uporabni, bolj komot, cenejši in nevem kaj še vse. Možno je tudi, da so tebi osebno bolj všeč, bodisi ker imaš pozitivne izkušnje ali pa ker ti ugaja izgled, podvozje, poraba, cena, oprema.. je res tako težko dojeti, da imajo ljudje različne okuse in razprava o izgledu je lahko zelo delikatna, ker poteka na osebnem nivoju. Enako je s tistim občutkom, ki lahko prevaga za nakup ko se vsedeš v avto. Seveda, če nisi obremenjen z zgodovino, financami, idejo da je neka znamka uber alles. Odkar imam izpit sem imel 3 avte, vse različne znamke, če že to kaj pove. ker nisem omejen pri izbiri..

JG2 je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:punci, ki so ji všeč avti, ki delujejo na čustva se gre predlagati slabo oblikovano francosko reciklirano plastiko z mlinčkom, ki zaradi turbine daje le v nekaterem območju obratov lažni občutek, da avto gre.. :roll:

...govori nekdo ki vozi serijo 1 :lol: :lol: (če avatar drži) ...

in kaj naj bi to pomenilo? ne vidim povezave, saj ji nisem porival tega avta..

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če okt 16, 2014 2:20 am

Meteor.. tele trditve so napisane na topgearu:

1) Sure, the ride is superb, cosseting and isolating you from anything that might offend your sensibilities, while the general handling balance is decent, if a little soggy. There's noticeable body lean, and the steering isn't the most communicative in the segment.

2) Did I achieve the rated economy on the road? Course not, because using all the throttle and all the revs and all the cornering effort is, in this car, just too much fun.

3) It's clearly worked hard on the ride and refinement, and although you get most of the chatter from the suspension rather than the steering, the results are pretty impressive. I thought I'd have one over a Ford Focus - until I saw the price.

Pa naj jih vsak poveže z Honda Civic 1.8 2012, Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 2012 in Peugeot 308 e-THP 130 2014.
Meteor mogoče bo potem bolj jasno kaj sploh je konkurenca.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Če okt 16, 2014 11:15 am

Noja sej maš prav izgled in občutek je res ful pomemben. Nisem pa vsiljeval mnenja sem samo predlagal in Julka mi je bila vedno všeč vendar sem jo vedno prištevau glede na ceno, velikost,..ob bok Golfu in ostalim.
Sem pa ravno danes v reviji avto fokus pogledou da so tekmeci Gulietti naslednji:Golf,Volvo V40,BMW serija 1,MB razred A, Audi A3. Bi se nekako strinjal le da so skoraj vsi našteti kar dražji.

Sej če pogledam tole je pa res ugoden nakup glede na to da dobiš 170KM pa še solidno opremo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=888 ... iAir%2016V
Don't worry, be happy ;)

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 11:41 am

Jerch_ je napisal/-a:Prihaja Dacia Sandero RS. Imaš tudi Kio Ceed GT. ampak če si pošten imajo skupno ti avti medosno, pogojno težo in še kaj. Lahko te avte še tako nakitiš, pa nikoli ne bodo v istem segmentu. razlog je pa preprost- osnova je ekonomičen avto iz točke A do B. In če natakneš nevem kaj bo osnova še vedno taka. Lahko so zato bolj uporabni, bolj komot, cenejši in nevem kaj še vse.
JG2 je napisal/-a:

Tega tanovega cliota vozijo malo predelanega na relly-ju, že z serijskim RS se podijo na dirkališčih z njim, ti pa govoriš o avtu iz točke a do b in vse mečeš v isti koš. Če se gre peljat z guiletto in z clio rs bo v cliu rs vožnja bolj dinamična bolj hitra... Koliko ima guiletta 1.4 tb do 100km/h na uro? Okoli 8,5 sekunde, Clio ima 6,5 sekund. Guiletta je 1 sekundo hitrejša do 100 km/h kot Peugeout 308 1.2 thp 130ps, žalostno se ti ne zdi :) Pa še 2 dcl večjo prostornino ima kot Peugeot, navora pa imata isto 230nm. 8) Mlinček je bolje izkoriščen(serijsko) po moji logiki in strelka je rekla da bi imela avto, ki hitro speljuje. Alfa glede na kubituro motorja in turbo na žalost ne.
Serijski Clio in Clio rs imata samo skupno ime Clio to ja pa po moje vse. Med Alfo in Cliom rs je 4cm razlike v medosni razdalji, med alfo pa Peugeotom 2cm. Alfa je daljša 34cm po karoseriji od Cliota.

Tako pospešuje Guileta:
http://www.youtube.com/watch?v=3aufsAZdAXU

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 12:00 pm

Ne bom se mešala v debato, ki je irrelevantna.

Me pa moti, če se primerja hruške in jabolka. Če se piše neke enote, v tem primeru pospeške oz. čase do 100km/h, potem uporabljajte enake podatke - torej ali tiste, ki jih navaja proizvajalec, če pa že iz prakse, naj bo voznik isti in vozi v istih razmerah. Samo to dvoje je primerljivo. Ne mi pa mešat proizvajalčevih podatkov za cliota in testnih za Julči od nekoga, ki se mu je dalo obesiti svoj rezultat na YouTube. Saj vem, da je težko ostati objektiven pri teh debatah, ampak en higienski minimum pa mora biti ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če okt 16, 2014 12:43 pm

Čeprav si že skoraj odločena za Alfo, pogleduješ tudi h konkurenci in si želiš pregnati zadnje dvome pred nakupom, kar je vsekakor pravilno. Nočem vsiljevat svojega mnenja ali karkoli ampak glede na to, da imaš sedaj Civica, všeč ti je Giulietta, bi jaz na tvojem mestu sprobal še novo Mazdo 3. Avtomobila sta si v marsičem podobna (oblika zadka, vozna dinamika, odmik od sivega povprečja razreda,...) in hkrati tudi različna, vsekakor pa karakterno bližje en drugemu kot kak Golf, P308, Megane, Ceed ipd. Samo toliko, da se dokončno prepričaš, da je Alfa tisto kar iščeš. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 16, 2014 12:49 pm

Odločitev je že padla,mar ne? ;)

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 1:02 pm

Strelka ti po moje sploh ne boš kupila nobenega vozila ne alfe ne fičota ampak imaš preveč časa in provociraš na forumu. Vprašanje če si sploh ženska glede na tvoje pisanje. Za vsak podatek, predlog imaš že v 3 sekundah odgovor, kot da cele dneve čepiš in bereš o avtomobilizmu. Ja po podatki je 7.9sekunde, peugeot 308 pa ima 9,5 po podatkih, 1.6 sekunde po tovarniških podatkih. Navora pa imata oba isto kar je sramota glede na to da si ga primerjala s kolesom in glede na to da je alfa 1.4, peugeot 308 pa 1.2. Če se pa clio rs vmeša pa pomete z Alfo tudi po tovarniških podatkih. Vozilo od točke a do b ali koko že? Jaz bi imel kolo, ki pospeši do sto v 9,5 sek do 100km/h....

Kakšen mačo lepo te prosim, saj pravim samo provociraš, kupila itak ne boš nič, sladke sanje.
Zadnjič spremenil borut.z, dne Če okt 16, 2014 1:10 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 1:05 pm

Bog se usmili, če sem sploh ženska? :lol:
Ženska, partnerka, mamica, pa tudi voznica. Eni mačoti pa res ne morete čez sebe :roll:

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Če okt 16, 2014 1:06 pm

xxl je napisal/-a:Odločitev je že padla,mar ne? ;)

Res je. ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 16, 2014 1:21 pm

strelka je napisal/-a:Bog se usmili, če sem sploh ženska? :lol:
Ženska, partnerka, mamica, pa tudi voznica. Eni mačoti pa res ne morete čez sebe :roll:

Če si vse to si kupiš senika, pikasoja, šarana, ne pa športni avto :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 16, 2014 1:27 pm

borut.z je napisal/-a:Strelka ti po moje sploh ne boš kupila nobenega vozila ne alfe ne fičota ampak imaš preveč časa in provociraš na forumu. Vprašanje če si sploh ženska glede na tvoje pisanje. Za vsak podatek, predlog imaš že v 3 sekundah odgovor, kot da cele dneve čepiš in bereš o avtomobilizmu. Ja po podatki je 7.9sekunde, peugeot 308 pa ima 9,5 po podatkih, 1.6 sekunde po tovarniških podatkih. Navora pa imata oba isto kar je sramota glede na to da si ga primerjala s kolesom in glede na to da je alfa 1.4, peugeot 308 pa 1.2. Če se pa clio rs vmeša pa pomete z Alfo tudi po tovarniških podatkih. Vozilo od točke a do b ali koko že? Jaz bi imel kolo, ki pospeši do sto v 9,5 sek do 100km/h....

Kakšen mačo lepo te prosim, saj pravim samo provociraš, kupila itak ne boš nič, sladke sanje.

Dokler se ne vmeša Gulietta 1750 TBi ( https://www.youtube.com/watch?v=Uzxgjv0gqWU ) :twisted:

Jaz čakam slikiceeee :-P
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če okt 16, 2014 1:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Če okt 16, 2014 1:34 pm

repskoda: Ja to pa je primerjava. Potem clio rs pokliče megana rs trophy in pomaha tej 1750 guliette. Še dolgo boš čakal na slike, na Googlu jih boš prej našel.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Če okt 16, 2014 1:35 pm

borut.z je napisal/-a:repskoda: Ja to pa je primerjava. Potem clio rs pokliče megana rs trophy in pomaha tej 1750 guliette. Še dolgo boš čakal na slike, na Googlu jih boš prej našel.

X2 :lol:
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 16, 2014 1:38 pm

borut.z je napisal/-a:repskoda: Ja to pa je primerjava. Potem clio rs pokliče megana rs trophy in pomaha tej 1750 guliette. Še dolgo boš čakal na slike, na Googlu jih boš prej našel.

Potem pa Alfa pokliče 4C (8C je prehuda) ker ima že 4C 4,5s do 100km z isto mašinco 1750 TBi in pomete z meganom za šalo ;) Glede slik upam, da bo malo opisala in slikala
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če okt 16, 2014 1:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 16, 2014 1:41 pm

Borut.z,giulietta ima 250 navora,7,8 do 100,218 km/h po specifikacijah. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov