Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

m.koc
Nov uporabnik

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a m.koc To nov 11, 2014 12:06 pm

Danes sem si fraj vzel do malce, pa sem dopoldne probal golfa 1.6 dizla, popoldne mam še testiranje z octavijo pa audijem. Konc tedna bom šel še na pežo pa mazdo, drugi teden pa še mogoče kirega drugega. Zaj men se zdi da je prevlka izbira, sem še bol v precepu ko sem bil, pa še nič nisem fural razen golfa.
Toti golf me tak tak navdušu. Pele se lepo, v primerjavi s pežojem je ko da bi se v dirkalnik vsedu, sam me je pa zmotlo da je žvižgalo v mojih vratih notri. Prvo sem mislal da nimam šipe dobro zaprte, pol ko sem bil na semaforju sem šel vse vrate še enkrat orink zapret ker se kr trdo zapirajo, pa ni blo nič bolše. Ko sm se pelu 140 je pihalo kot da bi mel vrate odprte, ko na skuteru da bi se pelu :D Tui čričke sem slišal notri, v vratih pa v armaturki, najbolj tam ko je cesta razpokana pa na tlakovani cesti tui se sliši. Nea vem mogoče je strajbam, ker ga dosti ljudi fura, sam vseeno ni najbolj vredi. Motor mi je bil pa všeč, ni glasen, fajn vleče, sam ko ne bi ropotalo notri pa če bi bil še limuzina bi ga vzel :)

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To nov 11, 2014 12:19 pm

V mojem A6 letnik 2002 ni nobenih čričkov...

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc To nov 11, 2014 12:37 pm

Saj moj pežo tudi nič ne škripa zato pa sem napisu ko sem odprl tematiko da kolega mata skoraj novega ceeda pa cliota pa je notri ko v drvarnci. Kaj boš te reku moj stric ma mercedesa E-ja letnik 1993 nima niti enega črička notri, letos je prvič menju teleskope pa fedre so bli še orginalni gor, vozi se pa z njim ko največji divjak. Na leto z njim dela okoli 50-60 jurjev, avto ma čez miljon kilometrov, če jih nima že blizu dveh. Enkrat je kazen plaču ker je policaje prehitel :)

Kaj Mercedes ma kako limuzino za 20 jurjev? oops

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 11, 2014 1:07 pm

Prave Mercedesove limuzine se zaćnejo pri 50.
Če ti par čričkov toliko pomeni, da bi dal 10 (ali več) tisoč € več za avto, vzrok ne more biti v sluhu in se ne more končat pri čričkih.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To nov 11, 2014 1:20 pm

m.koc je napisal/-a:nima niti enega črička notri ...

Če prav razumem po prebranem, je nekako osnovni predpogoj pri nakupu, da avtomobil nima "čričkov" :?: Takšnega avtomobila žal ni ...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc To nov 11, 2014 1:24 pm

Dobro to vas razumem, če bi malo klopotalo nič nea rečem in vem da v vsakem avto malo ropoče, ampak da mi bo pa žvižgalo notri v kabino tak ko da bi meu okn ofnjen to je pa preveč al ni? Sicer se vožnja mojega avta ne more primerjat z golfom, sam vam pa povem da piha pa ne v kabino notri pri mojem veteranu.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 11, 2014 2:14 pm

Če si občutljiv na čričke, ti priporočam da sprobaš Mazdo, ker je kvalitetno izdelana. Jaz po dobrih 3 letih in 70k prevoženih nimam nikakršnega črička. Kot pri vsaki znamki pa lahko tudi tu obstajajo kakšne izjeme, mogoče ti bo ravno v testni kaj škripal in boš dobil napačen vtis.

Za piš vetra pri Golfu sem pa že tudi sam slišal pripombe. Ampak če tako pikolovsko gledaš, potem boš pri vsakem našel nekaj kar ti ne bo všeč. Neslišnega avta oz. da ne bi nikoli nič zružlo pa ni, boš res moral na vlak. :D
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To nov 11, 2014 4:38 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc To nov 11, 2014 6:48 pm

Evo mene ludi. Vozil sem octavia ambiton. Pa vredu avto je, to ne moreš verjet kak se dobro drži ovinka pa tak velik avto. Črički so bli zelo redko, tudi notri v kabini se ni skoraj nič vetra slišalo, razen mogoče ko sem ga malo našpanal na avtocesti, sam ni tako glasen ko golf, ker tam je res orink pihalo. Sem naredu 30 kilometrov pa sem ga kar tiščal pa na koncu je mel porabo 5.8, meni se to zdi malo za taki velik avto. Kar vredu vse skupaj, malo so tapete cenene, malo dnarja malo muzike.

Potem sem še audija a3 probal, sam ga pelaljal samo kakih 25 minut, se pa takoj vidi da si notri ko v komori kak je izoliran. Malo bolj je volan direkten sem dobil občutek pa mogoče avto malo manj niha na ovinku ko se da gas. Takoj ko sem se usedel notri sem tudi opazil kako ima nižjo streho, sam sem visok 190cm pa ni blo več nekaj veliko prostora nad glavo. Tak šmekerski avto je, za kmeta sigurno ni to. Črička pa ni blo niti enega, še ko sem se po kolovozu peljal ni čisto nič ropotalo.

Morem malo prespat vse skupaj, pa še ostale malo probat, te bom pa vidu kok pa kaj.

Evo vam sem popravu celi prispek, to ne moreš verjet kak ste se piknal v mojo slovnico, ki je perfektna. :) Kaj še niste vidli Štajerca. Ko bomo šli na pir se boste malo sprostili pa bo vse vredi.
Zadnjič spremenil m.koc, dne To nov 11, 2014 7:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To nov 11, 2014 6:58 pm

kul, ko boš provou še Peugeot in še kakega pa seveda sporoči ugotovitve.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To nov 11, 2014 7:11 pm

m.koc je napisal/-a:Evo mene ludi. Fural sem octavia ambiton. Pa vredi avto je, to ne moreš verjet kak se dobro drži ovinka pa tak vlki avto. Črički so bli zelo redko, tudi notri v kabini se ni skoraj nič vetra slišalo, razen mogoče ko sem ga malo našpanal na avtocesti, sam ni tak glasen ko golf, ker tam je res orink pihalo. Sem naredu 30 kilometrov pa sem ga kar tiščal pa na konci je mel porabo 5.8, meni se to zdi malo za taki vlki avto.

Če smem samo eno pripombo na pravopis in slovnico, tamle v zadnjem stavku bi glede na ostali tekst verjetno namesto "Sem naredu" moralo pisati "sn naredo".

Te sem še audija a3 probal, sam ga pelal samo kakih 25 minut, se pa takoj vidi da si notri ko u komori kak je izoliran. Malo bolj je volan direkten sem dobil občutek pa mogoče avto malo manj niha na ovinku ko se da gas. Takoj ko sem se usedel notri sem tudi opazil kak ma nižjo streho, sam sem visok 190cm pa ni blo več nekaj veliko placa nad glavo. Tak šmekerski avto je, za kmeta sigurno ni to.

Se pravi, ga ne boš kupil?
:rofl
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Sr nov 12, 2014 2:35 pm

Serbus banda, kak smo kaj?

Malo gledam opcije in variante in me nekaj zanima od forumski strokovnjakov. Kaj mislite o tem novem pežoju 508. Na novicah sem videl da je 15% popusta za tiste, ki ga kupijo ali naročijo do novega leta in če bi vzel noviga ki je 23.500eur bi dobil noviga za 20 jurjev. To se mi zdi vredi cena, kak je pa kaj ta novi pežo, poznate kaj?

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr nov 12, 2014 3:15 pm

lahko poiščeš kaj več informacij na peugeot forumu, načeloma pa kr dobra kišta. S tem, da po mojem se ta akcija zna kr ustalit, treba je zalog se losat, tud po novem letu, sploh ker prihaja nov model počas ;)

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr nov 12, 2014 8:04 pm

Pa tole je naravnost huronsko! :lol:
Od Fabie smo prišli na Peugeot 508, da vsega vmes niti ne omenjam. Pa tebi se res niti malo ne sanja, kaj želiš? :( Kje je zdaj borut.z, da te razglasi za trolla in najstnika, ki v resnici nima niti za kolo, kot je mene... :lol:

Nimam pojma, kakšne so tvoje potrebe po prostoru in funkcionalnosti, ker se večinoma ukvarjaš s črički. Kar se teh tiče, ti lahko povem, da Honda Civic po petih letih nima niti enega. Zanesljiva tip top in lepo drži ceno. Po novem letu pride minor facelift, tako da imaš dobro nakupno priložnost za vozila na zalogi. Evo ti še eno kost za glodat, ker jih imaš očitno premalo :lol:

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr nov 12, 2014 8:20 pm

Sam tale pa res neve več, kaj bi :roll: . Noja sj, če že greš Peugeota 308 gledat lahko pogledaš in se pozanimaš še za 508.
Tam si omenil ceno 20k€ z popustom, sam ta cena hitro zraste če le dodaš par kosov opreme več. Aja sej si v prejšnih postih napisal da ti oprema ni tako pomembna potem pa kar.
Sam kaj k bo jutri spraševal za MB C-class, kao da je videl po TV da je ful popusta itd. :lol: :lol:

@strelka: Bolje, da mu ne metaš še kake kosti, ker še teh nebo poglodau :D
Don't worry, be happy ;)

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Sr nov 12, 2014 9:54 pm

Dajte no zezat me pa ni treba. Na začetki sem napisal da nea vem točno kaj bi rad, všeč so mi limuzine. Jaz za vas nea vem, vem pa da mi za opremo dol visi. Med 10.000 pa 20.000 jurji sem gledal avto, samo sem ugotovil da je tak razred ko je pežo 206 premajhni za mene. Jaz zaj gledam tak če mi pri octaviji dajo 5,5% popusta, pri novem fejslift pežoju 508 ga pa dobim za 20 jurjev se splača to. Kaj če se bom pa čez 1 leto uženu, saj nebom avta čez 1 leto spet kupuval.

Takle piše: Do konca novembra bodo vsi kupci prenovljenega 508 deležni brezplačne podaljšane garancije (s štiri na pet let), na vse modele pa velja okoli 15-odstotni popust – odvisno od različice oziroma paketa opreme.

Ambicije Peugeota so v Sloveniji doseči petodstotni tržni delež v segmentu, kar pomeni, da jih bodo morali v polnem letu prodati kakih 160. Tako za prihodnje leto načrtujejo prodajo 60 limuzin in sto različic SW, letos pa naj bi jih slovenski kupci odpeljali okrog 35.

Danes sem bil na pežoju, sem vzel cenike jutri grem pa furat. Pa bom videl kaj bo. Raje vzamem francoza za 15% dol ko pa čeha za 5% dol, velikost je pa tak ista in kaj je zaj tu narobe??
Osnovni acess že ima led dnevne luči, led smerniki, halogenske luči, cd, mp3, 6 zvočnikov usnjen volan,, krmirana letev prtlažnika, električna stekla spredaj in zadaj, oktavija ma samo spredaj. Pežo ma 6 prestav škoda pa samo 5. Sem vprašal trgovca kak da majo taki popust, pa je rekel da zato ker prie novi pasat, da bo še kdo kupu pežoja namesto passata.

Kaj se bom nasral če vzamem pežoja 508?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr nov 12, 2014 10:25 pm

m.koc je napisal/-a:Na začetki sem napisal da nea vem točno kaj bi rad

Edina pametna ugotovitev v tej temi. Moderatorjem predlagam zaklep, "da se žvau ne matra".
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr nov 12, 2014 10:32 pm

m.koc je napisal/-a:Kaj če se bom pa čez 1 leto uženu, saj nebom avta čez 1 leto spet kupuval.

Če boš bejbo takole izbiral, čez eno leto zagotovo ne boš natikal prstana. :lol:

Jaz ne morem pomagati, ampak rožički mi nekam silijo na plan :lol:
Brez zamere.

m.koc
Nov uporabnik

Napisal/-a m.koc Sr nov 12, 2014 11:10 pm

sonic je napisal/-a:
m.koc je napisal/-a:Na začetki sem napisal da nea vem točno kaj bi rad

Edina pametna ugotovitev v tej temi. Moderatorjem predlagam zaklep, "da se žvau ne matra".

Užaljen sem. Res. Potem pa ne bom več pisal. Meni osebno se ne zdi problem dati 5000eur več za prostoren avto, tudi če bi še kakšne par meseceu šparav, da sem potem zadovoljen. Mi je žal da sem sploh pisal ker sem mislil da ste strokovnjaki in da me boste malo usmerili. Se vam iskreno oproščam.

Za fabijo dizla bi dal 16.400 eur( pa 600 eur popusta), za pežoja 508 bi dal pa 20 jurjev. Pa kje je tukaj logika? Lahko ma tota fabia zlate felgne pa ni vredna tega dnara.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Sr nov 12, 2014 11:23 pm

tud 508 za 20.000 je bolj gnilo jajce..
Iz iskušenj ti povem, imam 508 s top opremo in lahko rečem to je to. Sem pa šel gledat 508 brez opreme, mi pa sploh ne potegne. Že displaji so tako kazali kot da smo v letu 98. :?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov