Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Zbijanje cene novega avtomobila

Napisal/-a xxl Ne jan 11, 2015 12:25 am

Za 19k dobiš Giulietto 170KM s kar precej opreme,torej,klaso višje ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne jan 11, 2015 10:11 am

Reaper85 je napisal/-a:A kdo ve za Citroen, če se da dobit kaj popusta na gotovino glede na cene v ceniku?
Za DS3 1.6 THP 155 je cena po ceniku 21k. To je precej veliko, glede na to da je enako motoriziran 208 19k.
Pa glede na to da dobiš za 20k Fiesto ST (brez popusta 23k). Torej v idealnem svetu bi bila cena za DS3 17-18k.

Mislim, da je 208 bolj primerljiv s C3 in ne s DS3, ki je bolj fancy linija in zato dražja. Vzameš pač tisti avto, ki ti je glede na ceno še vedno všeč in zgleda, da Citroenu ni do nižanja na "idealni nivo". Vzemi ali pusti!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax So jan 17, 2015 11:33 pm

Popust se seveda dobi pri citroenu. V bistvu ne poznam znamke,ki ne bi imela popustov...Je pa res da boš pro DS3 najbrž dobip manjši popust kot pri C3 z enako ceno. Zakaj? Ker je DS znamka(ni več citroen ds ampal samostojna znamka)bolj premium in nasploh ni avto katerega bi videl za vsakim vogalom kar seveda že cenik sam pove. C3 in DS3 se razlikujeta v kvaliteti in seveda obliki(drzno oblikovanje-se vidi da ima prste vmes citroen).

Ogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Ogo Ne feb 08, 2015 5:13 pm

mucek je napisal/-a:Kupujeva nov avto, konkretno Toyoto, in po obisku več avtohiš in salonov sem imel občutek, da so vsi zelo "trdi" kar se tiče popustov. Ne vem, ali je samo pri Toyoti tako (res da je Auris TS hybrid že precej znižan), ampak nikakor mi ni uspelo dobiti teh bajnih popustov, o katerih se tukaj piše. OK, smo se zmenili par stvari (salonski avto -> častijo stekleno streho in pol navigacije), ampak dobil sem občutek, da je to to. (pri ostalih še do tam nisem prišel ... :( )

Druga stvar je bila pri par drugih firmah (Peugeot, Nissan), kjer so takoj začeli z nekimi ne vem kakšnimi popusti, a je bil znesek na koncu spet tam-tam. saj na koncu koncev me popust nekaj hudo ne briga, briga me znesek EUR, ki jih bo treba plačati ...

Ali je sedaj res Toyota toliko drugačna od ostalih po cenovni politiki (si to lahko privošči) ali pa sem iskal in gledal premalo?

LP, g

Odvisno od tega, koliko cajta se jim določen avto svaljka po zalogi neprodan, če si morda kaka stara stranka, pa če je tudi principal/distributer pripravljen sleči tudi svoje gate. V slednjem primeru je lahko popust tudi 25% na neakcijsko ceno iz cenika. ;)
Lahko pa je pač cena po ceniku in dobiš samo tepihe zastojn, pa še to une ta poceni gumijaste z logotom prodajalca, namesto deluxe iz tkanine z napisom modela avta.

Povečini namreč Toyota na cenikih nima nekih nerealno navitih cen in se reči pač ne prodajajo z nekimi ohoho popusti. Glede na tvoje pisanje so popustili enih 5%, kar je že nekje v skladu z Toyoto na splošno. Ampak kot sem napisal, obstojajo tudi izjeme z ekstra popusti, vendar so redke in se dajejo samo z odobritvijo principala in seveda praviloma za rang vozil pošteno nad 20 k EUR in ne za jajčkote tipa Aygo, kjer bi si za 25% popusta morali še ledvice odrezat.

Velja pa tudi pri Toyoti, da je dobro obiskat še kakšnega dodatnega prodajalca za ponudbo in ne takoj impulzivno zagrizt že v salonu in takoj zaarat avto. ;)

lovec1990
Novinec

Napisal/-a lovec1990 Ne feb 08, 2015 7:21 pm

Me že malo moti kakšne vi streljate tukaj govorite kot, da je vaša pravica da dobite popust in veste kaj prodajalec vam ni dolžan dati nobenega popusta pa vam ga da pa spet niste srečni.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne feb 08, 2015 9:29 pm

Kot je nekdo povedal,ni mi pomembno koliko je popusta,ampak,ali je zame sprejemljiva cena.Malo gledam po cenikih,in v rangu do 20k se mi zdijo ugodni PSA,Ford in Toyota.V bistvu pri vsakem,ki bi me zanimal,najdem nekaj,kar me moti;ali nima 6.prestave,ali premalo KM,več pa jih ni možno dobit,ali je prelen za svoje konje,ali je enostavno predrag za to kar ponuja,tudi če stane 12k ali pa 19k evra.Čez 20 ne bi rad šel in tukaj je slika podobna.Če hočeš nekaj solidno opremljenega in spodobne motorizacije (140KM+) je že 25k+ evra.
Če bom lahko,bom ostal na Alfi,ker se mi zdi,da dobim največ.Tokrat bi verjetno vzel Giulieto 150 dizel,po ceniku 21400,pričakujem popust (za stalno/staro stranko). :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To feb 10, 2015 7:29 am

lovec1990 je napisal/-a:Me že malo moti kakšne vi streljate tukaj govorite kot, da je vaša pravica da dobite popust in veste kaj prodajalec vam ni dolžan dati nobenega popusta pa vam ga da pa spet niste srečni.

Ne, ni naša pravica, da dobimo popust. Tudi prodajalec nam ni dolžan dati nobenega popusta.
ampak....če želi prodajalec kaj prodati, bo stisnu % popusta, če ne, pa se nej slika. Je v večini primerov zelo veliko konkurence, ki je pripravljena "sodelovati" s stranko.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To feb 10, 2015 10:07 am

Po drugi strani pa bi radi, da pri (ne)normalno znižani nabavni ceni avtomobila le-ta držal (katero?) vrednost do prodaje čez nekaj let..Mislim da nekatere zakonitosti še vedno držijo krizi navkljub in tudi nekih bistveno višjih popustov pri modelih z velikimi popusti ni več pričakovati.

Razen če bo vse postalo nizkocenovno, tako nizko, da nima kaj izgubit na vrednosti :)
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 10, 2015 12:58 pm

Popusti so že predpostavljeni in vkalkulirani v uradno prodajno ceno, ki je zato višja. To vedo vsi, zato ima kupec pravico do popusta. Ni zapisano, a je realno in veljavno. Tistih, ki ne zahtevajo maksimalnih popustov (in jih ni malo), so zelo veseli, hkrati pa tudi pokrijejo maksimalne popuste.

minova
Nov uporabnik

Napisal/-a minova To feb 10, 2015 2:04 pm

Moj prijatelj je naročil v tovarno letos junuarja pred faceliftom BMW serijo 1 in je dobil na ceno po ceniku 21% popusta. Cena novega dizelskega BMW-ja ga je prišla 22.300eur. Za ta denar ima tudi plačane še vse servise na pooblaščenem serviserju do 100.000km. Jaz sem pa dal leta 2010 za novega Golfa 1.6 Tdi 20.000 eur in nič servisev. Njegov bmw 2.0 dizel ima tudi športno M podvozje in nekaj super dodatne opreme. Je torej cena BMW res pretirana? Mislim da je dobil dober popust in tudi cena je bila zelo dobra.
Vsi trgovci jamrajo nimamo nič pri avto, blablabla potem pa piše v časopisu včeraj se v Mengšu ukradli BMW serije M3 vrednega 100.000 eur in starega 3 dni, lastnik je prodajalec novih vozil.
Zadnjič spremenil minova, dne Pe feb 13, 2015 1:54 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr feb 11, 2015 9:53 am

Mja, vse lepo in prav, ampak reklamacije po iztegu garancije, ne vem no.. imaš nekam visoka pričakovanja.

Pravtako, če že moramo vedno in povsod omenjat nemčijo, statistika za 2014:

1 1 VW GOLF 255,044
2 2 VW PASSAT 72,153
4 3 VW POLO 68,103
5 4 AUDI A3, S3, RS3 65,199
6 5 VW TIGUAN 61,947
8 6 MERCEDES C-CLASS 60,350
3 7 BMW 3 SERIES 55,681
10 8 OPEL CORSA 55,151

Očitno le ne kupijo veliko VWja, in ne toliko audijev, mercedezev in bmwjev.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr feb 11, 2015 10:31 am

Minova: pravi poznavalec si ti... :lol:
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Sr feb 11, 2015 11:11 am

Garancija potekla ti bi pa še kar reklamiral pod garancijo? :shock: to da so nesramni kot pes vidim da je problem v tebi

minova
Nov uporabnik

Napisal/-a minova Pe feb 13, 2015 1:43 pm

darkside je napisal/-a:Garancija potekla ti bi pa še kar reklamiral pod garancijo? :shock: to da so nesramni kot pes vidim da je problem v tebi

Ni v meni problem, treba se je malo pogovoriti, včasih razjeziti potem pa gre. Sem porihtal vse tako, da je sedaj vse v najlepšem redu. Vzamem kritiko nazaj.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če feb 19, 2015 9:56 am

Dajo na Toyoto Auris ali Corollo kaj popusta?Nisem ga opazil,reklame financiranja že,popusti pa nič.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Koliko popusta se lahko dobi pri nakupu novega avtomobila

Napisal/-a svetilnik Po jun 08, 2015 2:46 pm

Koliko popusta se lahko v povprečju maksimalno "izsili" pri nakupu novega avtomobila v Slo in katere znamke, oziroma avtohiše so najbolj "radodarne" glede popustov. Tukaj ne mislim na tiste oglaševalske popuste, ampak popust na licu mesta, kot resen kupec.

edit mod
Zakaj odpiraš novo temo po par mescih? Drži se pravilnika in poišči - prihodnjič!! :evil: Tokrat sem združil.
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Re: Koliko popusta se lahko dobi pri nakupu novega avtomobil

Napisal/-a honeybee Po jun 08, 2015 2:49 pm

"Izsiliš" lahko toliko kolikor je prodajalec pripravljen spustiti.

Jaz sem iz 16.950 eur prišel na 14.100 eur brez da bi prosil za popust ampak mi ga je sam ponudil. Vprašal nekdanjega zaposlenega pri isti znamki (le drugi prodajalec) pa je rekel, da so zaslužili bolj malo.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po jun 08, 2015 3:18 pm

Bolj je drag,več popusta lahko dobiš,še posebej,če je zamenjava generacij.Moj svak je pri lexusu dobil 13 000 popusta,pri BMW 5 so mu ponujali takojšnjih,mislim da 8000.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 08, 2015 4:37 pm

xxl je napisal/-a:Bolj je drag,več popusta lahko dobiš,še posebej,če je zamenjava generacij.Moj svak je pri lexusu dobil 13 000 popusta,pri BMW 5 so mu ponujali takojšnjih,mislim da 8000.

Popusti in marže so itak v procentih. :)

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Ne jun 28, 2015 9:16 am

Ko sem leta 09` kupoval svoj sedanji avto, sem kolebal med focusom in golf VI (slednji je prišel nov. 08` kot nov model).
Po testnih vožnjah še nisem bil čisto odločen, čeprav sem se nagibal k golfu (nov model, bolj ergonomičen, motor).
Najprej sem šel na Forda v Lj (Šmartinska), kjer sem izrazil svoje želje, ker sem si zamislil vozilo s svojimi željami (konfigurator). Prodajalec je bil dokaj zadržan, nič kaj vesel, da bo lahko prodal vozilo za 20 jurjev. Ponudil mi je 3% popust. Ko sem mu omenil 50% aro in celoten znesek v gotovini za večji popust, je rekel, da bi moral govoriti z direktorjem, če bi se dalo zbiti za 5%.
Nato sem šel na VW (centrala), kjer sem prav tako na podlagi konfiguratorja povedal kaj želim; mi je prodajalka takoj ponudila za vozilo v vrednosti 20.967,00€ 7% popust. Bil sem presenečen nad razliko med Forom in VW politiko. Prosil sem jo za predračun, kar je uslužno naredila.

Odločil sem se golfa, le še AH izbrati z največjim popustom.

S predračunom v prilogi (ob tem da sem zbrisal podatke AH) sem poslal maile na vse AH zahodno od Trojan (zaradi razdalje od doma). Povedal da ga 100% kupujem, koliko are dam in točno kakšno vozilo želim. Nekatere AH niso odgovorile (LJ z okolico), medtem ko so ruralne bile veliko agilnejše. Od teh mi je iz Ajdovščine že v štartu ponudil 9% popust, če pridem k njim na razgovor za detajle. Podobno mi je ponudila iz Kočevja AH. In potem je šlo samo še za zbijanje cene v %, v smislu pridem k vam, ampak tam so mi dali toliko popusta...če bi pri vas šli kaj na roko...bi prišel k vam. In smo šli z 9 na 9,5. Od tam na 10,5 in 11. Ter na koncu ostali pri 11,5% + rezervar goriva in predpražnike. In sem šel v Ajdovščino...

Tudi za naslednje vozilo bo zgodba enaka. Predvsem pa priporočam AH na podeželju. Večja fleksibilnost, ustrežljivost, prijaznost...

Imam pa občutek, da so "Nemci" bolj radodarni s popusti kot pa "Japonci". Pa ravno k slednjim me mika zadnje čase malce pokukati ... Mazda CX3.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov