Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Katera znamka je bolj trpežna?Nakup novega

Napisal/-a DePalmo Če dec 24, 2015 11:07 pm

Da bi obstajala taka stran, ne vem, bi je bil pa tudi jaz vesel.

Filter goriva se načeloma menja na vsaki drugi redni servis, nekateri ga še bolj poredko. Svečke se menjajo na (mislim, ne me držat za besedo) 60.000km, če ima avto verigo je spet odvisno od proizvajalca in kako je predpisano, ponavadi so samo redni pregledi (če se sploh izvajajo s strani servisa) če z verigo vse štima in se menja po potrebi, menjave so pa predvidene na okoli 200.000km (spet odvisno od proizvajalca in spet, če je potrebno - tako velja za Kie, za druge nebom trdil).

Glede na to da so kar problemi s temi verigami, osebno nebi iskal avta z verigo ampak raje s preverjenim jermenom in bi ga pridno menjal na 90.000km.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če dec 24, 2015 11:51 pm

Če ima avto ketno se pač menja vse razen zobatega jermena, torej vsi mikrojermeni s šponarji in vodna pumpa.

Tudi sam ne bi gledal na to ali ima avto ketno ali ne, če jo avto ki ti je všeč ima potem ok, če pa ima jermen pač menjaš na predpisan interval in to je to. Zobati jermen z napenjalcem pa ponavadi tudi ni kak velik strošek...

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Napisal/-a 215709 Pe dec 25, 2015 9:43 am

ModraW je napisal/-a:ne da ne bo tsi, ampak ne bo vw nikoli več.

Kaj se pa sploh menja pri prvem večjem servisu, če ima motor verigo pri 120.000km?
Mogoče ve kdo kakšno spletno stran, kjer je po znamkah napisano kaj se na določeno št. kilometrov menja.
Kakšen filter goriva bi še mogoče lahko menjal na 60k, kdaj se pa svečke menjajo?

Kakšne internetne strani s tako vsebino tudi jaz ne poznam
Problem je ker ni nekega predpisa po znamkah narejenega, razlog je pa to ker ima že vsak model ki obstaja različne intervale servisiranja(pač glede tudi na različne motorje) - seveda obstajajo kakšne podobnosti vendar je tudi nekaj razlik(predvsem je potem veliko drobnega tiska)

Jaz imam naprimer eno knjižico ki sem jo dobil ob nakupu toyote in je notri za vse modele opisano interval servisiranja vendar je tudi dosti drobnega tiska. Če koga zanima so večina vozil od letnikov 2012 naprej in mu lahko pošljem scan-e (je kar nekaj strani)

lp
Slika

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Pe dec 25, 2015 2:06 pm

lestvica za ameriški trg, ki pa je v EU neuporabna...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe dec 25, 2015 2:09 pm

Takih linkov ne potrebujemo. Članek in novinar, ki očitno misli, da živimo v ZDA, sta izpod vsakega nivoja.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe dec 25, 2015 5:37 pm

Se bom pozanimal še na pooblaščenem servisu, verjetno imajo servisni program za vsak model posebej. Bom pa še tudi tu kaj vprašal ko ga bom kupil, samo preveč ne bom smel napisati, da kdo ponovno ne zlorabi mojih podatkov, ker nimam časa in živcev za takšne hudobne ljudi. Itak kdor drugemu jamo koplje na koncu sam vanjo pade.
Drugače pa ne ironmaiden tisto je preveč denarja, kupoval bom v rangu med 8 in 13 tisoč evrov, ker ko bom sedanji avto prodal mi tako ne bo veliko ostalo, saj je na kredit. Nisem še pa odločil kaj bi vzel, izbira ne bo velika.
Takrat ko sem sklenil kredit po vw akcijskih pogojih je bila v EOM okoli 8%, pri banki je bila tisti čas za isti znesek 4,5% kar je skoraj dvakrat manj obresti kot ponuja porsche krediti in tisti dodaten popust na financiranje preko njih ni tako velik kot se sliši. Potem če predčasno prekineš moraš plačati kazen 1000€ in še neki drugi penali pri zavarovanju so v pogodbi. Zato sem se tudi tako dolgo otepal prodaje. Skratka akcija je po navadi "akcija" in gratis je "gratis"- pri večini je tako, pa še garancija po mojih izkušnjah nič kaj ne pomaga in je bolj na papirju kot v realnost.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe dec 25, 2015 7:18 pm

Kaj pa ta nova vitara 1.6 atmosferc benciin, je vredu mašina od suzukija? Če bi mogoče kakšno testno osnoven model dobil, ker nova je predraga.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Pe dec 25, 2015 7:53 pm

Nova vitara 1.6vvt 120km (m16a)benz je čisto solidna mašina(neproblematična) in je bila že v zadnjih poslovilnih letah v sx4.
Prednost vitare vidim tudi v teži cca 1060kg.,cenovno zelo ugodna........je pa ta generacija vitar prvič sestavljena na madžarskem.
Na japonskem sestavljajo samo še jimnye,kizashi.Sprobal jo še nisem,ampak jo imam namen v kratkem......
Ima pa suzuki neko svojo filizofijo,ki jo pa marsikdo ne razume.......Imam ignisa ,kupil novega ,do sedaj prevozil 150000km,
V tem času mi je crknila samo žarnica,za marsikoga je grd :mrgreen: ampak zame je simpatičen,zanesljiv in z njim sem ful zadovoljen.

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Pe dec 25, 2015 7:56 pm

.....aja še to ,nova generacija vitar se je zelo pocenila proti prejšnji.To je tudi eden argumentov zakaj se tako dobro prodaja,
Osnovna z 4x4 za 16500....nima konkurenta-tudi duster ni ,pa čeprav bi bil za 1000-1300eur cenej,govorimo denar na roko.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe dec 25, 2015 10:28 pm

hvala za info. Važno da ti služi dobro in si zadovoljen, briga te za druge, danes je večina egoistov ki gleda samo na svojo rit, zakaj bi se potem ozirali na druge če je njim všeč ali ne. ;)

jaz gledam osnovno verzijo(14.500), če bi kako testno dobil z nekim klasičnim popustom. Sem pogledal specifikacije pa me moti, ker ima samo 5 prestav. Leta 2015 bi lahko dali šest, čeprav vem da so obrati nizko tudi pri pet, ampak vseeno.
Gledam še malo rabljenega aurisa 1.33V, je kdo že vozil s tem motorjem? Malo me skrbi da bo nepremičnina s tem motorjem in poraba prevelika, 1.6, 1.8 aurisa pa mislim da ni rabljenih. 1.6 aurisa sem enkrat vozil in se mi je zdel dober. Nek tak trotl ziher avto bom vzel.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 26, 2015 12:06 pm

trotl ziher??
Pr meni je to Lada Niva. Spustim merila glede voznih lastnosti na asvaltiranih površinah, zahteve po tihi notranjosti in materialih, ter dodam 4x4 sposobnosti, ki jih ne bom nikoli izkoristil. Protikorozijska zaščita novega ne bo problem, v saniranju nastale rje tudi ne (sem že navajen pri sedanjem). Po tehnični plati vsaj mesečno naredim kontrolo, tako da nastavljanje mehanskega napenjalca verige (ta je taka, da lahko vw konstruktorji jokajo od sramu :lol: ), na vsakih 10.000km tudi ni ovira, za porabo se mi fučka :)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 So dec 26, 2015 1:04 pm

Dacia Sandero Base 1.2 16V + Rezervno kolo za dodatno opremo =P
Pa imaš precej siguren avto, motor je preverjen renojev, opreme nima tako da se nima kaj pokvarit pa še nov avto dobiš za 7k€ :lol:

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So dec 26, 2015 3:18 pm

Kar visok sem, tehtnica se pa tudi ustavi na 110kg, tako da sem težko kategornik in sandero mi je premajhen. Nisem debel in če bi začel nazaj trenirat bi spravil na 100 ampak vseeno rabim nekje razred aurisa. oops Lada ima pa samo tri zvezdice pri ncap.

Kaj pa mislita za aurisa 1.33 se dobi že malo rabljenega za 11 jurjev, bi se lahko vozil z nekih 6.5 l porabe z normalno vožnjo ali je prešvoh za mojo rit? Turbine nima, motor je preiskušen. 1.6 če bi bil za to ceno bi ga takoj vzel, samo ga ni.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb So dec 26, 2015 8:32 pm

Mogoče pa kakšna Mazda 3. Novo dobiš za 14,5 kEUR, pa ima 5 let garancije. Meni se zdi to dober nakup.
Mogoče pa kje stakneš kakšno testno in bi bila še ceneje.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So dec 26, 2015 9:44 pm

Ne bi se je branil če bi kakšno testno dobil znižano, ker popusta pri novih mazdah praktično ni. Kaj to je 2.0 motor skyactive osnovna oprema to ceno? Enkrat sem cx3 gledal samo je zelo majhna in tudi cena kar visoka.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne dec 27, 2015 2:45 pm

Testnih se izogibaj, sploh ker iščeš čimbolj trpežen avto. Tisto "teranje" neutečenih, neogretih motorjev je najslabše. Da ne govorimo, da skoraj vsak poizkuse vozne lastnosti na slabih cestah, čez ležeče, pretipa, pritiska, odpira vse možne predale, plastike, gumbe, vrata itd. Pa še kaj zraven, potem najbrž razumeš.

Sam bi vzel nekaj novega.
Par primerov:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Expression
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... h%20ACTIVE
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -4D%20Luna
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 10%20CEN...
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Zim.%20gum

Prihajajoči Fiat Tipo bi znal biti tudi zanimiv. Sploh, ker je narejen tudi za vzhodne trge, dizli so menda dobri.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne dec 27, 2015 3:45 pm

Hvala metor, nisem nič napisal kakšne želje imam, za testne imaš prav. Eni si dajo kar duška, čeprav radarjev je polno.
Želje so "velike"-budget ne, tako da bom na koncu verjetno moral znižati kriterije.

Gledam avto do 12-13k evrov, ker ko bom poplačal tiste vw pogodbene kazni mi več kot je bil polog in plačani obroki ne bo ostalo in nekaj malega imam še našparanega. Tudi za servise in zavarovanje je treba imeti rezervo.

Do septembra jih bom še delal 15-20,000km potem pa samo še kakšnih 10-15,000km na leto. Imam rajši novejšega bencinca kot zvoženega dizla. Gledam nove(ki jih za ta denar tako ni), dve do tri lete stari so gledana skupina- do 60.000km.
Hočem slabše opremljen avto, ker oprema je samo draga navlaka.
Motor naj bi bil vsaj 1600 cm3-če je atmosferc ali turbo vseeno, skorej raje atmosferc.
Turbo mlinčka(1.0,1.2,1.4) nočem, konji niso pomembni ker vozim počasi.
Velikost: Razred C je glavni fokus da se ne tiščim notri kot sardina.

Leto dni staro mazdo 3 1.5 ima kolega in enakega najverjetneje ne bom kupil, da ne bo rekel da ga posnemam. Iz vw grupe vsi odpadejo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov