Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Nakup novega vw pola 1,2 tsi

Napisal/-a pskoda Ne jan 31, 2016 8:15 pm

Glede poskočnosti in poraba tekočin je tako mimo, da bolj ne more biti. Podobno kot bi rekel, da zelenjava in meso je eno in isto
Iz tega vidika bi moral potem 2.0 TSI popiti 15l olja na servis, ker je še bolj poskočen ali pa ferrari 40l olja na servis :roll:

To ni normalno in ko ti bo garancija potekla, kar pripravi +3keur za popravilo drugače boš porabil več olja kot bencina. Osebno upam, da bo motor prej odpovedal predno bo garancija potekla.

Nočem te strašit, ampak trenutno so TSI-ji najbolj NEZANESLJIVI motorji kar se da kupiti

ps.: ali lahko poveš, kje so to natvezili o porabi tekočin in poskočnosti :?: Je to mogoče porshe ljubljana :?:
Lp

urkic
Nov uporabnik

Napisal/-a urkic Ne jan 31, 2016 8:34 pm

jaz sem z svojm cisto zadovoln ga ne zamenjam z zeninim aurisom za nc.Bom vprasal se na drugem volswagn servisu da mi objasnijo kako je z dolivanjem tekocin ce je to res kar pravte.Letos bo star 3 lete in garancije imam se celo leto.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jan 31, 2016 8:51 pm

Ne moraš primerjat z Aurisom, ki ni turbo ima manj konj in manj navora. Primerjaj z fordom fokusom 1.0 125hp ali peugeot 308 1.2 130hp,... pa še cenejša sta od golfa in ne pijeta olja, hladilne
Lp

Klamzi
Novinec

Napisal/-a Klamzi Ne jan 31, 2016 9:08 pm

Resno, rekli so ti da je normalno da avto porabi 4 litre olje na 15 tisoč kilometrov?! Sicer OK, če te ne moti, ampak to te zna v prihodnje krepko vsekat po denarnici, tako da zadevo raje reši sedaj, dokler je v garaciji...

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Ne jan 31, 2016 9:21 pm

@urkic, če tole ni zaj.ebancija ampak je res kar pišeš, se čimprej odpelji na drug vw servis (npr. na vw mihalič - okolica Grosuplja) in naj ti še preverijo malo tvoj motor (če bi napisal da ti žre 0,5 l olja, bi reku ajde, 4 litre - no go, pol pa še hladilno tekočino - upaj, da bo samo vodna pumpa).

v glavnem zapelji se preventivno na drug vw servis in poročaj kaj so ti rekli. Malo me skrbi, da ne boš/si naslednji ižrebanec na nagradni igri vw-ja. Čez eno leto pa bo tale nagrada zeloo draga (beri odprl boš denarnico za popravila)..

Na katerem servisu pa imajo take strokovnjake, da boš po njihovem pri 150.000 km vozil pol prtljažnika olja sabo?

lep večer še naprej..

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne jan 31, 2016 9:23 pm

4 litre olja na 15.000 da je normalno... pa še malo hladilne ker je bolj poskočen :rofl :rofl

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 31, 2016 9:37 pm

Ma ob taki porabi olja je dosti, če ti na servisu samo oljni filter zamenjajo saj olje ti ga je pa avtomobil že sam :lol:

Kaj prej nisi noben drug avto imel, da bi pomislil, da taka poraba olja ni normalna in, da tudi hladilna tekočina ne more kar izginit, če so vsa tesnila uredu? :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

urkic
Nov uporabnik

Napisal/-a urkic Ne jan 31, 2016 10:56 pm

poraba olja je vsak interval manjsa,bom pa vseeno preveril dokler je garancija.Mozakar na servisu je rekel do 1 litr olja na 3000 je po vw standardu.Ce je pil 4 litre olja se naj ne bi bilo kriticno.Ta interval upam da bom naredil z 2 do 3 litri.Prej sem imel alfa romeo in sem olje navajen dolivat.Kantico olja sem se navadil da imam vedno v prtlazniku,ce se lucka prizge.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jan 31, 2016 11:04 pm

Ko se lučka prižge, je dostikrat lahko že pozno. Oni ti bodo govorili, da je to OK (da tudi VW tako piše), a ni OK, verjemi. Gotovo pa tudi za njih ne more biti OK izginevanje hladilne, saj je to povsem zaprt siatem in enostavno ne more izginjat (razen, ko zakuha, gre nekaj skozi pokrovček). To moraš uredit, ostalo pa tudi. Ne pusti se nategovat, obrni se na drug servis, kasneje še na tehnično službo PS.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Ne jan 31, 2016 11:40 pm

urkic je napisal/-a:poraba olja je vsak interval manjsa,bom pa vseeno preveril dokler je garancija.Mozakar na servisu je rekel do 1 litr olja na 3000 je po vw standardu.Ce je pil 4 litre olja se naj ne bi bilo kriticno.Ta interval upam da bom naredil z 2 do 3 litri.Prej sem imel alfa romeo in sem olje navajen dolivat.Kantico olja sem se navadil da imam vedno v prtlazniku,ce se lucka prizge.

Kakor ti je esem odgovoril. Kadar se prižge lučka je lahko že prepozno. Sploh pa pri hladilni tekočini. Nekje ti more iztekat! Meni jo je pri Corsi iztekalo liter pa pol na 30k km. Nič takega kajne? No jaz sem "zganjal" paniko, saj to ni normalno, vendar izteka zaradi majhnega iztekanja ni bilo mogoče locirati. Na žalost pa nisem poslušal znanca, ki servisira Ople in mi je svetoval, naj zamenjam ketno saj gre rado tesnilo pri ketni. Trdil je, da je skoraj 100% tam izvor spuščanja. Strošek cca 300 evrov.

No vse dokler me ni žena poklicala,da je avto crknil in se kadi iz njega. Vzrok? Tesnilo pri ketni je po dobrem letu majhnega puščanja popustilo, ko se je lučka za vodo prižgala je bil dim zunaj že čez pol minute.
Posledice. Zvita glava motorja. Servis:
ravnanje glave, novo tesnilo, nov set ketne in tesnil pri ketni, zraven se je menjala še vodna črpalka in mali servis. Avto sva po tem, ko sva stestirala, da je zrihtan tako kot treba, prodala.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Po feb 01, 2016 12:12 am

esem je napisal/-a:Cena? Namesto 300 = ?

Mi je zrihtal prijatelj tako, da je blo nekaj čez 700€. Tistih 300€ je cena na uradnem in za tak poseg kot je bil na koncu potreben mi je ta prijatelj rekel, da bi bila cena čez 1k € tako da je faktor tam do 4x.

Aja pa še to. Da nebo kdo mislil, da se je to zgodilo ker nisem preveril stanja tekočin. Kot nalašč sem zjutraj istega dneva preveril vodo in jo dolil pol deci, da jo je bilo res toliko kot je potrebno. Tesnilo se je pač razcefralo in je voda samo stekla iz sistema.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 01, 2016 9:10 am

@urkic: Ne hecaj se s tako porabo olja, predvsem, pa ne verjemi servisu, ki te prepričuje, da je " do 1 litr olja na 3000 po vw standardu." normalno :shock:
To ni normalna poraba in zahteva takojšen obisk servisa, test porabe, iskanje vzroka in v končni fazi celo menjavo motorja.

Tovarna ima sicer normativ 1/1000 km, ki je pa predpisan izključno zaradi ščitenja lastnih interesov. Se ti zdi po tej računici normalno, da avto na interval 15.000 km popije 15 litrov olja.

Upaš, da boš zvozil interval z 2-3 litri dolitega olja :shock: Ta avto je zrel za izredni servis!

Res me zanima kateri servis ti prodaja take zgodbice.

Ti hladilna tekočina izgineva predvsem v poletnem času, ko so višje temperature?
Pri prejšnji generaciji so se sprva pojavljale težave celo s poroznimi gumi cevmi hladilnega sistema. Volkswagen "A je To" Werk :roll:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po feb 01, 2016 2:22 pm

Tako kot so že napisali, tista klavzula da je "normalna poraba olja do 1/2/3 litre na 1000km" je samo zato da jim ni treba priznati reklamacij in jih lahko na podlagi tega "normativa" zavrnejo. Ko bo pa konec garancije, bo pa takoj potreben izreden servis in če nam ne vrjameš, kar vrjami njim in vztrajaj pri svojem, samo ne hodi potem jambrat da se je zgodilo točno to o čemer ti pišemo tukaj!

Normalno bi bilo nekje če ti spije en deci (pa še to ne, ker je avto nov!!), ne pa da govorimo o litrih! Za povrhu pa še o hladilni :roll:

Samo za info:
- P 206 2005 letnik, 1.6 HDi ni spil nič na 30.000km, pa je avto imel 190.000 ko sem ga razbil, vmes sem ga pa tiščal kot bika
- P 406 2000 letnik, 2.0 bencinar ima sedajle 230.000, spije kakšne pol litra na 15.000 pa že razmišljam o popravilu

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Po feb 01, 2016 10:03 pm

Ne vidite, da je to zafrkancija? Včeraj se je prijavil, da lahko zajebava.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Po feb 01, 2016 10:31 pm

Kaj je napisal da se ti zdi zafrkancija?Sem sodeloval v temi: viewtopic.php?f=6&t=104127&hilit=1.4+tsi+pije+olje vsi sami zafrkantje?V naši firmi imam polno sodelavcev , ki so na golfih, rapidih, octavije. Še direktor je nehal kupovat za podjetje,ker se enostavno preveč kvarijo. Sodelavec je v jezi rekel da je slabše kot fičo.Meni je pony hyundai žrl po 5 litrov olja tako da jaz mu verjamem da mu lahko olje pije.

Uporabniški avatar
Milan_48
Novinec

Kraj: Šavrinija

Napisal/-a Milan_48 Če feb 04, 2016 4:59 pm

Porsche Koper servis je izjavil, da naj ne bi popil avto TSI (bilo kateri) niti 0,5l/15.000km, ko sem jih nekaj spraševal in malo zezal čes, da so včasih VW hrošči ipd imeli navado, da so na začetku, novi, popili 1l olja na 15tkm. Menda zaradi posebnih posnemalnih obročkov na batih. Mehanik in šef servisa sta dejala, da tega danes ni več. Torej?

Se pridružujem vsem skeptikom tega foruma, ki so tole porabo v litrih na en servis, opisali kot zelo nevarno za denarnico v kasnejšem obdobju. :huh:

PS: Lahko nas pa mož malo nateguje, da blatimo še nadalje TSI motorje. :?

PPS: Pa sem prišel do stotke. :DDD
Nulla tenaci invia est via!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če feb 04, 2016 5:58 pm

Če tako pravita, potem pa res ni težav. Kaj češ, lastniki sanjajo in si izmišljujejo :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če feb 04, 2016 6:12 pm

Milan_48 je napisal/-a:
PS: Lahko nas pa mož malo nateguje, da blatimo še nadalje TSI motorje. :?

Mislim da kakršno skropucalo je ta motor, se ga več že ne da.
In glede vseh težav ki ima ta motor, bi bilo to nekaj povsem normalnega.......... saj je pač VW :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov