Pojdi testirat vse živo pa boš sam videl. Jaz sem lani dva dni vozil francoski trivaljnik 1.2 puretech, mislim da 110 KM z avtomatskim menjalnikom - na podlagi postov kot je ta pred mano, sem si takoj mislil, ko sem ga prižgal ..no super tole pa bo za na ac (sarkastično). Pridem do uvoza na ac in skoraj šok, do 150kmh sem pospeševal enako hitro kot s 150-konjskim dizlom, zvok pa fenomenalen - zelo enak kot v carreri (kdor jo je vozil bi moral prepoznat podobnost). Lahek avto, turbo, odličen avtomatik, kompletna zadeva deluje. V glavnem tricilindraš je v resnici zabaven avto. Na koncu sem zaključil, da šestvaljnik za resen avto, tricilinder pa za kaj cenejšega in je to to. Štirivaljnik je pa najbolj duhamorna in odobrena izbira od vedno, žal. Kdor ni vozil marsikaj, se bo s tem težko strinjal. Ampak tako je, če ne greš na drugo stran pogledat, v resnici ne veš kako je

Pred kratkim sem vozil pa prvič tudi toyotin hibrid, enega od zadnjih modelov. Nobenega glasnega dretja mašine več (dobra izolacija in cvt ima neka simulirana prestavljanja, čeprav nima prestav), testni avto, ki ga vsak goni, je imel porabo 5 litrov. S hibridom sem prišel do cca 50 kmh umirjenega pospeševanja, izkušnja zanimiva. Kot lastnik ga definitivno voziš s štirimi litri porabe. Je pa vseeno specifična zadeva, pred nakupom bi jaz zahteval test vsaj tri ure, če ne kar cel dan ali dva. V eni uri se ne moreš odločit, a ti je takšna sprememba zares ok ali ni.