Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To nov 08, 2005 6:25 pm

eeem, a ni to že mal stara tema? :D :P

mogoče je fant že kupil avto :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport To nov 08, 2005 6:30 pm

Za 2 mio dobiš že Micko GT3000 ;)
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury To nov 08, 2005 8:28 pm

Ja tem je res že stara. Avta nism še kupu, sm pa par postov prej napisu, da sm svoj "dream" car, ki izpolnjuje pogoje že dobil in sicer je to BMW 323i e46, ki se ga zaenkrat za ta denar kot ga jz trenutno imam ne da dobit. Bo treba še šparat, ali pa si zamislt enga 320i e36 do takrat. Drugače bi pa jz na avto, dal sam super felge pa znižal bi ga, plastike (ali poliestra, da ne bom koga užalil) ne bi nikol dajal na avto 8)

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To nov 08, 2005 9:05 pm

Sm ravno opazu to temo pa sm se odloču da še jaz povem svoje mnenje
Vidm da so ti všeč BMW ji :)
no jaz mam mal drugačen okus
link
tale honda je po mojem mneju zelo dober avto
tudi sam nameravam kupt tako hondo no sm men menjka še neki drobiža
drugač pa po mojem mnenju ni bolšga 1.6 VTI 160KM dobr leti
mal pije če počas vozš glede na to da ma 160KM
ima targa streho pa še coupe
....

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury To nov 08, 2005 9:09 pm

Se strinjam s tabo, odličen avto, prav tako motor, sicer bi ga jz raje imel v civicu k je mal bolj uporaben, ampak pozabu sm omenit to, da je resda veliko takih dobrih športnih avtov, sam sm pol ugotovu, da mi bo pri vseh (razn pr kašnih "ekstičnih" izjemah) manjkal RWD :twisted:
Zadn pogon je pač zadn pogon in FWD se ne bo nikol tko obnašal, ne glede na to kok konjev ma

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Sr nov 09, 2005 10:20 am

ja zadni pogon je le zadni pogon
sm usen semi zdi da spredni pogon je le bolj obvladljiv sploh pozimi ;)
ne vem no odločitev je tvoja
sam sm vozu že krneki avtoc z zadnim pogonom naprimer mercedes E220 pa ford siera pa BMW 320i siero sm celo pozim furu :P in ker imam težko nogo me je velikrat kr odnesl vn iz ovinka :oops: :lol:
drugač pa je pa gud k ga zahodš na suhi cesti 8)
....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 09, 2005 3:20 pm

Če imaš kolkortolko občutka pod desno nogo, se da tudi po mokrem/spolzkem zadnji pogon še pa še lepo peljati. Za moj občutek tudi bistveno bistveno bolje kot sprednji pogon, pod pogojem da je na oboje obešeno vsaj približno dovolj konjev. Kakšen 1.1 mlinček vsekakor ne bo pulil sprednjega konca iz ovinka, ko se pogovarjamo pa že o malce čez 100konjih(slišati je malo, seveda!), pa na spolzki podlagi tudi pri sprednjem pogonu škoda pošteno gas deskat ko zavijaš.
Edino na snegu je kur.ba z avomobili ki imajo spredaj motor in zadaj pogon, če se ustaviš na hribu. Potem je težje speljati kot s sprednjim pogonom, pa iz kakega kupa snega se je težje spravit, oziroma je bolje rečeno da je imaš s sprednjim večjo možnost, ker kolesa motaš levo desno in s tem narediš nekaj maneverskega prostora pogonskim kolesom, zadnja pa kopljejo tam kjer pač kopljejo...
Da bi pa zadnji pogon "kar neslo" moraš met pa bolj leseno nogo ;) Meni osebno je zadnji pogon tudi v spolzkem bolje obvladljiv, le priučiti se je treba drugačne reakcije. Sprednji pogon pač izrazito nese spredaj ko si prehiter in naravna reakcija je da takrat spustiš plin, kar pri podkrmarjenju tudi učinkovito pomaga. Ko se enkrat znebiš izključno te reakcije da spustiš plin in je "kao" vse OK in se naučiš še kontra motat, po možnosti pa še prej z občutkom plin dodajat, je pa tudi zadnji pogon lahko pesem v spolzkem.
Aja...4x4 pa itak rulz v spolzkem :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Sr nov 09, 2005 6:36 pm

Slide je napisal/-a:Če imaš kolkortolko občutka pod desno nogo, se da tudi po mokrem/spolzkem zadnji pogon še pa še lepo peljati. Za moj občutek tudi bistveno bistveno bolje kot sprednji pogon, pod pogojem da je na oboje obešeno vsaj približno dovolj konjev. Kakšen 1.1 mlinček vsekakor ne bo pulil sprednjega konca iz ovinka, ko se pogovarjamo pa že o malce čez 100konjih(slišati je malo, seveda!), pa na spolzki podlagi tudi pri sprednjem pogonu škoda pošteno gas deskat ko zavijaš.
Edino na snegu je kur.ba z avomobili ki imajo spredaj motor in zadaj pogon, če se ustaviš na hribu. Potem je težje speljati kot s sprednjim pogonom, pa iz kakega kupa snega se je težje spravit, oziroma je bolje rečeno da je imaš s sprednjim večjo možnost, ker kolesa motaš levo desno in s tem narediš nekaj maneverskega prostora pogonskim kolesom, zadnja pa kopljejo tam kjer pač kopljejo...
Da bi pa zadnji pogon "kar neslo" moraš met pa bolj leseno nogo ;) Meni osebno je zadnji pogon tudi v spolzkem bolje obvladljiv, le priučiti se je treba drugačne reakcije. Sprednji pogon pač izrazito nese spredaj ko si prehiter in naravna reakcija je da takrat spustiš plin, kar pri podkrmarjenju tudi učinkovito pomaga. Ko se enkrat znebiš izključno te reakcije da spustiš plin in je "kao" vse OK in se naučiš še kontra motat, po možnosti pa še prej z občutkom plin dodajat, je pa tudi zadnji pogon lahko pesem v spolzkem.
Aja...4x4 pa itak rulz v spolzkem :mrgreen:

Hja, mene pa edino še ta sneg mal skrbi k se redno peljem na relaciji col - podkraj - hrušica do Logatca (se pravi ne grem čez črni Vrh) in tm je kr ene par klancov pa me zanima če si že kdaj tam peljal po snegu z BMWjem in kako se obnese, a take klance še obvlada al zna bit kriza?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr nov 09, 2005 7:29 pm

Dokler se pelješ je OK, sploh novejši ki majo 50:50 razporeditev teže. Ko se enkrat ustavi pa te po glavi (lahko) tepe stric Newton...lahko ti pa uspe, ampak težje kot s sprednjim pogonom. Sam na žalost snega s svojim še nisem dočakal ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če nov 10, 2005 8:04 am

Jaz sem ga, dvakrat.

Zaenkrat moram rečt da še nisem imel problemov, moj avto ima tudi 50:50 razporeditev teže. Na primer, šli smo s frendi sankat tja nad Tržič. Do gor vodi (pomoje) makedamska cesta, takrat je bila prekrita s snegom, pač steptan oziroma zvožen sneg. Zlato pravilo je da ne ustavljaš, čeprav smo se enkrat morali, ker je nasproti prišel avto. Bili smo trije avtomobili, Lantra, Megane in moj BMW. Od vseh treh sem potem jaz edino speljal brez pomoči (rinjenja). Pač zeloooo z občutkom po gasu, ter še malo sem ročno zategoval, da so kolesa zelo počasi obračala. In mi je ratalo speljat (avto se pri pospeševanju še bolj obesi na zadnja kolesa). Seveda je bilo to tudi zato, ker je bil zvožen sneg in dokaj trda podlaga, če bi bila mehka bi bil pomoje večji problem.

Cesto po kateri se voziš poznam, res pa je, da je v snegu še nisem peljal. Kot sem rekel do sedaj nisem še imel problemov, za pozimi imam Sava Eskimo S3 (baje so za v sneg zelo dobre), obnesejo se dobro. Vozil sem tudi že v orenk snegu in eni snežni nevihti s primorske, pa dokler se ne ustaviš, vzdržuješ še malo večjo mero koncentracije kot sicer in pa si navajen avta, sploh ni problem.
Slika

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo So nov 12, 2005 2:50 am

Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So nov 12, 2005 8:46 am

Sem si pogledu oglas za tega cc-ja.
Sej če odšteješ da je avto u nulo ženski je vse uredu, razn un spojler sploh NE pripomore k aerodinamiki. Kvečjemu jo čist pokvari :)

Uporabniški avatar
kochar
Novinec

Napisal/-a kochar So nov 12, 2005 1:12 pm

Sazo je napisal/-a:Mah kup moj avto pa je....

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=502227
:)

Tole pa je športn avto ja-K&N filter, spojler ki FUL pripomore k aerodinamiki.. nadgrajeno "glasbo oz. muziko"..
:cry :cry :cry

Sorry model ampak tiste opombe raje briši oz. jih spremeni ;)
I'll be back.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So nov 12, 2005 1:29 pm

kochar je napisal/-a:

Tole pa je športn avto ja-K&N filter, spojler ki FUL pripomore k aerodinamiki.. nadgrajeno "glasbo oz. muziko"..

za nas je to sicer res mal bedno. sam če bo avto gledau en tak ki se nč ne spozna na avtomobilizem, ga bo to zamikalo. pač ma fant ve kako prodat avto, sploh če ga kdo tak gleda k nima pojma sploh.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So nov 12, 2005 1:37 pm

S|icKeR je napisal/-a:
kochar je napisal/-a:

za nas je to sicer res mal bedno. sam če bo avto gledau en tak ki se nč ne spozna na avtomobilizem, ga bo to zamikalo. pač ma fant ve kako prodat avto, sploh če ga kdo tak gleda k nima pojma sploh.

potem pa naj ne lima oglasa tle na avtomobilizmu, ker si sam sramoto dela po mojem mnenju.. :roll:

lp
Slika

stifler
Nov uporabnik

Napisal/-a stifler So nov 12, 2005 1:40 pm

ka pa za kazga bmwja serije 3 z pravim predznakom??(beri:m) :D :D
moj izbor:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=455022# še smg je!!!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=512022 sicr mal starejši sm vrei cena

pa maš supr avto, ko nima konkurence, pa še do sto slabih 6 s :D 8)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po nov 14, 2005 10:30 am

Ubistvu dobrih 5.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov