Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 11, 2006 1:51 pm

Symon je napisal/-a:[size=9]Pa še malo za šalo malo za res: V GT4 sem šel špilat na Tsukubo s temi avtomobili. Na noben avto nisem navajen (vozim druge) in z vsakim sem prevozil ene par krogov... Sicer sem progo prevozil ene 3 sekunde prej (malenkost odstopanja od realne najbrž) vendar razmerja so bila ista (1. 350Z, 2. M3, 3. S2000, 4. Boxter).

Samo za info...Na tsukubi je imel M3 najboljši čas kroga med omenjenimi avtomobili ;) S2000 drugega, Z tretjega in boxter pričakovano daleč najslabšega ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Sr jan 11, 2006 2:53 pm

Slide je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:[size=9]Pa še malo za šalo malo za res: V GT4 sem šel špilat na Tsukubo s temi avtomobili. Na noben avto nisem navajen (vozim druge) in z vsakim sem prevozil ene par krogov... Sicer sem progo prevozil ene 3 sekunde prej (malenkost odstopanja od realne najbrž) vendar razmerja so bila ista (1. 350Z, 2. M3, 3. S2000, 4. Boxter).

Samo za info...Na tsukubi je imel M3 najboljši čas kroga med omenjenimi avtomobili ;) S2000 drugega, Z tretjega in boxter pričakovano daleč najslabšega ;)

350z ima 32 stotink sekunde slabši čas od M3... tako da ni treba pretiravat... daleč najslabšega. S2000 pa rešuje kratka in ovinkasta proga... Porsche je edini ko nima kaj praskat na tej dirki, ostali se vsi dobro držijo.

Lp
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Sr jan 11, 2006 2:57 pm

No, saj drugače tudi teh BM dirk ne gre jemati smrtno resno ;) ...

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr jan 11, 2006 4:46 pm

Eh zakaj se ne bi peljal ceneje in udobno (ter po rezultatih oddaje Top Gear tudi hitreje vsaj od RX8 in 350Z):
Slika

No, če bi že izbiral med Japonci bi zagotovo vzel S2000.

Je pa res, da sta avta povsem različna. S2000 je zaj**** za peljat, je treba met precej filinga, pa ni za v dež (kaj šele sneg ali led). Je pa sigurno užitek ga vozit.

Golf po drugi strani je čisto nasprotje. Ima 4 kolesni pogon, ESP in druga pomagala tako, da se drži ceste kot priliman, tudi na spolzki cesti. Da je vožnja še toliko lažja poskrbi DSG menjalnik (za doplačilo). Zna ratat precej dolgočasno, če je vse preveč popolno.
Na srečo se da ESP tut izklopit.
Je pa hiter, ko strela; na top gear progi je kar za sekundo in pol pred 350z, RX8, BMW 130i.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr jan 11, 2006 5:33 pm

pwned! :D

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jan 11, 2006 5:57 pm

Ocitno dajete prevec kredibilnosti odaji... Po tem cajtu je hitrjsi en golf z 250 konji od 911 turbo, nsx-r in m3 (drugih sploh ne bom nasteval...)

Sumljivo je tut to da je tanov mal mocnejsi ampak tut tezji kot tastar, pogon masta pa isti, pa je razlika v cajtu 3s.

Aja, Hal-drek-s pa 1594kg je konkurenca bmwju 130 in ni primerljiv sploh z 350z, kaj sele z unimi gori napisanimi... Pwned?! I dont think so.

:lol: :lol: :roll:

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr jan 11, 2006 6:33 pm

Lej verjamem, da mogoče rezultati niso čist natančni, ker je neki odvisno tut od razpoloženosti voznika in pa mogoče je kateri izmed avtov bil testiran na manj suhi stezi ampak vseeno. Traktor se očitno brez problema kosa celo z stroji kot so Impreza WRC STI, Nisan 350Z..., ki so bili narejeni izključno za šprotne namene, medtem, ko je Golf R32 le navadni Golf z močnejšo mašino, otršanim podvozjem in kupom dodatne opreme.

Če ima pa kdo drug kake bolj "objektivne" podatke o merjenju hitrosti seriskih avtomobilov pri kaki drugi oddaji/na drugem dirkališču pa le prilepite link. Js sm svoje nalepil; HajdukS zdaj si na vrsti ti.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr jan 11, 2006 7:35 pm

HajdukS je napisal/-a:Ocitno dajete prevec kredibilnosti odaji... Po tem cajtu je hitrjsi en golf z 250 konji od 911 turbo, nsx-r in m3 (drugih sploh ne bom nasteval...)

Sumljivo je tut to da je tanov mal mocnejsi ampak tut tezji kot tastar, pogon masta pa isti, pa je razlika v cajtu 3s.

Aja, Hal-drek-s pa 1594kg je konkurenca bmwju 130 in ni primerljiv sploh z 350z, kaj sele z unimi gori napisanimi... Pwned?! I dont think so.

:lol: :lol: :roll:

Prva dva sta bila na mokrem...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jan 11, 2006 8:26 pm

Cyrus je napisal/-a:Traktor se očitno brez problema kosa celo z stroji kot so Impreza WRC STI, Nisan 350Z..., ki so bili narejeni izključno za šprotne namene, medtem, ko je Golf R32 le navadni Golf z močnejšo mašino, otršanim podvozjem in kupom dodatne opreme.

R32 ni niti pod razno navaden golf z močnejšo mašino; če bi te slišali sedaj inžinirji, ki so ga razvili bi te kamenjali, zažgali in utopili hkrati :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Sr jan 11, 2006 8:36 pm

Potem pa napiši kaj vse je drugače. Kle, ko berem njihove reklame piše samo o 2cm znižanem stršanem podvozju, motorju, 4kolesnem pogonu, dodatni opremi in o šminkerskih dodatkih notranjosti ter zunanjosti. Nikjer ne piše, da bi ga kej posebi na novo razvijal.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jan 11, 2006 10:18 pm

VaLe je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

350z ima 32 stotink sekunde slabši čas od M3... tako da ni treba pretiravat... daleč najslabšega. S2000 pa rešuje kratka in ovinkasta proga... Porsche je edini ko nima kaj praskat na tej dirki, ostali se vsi dobro držijo.

Lp

Boxter je imel pričakovano daleč najslabši čas...350Z z izjavo "najslabše" nima nobene veze...OK? ostali trije so bili itak zelo skupaj, samo popravil sem ga glede uvrstitve, meni je vseeno kateri je od koga hitrejši :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jan 12, 2006 1:10 pm

Jst ne bom limal cajtov na progah ker od golf V r32, dejansko nimam nekih podatkov. :oops:

Ampak prosim lepo ne mi rect da resno verjames da je novi golf ki ima vecji(tezji), narobe postavljen, manj mocen motor katerega moc se prenasa prek haldex sklopke dejansko priblizno isti cajt kot impreza WRX (cyrus ne wrc :jao:)Sti, ki je po vrhu se lazja, boljse balansirana, z boljso aerodinamiko, menjalnikom, sklopko, diffi, podvozjem...

citiram z fifth gear, kjer ga sicer hvalijo:
..to VW's familiar Haldex four-wheel drive system (still branded as "4Motion"). In normal operation almost all power goes to the front wheels but, when the system detects any slip, an electronically controlled clutch on the rear axle is brought into play, diverting...
+1594kg (wtf?)
+prevelk motor ki je prevec nad sprednjimi gumami

fantje to enostavno ni to, tisti ki veste o cem govorim se boste strinjali. :roll:

911turbo pa nsxr sploh ne bom komentiral, bi blo pa fer da bi pol zravn pisal w. kar zihr pomeni ene 5-6s stran.

Jst bi realno gledano ce primerjam IV in V r32, V-ki dal ene 1,5s bolsi cajt in ga postavil tam nekje okoli 350z. Ampak to bi se naceloma strinjal za to progo. Dejansko na ksnem pravem dirkaliscu bi pa z lahkoto stavil na 350z. Na ksni cist ozki zaprti etapi bi spet dal prednost golfu. Cist stvar okusa kaj rabis od avta. Drugac pa se mi zdi da je guma iskal drug stila avta kot je ta golf, ce bi iskal take sorte avto bi za ceno ki jo je pripravljan placat itak priporocal wrx sti pa evota ne pa enga golfa ane? :lol:

Infiniti, ce pravis da so inzinirji naredili nevem kaksen cudez mi povej, da mogoce spremenim mnenje. ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jan 12, 2006 1:52 pm

HajdukS je napisal/-a:
Infiniti, ce pravis da so inzinirji naredili nevem kaksen cudez mi povej, da mogoce spremenim mnenje. ;)

Hočem samo rečt da R 32 ni samo navit 4motion golf z lepo opremo in eibach nižanjem; če bi blo tko simpl, bi vsak prišparal ogromno denarja in navil običnega golfa. Na R32 so veliko tega predelali, kako in kaj bo pa kak VW fan povedal.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če jan 12, 2006 2:29 pm

no, cakam...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Pe jan 13, 2006 7:04 pm

se mi je zdelo, ja. :roll: :twisted:

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Pe jan 13, 2006 9:35 pm

HajdukS, a ni to za Japanarje še bolj porazno, da jim na progi konkurira golf, ki je ubistvu le navaden golf z malo močnejšo mašino. To zgleda kot, da bi vsak navaden golf s športnim podvozjem in konkurenčno mašino lahko skoraj konkuriral Imprezi.
Js sicer ne mislim se kregat kako je to mogoče ampak, če bi bla Impreza toliko boljša bi se poznalo na času. Tut mene je presenetlo ampak tako je. Dvomim, da bi angleški novinarji zanalašč z goljufijami povzdigovali nemški ljudski voz. Sej so celo oddajo namigovali, da prot BMWju nima šans; potem pa je sledilo presenečenje.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne jan 15, 2006 11:16 am

:jao: :bonk :jao: :bonk

hvala za razlago cyrus, se enkrat si preberi mal to temo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov