Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr jan 18, 2006 9:20 pm

Mah kje 200 je lih za silo...
Jah kriza je če še sam ne veš kaj hočš :roll: :roll: TDI, običn 1.8T, S3...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr jan 18, 2006 9:56 pm

Očitno nas je nekaj takih, ki smo premišljevali od nakupu ali 1.9TDI ali 1.8T, čeprav sta filozofiji teh dveh mašin precej različni.

Eni govorijo, da boš s 150KM dizlom vozil umirjeno in ne športno, pa lahko zatrdim, da je 150 konjev (v kombinaciji s 380Nm navora) zadost za hitro vožnjo in enostavna prehitevanja. Da boš z 1.8T s 150KM hitrejši kot z 150KM TDIjem je sicer malo res, a tako malo, da stil vožnje prevlada nad razliko v moči. (1.8T je lažji od TDIja in hiterjši skozi ovinke zaradi lažjega nosu).

Tudi tuning potencial je pri 1.8T večji (kar ne pomeni, da se TDIjev ne da štimat), lažje je dobit dele, je pa to tudi eden najcenejših motorjev za tuning - sploh glede na učinkovitost.

Na koncu je pa še poraba, ki je pri TDIju nižja - čez 8 ga je težko spravit, s 6imi litri se lepo okol voziš pa si še vedno hitrejši od 90% ljudi na naših cestah, da se ga pa tud pod 5 pelat, samo to pa ni več užitka. Pa tudi 1.8T ni potraten za to, kar ponuja, z normalno vožnjo malenkost čez 8 litrov, če znaš lahko tud 5.0 (vemo za enga :lol: ) lahko pa tud čez... hm 8) Še tole, moj TDI je (takrat še s 115KM) na mobikrogu kuril 12, časa sta bila pa 1.32 na mokrem in 1.22 na suhem in precej mocnejši avtomobili niso bili dosti hitrejši.
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr jan 18, 2006 10:14 pm

Nism reku da ni zmogljiv TDI, sm ni primeren tolk za tišat kot 1.8T.. Bo pr dizlu hitr šlo kej v pm...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jan 19, 2006 8:40 am

CupraR je napisal/-a:Nism reku da ni zmogljiv TDI, sm ni primeren tolk za tišat kot 1.8T.. Bo pr dizlu hitr šlo kej v pm...

Glede tiščanja sem tud jaz podobnega prepričanja, samo mi en prjatu dokazuje nasprotno. TDIja je tišu mrzuga, ugašu vročga, 90kkm pa še zdej laufa, z enim drugim turbodizlom podobno... po 60kkm še vedno laufa, oboje brez popravil za delel od katerih bi pričakoval da bodo odletel.

Na konc bo pa men kej crknl, k ga šparam k je mrzu, nikol vročga ugašam... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če jan 19, 2006 9:16 am

ja pa sej 90k km za tako vožnjo še ni velik.. bojo pa pol začele serijsko crkvt stvari.. al pa ne.. kaj pa veš ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Če jan 19, 2006 9:30 am

Lepo, nej počaka še mal k bo veselo turbino na 110.000km al pa še prej menjal...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če jan 19, 2006 11:49 pm

Daco je napisal/-a:Kako to mislis nima ful opreme? :P

Moj A3 1.8T /150km/ Ambition ima sportno podvozje, sportne sedeze, sportni 3-kraki volan, abs, esp, klimatronic, BC, GPS Navi, tko da ne vem kaj ti se manjka? S3 ima pac vecje diske, ker je mocnejsi pa mal lepse odbijace ima, pa sej se najde se kej, ze S3 na maski pove svoje 8)

no ze ker si reku da imas navigacijo te bi rad neki uprasal....
zanima me, ce lahko imas a3-ja z navigacijo in pol vgradis se radio v armaturno??..al se tega ne da?ker sm si pobral enih par slikc dol, in zgleda kot da je samo navigacija na armaturni in klima...al se motim???
pa se ce imas pac navaden audi...ki ima original radio not za cd-eje in kasete in mi zgleda da je vecji kot tejle navadni, ki jih kupis, pa me zanima ce ga je mozno vgradit?
aja se eno uprasanje glede navigacije....v koncni fazi kolko je to uporabno in kasne opcije in za kaj se da vse uporabljat??
LP
Priponke
Clip_7.jpg
navigacija...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Če jan 19, 2006 11:53 pm

...
Priponke
Clip_8.jpg
in original radio audi...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Pe jan 20, 2006 9:25 am

Pri starih A3 je navigacija med stevci in ne na sredinski konzoli. Tam je radio. Original navigacija je v Sloveniji neuporabna, v tujini pa kar precej. Sicer nimas zemljevida, ti pa preracuna pot, vedno vidis na kateri cesti si, pa koliko casa moras ostat na tej cesti. Ko se priblizas odcepu za zavijanje, te opozori kilometer prej, pa pol se ene 2x... v obliki zenskega glasu, pa se indikator razdalje imas na zaslonu. Pa se puscica ti pokaze, kam moras zaviti (recimo na kroznem se ti narise krozisce in izhod na katerem moras it ven - skratka zelo/na meter natancno). Sam pišuka kompliciras, najprej se used v kot pa se odloci kaj bi sploh rad imel. K te je ze mal tezko brat, k z vsakim postom drugac pises :P :lol:
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov