Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po feb 27, 2006 2:03 pm

DoubleG je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Za taki denar ne dobiš boljše rakete in predvsem takega letnika kot Clio RS
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=629213

Pri zavarovanju še padeš v malo nižji razred kot pri vseh ostalih naštetih, razen Pežojev,ki pa ne letijo tolk kot Clio. Poraba za tak avto pri dinamični mestni vožnji z malo težjo nogo je 8.7 litra na 100km, kar je za 170KM kar lepa številka ;)

mestni vožnji? ne s*** stari. Naredi 100 kilometrov po mestu s "malo težjo nogo" pa de ti ta avto porabi manj kot 9 litrov ti ga napolnim do konca.

V malo dobrem mesecu sem naredil 3k km, od tega manj kot 1k relacije, ostalo samo mesto, torej dom-šiht-dom pa malo furanja po LJ. Avto ravno ne šparam tolk in imam na board povprečno 8,6-8,7l porabe. Kaj boš zdaj rekel ;) Pridi v LJ, se dobiva pa ti pokažem in potem mi napolneš tank :D

In ja to je točno tako kot sem napisal: ob malo težji nogi
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po feb 27, 2006 3:40 pm

killah bee je napisal/-a:
DoubleG je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:Za taki denar ne dobiš boljše rakete in predvsem takega letnika kot Clio RS

Pri zavarovanju še padeš v malo nižji razred kot pri vseh ostalih naštetih, razen Pežojev,ki pa ne letijo tolk kot Clio. Poraba za tak avto pri dinamični mestni vožnji z malo težjo nogo je 8.7 litra na 100km, kar je za 170KM kar lepa številka ;)

mestni vožnji? ne s*** stari. Naredi 100 kilometrov po mestu s "malo težjo nogo" pa de ti ta avto porabi manj kot 9 litrov ti ga napolnim do konca.

V malo dobrem mesecu sem naredil 3k km, od tega manj kot 1k relacije, ostalo samo mesto, torej dom-šiht-dom pa malo furanja po LJ. Avto ravno ne šparam tolk in imam na board povprečno 8,6-8,7l porabe. Kaj boš zdaj rekel ;) Pridi v LJ, se dobiva pa ti pokažem in potem mi napolneš tank :D

če maš res kratke relacije- pa gužvo, pa...
mam na dizlu lohka tud 14l porabe
lp

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Po feb 27, 2006 3:44 pm

DoubleG je napisal/-a:

da ni kaj računalnik pokvarjen :D , daj raje na roke zračunaj bo bolj realno ;)

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Po feb 27, 2006 5:39 pm

DoubleG je napisal/-a:

No to ti je pa renault. Kok pol Alonsu formula pije? 12 ob malo težki nogi

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po feb 27, 2006 6:40 pm

Fantje, kaj se zaganjate vanj?

Lepo je ponudil, da zadevo pokaže iz prve roke. Na njegovem mestu bi še udaril kakšno stavo, ker bi bil to res lahek denar. :P

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Po feb 27, 2006 7:01 pm

Kaj pa je "malo" težka noga - eni tko al tko avto več kot do 3k obratov ne potegnejo nikoli pa ne bomo zgubljali besed zakaj, tko da za njih je malo težka noga 3,5k obratov. Za mene osebno je malo težka noga 5k obratov, težka pa 6,5k pač kokr gre 8)

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po feb 27, 2006 7:24 pm

killah bee je napisal/-a:V malo dobrem mesecu sem naredil 3k km, od tega manj kot 1k relacije, ostalo samo mesto, torej dom-šiht-dom pa malo furanja po LJ. Avto ravno ne šparam tolk in imam na board povprečno 8,6-8,7l porabe. Kaj boš zdaj rekel ;) Pridi v LJ, se dobiva pa ti pokažem in potem mi napolneš tank :D

no sej, nisi me razumeu. v tvojem primeru je cela tretjina voženj relacija. potem zadeva gre skozi.

ker meni samo po mestu ob šparanju žre 9.0. pa imam ohoho konjev manj. aja pa to je mišljeno "relacije" kot so vič - btc, bežigrad - trnovo itd.

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Po feb 27, 2006 7:36 pm

točno to, definirat je treba to malo težko nogo, npr. na 100km 2 km tiščanja največ do 6000 obr/min, to zame naprimer ni tiščanje, ampak vsak po svoje dojema kako hitro vozi. Čudi me edino to da je mestna vožnja in tako mala poraba kljub temu da se tišči. Clio rs ima podatek za mesto 10.5l/100km. Je pa šparavček če ti tako malo porabi to pa je res, vendar vem da pri meni nebi :twisted:

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Po feb 27, 2006 7:38 pm

Pri meni se še na relaciji ne bi niti od daleč približal navedeni porabi :twisted:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po feb 27, 2006 7:49 pm

Greva midva (sam da avo registriram) eno tako malo stavico, pa greva midva en tank dinamične mestne vožnje spihat (se bos peljal za mano) - jest na polno (z mojim lavorjem), kar je zate, glede na to, da imas 45 konjev vec, malo tezja noga. In potem - ce velja tvoj podatek o porabi (8,6 - 8,7), castim 45 litrov superblajfraja, ce pa ne velja, castis ti mene 45 litrov superblajfraja. Sam da ne bos potem za mano ostajal. Moras vse semaforje za mano lovit.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R To feb 28, 2006 12:04 am

cel tank bota spihala? to se lahko ganjata cel dan pol po lublani :D bo slej ko prej en policijo poklical :D

sicer pa Kristus je že kupu avto, kaj sploh še pišete tle notr? :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To feb 28, 2006 11:31 am

:shock: :D Da me ne boste pojedl. Nisem penzijoner, da se bom vozil na 2-3k obratih :)

Res je težko definirat malo težja noga, kar divjanje res ni, cijazenje pa tud ne ;) Seveda da ob norenju prideš na porabo okol 10+ tud več lahko, sam to je že bolj varjanta MK, kar v mestu ravni ni lepo oz. nevarno ;)

Sam tko ena statistika ene zanimive vožnje, ko smo šli na morje z RSi, ni od mene:

Statistika včerašnjega dne:

km: 365
l: 29
average: 7.9l/100

Vožnja zelo daleč od penzionerske po stari cesti do morja, za nazaj verjetno po AC :P

Jaz pa sem napisal le malo težja noga ;)

tud jaz nisem verjel dokler nisem sprobal :wink:

Še primerjava: 19ka mi je ob taki vožnji pila 11-12 ;)

Zdaj pa ...... :D
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 28, 2006 7:07 pm

Pri zgornji statistiki, manjka pomemben podatek, ki govori o "kvaliteti" vožnje - gre za čas vožnje iz katere v kombinaciji z potjo oz km dobiš povprečno hitrost. Ta po mojih izkušnjah pomembno vpliva na porabo, pa tudi lažje je primerjat z nekim drugim vozilom ali voznikom, posebno če gre za ali enako ali primerljivo pot.
V primeru, da bi šlo samo za staro cesto proti morju - recimo LJ - KP, bi kot hitro vožnjo označili povprečje nekje med 70 in 80 km/h.

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To feb 28, 2006 7:39 pm

Težko je rečt tko na uč kolikšna je bla povprečna hitrost. Počas sigurno nismo vozil dol na morje, kako je vozil nazaj po AC tud ne vem :roll:
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To feb 28, 2006 7:42 pm

se vem ne zdi da ste zašli malo iz teem. sicer je pa avto itak že kupil, tko da...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 28, 2006 7:47 pm

Če bi vedel približno koliko časa je trajala vožnja potem lahko preprosto izračunaš.
Sicer pa podatek o povprečni hitrosti nepoznavalce hitro prevara. Med 70 in 80 km/h povprečne hitrosti se zdi mnogim " nič posebnega" oz bolj počasna oz umirjena kot hitra vožnja.
V resnici pa na navadni cesti z naselji vmes in posledično omejitvami moraš dobro "tiščat", da jo dosežeš, v primeru, da je več AC se povprečje dviguje proti 100 km/h (seveda odvisno od dolžine oz količine km)

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To feb 28, 2006 7:49 pm

sam res. LOCKED :P

Drgač,hitrost ni bla mala :twisted:
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov