Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jul 31, 2006 11:33 am

Po crashtestu limuzinske različice avea je zdaj euroncap trčil tudi petvratnega (Kalosa).

Slika

Rezultat: ***

http://www.euroncap.com/images/results/superminis/car_256_2006/CHEVROLET%20Kalos%20Datasheet.pdf

Najbolj šibka točka ostaja slaba zaščita voznika samega.

lp, mm

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po jul 31, 2006 3:25 pm

Lignage je napisal/-a:Najbolj šibka točka ostaja slaba zaščita voznika samega.

lp, mm

ponavadi je voznik najbolje zavarovan...kako so potem "varni" sopotniki. raje sem brez avta, kot vozim tole, pa brez zamere pristašem znamke. :?
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po jul 31, 2006 3:35 pm

Sovoznik je na varnejšem. ;)

Očitno bojo mogl še mal riža popapat, da bojo pršli vsaj blizu povprečju. :-P
Me zanima, kako bi se odrezal raznorazni kitajčki, ki se tako hvalijo, kva majo za 5k$... :noro

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To avg 01, 2006 3:21 pm

Fabrizio je napisal/-a:ponavadi je voznik najbolje zavarovan...kako so potem "varni" sopotniki. raje sem brez avta, kot vozim tole, pa brez zamere pristašem znamke. :?

Varnost tega Kalosa je nekje na nivoju starega pola (1994-1999) in boljša od npr. stare corse, punta prve generacije, brava/brave, accenta prve generacije, tudi od znamenite alfe 147, če gledamo samo čelni trk in še marsikaterega avta s katerimi smo se vozili še pred kratkim oz. s katerim se še marsikdo tudi na tem forumu veselo vozi. Tako da take izjave, da "sem rajši brez avta, kot da tole vozim" niso ravno na mestu. Kalos je pač povprečen avtomobil za relativno malo denarja, ki povsem zadosti nezahtevnemu vozniku, ki mu je pomembno da ga pripelje iz točke A na točko B. Taka je pač tudi njegova varnost. Sicer smo pa pred kratkim verjetno vsi videli, da ti ne pomaga niti sodoben avto s petimi zvezdicami, če se zabije vate tovornjak s 100 km/h, tako da ta varnost in te zvezdice so zelo relativne... včasih bi bilo boljše, ko bi imeli tistih 5 zvezdic rajši v glavi kot pa v plehu.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To avg 01, 2006 3:31 pm

Polo78 je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:ponavadi je voznik najbolje zavarovan...kako so potem "varni" sopotniki. raje sem brez avta, kot vozim tole, pa brez zamere pristašem znamke. :?

Varnost tega Kalosa je nekje na nivoju starega pola (1994-1999) in boljša od npr. stare corse, punta prve generacije, brava/brave, accenta prve generacije, tudi od znamenite alfe 147, če gledamo samo čelni trk in še marsikaterega avta s katerimi smo se vozili še pred kratkim oz. s katerim se še marsikdo tudi na tem forumu veselo vozi. Tako da take izjave, da "sem rajši brez avta, kot da tole vozim" niso ravno na mestu. Kalos je pač povprečen avtomobil za relativno malo denarja, ki povsem zadosti nezahtevnemu vozniku, ki mu je pomembno da ga pripelje iz točke A na točko B. Taka je pač tudi njegova varnost. Sicer smo pa pred kratkim verjetno vsi videli, da ti ne pomaga niti sodoben avto s petimi zvezdicami, če se zabije vate tovornjak s 100 km/h, tako da ta varnost in te zvezdice so zelo relativne... včasih bi bilo boljše, ko bi imeli tistih 5 zvezdic rajši v glavi kot pa v plehu.

podpis :!:

TOMOS-A3
Nov uporabnik

Re: chevrolet aveo

Napisal/-a TOMOS-A3 Pe jun 03, 2011 1:38 pm

vem da je stara tema vendar vseeno.
Vidm da so tud Holden Barino še enkrat testiral in jih ima od leta 2008 sedaj 4 zvezdice.
http://www.ancap.com.au/crashtestrecord?Id=296

in v Ameriki leta 2010 4 * ------> http://www.automotive.com/2010/12/chevrolet/aveo/crash-tests/index.html

me pa zanima kakšen rezultat bo dobil novi aveo?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe jun 03, 2011 1:57 pm

Mogoče kaj podobnega kot opel corsa?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

TOMOS-A3
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMOS-A3 So sep 01, 2012 2:43 pm

na kratko, 5 zvezdic kot večina avtomobilov v tem obdobju
http://www.euroncap.com/results/chevrol ... 1/437.aspx

je pa zelo očitna ta sorodnost z Opel Corso, saj imata enak rezultat v točkah pri odraslih osebah kot tudi pri pešcih
razen pri otrocih se pozna da je Chevrolet novejši in bolj varen

http://www.euroncap.com/tests/opel_vaux ... 6/261.aspx
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: aygo in 9 gostov