Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Ne jul 30, 2006 8:09 am

Moj lapsus.

4 ventili na valj, leta 1914. 8)
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Ne jul 30, 2006 8:11 am

BTW: V starem avtomagazinu je primerjalni test med S60 D5 in 156 2.4 JTD(150). Morda lahko še tisto prebereš in si malo pomagaš pri odločitvi.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager Ne jul 30, 2006 1:28 pm

5 strani dreka.
Kup si hondo.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Ne jul 30, 2006 2:23 pm

Drager je napisal/-a:5 strani dreka.
Kup si hondo.

Svetski talent. :)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jul 30, 2006 6:00 pm

Dejch je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:5 strani dreka.
Kup si hondo.

Svetski talent. :)

Glede na "kvaliteto" komentarjev gre resnično pričakovat, da ne bo kupil ne ALFO in ne VOLVO :lol:

... HONDO primerljivega ranga bo z dizel agregatom sicer težko našel, kakšno MAZDO pa čisto možno ... če že ostanemo pri Japoncih ;)

LP

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Po jul 31, 2006 10:04 am

De_Tomaso je napisal/-a:Da še jaz pristavim nekaj v tej ultra neumni debati.

Kot prvo pelji, ta dva oba avta in potem po SVOJIH občutkih izberi.

Kot drugo in kot moje mnenje, ki ga ne vzami resno ali upoštevanja vredno pa je to, da recimo jaz osebno ne bi izbral Volvova zaradi njegove revne zgodovine v primerjavi z Alfo. Danes sta med 10 najdražjimi starodobniki na svetu kar dve alfi, cestni svetovni hitrostni rekord v Evropi že od leta 1935 drži alfa (bimotore, 363km/h, Nuvolari), pa najhitrejši avto pred drugo vojno je bila alfa, pa največ zmag v evropskih pokalih doslej ima še vedno alfa, pa rekorde po sezonah v DTM in Formuli 1 ima še vedno alfa in tako dalje in dalje. Poznavalci pač vse to vedo, kljub slabim letom, ki jih ima alfa zadnja dva desetletja. :P V končni fazi je to pri tovarni, ki bo letos stara 100 let zanemarljivo.

Volvo se pač trudi od PV4 dalje, a vseeno če gremo skozi P444, P120, P1800 pa vse do 850 in sedanjih S, V in C še vedno niso bleda senca slavne tovarne, ki je svetu med drugim dala tudi ferrarija, pa prvi motor s 4 valji na ventil, pa prvi motor z DHOC glavo na sveti in tako dalje in dalje in dalje. :P

pa, da ne me bo kdo resno vzel, kljub temu, da je vse kar sem napisal res.

No, sicer spoštujem tvoje znanje, do neke mere se celo strinjam s tabo, ampak zapisati nekaj takega, kot si ti zapisal zgoraj, v temi kjer se primerjata dva sodobna avtomobila, je pa neumnost brez primere.

Kaj je pri nakupu sodobnega avta, ki ti bo služil kot prevozno sredstvo, sploh važna zgodovina znamke, tudi če si še tak entuzijast? Sploh pa se zgodovina piše tudi v tem trenutku in zadnjih 10 let pa do danes je Volvo s svojimi inovacijami na področju varnosti, udobja, zanesljivosti in motorne tehnike tudi pustil precejšen pečat v avtoindustriji, bržkone celo večji kot pa ga je pustila Alfa v zadnjih 10 letih, ko razen dizajna od sebe niso dali pravzaprav nič posebno omembe vrednega (razen mogoče, če so imeli kaj zraven pri JTD-ju).

Podoben primer kot Alfa je npr. Citroen, ki je bil svoje čase vodilni v inovacijah na področju udobja. Alfe, ki imajo slavno zgodovino na področju motošporta, se danes še kdo spomni, na Citroena, katerega zgodovina pač ni tako slavna, pa zato nič manj pomembna, pa skoraj nihče...

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po jul 31, 2006 11:30 am

Jaz bi vsekakor vzel volva.

pa da ne bo pomote. Dostikrat sem se že vprašal, zakaj poleg fenomenalnega dizajna pri alfi, ne znajo poštimati tudi drugih stvari.

Sem pa tip človeka, ki mi je avto prava muka pelat na servis, pa ne zaradi denarja, ampak zato ker mi je to delo čist odveč. In že redni servis je več kot dovolj servisa za mene.

jest osebno sem se peljal kot sopotnik v pravtakem volvu torej D5 motor in morem reči, da se pelje nadvse udobno. Če pa imaš problem (miselnost) , da te prsata najstnica, ki bo vozla cliota, pri semaforju ne bo opazila, samo zato ker maš volvota, potem pa je res bolje da si kupiš alfo (kar pa ne pomeni, da te bo potem opazila ;)).

lp, zazo

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po jul 31, 2006 9:18 pm

Loopz je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Da še jaz pristavim nekaj v tej ultra neumni debati.

Kot prvo pelji, ta dva oba avta in potem po SVOJIH občutkih izberi.

Kot drugo in kot moje mnenje, ki ga ne vzami resno ali upoštevanja vredno pa je to, da recimo jaz osebno ne bi izbral Volvova zaradi njegove revne zgodovine v primerjavi z Alfo. Danes sta med 10 najdražjimi starodobniki na svetu kar dve alfi, cestni svetovni hitrostni rekord v Evropi že od leta 1935 drži alfa (bimotore, 363km/h, Nuvolari), pa najhitrejši avto pred drugo vojno je bila alfa, pa največ zmag v evropskih pokalih doslej ima še vedno alfa, pa rekorde po sezonah v DTM in Formuli 1 ima še vedno alfa in tako dalje in dalje. Poznavalci pač vse to vedo, kljub slabim letom, ki jih ima alfa zadnja dva desetletja. :P V končni fazi je to pri tovarni, ki bo letos stara 100 let zanemarljivo.

Volvo se pač trudi od PV4 dalje, a vseeno če gremo skozi P444, P120, P1800 pa vse do 850 in sedanjih S, V in C še vedno niso bleda senca slavne tovarne, ki je svetu med drugim dala tudi ferrarija, pa prvi motor s 4 valji na ventil, pa prvi motor z DHOC glavo na sveti in tako dalje in dalje in dalje. :P

pa, da ne me bo kdo resno vzel, kljub temu, da je vse kar sem napisal res.

No, sicer spoštujem tvoje znanje, do neke mere se celo strinjam s tabo, ampak zapisati nekaj takega, kot si ti zapisal zgoraj, v temi kjer se primerjata dva sodobna avtomobila, je pa neumnost brez primere.

Kaj je pri nakupu sodobnega avta, ki ti bo služil kot prevozno sredstvo, sploh važna zgodovina znamke, tudi če si še tak entuzijast? Sploh pa se zgodovina piše tudi v tem trenutku in zadnjih 10 let pa do danes je Volvo s svojimi inovacijami na področju varnosti, udobja, zanesljivosti in motorne tehnike tudi pustil precejšen pečat v avtoindustriji, bržkone celo večji kot pa ga je pustila Alfa v zadnjih 10 letih, ko razen dizajna od sebe niso dali pravzaprav nič posebno omembe vrednega (razen mogoče, če so imeli kaj zraven pri JTD-ju).

Podoben primer kot Alfa je npr. Citroen, ki je bil svoje čase vodilni v inovacijah na področju udobja. Alfe, ki imajo slavno zgodovino na področju motošporta, se danes še kdo spomni, na Citroena, katerega zgodovina pač ni tako slavna, pa zato nič manj pomembna, pa skoraj nihče...

Glej v neumni debati ne mislim dajat pametnih odgovor. Temu kar sem jaz naredil s ereče sarkazem. ;)

Ni pa čisto res, da ni alfa v zadnjih 10 letih nič naredila. Common rail je njihov izum, pa v zadnjih 10 letih so naredili dva evropska avtomobila leta. 8) Da se ne pogovarjamo o prvih monoblock zavorah v velikoserijskih vozilih, lomljivih conah sedežev za varnost, 4 batnih serijskih zavorah pri kakšni 166 (kar je posebnost v razredu in tako dalje).

Je pa res, da je tudi Volvo naredil v zadnjih 10 letih ogromno (več kot alfa) in je odličen avtomobil. Kljub temu pa seveda popolnoma drugi svet kot Alfa Romeo in s popolnoma drugimi vrednotami in lastnostmi kot Alfa.

Zato tudi mislim, da mora pobudnik te teme oba avtomobila peljati in se z njima dobro spoznati ter se šele nato odločiti. V obeh primerih, če so bo v katerem od teh dveh avtomobilov našel, bo sigurno prav izbral. Seveda ker že v osnovi izbira med dvema sicer precej različnima, a vsekakor odličnima avtomobiloma.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr avg 02, 2006 10:23 am

Hehe sm je smešno kako ljudje se zmer hocjo, da je Alfa v dreku kakor 10+ let nazaj. Alfa napreduje in to tako hitro, da razne klišeje o njej poslusat ze skrajno mori vsem, ki niso neki fanatiki firm. Kvaliteta je zelo napredovala (plastika, koncna izgradnja...), zanesljivost in zadovoljstvo kupcev (JD power lestvica), prodaja se dobro, modeli so zelo zanimivi, ko pa pride se 8c, bo pa vsak najstnik mel poster na steni, kar se za razne volve ne bo zgudil nikol.

Jaz bi Volva imel, super avto, bolsi k Alfa v izdelavi, varnosti in pooblaščenimi servisi, ampak ker sta firmi tako razlicni, je to zelo glupa primerjava, ker Volva bo vsaka Alfa v športnosti, eleganci, volanu, menjalniku, legi nascala. Seprav un, ki izbira med tema modeloma, bo enostavno mogu sprobat oboje in ocent, kaj mu bol odgovarja in cisto nic drugega. Ni to neka glupa primerjava med Dacio logan in Alfo 166 oz. Volvom, pa potem, da poslusamo Dacia nima pogojev. :)

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr avg 02, 2006 10:56 am

eleganca je subjektivna. Men 166ka ni elegantna. Enostavno se mi ne zdi skladna.

Bolsi menjalnik? Prosim razlozi. Kolko volvotov s80,s60 si vozil?

Sportnost, bol po obcutku, razlika v casu na progi pri primerljivih razmrjih moc/teza, navor/teza bi bil zanemarljiv. Al mas ti kaksne bolse podatke?

Na falus mi gre ze to trobljenje o alfini sportnosti, vse k sm jih vozu majo od sportnosti samo zvok, zivcnost (v ovinkih), dobro odzivnost; vse po vrsti pa podkrmarijo ob vsakem manjsem priganjanju, bremze imajo povprecne z zelo vsiljivim nenaravnim absom, volani pa so po moje prelahki in s premalo obcutka s ceste. Sportno je se kaj drugega kot pospesevanje z semaforja z grmenjem motorja.

Ze vidim kako bojo pametnjakovici zaceli z: alfo moras znat vozit in se jo moras navadit. Buca. Fiat z dvema sveckama in kvazi sportnim marketingom
Zadnjič spremenil HajdukS, dne Sr avg 02, 2006 3:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

8AK
Novinec

Kraj: Ljubljana - Črnuče

Napisal/-a 8AK Sr avg 02, 2006 1:31 pm

@hajduk: katere "alfe" si že vozu? 145 1.3? 156 1.6? :cry

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr avg 02, 2006 1:40 pm

8AK je napisal/-a:@hajduk: katere "alfe" si že vozu? 145 1.3? 156 1.6? :cry

Res konstruktiven post. Vozil sm obe samo ne s tem motorjem (145 1.6 16v imamo doma kot cetrti avto ki ga noben noce ker je stalno pokvarjen), vozil sem tudi 166(3.0, 2.4d),164(3.0 - smo jo lastili vcasih), 155 (2.0),147 (1.6 16v)...

Se najbol sportna je bla 33ka 1.7 z prilagojeno elektroniko.

Uporabniški avatar
LamEuseR
Nov uporabnik

Napisal/-a LamEuseR Sr avg 02, 2006 2:15 pm

Vidm da ljudi k bi mel res kej pojma o avtih kle gor ni in mislim da vsak ki ima kaj pojma o pojmu se lahko sam smeji vsaki izjavi napisani na to temo.Žal. Wannabeforum LP.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr avg 02, 2006 2:22 pm

to je na moj post letel al na cigav?

Drugac se pa cist strinjam s tabo..

Uporabniški avatar
LamEuseR
Nov uporabnik

Napisal/-a LamEuseR Sr avg 02, 2006 3:04 pm

Nasplošno sm mislu.Ker mi gre na ku... folk k hval eno znamko tok kda bi biu najmn lastnik tovarne te znamke in sploh sem presenečen v tej temi ker so to ponavadi lastniki raznih bmwjev al pa folkswagnov in podobnih.Sej ne rečem da so slabi avti ker dandanes slabega avta ubistvu ni, ker če je avto slab se ne prodaja in če se ne prodaja se ne prodaja.Torej je vse le še v tem kakšen okus ima določena oseba in kater avto je zanj pravšnji bo vedel le on sam.Zato nehajte z vsiljevanjem.Ne mislijo vsi tako kot vi kar je prav ker če bi, izbire med avti sploh nebi bilo.LP :P

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr avg 02, 2006 4:49 pm

HajdukS je napisal/-a:eleganca je subjektivna. Men 166ka ni elegantna. Enostavno se mi ne zdi skladna.

Bolsi menjalnik? Prosim razlozi. Kolko volvotov s80,s60 si vozil?

Sportnost, bol po obcutku, razlika v casu na progi pri primerljivih razmrjih moc/teza, navor/teza bi bil zanemarljiv. Al mas ti kaksne bolse podatke?

Na falus mi gre ze to trobljenje o alfini sportnosti, vse k sm jih vozu majo od sportnosti samo zvok, zivcnost (v ovinkih), dobro odzivnost; vse po vrsti pa podkrmarijo ob vsakem manjsem priganjanju, bremze imajo povprecne z zelo vsiljivim nenaravnim absom, volani pa so po moje prelahki in s premalo obcutka s ceste. Sportno je se kaj drugega kot pospesevanje z semaforja z grmenjem motorja.

Ze vidim kako bojo pametnjakovici zaceli z: alfo moras znat vozit in se jo moras navadit. Buca. Fiat z dvema sveckama in kvazi sportnim marketingom

Tebe mt nima rada a? Clovk, zdej ce si ti normalno vozu, kar verjamm, da si, se stvar ne loci tako... Vem npr. da je 147 od Corolle, bolsa v vseh teh receh, volan, menjalnik, odzivnost, lega itd. Pa vsak to rece k voz oboje, razen seveda tebe. Ampak, ker ne mislm spet zait v eno glupo debato, bom reku, da imaš prow in je problem rešen. Neki so dejstva, neki pa tvoje osebno mnenje. To je isto, da ti jz govorim, kako je Alfa bol zanesljiva od Toyote, ker smo mel doma toyote pa so crknle, medtem k Alfa ni. To je subjektivno mnenje, dejstva pa so nekaj drugega. Noben k ma vsaj neki pojma, ne bo sanju o tem, da Alfa pa ni športna, je pa manj odkar ima prednji pogon, ampak to se spreminja z uvedbo q4.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr avg 02, 2006 5:12 pm

kot 1.kdo primerja corollo? Pomisli na kasne kupce cilja toyota s corollo in alfa z 147ko...

Primerjava je bila med 166 in s60 in ravno ti si tisti ki vlece ven subjektivne ocene...

MENJALNIK???? KAJ JE Z NJIM???? Grem stavit da Volvotov veliko dalj zdrzi kot skropucalo od alfe ki ze kot nov ne gre cisto u drugo pa da se jebes, ce bol sportno vozis. To je podatek. Drugo je vse nabijanje in TVOJ obcutek

VOLAN? MENIje prelahek in ne daje informacij z ceste. Dokazi mi da je v necem bolsi od tistega v s60. Objektivno prosim. Kaj ma alfa bolse skonstruirano v tem pogledu???

LEGA? Alfa 166 in primerljiv volvo s60 po konjih. Mas kasne rezultate hitrosti slaloma al pa losovega testa, bocni pospesek? karkoli? Ne... no vidis spet nabijas nekaj v 3 dni.

ODZIVNOST? se strinjam...

Hoces tocno definirane argumente zakaj je volvo bolsi (izmerljive katere mi ne bos mogel izpodbijat pod nobenim pogojem) ? raje ne, ker bomo magari cez 5 strani tega bednega foruma pac ugotovili da je volvo s60 bolsi avto od alfe166 da o s80ki ki je dejansko konkurenca 166ki sploh ne govorim.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr avg 02, 2006 5:17 pm

LamEuseR je napisal/-a:Nasplošno sm mislu.Ker mi gre na ku... folk k hval eno znamko tok kda bi biu najmn lastnik tovarne te znamke in sploh sem presenečen v tej temi ker so to ponavadi lastniki raznih bmwjev al pa folkswagnov in podobnih.Sej ne rečem da so slabi avti ker dandanes slabega avta ubistvu ni, ker če je avto slab se ne prodaja in če se ne prodaja se ne prodaja.Torej je vse le še v tem kakšen okus ima določena oseba in kater avto je zanj pravšnji bo vedel le on sam.Zato nehajte z vsiljevanjem.Ne mislijo vsi tako kot vi kar je prav ker če bi, izbire med avti sploh nebi bilo.LP :P

off topic: glede tega mislm da so pa hondaši najhujši.

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Napisal/-a Bawc Sr avg 02, 2006 5:38 pm

Moj fotr ma Vovlova S60 D5 163 konj, kupu ga je lansko jesen in čez avto ne morem rečt čist nič razen tega da ima malo prostora na zadnji klopi če so zici čist nazaj. Alfe 166 sicer še nisem vozil, zato tudi ne bom kotalil buč in govoril nekaj na pamet, trdim pa da Volvo lepšo zunanjost tako kot notranjost (moje osebno mnenje)! Star sem pa 18 let in ne 60!!! Glede športnosti sicer ne vem kako se pelješ u Alfi 166, Volvo ima dokaj trdo podvozje (športno), dober menjalnik, dobre zavore, kakovost izdelave je zelo na nivoju pa naj reče kdor če da ni res. Glede odzivnosti je res da avto glih ne "skoči" takoj ko ga pohodiš, pomoje je to tako narjeno zarad porabe, ki se giblje okrog 7 tud takrat ko ga dobim jaz u roke. Tist ki je govoru o zgodovini, koga ku**a briga zgodovina firme, saj avto kupuje zdaj ne 50 let nazaj :twisted: Priporočam ti Volvota, utemeljil sem zgoraj. ;)

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr avg 02, 2006 5:40 pm

HajdukS je napisal/-a:kot 1.kdo primerja corollo? Pomisli na kasne kupce cilja toyota s corollo in alfa z 147ko...

Primerjava je bila med 166 in s60 in ravno ti si tisti ki vlece ven subjektivne ocene...

MENJALNIK???? KAJ JE Z NJIM???? Grem stavit da Volvotov veliko dalj zdrzi kot skropucalo od alfe ki ze kot nov ne gre cisto u drugo pa da se jebes, ce bol sportno vozis. To je podatek. Drugo je vse nabijanje in TVOJ obcutek

VOLAN? MENIje prelahek in ne daje informacij z ceste. Dokazi mi da je v necem bolsi od tistega v s60. Objektivno prosim. Kaj ma alfa bolse skonstruirano v tem pogledu???

LEGA? Alfa 166 in primerljiv volvo s60 po konjih. Mas kasne rezultate hitrosti slaloma al pa losovega testa, bocni pospesek? karkoli? Ne... no vidis spet nabijas nekaj v 3 dni.

ODZIVNOST? se strinjam...

Hoces tocno definirane argumente zakaj je volvo bolsi (izmerljive katere mi ne bos mogel izpodbijat pod nobenim pogojem) ? raje ne, ker bomo magari cez 5 strani tega bednega foruma pac ugotovili da je volvo s60 bolsi avto od alfe166 da o s80ki ki je dejansko konkurenca 166ki sploh ne govorim.

Buraz... Lej kaj nej teb jz dajem dokaze, ce ti men skoz piss kot to, grem stavt da dl zdrzi menjalnik... :shock: Bolsi hodi so, saltanje je tekoce itd. Seprav, kar ti men hocs dokazat je to, da sam bluzis in potem men govoris, da jz subjektivno govorim. Mozn, sam se pa ne robantim k en uzaljen falus in jokam, ker imam doma Alfo k je zaribana. Mel doma zaribano hondo, pa me vids k uzaljen kurcek en, pizdit cez japonce.

Reku sm ti lepo, volvo je za dolocene stranke, Alfa za dolocene. Zdej pa nej grem se teb iskat teste, kjer je 166 nascala s60, pa ni tezko, pejt na google pa poglej sam, sej znas tipkat ocitno dovol.

Zdej pa nehi s temi glupostmi, ker hocm met normalno debato, ne pa srednjesolske pizdarije. Jasn?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov