Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 1:41 pm

Dobro vprasanje.

prve dve (164 3.0 in 2.0T) smo meli v zacetku 90ih ko se je v sloveniji sicer zacel biznis vendar folk se defenitivno ni imel denarja za bmwje ali MBje in so kupovali za ugoden keš lancie in alfe iz italije. Po moznosti potopljene (elektrika je ze delala tko). Zadnjo 145 smo kupili l99 ker je bila zelo ugoden nakup ker se je poslavljala kot model. 2,2 MIO za avto z ABSom in 120KM za tiste case res ugodno. Se kaj?

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Sr dec 13, 2006 1:49 pm

Ne razumem ljudi, ki imate s prvim avtm (v tem primeru Alfa) probleme in nato kupite še drugo Alfo. In imate tudi s to probleme, pa greste kljub temu kupiti še tretjo. Ali ste ljubitelji Alf? No, taki tukaj ne bi pisali takih bedarij. Ali pa ste ...., ne vem kaj. Takih vas pa res ne razumem.

Da pa človek kupi avto, ki je bil pod vodo, se mi pa zdi popolna bedarija.

Kot sem že napisal sem imel AR 164 3.0 V6 in AR 164 3.0 24V Super. Razen, da je na Superci crknil kompresor klime, sta obe delovali BP.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 1:54 pm

Lej podjetja so tkrat kupovala take avte v paketih. Mogoce pa moj fotr ni mel moznosti izbiranja? Kaj jst vem zakaj. Ko se je ocepil je kupil volvo s80 takoj in sedaj ko se spomniva casov theme in 164 se samo na kratko zasmejiva. :D

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr dec 13, 2006 3:44 pm

...alergijo na nasprotna mnenja. Kaj je za njega šrot, kaj ni, je njegov legitimen komentar, ponavadi podkrepljen z osebno izkušnjo. Tako podkrepljen se zdi tudi komentar Spasky-ja, če pa ni, pa naj ne lapa neumnosti, o katerih malo ve in tu nimajo mesta. So tudi žaljive za marsikoga...

off topic: Navratilova je sama odkrito priznala spolno usmerejnost, tko da je moj komentar čisto legitimen.
K bi si vsaj izbral nick Bill Tilden, ampak bi ga spet verjetno zmerjal za pedra, ki rad nabija. :mrgreen:
uporabnik martina navratilova: si mar razumel humor? :mrgreen: IMHO je to tragično! :har
on topic: nima smisla prepričevat "prepričanega".
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 13, 2006 5:31 pm

Martina, samo stresaš kontradikcije eno za drugo... si peljal 159? Domnevam, da ne, še vsak ki jo je, je bil osupel z vseh vidikov.

Ker si tako površen pri branju pa ti še enkrat prilepim link o 159 by JC. Domnevam, da ti angleščina ni tuja, kaj pa vem, morda pa ravno zato nisi prebral članka?

O superšportnikih pa prosim ne otresaj dokler ne boš imel kakega v lasti. Lahko imaš enciklopedično znanje in statistiko, dokler ne vžgeš motorja je tvoje kvaziznanje bolj piflarija kot pa praksa.
Sicer pa tema ne teče o superšportnikih, ali pač?

http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.html
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 5:33 pm

Okej jst nimam pojma in zalim ljudi ker pravim da te alfe o katerih se mi pogovarjamo niso sportni avtomobili. Pravim tudi da alfa nima niti enega pravega sportnika ze vsaj 10 let. Ocitno se samo Esem strinja z mano. In to je meni dovol (ponavadi se noben) :P

offtopic: o, humoru sm ti takoj napisal naslednji post; ocitno nisva na istem nivoju in ravno to kar si napisal tukaj naredi tvojo prejsnjo salo precej nesaljivo. Ce bi TI imel kaj smisla za humor bi pa tudi povezava MN z mojo osebnostjo nima neke trdne osnove. (ce bi vsaj znal tko tenis igrat)
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Sr dec 13, 2006 5:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr dec 13, 2006 5:34 pm

Martina, samo stresaš kontradikcije eno za drugo... si peljal 159? Domnevam, da ne, še vsak ki jo je, je bil osupel z vseh vidikov.

Ker si tako površen pri branju pa ti še enkrat prilepim link o 159 by JC. Domnevam, da ti angleščina ni tuja, kaj pa vem, morda pa ravno zato nisi prebral članka?

O superšportnikih pa prosim ne otresaj dokler ne boš imel kakega v lasti. Lahko imaš enciklopedično znanje in statistiko, dokler ne vžgeš motorja je tvoje kvaziznanje bolj piflarija kot pa praksa.

Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 5:42 pm

bass je napisal/-a:Martina, samo stresaš kontradikcije eno za drugo... si peljal 159? Domnevam, da ne, še vsak ki jo je, je bil osupel z vseh vidikov.

kot1.

JC zame ni nek kredibilen vir na katerem bi temeljil celotno filozofijo poznavanja avtomobilov

kot2.

Kdo govori o SUPERšportnikih?????? To si zdj ti privleku da bi znizal mojo kredibilnost. Za moje pojme m3, cayman, EVO ipd. niso supersportniki. Tako kot Alfe niso sportniki. HEHE

Kot 3.

Sej ravno to je zalostno, nisem se na vecje razdalje vozil ali stestiral pravega sportnega avta (blo je bolj do konca ulce in nazaj scena :) ) vozil sm pa avte hitrejse od katerekoli alfe 159 ( in to po par 1000 km ) pa jih po svojih kriterijih nimam za sportne.

PS: Glede osuplosti. Verjetno ni mogel verjeti da je to alfa (glede na prejsnje avte). PA sej podobno je bilo tudi z 156. Veliko pompa, na koncu, nic posebnega. ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr dec 13, 2006 8:45 pm

Vidim, da ti je pojem relativnosti tuj kot muslimanu svinjina. Tvoje pisanje pa mi s patetičnega meji že na komično. :lol:

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr dec 13, 2006 8:52 pm

HajdukS je napisal/-a:vozil sm pa avte hitrejse od katerekoli alfe 159 ( in to po par 1000 km ) pa jih po svojih kriterijih nimam za sportne.

Katere pa če smem vprašat?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr dec 13, 2006 9:28 pm

ghandaed je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:vozil sm pa avte hitrejse od katerekoli alfe 159 ( in to po par 1000 km ) pa jih po svojih kriterijih nimam za sportne.

Katere pa če smem vprašat?

S kje si pa ti hajdukov post potegnu? :shock:

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr dec 13, 2006 9:29 pm

offtopic: o, humoru sm ti takoj napisal naslednji post; ocitno nisva na istem nivoju in ravno to kar si napisal tukaj naredi tvojo prejsnjo salo precej nesaljivo. Ce bi TI imel kaj smisla za humor bi pa tudi povezava MN z mojo osebnostjo nima neke trdne osnove. (ce bi vsaj znal tko tenis igrat)[/quote]

Martina, povej mi prosim kje si napisala naslednji post o humorju, ker ga nisem opazil.
Si pa edino pravilno napisala in kar bi se strinju s tabo je, da nisva na istem nivoju!
Seveda mi pa je jasno da tvoj nick nima "trdne" osnove z osebnostjo, četudi imaš "mehko" osnovo me ne moti, we love lesbians! :har
Če si pa tako šaljiv dec z nickom NM, se boš pa ja znal pošaliti na ta račun?!
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr dec 13, 2006 11:31 pm

A zdaj vam pa HajdukS tuki živce najeda :?:

lp, mm

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 14, 2006 12:41 am

Ne bom vec.

Vi alfisti&lezboloverji zivite v sanjah, Ne boste lezb fukal pa vse alfe (oz nobena :) ) niso športen avto. Po "moji relativnosti".

I have spoken and shall speak no more. :lol:

Uporabniški avatar
axa
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a axa Če dec 14, 2006 1:02 am

Martina Navratilova je napisal/-a:Ne bom vec.

I have spoken and shall speak no more. :lol:

Zadnji cajt.....

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če dec 14, 2006 8:58 am

...vidim da je tema malo zašla...moje mnenje je tako, veliko alf , predvsem novejših mi je všeč , dizajn je ubijalski; nisem nor na notranjost in nimajo kakšnih posebnih dodatkov, da bi lahko rekel da so nekaj posebnega, pa čeprav vozim subaruja in veliko bolj toyoto, ne bi rekel da so zanič avtomobili, je pa res ( in to govorim iz svojih izkušenj ), da bi lahko primerjal lego z avdiji, mogoče bmw-ji, ampak motorji pa tukaj zaostajajo ( ne mislim performance ,( ampak niso vzdržljivi)....AR 156 ( letnik 99 )menjava motorja ( bencinar 2.0 ) po menjavi vodna pumpa in servo pumpa, res je da se je to zgodilo v tem primeru in da se dogaja tudi pri drugi znamkah, zato je to vprašanje tako, da nanj lahko odgovori sam pri sebi, kot je nekdo napisal , so ti všeč ali pa ne , vmesne poti ni, meni so všeč!( pa čeprav je nebi imel)

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 Če dec 14, 2006 9:07 am

bass je napisal/-a:Martina, samo stresaš kontradikcije eno za drugo... si peljal 159? Domnevam, da ne, še vsak ki jo je, je bil osupel z vseh vidikov.

ja, jst sem jo peljal in sem bil res osupel, samo v negativni smeri. Mi je samo še potrdila prepričanje, da je zdajšnja 156 definitivno zadnja alfa pri meni, vsaj za nekaj(oz. zelo veliko) časa. edino izjemo bo mogoče nekoč predstavljal kakšen alfin youngtimer.
kar pa se tiče stalnih prepucavanj v stilu alfa in BMW al pa mercedes, vsak kupi tisto kar mu je všeč, al pa tisto kar si lahko privošči.visoke prodajne številke alfe 156 so tudi ali pa predvsem posledica njene cene, ker si takrat dobil zelo veliko avta za ta denar(konkretna primerjava med 156 1.8 ki sm jo kupil leta 98 in recimo BMW 318: alfa z več opreme in boljšimi zmogljivostmi je bila cenejša za 10.000 DEM). Prodajni rezultati alfe 159 zdaj, ko so je precenili na raven nemške in japonske konkutrence, pa so jasni kazatelj, koliko je avto sam vreden.predvsem je zanimivo spremljati prodajo v domači italiji- avta na cestah prektično ni videt, za razliko od recimo 156, ki je vztrajal na prvem mestu po prodaji v svojem razredu skoraj do konca proizvodnje.
okej, samo zadnje tri strani prispevkov so itak že totalni offtopic, ker možakar sprašuje kupiti ali ne rabljeno, in ne novo alfo, tako da to, a so alfe športni avtomobili ali ne, sploh ni bistveno( po mojem mnenju že dolgo niso več).moj nasvet: če ti je všeč, jo kupi.če boš razmišljal, kateri avto se bolj kvari kot drugi, potem boljše, da kupiš novega korejca, vsaj tri leta garancije dobiš ;)

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Če dec 14, 2006 9:53 am

Mislim, da bomo še naprej zagovarjali vsak svoje.

Kar nekaj kolegov dela pri razno raznih avto dealerjih.Tako, da si lahko ustvarim približno "sliko" glede kvaitete.
VW sploh niso tako dobri, oziroma brez napak, kot nekateri mislite. Novi Passat: en primer. V zadnje pol leta (30 000km) je bil že 6x na servisu. Menjali ležaje v kolesih,..... VW Golf V TDI (90KM) problem z motorji - kurijo olje. So zamenjali že kar nekaj motorjev v teh modelih Golfa. Tudi MB priznava, da je bila E klasa pred faceliftingom v riti s kvaliteto. Zato je padla tudi prodaja le-te. Lahko poslušamo tudi lastnike Toyot (Yaris) kakšne probleme imajo. Volvo ima probleme z novim CC. Vse kličejo nazaj. Renault ima probleme s turbinami.

Menim, da je vzdržljivost nekega motorja v veliki meri odvisna od vzrževanja in kaj lastniki delajo z še ne ogretimi motorji.

Tako, da mislim, da ni avto znamke, ki ne bi imela problemov. Takih ali drugačnih. Tudi Alfa ni izjema.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če dec 14, 2006 10:25 am

fak ste dosadni s pregovarjanjem o teh alfah ej.. jst predlagam, da se na tem forumu prepove alfo sploh omenjat.. ker takoj pride 26 stranska kregarija.. Če omeniš alfo dobiš ban! :nae

lp
Slika

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če dec 14, 2006 10:31 am

Vi alfisti&lezboloverji zivite v sanjah, Ne boste lezb fukal pa vse alfe (oz nobena :) ) niso športen avto. Po "moji relativnosti".

Martina, to je bila šele predigra, do fuka še pride, potrpi malo... :mrgreen:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov