Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr feb 14, 2007 3:44 pm

tisti pregledi na servisu so kr neki... ko je kupec mojega peljal na tak pooblaščen servis so našli: jermeni napokani (oki to res nisem vedel), brisalci slabo brišejo,vrata imajo prasko in to je to. ostalih stvari, ki jih jaz takoj opazim niso našli...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr feb 14, 2007 7:44 pm

Ljudje, kje vi živite ?
Model je spufan za flet in kupuje avto za ostanek denarja. A mislte da je tok pomembno kok bo ker avto vreden čez dve leti ? Kot da ga bo šel prodajat in kupit novega. BTK kok bo avto vreden čez dve leti, če ga kupuješ za nekajkrat daljše obdobje (kot pa samo dve leti).
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če feb 15, 2007 12:39 am

Obstajajo dogovori ko se ti zmeniš z prodajalcem avta, seveda če gre za prodajo brez posrednikov ( avtohiše,....) da avto vzameš na test in ga odpelješ k najbližjemu dobro založenemu mehaniku kjer bo avto pregledal pa tudi z sabo vzami lastnika avta če je treba, ker testo vožnjo boš moral narediti tako ali tako pa se vmes odpelješ še do mehanika, ki mu verjameš oz. veš da je dober ( priporočilo kakega sorodnika). Če se s tem nebo strinjal prodajalec avtomobila potem veš da avto ne štima tako kot bi moral...

SKRATKA ŽELIM TI VELIKO SREČE IN PREDVSEM PAMETEN NAKUP.

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 Če feb 15, 2007 8:05 am

adis je napisal/-a:Obstajajo dogovori ko se ti zmeniš z prodajalcem avta, seveda če gre za prodajo brez posrednikov ( avtohiše,....) da avto vzameš na test in ga odpelješ k najbližjemu dobro založenemu mehaniku kjer bo avto pregledal pa tudi z sabo vzami lastnika avta če je treba, ker testo vožnjo boš moral narediti tako ali tako pa se vmes odpelješ še do mehanika, ki mu verjameš oz. veš da je dober ( priporočilo kakega sorodnika). Če se s tem nebo strinjal prodajalec avtomobila potem veš da avto ne štima tako kot bi moral...

SKRATKA ŽELIM TI VELIKO SREČE IN PREDVSEM PAMETEN NAKUP.

Zelo dober nasvet :) . Bom to naredil.

In, hvala za lepe želje :)

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Če feb 15, 2007 9:18 am

A moraš res nujno kupiti drug avto ali je to samo tvoja želja, da na hitro zapraviš denar, ki ti je ostal?
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 Če feb 15, 2007 9:29 am

Moj trenutni avto je že v letih (10 letna obletnica), ki nima klime, ki mu ne zaupam dolgih poti, ker se občasno ob vožnji pojavijo čudni zvoki izpod havbe motorja. Ker vsak mesec nekaj crkne in še vedno za tak star avto servis ni poceni. In ker vem da je to edina možnost da sedaj za ta denar nabavim drug avto, ker bom nekaj let brez možnosti šparanja in kreditno nesposoben :(.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če feb 15, 2007 9:40 am

potem te pa res ne razumem zakaj hočeš avto tako visokega razreda s tako visokimi stroški, raje kaj prišparaj da e boš rabu nasledič kredita jemat ali pa si kupi nov avto da boš mel nekaj časa mir kot pa spet par let star avto z tolko kilometri, ki bo ravno tako kaj narobe...

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če feb 15, 2007 10:14 am

Splača se avto dobr pregledat. Jst tud kupujem avto, sicer za manj denarja. Peljal sem ga na servis na pregled, ker sem bil trdno odločen da ga kupim. Tam sem doživel presenečenje. Kompresor klime, jermen že skoraj strgan, bil na ravnalni mizi, razna tesnila..., v glavnem stroški za 1000 evrov. PA mi ni žal tistih 25 evrov ki sem jih dal za pregled avtomobila. Sem pa tudi sam opazil za kilometri niso vse. Vozil avto letnik 99 s 140kkm ter še enega s 75000 km, pa je bil prvi boljši v vsakem primeru.
LP

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Če feb 15, 2007 10:25 am

Glede na tvojo opisano sitacijo si res ne moreš privoščiti nepredvidenih stroškov - kaj bi naredil, če ti pri audiju crkne turbina (saj ne rečem, da bo, ampak je vseeno kar nekaj odstotkov možnosti za to). Predlagam ti, da kupiš avto, ki bo še vsaj dve leti v garanciji, tako da si na tem področju varen.

nekaj predlogov - mogoče nova Kia C'EED z 7 let garancije?
ali pa:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1080459
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1259569
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=842652
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1229403

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če feb 15, 2007 10:28 am

Te pa nimaš več keša a kupuješ audi ne vprašaj če bo kaki strošek?

Sicer ti veš kako pa kaj samo meni se zdi to malo mimo. Zadnji denar ko je ostal pa še to v avto pa je kaj bo pa bo.

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Pe feb 16, 2007 10:48 am

ali pa:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1080459
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1259569
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=842652
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1229403[/quote]

moje sestra je kupla zdaj picasoota, tega enoprostorca, za 3.090.000 sit :) pa mas vse notri kaj rabis, prostoren je patak da odzadaj sedijo trije kot kralji, voznje je lepa in udobna, tiha... zakaj novega? ker sta kupla pet let staro skodo in je blo samo sranje in isto pri marei..oba sta prodala in kupla tega novega. Drugače pa se strinjam ni fajn kupovat avta ce ne poznas lastnika in zgodovino. zdaj pa bota mela mir vsaj tri leta :P
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe feb 16, 2007 11:13 am

drugač pa tud pri avdiju je razlika med novim pa rabljenim mogoč tisti ki skoz rabljene kupujete je niti ne vidite

od kolega foter je mel a4 2.5tdi 3 leta stara je mela 170.00 km pa je reku da je avto zjeban,da ni več za met... kupu je pa novega, zdej ma pa novo 6
mislim pa da je enkrat omenu da mu je računlnik crknu pr enih 150.000 km pa je dal 2000 evrov.

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 Pe feb 16, 2007 11:19 am

No, tko se je moj sosed zafrknil, ko je kupil Audi A6 in mu je čez par mesecev crknu kompresor za klimo. Je mel pa tud nekje tolk prevoženih km-jev (150 000) .
Tko, da zdej res ne vem kaj nej naredim :roll: .

Sem pa včeri in dons gledu golfe 5 (2004) in opazil, da imajo nekateri že kar 2 lastnika. Po moje to ne pomeni nič dobrga.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Pe feb 16, 2007 12:11 pm

kup si nov avto pač bo mal manj luksuza, sprijazn se da nimaš trenutn nimaš tolk

pa si kup

ford focus al pa megan, astra al pa ta rang, pa kup bencinarja ker ne delaš tolk ekstremno velik km

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Pe feb 16, 2007 3:28 pm

kolesar je napisal/-a:kup si nov avto pač bo mal manj luksuza, sprijazn se da nimaš trenutn nimaš tolk

pa si kup

ford focus al pa megan, astra al pa ta rang, pa kup bencinarja ker ne delaš tolk ekstremno velik km

WORD

p.s. saj vem, da ni moj problem, ampak me vseeno čudi, da si pripravljen spraskati zadnje rezerve za na zunaj lep avto. Verjetno boš potreboval tudi kaj denarja za opremo stanovanja, pa zase in družino, če jo imaš, kakšen dopust&potovanje, pa kakšne naložbe, da si bolj finančno samostojen... Tudi jaz trenutno kupujem drugi avto, pa za njega ne želim dati več kot 20% likvidnih sredstev, drugače bom imel občutek, da delam samo za avto.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po feb 19, 2007 2:43 pm

hladni je napisal/-a:meni se zdi nesmisel nekomu ki se je že odločil da bo zapravil denar za avto svetovat naj razmisli, ker se je že odločil. Odločil se je, da mu avto pomeni statusni simbol in misli da ga ljudje ocenjujejo po tem kakšen avto vozi.ja ne pozabit, da če kupiš avdija boš finančno zelo težko dihal. Vsi pa pozabljamo da če kupiš avto, zgubi le ta na leto 15-20% vrednosti. Jaz osebno raje kupim nepremičnino in jo čez par leto od 15-20% dražje prodam. :lol: :lol:

to je res kar si rekel ampak ne pozabi da bi vsi radi imeli v žepu min. 100.000 € za nakup nepremičnine in je nato prodali za +10-20% sm takoj za, ampak je problem da malo ljudi danes ima dejansko v žepu 100.000€, kar je realnost glede na stanje ljudi in njihovih služb ter predvsem CEN NEPREMIČNIN.

Pri vsakem avtu malo težko dihaš na začetku sej ni vsak avto na vodo tako ali tako boš moral tankati ter ga servisirati to je dejstvo, to bo počel tudi tisti, ki da za avto 50+k €.

Tako da mu jaz osebno lahko čestitam ker si je zagotovil STREHO NAD GLAVO. 1x živiš tako da si malo ja privošči seveda če ti to dovoljuje stanje v kakršnem si.

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 Po feb 19, 2007 7:05 pm

Ola,

dons sem si šel ogledat Ford Mondea letnik 2004 , 2.0 TDCI GIA oprema
s prevoženimi 137.000 km-ji. Zraven bi dobil še 3 mesečno garancijo.
Cena avta je 2.777.000 SIT.

Zanima me , kako se kej Mondei obnesejo in če se splača tak nakup.
Oprema je pa zlo bogata (usnje, klima, tempomat, radio CD,.....).
A se te zadeve kej dost kvarijo?? Baje da tuki menjava zobatga jermena odpade
ker ima verigo.

hvala.

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 Po feb 19, 2007 7:07 pm

hladni je napisal/-a:meni se zdi nesmisel nekomu ki se je že odločil da bo zapravil denar za avto svetovat naj razmisli, ker se je že odločil. Odločil se je, da mu avto pomeni statusni simbol in misli da ga ljudje ocenjujejo po tem kakšen avto vozi.ja ne pozabit, da če kupiš avdija boš finančno zelo težko dihal. Vsi pa pozabljamo da če kupiš avto, zgubi le ta na leto 15-20% vrednosti. Jaz osebno raje kupim nepremičnino in jo čez par leto od 15-20% dražje prodam. :lol: :lol:

Kakor jaz vem so veliki davki za tako prodajo nepremičnin, kot ti načrtuješ.
Po mojih informacijah je davek če imaš stanovanje manj od 5 . let kar 20%.
Seveda se lohk motim :oops:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po feb 19, 2007 8:12 pm

pa daj kdo pa dans ko je tako povpraševanje objavi dejansko ceno nepremičnine??

sorodniki so neki hčerki kupl v lj pa so mogl pristat da so napisal 3 miljone ceno da on ne plača davka drgač bi bla pa cena za davek višja

a zdej boš pa kupu focusa s tolk kilometri?
za tak dnar?
nov bencinar je pa neki čez 3 miljone, sej ne vem če se norca delaš

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Po feb 19, 2007 8:16 pm

spe7 je napisal/-a:
Kakor jaz vem so veliki davki za tako prodajo nepremičnin, kot ti načrtuješ.
Po mojih informacijah je davek če imaš stanovanje manj od 5 . let kar 20%.
Seveda se lohk motim :oops:

davek znaša 20% od ustvarjenega dobička, kar je eden bolj razumljivo nizkih davkov v Sloveniji
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov