Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe jul 13, 2007 7:52 am

Bi lahko prosim napisal kaksno stran s podrocja okolice Chicaga, kjer prodajajo avtomobile iz osemdesetih. Zanima me ponudba 440 cubic inch avtov iz tega obdobja. Hvala
Zadnjič spremenil Rjuhar, dne Pe jul 13, 2007 10:53 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe jul 13, 2007 9:35 am

toyota_celica je napisal/-a:ej grema kr na konkretno
zanimam se za toyoto celico od letnika 93 navzdol
če je kaj takega na pm bi lepo proso

Prosim pojasni "navzdol": mislis starejse oz. mlajse modele od 1993? Sorry, ampak po 15 letih tukaj je moja slovenscina ze malce sepava, zal...

LP iz Chicaga!

ivanetich
Novinec

Kraj: bohin

Napisal/-a ivanetich Pe jul 13, 2007 12:51 pm

chgotom je napisal/-a:
toyota_celica je napisal/-a:ej grema kr na konkretno
zanimam se za toyoto celico od letnika 93 navzdol
če je kaj takega na pm bi lepo proso

Prosim pojasni "navzdol": mislis starejse oz. mlajse modele od 1993? Sorry, ampak po 15 letih tukaj je moja slovenscina ze malce sepava, zal...

LP iz Chicaga!

lep pozdrav iz Bele krajine :D
toyota_celica je mislil starejše letnike od 93 :D
mene tud neki zanima. kako to da pr vas ne prodajate vw polota? al je to privas rabbit?
Zadnjič spremenil ivanetich, dne Pe jul 13, 2007 12:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jul 13, 2007 12:55 pm

če sem dobro seznanjen je v ameriki golf4 osnovni model z 2.3 ali celo 2.8 motorjem. Tako da sploh nevem če imajo dizla.. ti se šališ malo al nimaš občutka? polota bi ti uvažal iz amerike? DOBER SI MAJKEMI!! lol kok bi stal transport si še enga tu kupiš, tak in tak pa ga itaq pomoje sploh ni tam.. malo pa se bi ja lahko zamislo predno take bedarije pišeš no..

zakaj pa si spremenil zdaj post, če si nekaj vprašal?

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich Pe jul 13, 2007 12:58 pm

DaDek je napisal/-a:če sem dobro seznanjen je v ameriki golf4 osnovni model z 2.3 ali celo 2.8 motorjem. Tako da sploh nevem če imajo dizla.. ti se šališ malo al nimaš občutka? polota bi ti uvažal iz amerike? DOBER SI MAJKEMI!! lol kok bi stal transport si še enga tu kupiš, tak in tak pa ga itaq pomoje sploh ni tam.. malo pa se bi ja lahko zamislo predno take bedarije pišeš no..

no no pomir se :D nebi nikol uvažal polota, ker vem, da je treba avto najbližje domu kupt, in ker ga že imam kupljenega tukaj. samo vprašal sm človeka kako to da jih tam nimajo, se mi pa zdi, da za ameriški trg delajo njim podobne, pod imenom rabbit. možno da se motim. :D :D post sm pa spremenu, ker tud sam golfa na netu ne najdem dizla kaj čm pol sprašvat.

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Pe jul 13, 2007 2:06 pm

ivanetich je napisal/-a: ...samo vprašal sm človeka kako to da jih tam nimajo, se mi pa zdi, da za ameriški trg delajo njim podobne, pod imenom rabbit...

jest sm en mesec nazaj v miami-ju videl jaris-a, je bil pa edini avto te velikosti k sm ga videl v mesecu furanja po floridi

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica Pe jul 13, 2007 2:30 pm

jap mislil sem starejše od l 93
93 letnik bi mel zato ker je že imela klimo , starejše pa zato ker so umetnina in redkost
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 10:04 am

toyota_celica je napisal/-a:jap mislil sem starejše od l 93
93 letnik bi mel zato ker je že imela klimo , starejše pa zato ker so umetnina in redkost

93-98 imajo tukaj bolj status "junk car": cene so tam od jurja pa do 3 jurje ($ seveda) miljaze pa vse nad 100K+. Pa ja menda ne mislis odpada kupovat...?
Klimo so imele tu tudi starejse Celice (1992 itd). Tu prakticno avta novejsega od 1990 sploh ni bilo vec brez klime.

Za isti letnik raje poglej kaksen Mitsubishi 3000 ali pa Nissan 300ZX in bos imel precej boljsi avto.

Dober izvor za primerjavo cen je http://cars.com za ZIP vpisi 60647 in glej radijus tam 100 milj.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 10:10 am

DaDek je napisal/-a:če sem dobro seznanjen je v ameriki golf4 osnovni model z 2.3 ali celo 2.8 motorjem. Tako da sploh nevem če imajo dizla.. ti se šališ malo al nimaš občutka? polota bi ti uvažal iz amerike? DOBER SI MAJKEMI!! lol kok bi stal transport si še enga tu kupiš, tak in tak pa ga itaq pomoje sploh ni tam.. malo pa se bi ja lahko zamislo predno take bedarije pišeš no..

zakaj pa si spremenil zdaj post, če si nekaj vprašal?

Transport je $1500 do Trsta, no Polo tukaj sploh ni bil nikoli naprodaj. Rabbit pa je Golf. Golf se relativno slabo prodaja, za to ceno se dobijo ze boljsi in vecji avti. Precej bolj popularen model kot Golf je bila tu vedno Jetta, predvsem pri zenskah v mestu. Vecina je tako na avtomatske menjalnike, vecina pa V6 tako in tako. Nasplosno pa so VW avti bolj redki ptici zunaj mest.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica So jul 14, 2007 10:36 am

kaj pa carlos sainz edeition so??????
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 10:50 am

toyota_celica je napisal/-a:kaj pa carlos sainz edeition so??????

Hmmmm... ne.

Ne vem s kako globokim zepom okrog hodis, ampak ze za 9-12 jurjev tukaj dobis zadnjo obliko, ki je bila naprodaj: tam letnik 2000-2001. Prevec?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 10:55 am

Rjuhar je napisal/-a:Bi lahko prosim napisal kaksno stran s podrocja okolice Chicaga, kjer prodajajo avtomobile iz osemdesetih. Zanima me ponudba 440 cubic inch avtov iz tega obdobja. Hvala

No recimo:

http://www.corvettecollection.com

Ta ne prodaja le Corvet, so v jugo-zahodnem predmestju Chicaga, zelo blizu, kjer zivim tudi sam.

Poglej pa se:

http://ww2.collectorcartraderonline.com/

ki so bolj za podrocje celotne ZDA.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK So jul 14, 2007 11:18 am

bom malo OFFTOPIC,ne zamerit.

mene pa zanima kako americani, gledajo na ostali svet,predsvem nas v evropi njihovo konkurenco v svetu,ce jo sploh imajo. :?:

aja pa baje je BMW zelo popularen v ZDA, je res?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 11:29 am

SamoK je napisal/-a:bom malo OFFTOPIC,ne zamerit.

mene pa zanima kako americani, gledajo na ostali svet,predsvem nas v evropi njihovo konkurenco v svetu,ce jo sploh imajo. :?:

aja pa baje je BMW zelo popularen v ZDA, je res?

Je!

Predvsem visji sloj (financno gledano) tukaj nadvse ceni Mercedes, BMW, Porsche... Ti tudi dokaj drzijo ceno. Ni treba posebej povdarjat, da so omenjeni modeli tukaj naprodaj v MAX opremi in opreme niti ne mores kaj izbirat. Vecino novih evropejcev tako in tako tukaj nihce ne "kupi": das par jurjev deposita in vozis leto-dve in potem zamenjas.

Eden najvecjih prodajalcev luksuznih, predvsem evropskih avtov je tukaj LUXURY MOTORS ( http://luxurymotors.com ), sedez imajo v Chicagu, poslovalnice pa tudi drugod po ZDA, denimo v Las Vegas-u. Poglej, kaj ponujajo, pa ti bo mogoce malo bolj jasno.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK So jul 14, 2007 11:57 am

sem gledal malo na tej strani ki si mi jo posredoval, pa morem rect da niti ni toliko M6 (vsaj za prodajo ne),v ZDA kot sem pricakoval. Sem pa dal iskanje po vseh njihovih poslovalnicah. mogoce pa EU niti ni tako dalec zadaj ..

PS.lepo da si vzames cas in nam posredujes toliko uporabnih info iz onkraj luzice

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica So jul 14, 2007 2:37 pm

ne nova celica me niti ne zanima tolko
sem pa opazo da se da l. 72 corvetto dobit že za $16,900.00 :lol:
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 8:55 pm

SamoK je napisal/-a:sem gledal malo na tej strani ki si mi jo posredoval, pa morem rect da niti ni toliko M6 (vsaj za prodajo ne),v ZDA kot sem pricakoval. Sem pa dal iskanje po vseh njihovih poslovalnicah. mogoce pa EU niti ni tako dalec zadaj ..

PS.lepo da si vzames cas in nam posredujes toliko uporabnih info iz onkraj luzice

M6 je se prenov, da bi bil na prodaj mnozicno, kot rabljen mislim. Kdor je sel v lease, ga se vedno vozi, obicajno so leasi tam 2 leti, predcasni izhodi iz leasa pa bolj redkost kot pravilo.

Lep Pozdrav iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jul 14, 2007 8:57 pm

toyota_celica je napisal/-a:ne nova celica me niti ne zanima tolko
sem pa opazo da se da l. 72 corvetto dobit že za $16,900.00 :lol:

Ja ce res hoces Corvette, poglej tam letnike okoli 92-96 dobis ze za okoli 10 jurjev ali pa manj. Omenjeni letnik (1972) je pa ze klasika in seveda navita cena.

LP iz Chicaga!

ivanetich
Novinec

Napisal/-a ivanetich Po jul 16, 2007 5:54 pm

lep pozdrav. mene pa zanima kako je z avtomobiloma l. 1981 Chaika GAZ-13 in l. 1976 Volvo 244
ali se ju da še kje dobit?

hvala za odgovor[/u]

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po jul 16, 2007 7:34 pm

Za gaz Chaiko se raje na vzhodno evropo obrni ;) .
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov