Andraz3d je napisal/-a:Sem testiral Ceeda, dizla, mislim da s fresh opremo.
Andraz3d je napisal/-a:Sem testiral Ceeda, dizla, mislim da s fresh opremo.
Avto me je precej fasciniral z zunanjo obliko, ki je resnicno umirjena in zrela za evropski trg, kar Hyundajev ekvivalent niti slucajno ni (da ne omenjam njihovih se vedno azijskih kretenskih reklam v smislu govorecih psov) in zgleda kot zlepljenka nekih cudnih evropskih dizajnerskih smernic (zunej hoce bit bmw, pa ni, znotrej pa VW, pa ni). Torej Ceed se mi zdi bistveno bolj dizajnersko zrel avto za evropski okus.
Po voznji sem bil povprecno zadovoljen, kar sem nekako pricakoval. Avto je nekako v vseh pogledih med voznjo povprecen in prav nikjer ne odstopa, sploh v primerjavi z evropsko konkurenco. V bistvu sem imel podoben filing kot ene 10 let nazaj, ko sem si lastil mazdo 323. Torej, povprecje na vsej crti. Kar mogoce niti ni slabo za povprecnega kupca. V bistvu odlicno. Le da sem sam medtem spremenil mnenje kar se avtomobilov tice in dandanes pricakujem od avta za recimo okoli 16k evrov dolocene lastnosti, ki pa jih zame ceed ne premore. Isti dan sem namrec testiral Fabio, ki po mojem mnenju spada razred nizje, ceprav je cenovno tam nekje, in se mi zdi fabia, razen po zunanji obliki in velikosti (ce sploh), bistveno boljsi avto glede na moje trenutne kriterije. Umirjenost podvozja, predvidljivost, boljse ali bolj odmerljive bremze, boljsi sedezi, boljsi volan, bistveno bolj domisljen interier v smislu funkcije in tudi estetike. Zunanjost priznam, mi je ceed lepsi avto. Mogoce bi reku, da ceedov dizel deluje bolj mirno in po tej logiki boljse, vprasanje pa kako je z njegovo porabo. Glede zmogljivosti se mi zdi da je rec tam tam kar se fabije 1.4 tdi tice recimo.
Plus se nekaj je treba pocasi dojemat. Korejski avti nimajo nobene osnove, da bi bili cenejsi od primerljive konkurence. Delovna, torej v primeru ceeda, razvojna ekipa je placana on pair z evropsko/japonsko/amerisko, avtomobili se izdelujejo na povsem identicnih podrocjih sveta kot evropski/japonski, kaksnih genialnih delovnih ali tehnoloskih procesov pa tudi ne premore kia, kar bi ceno znizevalo glede na velikostno konkurenco. Torej lahko šparajo izkljucno na tehnologiji (recimo da je starejsa za 1. generacijo) in materialih. Kar pa se pri ceedu na sreco ne pozna pri varnosti (5 zvezdic), se mu pa krepko pozna pri notranjosti in filingu pri voznji in po mojem mnenju tocno to vpliva na to povprecnost.
Overall je ok avto. Ampak ga sam ne bi kupil zaradi totalno oderuske politike, ki se bo prakticirala skozi garancijske pogoje, zaradi idiotskega pristopa prodaje, kjer oglasujejo neverjetno tehnologijo v smislu "pozornosti do detajlov", ko se clovek lahko le zasmeji, ko ti prodajalci in katalogi reklamirajo UV sipe, brisalce in elektro servo volana in zaradi nenavdihljive povprecnosti avtomobila, kjer je edina resnicno nepovprecna lastnost zunanja oblika.
Mogoce bi clovek reku, da je nakup takega avta racionalna odlocitev. Mja, vsekakor bolj racionalna kot nakup recimo audija a3. Ampak, kdaj pa je nakup avta racionalna odlocitev? Ker ce bi bili racionalni pri teh zadevah, bi se vsi vozili z javnim prevozom ali imeli max. Smarta v garaži in bi ob potovanju na morje najemali avtomobile, ce sploh. Torej, nakup avta ni racionalna odlocitev in tudi zato kar se mene tice, Ceed odpade. Ceprav je ok avto.
Andraz3d je napisal/-a:bil sem priblizno eno uro v avtu, naredu okoli 20 km.
ja, mas prav, nisem naredil ravno globinskega testa. Kot ga tudi nisem naredil pri ostalih avtih, ki sem jih v zivljenju "stestiral", razen tistih, ki sem si jih lastil osebno oz. moji bliznji. In na podlagi teh "testiranj" pac imam svoje mnenje.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov