Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po sep 10, 2007 8:03 am

Zakaj imata oba korejca tako mehke zice, da se nikamor daleč nebi peljal s njima, drugače sta mi pa všečna oba.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Po sep 10, 2007 9:33 am

ceed pa res nima mehkih sedežov. A si sploh sedel v njem?
i30 ima nekoliko mehkejše sedeže kot ceed, samo so še vedno zelo udobni in primerni tudi za daljše vožnje.

krho
Novinec

Napisal/-a krho Po sep 10, 2007 10:31 am

V Ceedu sem sedel v karavanu (pro ceed), v i30 pa navadnem.. tisto, kar je bilo razstavljeno čez vikend na showu.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Po sep 10, 2007 10:45 am

Karavan je ceed sw ;)
In sedeži so se ti zdeli mehki? Pa še zanalašč so naredili trše kot v ostalih modelih, da so bolj po evropskem okusu. Sej če bi bili še trši bi mislil da sediš na leseni klopi. Takim sedežem pa so naklonjene nekatere evropske znamke :P Meni se zdijo ravno prav trdi da so še udobni, v i30 pa so narejeni predvsem za udobno vožnjo.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Sr sep 12, 2007 4:58 pm

Tudi jaz sem šel danes testirati i30 1,6 D z 90KS in sem bil prijetno presenečen nad udobno vožnjo, tihim motorjem in dobro lego na cesti. Je pa bil model z vso opremo.
Zici so čisto OK, če bo še kaka akcija z nižjimi cenami, potem je nakup odličen!
Nameravam pa testirati še kia ceed z istim motorjem.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 12, 2007 5:00 pm

Morda kdo ve kaj je z NCAP testom za i30? Kia ga ima, kaj pa hyundai?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr sep 12, 2007 5:35 pm

I 30, vsekakor in to 2.0 dizel, če le finance dopuščajo

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Sr sep 12, 2007 5:36 pm

marjanko je napisal/-a:Morda kdo ve kaj je z NCAP testom za i30? Kia ga ima, kaj pa hyundai?

ne še...
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr sep 12, 2007 6:25 pm

Pričakuje se pa 5 zvezdic. Po eni strani logično saj ima kar veliko varnostne opreme že serijsko v osnovni različici. Edino kar me moti je to, da ima možnost ESPja le v najdražji premium različici.
Ga pa grem jutri testirat za urco in pol. Dizelaša z 90 konji. Da vidim lego na cesti in odzivnost motorja.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 12, 2007 9:26 pm

Tomzzi, pa sporoči vtise iz vožnje. Jaz sem vozil ravno takega z 90ks. Trga ga ravno ne od energije, je pa za normalno vožnjo kar dovolj. Ga bom pa šel v kratkem še enkrat in to za eno uro, danes le 15 min.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Sr sep 19, 2007 7:51 am

Včeraj sem uspel peljati še ceed 1,6 z 115 KS od LJ do Domžal in nazaj a žal med največjim nalivom. Motor je zelo živahen, kar se pa notranjosti tiče bi se zelo težko odločil med i30 in ceed. Po zunanjosti mi je lepši i30, kot karavan SW pa ceed.
Škoda, da se ne oglasi kdo, ki že katerega od njiju ima.

apolo
Nov uporabnik

hmmm

Napisal/-a apolo Pe sep 21, 2007 8:04 am

Kaj pa recimo če te dva avtomobila primerjamo z Fiat Bravo? Samo mnenje me zanima ker mi je brabo oblikovno hud k s....

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko Pe sep 21, 2007 2:56 pm

Cena je tu nekje kot korejca, kvaliteta pa?! O končni izdelavi ni bilo še nikoli slišati kakih pohval. Oblika pa res ni slaba - pač taboljši model z alu felgami itd...

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe sep 21, 2007 5:01 pm

Sem testiral Ceeda, dizla, mislim da s fresh opremo.

Avto me je precej fasciniral z zunanjo obliko, ki je resnicno umirjena in zrela za evropski trg, kar Hyundajev ekvivalent niti slucajno ni (da ne omenjam njihovih se vedno azijskih kretenskih reklam v smislu govorecih psov) in zgleda kot zlepljenka nekih cudnih evropskih dizajnerskih smernic (zunej hoce bit bmw, pa ni, znotrej pa VW, pa ni). Torej Ceed se mi zdi bistveno bolj dizajnersko zrel avto za evropski okus.

Po voznji sem bil povprecno zadovoljen, kar sem nekako pricakoval. Avto je nekako v vseh pogledih med voznjo povprecen in prav nikjer ne odstopa, sploh v primerjavi z evropsko konkurenco. V bistvu sem imel podoben filing kot ene 10 let nazaj, ko sem si lastil mazdo 323. Torej, povprecje na vsej crti. Kar mogoce niti ni slabo za povprecnega kupca. V bistvu odlicno. Le da sem sam medtem spremenil mnenje kar se avtomobilov tice in dandanes pricakujem od avta za recimo okoli 16k evrov dolocene lastnosti, ki pa jih zame ceed ne premore. Isti dan sem namrec testiral Fabio, ki po mojem mnenju spada razred nizje, ceprav je cenovno tam nekje, in se mi zdi fabia, razen po zunanji obliki in velikosti (ce sploh), bistveno boljsi avto glede na moje trenutne kriterije. Umirjenost podvozja, predvidljivost, boljse ali bolj odmerljive bremze, boljsi sedezi, boljsi volan, bistveno bolj domisljen interier v smislu funkcije in tudi estetike. Zunanjost priznam, mi je ceed lepsi avto. Mogoce bi reku, da ceedov dizel deluje bolj mirno in po tej logiki boljse, vprasanje pa kako je z njegovo porabo. Glede zmogljivosti se mi zdi da je rec tam tam kar se fabije 1.4 tdi tice recimo.

Plus se nekaj je treba pocasi dojemat. Korejski avti nimajo nobene osnove, da bi bili cenejsi od primerljive konkurence. Delovna, torej v primeru ceeda, razvojna ekipa je placana on pair z evropsko/japonsko/amerisko, avtomobili se izdelujejo na povsem identicnih podrocjih sveta kot evropski/japonski, kaksnih genialnih delovnih ali tehnoloskih procesov pa tudi ne premore kia, kar bi ceno znizevalo glede na velikostno konkurenco. Torej lahko šparajo izkljucno na tehnologiji (recimo da je starejsa za 1. generacijo) in materialih. Kar pa se pri ceedu na sreco ne pozna pri varnosti (5 zvezdic), se mu pa krepko pozna pri notranjosti in filingu pri voznji in po mojem mnenju tocno to vpliva na to povprecnost.

Overall je ok avto. Ampak ga sam ne bi kupil zaradi totalno oderuske politike, ki se bo prakticirala skozi garancijske pogoje, zaradi idiotskega pristopa prodaje, kjer oglasujejo neverjetno tehnologijo v smislu "pozornosti do detajlov", ko se clovek lahko le zasmeji, ko ti prodajalci in katalogi reklamirajo UV sipe, brisalce in elektro servo volana in zaradi nenavdihljive povprecnosti avtomobila, kjer je edina resnicno nepovprecna lastnost zunanja oblika.

Mogoce bi clovek reku, da je nakup takega avta racionalna odlocitev. Mja, vsekakor bolj racionalna kot nakup recimo audija a3. Ampak, kdaj pa je nakup avta racionalna odlocitev? Ker ce bi bili racionalni pri teh zadevah, bi se vsi vozili z javnim prevozom ali imeli max. Smarta v garaži in bi ob potovanju na morje najemali avtomobile, ce sploh. Torej, nakup avta ni racionalna odlocitev in tudi zato kar se mene tice, Ceed odpade. Ceprav je ok avto.

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Napisal/-a marjanko So sep 22, 2007 10:26 am

Andraz3d je napisal/-a:Sem testiral Ceeda, dizla, mislim da s fresh opremo.

Ja zanimivo mnenje - dokaj kritično! Škoda, da nisi omenil katerega dizla si vozil (90 ali 115KS) kar je velika razlika in ali si vozil karavana ali limuzino?
Kateri avto pa bi bil potem bolj po tvojem okusu, glede za to ceno, ki jo ima ceed?
LP

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So sep 22, 2007 12:17 pm

mislim da je bil 90 konjski in klasicni hatchback.

Za omenjeno ceno bi iskal nekaj, kar ni tako podvrzeno kompromisom. Recimo, za kaksnih 1000 evrov manj bi iskal recimo skodo roomster (ja vem, ni ravno isti razred, ampak zadovolji mojim potrebam recimo), potencialno fabio, zanimal bi me megane, ki ga dobis za podoben denar, konec koncev dobis golfa dizel za 2000 evrov drazje (po ceniku)..... je pa res, za velikostni razred je avto ugoden, ampak kot ze prej omenjeno, ugoden zaradi dolocenih dejavnikov, ki so zame tezko sprejemljivi.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So sep 22, 2007 12:25 pm

btw, novi bravo, ceprav sem bil fantasticno zadovljen lastnik prejsnjega, mi sploh ni vsec in se mi ne zdi ok avto, a sem preprican da je vreden svojega denarja. Kot so vsi avtomobili do 50k evrov I guess.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So sep 22, 2007 2:16 pm

Andraz3d je napisal/-a:Sem testiral Ceeda, dizla, mislim da s fresh opremo.

Avto me je precej fasciniral z zunanjo obliko, ki je resnicno umirjena in zrela za evropski trg, kar Hyundajev ekvivalent niti slucajno ni (da ne omenjam njihovih se vedno azijskih kretenskih reklam v smislu govorecih psov) in zgleda kot zlepljenka nekih cudnih evropskih dizajnerskih smernic (zunej hoce bit bmw, pa ni, znotrej pa VW, pa ni). Torej Ceed se mi zdi bistveno bolj dizajnersko zrel avto za evropski okus.

Po voznji sem bil povprecno zadovoljen, kar sem nekako pricakoval. Avto je nekako v vseh pogledih med voznjo povprecen in prav nikjer ne odstopa, sploh v primerjavi z evropsko konkurenco. V bistvu sem imel podoben filing kot ene 10 let nazaj, ko sem si lastil mazdo 323. Torej, povprecje na vsej crti. Kar mogoce niti ni slabo za povprecnega kupca. V bistvu odlicno. Le da sem sam medtem spremenil mnenje kar se avtomobilov tice in dandanes pricakujem od avta za recimo okoli 16k evrov dolocene lastnosti, ki pa jih zame ceed ne premore. Isti dan sem namrec testiral Fabio, ki po mojem mnenju spada razred nizje, ceprav je cenovno tam nekje, in se mi zdi fabia, razen po zunanji obliki in velikosti (ce sploh), bistveno boljsi avto glede na moje trenutne kriterije. Umirjenost podvozja, predvidljivost, boljse ali bolj odmerljive bremze, boljsi sedezi, boljsi volan, bistveno bolj domisljen interier v smislu funkcije in tudi estetike. Zunanjost priznam, mi je ceed lepsi avto. Mogoce bi reku, da ceedov dizel deluje bolj mirno in po tej logiki boljse, vprasanje pa kako je z njegovo porabo. Glede zmogljivosti se mi zdi da je rec tam tam kar se fabije 1.4 tdi tice recimo.

Plus se nekaj je treba pocasi dojemat. Korejski avti nimajo nobene osnove, da bi bili cenejsi od primerljive konkurence. Delovna, torej v primeru ceeda, razvojna ekipa je placana on pair z evropsko/japonsko/amerisko, avtomobili se izdelujejo na povsem identicnih podrocjih sveta kot evropski/japonski, kaksnih genialnih delovnih ali tehnoloskih procesov pa tudi ne premore kia, kar bi ceno znizevalo glede na velikostno konkurenco. Torej lahko šparajo izkljucno na tehnologiji (recimo da je starejsa za 1. generacijo) in materialih. Kar pa se pri ceedu na sreco ne pozna pri varnosti (5 zvezdic), se mu pa krepko pozna pri notranjosti in filingu pri voznji in po mojem mnenju tocno to vpliva na to povprecnost.

Overall je ok avto. Ampak ga sam ne bi kupil zaradi totalno oderuske politike, ki se bo prakticirala skozi garancijske pogoje, zaradi idiotskega pristopa prodaje, kjer oglasujejo neverjetno tehnologijo v smislu "pozornosti do detajlov", ko se clovek lahko le zasmeji, ko ti prodajalci in katalogi reklamirajo UV sipe, brisalce in elektro servo volana in zaradi nenavdihljive povprecnosti avtomobila, kjer je edina resnicno nepovprecna lastnost zunanja oblika.

Mogoce bi clovek reku, da je nakup takega avta racionalna odlocitev. Mja, vsekakor bolj racionalna kot nakup recimo audija a3. Ampak, kdaj pa je nakup avta racionalna odlocitev? Ker ce bi bili racionalni pri teh zadevah, bi se vsi vozili z javnim prevozom ali imeli max. Smarta v garaži in bi ob potovanju na morje najemali avtomobile, ce sploh. Torej, nakup avta ni racionalna odlocitev in tudi zato kar se mene tice, Ceed odpade. Ceprav je ok avto.

Me prov zanima si testiral ceeda a si se peljal 5km pa si reku da si ga testiral hahaha avto se testira kar na malo dalj časa da potem lahko govoriš in izdajaš informacije.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So sep 22, 2007 3:44 pm

bil sem priblizno eno uro v avtu, naredu okoli 20 km.

ja, mas prav, nisem naredil ravno globinskega testa. Kot ga tudi nisem naredil pri ostalih avtih, ki sem jih v zivljenju "stestiral", razen tistih, ki sem si jih lastil osebno oz. moji bliznji. In na podlagi teh "testiranj" pac imam svoje mnenje.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower So sep 22, 2007 3:55 pm

Andraz3d je napisal/-a:bil sem priblizno eno uro v avtu, naredu okoli 20 km.

ja, mas prav, nisem naredil ravno globinskega testa. Kot ga tudi nisem naredil pri ostalih avtih, ki sem jih v zivljenju "stestiral", razen tistih, ki sem si jih lastil osebno oz. moji bliznji. In na podlagi teh "testiranj" pac imam svoje mnenje.

Sej nism mislu nč narobe pač si napisu svoje mnenje ki si ga dobil ko si vozil avto recimo cca 20km vendar se to tvoje mnenje lahko spremeni če bi imel vozilo dalj časa in bil z njim tudi zadovoljen :D Tko da vsak avto je treba res stestirat da se lahko dajejo različne informacije o tem vozilu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov