Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe avg 10, 2007 10:05 am

_bordon_ je napisal/-a:no jaz sem mojo v 4 brtzina dal na 190
v 5 prestavi pa ostane na 190 oziroma se pomanjša
tam tisti klanec iz kopra proti ljubljani, ker je res strmina za dol
mi je po števcu dobila skoraj 210, ampak kot sem opazu na 50km/h laže za 3km/h
računaj pri 200 laže kaj več.

pospeški pa so taki.
55 prva
95druga
145 tretja
190 četrta
govorim kar kaže števec, zdaj realno hitrost pa nebi vedu točno povedat

Drugače pospeške ima dobre proti prejšnjim avtom ki sem imal.

pred kratkim sem se malo dajal z civicom sedam 1.5
pa do 160 sem bil jaz pred njim potem pa je on mene prešišal

Fantje dejte reskirat neki € pa kupite GPS naprave pa boste vidli kolk vam števci lažejo.meni pri stock avtomobilu z serijskimi pneumatikami in serijskimi feltnami števec laže pri 50km/h za 4km/h pri 100km/h za 6km/h pri 200km/h pa za celih 10km/h merjeno z GPS napravo tko,da so zmeraj odstopanja za starejše modele pa vrjamem,da so odstopanja še za kakšen procent večja sploh,če ima vozilo neorginalne dimenzije pneumatik in alu platišč.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe avg 10, 2007 10:36 am

seat je napisal/-a:
Lesane Parish Crooks je napisal/-a:Seat:sam tole :bow

Spotoma opažam tui,da so t.i. hondaši lastniki prav bizarnih kavnih mlinčkov(,ker roko na srce Honda z 1.4 mlinčkom ne upraviči naziva Honda) in da prow ti potem mečejo slabo luč na nas ostale.
Skor ni opazit,da bi se en,ki si lasti recimo typeR tko povzdigoval Hondo v oblake kot jo povzdigujejo lastniki 1.4 bingecov :D

Sicer vem,da me bojo zaj lastniki Hond linčali ampak tko je.Ni čudno,da "nas" imajo lastniki ostalih znamk v slabi luči,če pa mamo med nami osebke,ki komaj kaj vedo kaj je avto in imajo kot prvo vozilo Hondo in še niso vozili ničesar drugega kot Hondo

A veš kokrat me prime da bi avto v reku porinu :lol: :lol: ker ne morš verjet kako zabiti so lahko eni :lol: Tema res, probelm je ker večina lastnikov takih mlinčkov se ni nikol peljalo oz peljalo kkšn bolj konkreten avto oz kaj močnejšega :roll: :roll:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe avg 10, 2007 10:48 am

Ja pa sej lastniki 1.4 hond mislijo,da so nekoga za jajce prijeli,če se z Hondo peljejo 190km/h ob dejstvu,da jim realno gre samo 175km/h,ker zanemarjajo procent odstopanja števca in ko se peljejo 175km/h (realnih) mislijo,da je to to.Tak,da pol taki pacienti,ki se peljejo 175km/h mečejo slabo luč na vse lastnike hond :D
Sicer pa tui,če se peljejo 175km/h to niti ni neka bajna hitrost :lol: :lol:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 10, 2007 11:05 am

očitno si jih utišal, to lahko storijo le redki, med njimi si tudi ti seat, čestitam :clapclap :clapclap :clapclap :pray: :pray: :pray:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 10, 2007 11:07 am

Po drugi strani jih pa spoštujem da upajo z tako gajbo po klancu navzdol, kjer maš pa res lahko 200notr.. :lol: :lol: k. bo en tkole mogu pa bremzat bo pa pizdr..

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO Pe avg 10, 2007 11:35 am

@seat pa kdo je kj govoru kok je honda zakon auto.jebes sva ona sranja VW,Audi ,itd... :!: jst sm pac reku kolk mi gre seveda po stevu nism reku da mi stevc ne laze alpa kj podobnega 8) sam ne ti mors bit car pa neki pisat da bos v srediscu pozornosti :roll: z isto hondo 1.4 prot 1.4 sva sla na AC stestirat pospeske in nima sans...ne v pospeskih in ne v koncni...ama nikjer :!:

aja pa koji ku*ac ti ves kere avtomobile smo vozil.a zj ce si pa ti vozu auto k ma 200hp si pa car al kva...ne govort ce ne ves kasne automobile smo mel pred hondo in kere smo vozil :roll: ker pojma nimas

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe avg 10, 2007 11:45 am

:har :har :har :har :har :har

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe avg 10, 2007 11:51 am

Prvo kot prvo se nauči brat forum pa še kakšno drugo literaturo :!:
Nikjer nisem izrecno omenil člana foruma,če si opazil nikjer nisem izrecno nate valil krivde in nikjer te nisem izrecno omenit tko,da kako za vraga veš,da sem mel sam tebe v mislih,ker vrjem nisi mi tolk všeč,da bi te mel v mislih pa čeprow te nena poznam ampak po defaultu mam raje tipinje kot tipe :P :P :P
Je pa res,da se venomer začnejo prepiri okoli Hond sam z strani lastnikov kavnih mlinčkov,ki mislijo,da če se peljejo z hondo 175km/h so pa carji.Honda je bla že od nekdaj pregovorno "športen" avto in ni mi jasno zakaj zavraga se spravjo v "športen" avto devat kavni mlinček ranga 90hp pa še to je zgolj iz komercialnih potez,da lahko prodajo več avtov mladim nadobudnežem,ki pol blatijo znamko (s5 nimam tebe v mislih :D)
Vse preveč mladine ima te kavne mlinčke in se pol preseravajo ter od teh mlinčkov enostavno zahtevajo preveč ampak kot je že CupraR reku tuning se začne pri zavorah ampak to je druga zgodba.
Po klancu navzdol marsikater avto pride do 200km/h ampak problem je teh 200km/h spravit na 0km/h pa da je avto potem še izpraven :D
Drugače pa vrjem precej več prevoženih kilometrov imam kot marsikateri nadobudni lastnik Honde in vem,da obstajajo tudi ostali avtomobili,ki se jim Honda lahko samo prikloni.Pa zj nebom začenjal prepira ampak vsepovsod po vseh avtomobilističnih forumih so prepiri,ker enostavno lastniki 1.4 Hond ne priznajo,da obstajajo tudi še drugi boljši avtomobili.In venomer se šopirijo prov tisti člani oz. lastniki Hond,ki so lahko samo glasni pod pokrovom motorja imajo pa 90 hrčkov :D
Sočasno z menoj je v avtosalonu takrat en mulo kupoval civica 8.gen in venomer zatrjeval,da je pa 90hp čist dovolj za "športno" vožnjo seveda sem skor umru od smeha :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak btw sem res rad v središču pozornosti,če imam kaj koristi od tega ampak tukaj mi to še nikol ni kaj prida koristilo prej škodovalo ampak zmeraj napišem resnico in kaj mislim.In bom tudi zmer reku,da je Honda res samo avto in da je precej drugih znamk tudi precej dobrih,če ne boljših.
Se pa umikam iz teme,ker vidim,da nekaterim "hondašem" nena moreš dopovedat bistva in to so lastniki vozil,ki gledajo samo naravnost z svetom avtomobilizma pa nena nimajo kaj velik povezave.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe avg 10, 2007 12:03 pm

MANDZO je napisal/-a:aja pa koji ku*ac ti ves kere avtomobile smo vozil.a zj ce si pa ti vozu auto k ma 200hp si pa car al kva...ne govort ce ne ves kasne automobile smo mel pred hondo in kere smo vozil :roll: ker pojma nimas

Lej tui če sem vozil avto z več kot 200hp nisem nikjer zaj reku,da sm car.
sprijazni se z tem,da "smo" hondaši v očeh drugih zmeraj neka primitivna bitja in cestni divjaki.Sploh pa me zanima kolikokrat si vidu kakega drugega lastnika druge znamke,ki bi avto nonstop gnal v blokado ti to da kaj mislit.......
Meni osebno se osebe,ki avto namensko gonijo v blokado zdijo za umret smešne in to so zmeraj lastniki Honddinih avtomobilov pa čeprav je blokada zato,da obvaruje motor in njegove sklope se mi zdi skrajo butastno avto terat v blokado.(s5 ne rečem,da to ti počneš ampak tko žal je)
Sicer pa da bo nekaj po okusu Hondašev "honda je stroj" a so tudi še drugi stroji poleg Honde :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 10, 2007 12:22 pm

Eno je nabijanje v blodako za brezveze po drugi strani je pa "problem" starejših motorjev da imajo top end skor pr blokadi. Recimo če imaš may moč pr 6500rpm in blokado pr 7200 če hočš max izkoristit motor ni druge kot pri +7000rpm menjat 8) Seveda ne rabš da ti nnnnnn dela preden menjaš :lol: :lol:

Problem je ker že sam Civic kot Civic je itak "ljudski avto" če lahko rečemo da je bil športen je bil to bolj ko ne z 4G (130 in 150ps) in z 5G VTI, pa še to bolj na račun razmerja moč/teža, 6G je že pol k... Novejše modele rešuje R verzija pa čeprav je tale 8ma že preveč civilna..

Kar se pa še drugače tiče športnosti, treba preveč stvari menjat da lahko en Civic 5in 6G postane malce bolj sportska kola.. Samo malce bolj zmogljiv motor (če uzameš konkurenco ki ponuja ob isti litraži isto konjev) in res natančen-hiter menjalnik sta premalo.. P. en Golf IV SDI ma bolše bremze k VTI :roll: :roll:

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe avg 10, 2007 12:39 pm

seat je napisal/-a:Prvo kot prvo se nauči brat forum pa še kakšno drugo literaturo :!:
Nikjer nisem izrecno omenil člana foruma,če si opazil nikjer nisem izrecno nate valil krivde in nikjer te nisem izrecno omenit tko,da kako za vraga veš,da sem mel sam tebe v mislih,ker vrjem nisi mi tolk všeč,da bi te mel v mislih pa čeprow te nena poznam ampak po defaultu mam raje tipinje kot tipe :P :P :P
Je pa res,da se venomer začnejo prepiri okoli Hond sam z strani lastnikov kavnih mlinčkov,ki mislijo,da če se peljejo z hondo 175km/h so pa carji.Honda je bla že od nekdaj pregovorno "športen" avto in ni mi jasno zakaj zavraga se spravjo v "športen" avto devat kavni mlinček ranga 90hp pa še to je zgolj iz komercialnih potez,da lahko prodajo več avtov mladim nadobudnežem,ki pol blatijo znamko (s5 nimam tebe v mislih :D)
Vse preveč mladine ima te kavne mlinčke in se pol preseravajo ter od teh mlinčkov enostavno zahtevajo preveč ampak kot je že CupraR reku tuning se začne pri zavorah ampak to je druga zgodba.
Po klancu navzdol marsikater avto pride do 200km/h ampak problem je teh 200km/h spravit na 0km/h pa da je avto potem še izpraven :D
Drugače pa vrjem precej več prevoženih kilometrov imam kot marsikateri nadobudni lastnik Honde in vem,da obstajajo tudi ostali avtomobili,ki se jim Honda lahko samo prikloni.Pa zj nebom začenjal prepira ampak vsepovsod po vseh avtomobilističnih forumih so prepiri,ker enostavno lastniki 1.4 Hond ne priznajo,da obstajajo tudi še drugi boljši avtomobili.In venomer se šopirijo prov tisti člani oz. lastniki Hond,ki so lahko samo glasni pod pokrovom motorja imajo pa 90 hrčkov :D
Sočasno z menoj je v avtosalonu takrat en mulo kupoval civica 8.gen in venomer zatrjeval,da je pa 90hp čist dovolj za "športno" vožnjo seveda sem skor umru od smeha :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak btw sem res rad v središču pozornosti,če imam kaj koristi od tega ampak tukaj mi to še nikol ni kaj prida koristilo prej škodovalo ampak zmeraj napišem resnico in kaj mislim.In bom tudi zmer reku,da je Honda res samo avto in da je precej drugih znamk tudi precej dobrih,če ne boljših.
Se pa umikam iz teme,ker vidim,da nekaterim "hondašem" nena moreš dopovedat bistva in to so lastniki vozil,ki gledajo samo naravnost z svetom avtomobilizma pa nena nimajo kaj velik povezave.

:clapclap :tomidelej:
ampak res,te debate v kateri gre koliko so čist otročje,pišejo ponavadi osebki ki so glih iz avtošole in znajo samo prtiskat po gasu itd...
take teme bi blu treba že v štartu zaklent :idea:

al pa eno temo samo za njih odprt,da bojo not pisali kolko so ga terali v določen ovink,koga in kje so prehitevali...
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe avg 10, 2007 1:32 pm

ne vem, kje hudiča ti hondaši turirajo svoje mašine. jaz v svojem življenju, in to ni zdaj v fazi, da sem mlad voznik, nisem srečal honde, ki bi pokazala kaj zmore, če sploh kaj zmore. Ponavadi sem jih srečal, ko so delali gužvo na cesti, pa naj je bil za volamom 20 leten mulc ali pa stric.
Veliko "športih hond" sem moral celo po AC prehitevati, sam sem pa fural jugota 45 in vozil 110 km/h.

POleg tega sem pa enkrat dol padel, ko sem videl neko ful športno hondo, zadaj ji je prek celo širino pisalo, kaj vse je pod pokrovom, od kubature, ventilov, upravljanja ventilov, konjev, kilovatov in vsega boga, revež je pa to stvar vozil na gumah 155/13. V tistih časih je še VW na polota 1.4 montiral 185/60 14, da je vsaj normalno zgledalo.

tako, to je moje mnenje o hondaših in hondah, nekaj hond sem celo vozil, pa me niso prepričale, zato furam evropsko "sranje".

Uporabniški avatar
_bordon_
Stalni uporabnik

Kraj: čežarji, koper

Napisal/-a _bordon_ Pe avg 10, 2007 2:30 pm

ma jaz powem da usak svojga osla hvali neglede kake znamke je
prevelik podpis - glej pravilnik!

šaljiču te bre u 3 picke materine

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 10, 2007 2:59 pm

JAh to pa ni čist res, eni znamo(jo) bit celo objektivni..

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Pe avg 10, 2007 5:45 pm

dej seat, nočem bit žaljiv al pa kej, samo si pa tolkrat ponovu določens stvari da bi lohk copy/paste uporablou...

drugač pa me je samo zanimal kako gre ker avto v primerjavi s civicom, glih zarad tega da vidm ker gre bolš, ker gre slabš, kaj se mi bol splača kupit... :D

brez zamere

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe avg 10, 2007 6:13 pm

Glede na to da ne kupuješ "novih zadev" se poleg tega osrdutoči tut na to ker motor bo povzročal manj problemov, okvar itd.. In predvsem tudi poraba.. Vsaj tukaj je Civic v prednosti, ker sam motor in menjalni sta res vzdržjiva u pm, če je vsaj kokr tolk redno servisiran bo motor suh k poper..

Ker gredo več ali manj vsi enako, če so kje razlike da gre en bolš je to samo v različnih težah oz razlika v prestavnih razmerjih..

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe avg 10, 2007 8:33 pm

jz sm eden tistih lastnikov tašvoh civicov 6.gen :lol: sicer 1.6 105Km, ampak še vedno spadam pod kategorijo 1.4@90 hondašov :lol:

ja, glede motorja boš zadel terno če vzameš 1.4, ker so res kvalitetni motorji- morm rečt da še nism vidu ki bi nagajal :D opreme je običajno tud dost, o ostalem pa raje ne bom zgubljal besed- končna izdelava, zavore so res švoh, podvozje tud (v mislih mam amortizerje), vendar če zamenjaš to robo z kakšno športno izvedbo zna biti rezultat zlo soliden, ampakto so dodatni stroški....

...lep primer sm jz- v avto bom nakonc vložu skor tko kokr sm dal zanga :lol:
- podvozje sm že poštimal (gewinde+camber kit/zadeva za naklon koles ker tud tega nima :roll: , ostali avtomobili večinoma imajo serijski), seveda so gor tudi širše gume in večja platišča
- celoten avtomobil bom prelimal z kvalitetnimi izolacijskimi ploščami (ves pleh, tapete bom z notranja strani oblepil z izolacijskim filcem), da se ne bom vozil kot v stoenki :D
- zavore bom nadomestil z večjim premerom ter seveda drugimi čeljustmi+dobre ploščice)
- za varnost mislim spredaj in zadaj kupiti dodatne ojačitev od novejšega modela+nova sprednja vrata z dodatnimi ojačitvami, prav tako od faceliftanega modela

torej je šlo oz. bo šlo veliko denarja za stvari katere so pri konkurenci že serijske :? vendar bom imel na koncu vredu avto z dobrim motorjem, z podvozjem ki se lahko primerja z novejšimi avtomobili (v mejah normale :D), dobrimi zavorami, zadovoljivo varnostjo in kr dost opreme- meni je prav :P
EJ6

Uporabniški avatar
MANDZO
Stalni uporabnik

Napisal/-a MANDZO So avg 11, 2007 5:39 pm

@seat vse si prov povedal. Honda ni najboljsi avto to jst vem, je veeeeeliko drugih avtomobilov veliko boljsih od honde...samo mi je slo pa v nos to da si se obesil na moj post.Jst sm samo povedal kaj sem dozivel :lol: Kolko mi je sel civic seveda dol s klanca. aja pa se tisto da nismo vozili kakega konkretnega avtomobila.Nemors to govort ce ns sploh ne poznas....to je z moje strani :) brez zamer, nism hotu da spet pride do kregarije,sam pac hondasi smo taki da se radi kregamo.Nikoli pa nism kj govoru cez drugo znamko alpa svojo znamko dvigoval u "nebesa". 8) pac vozim hondo, mogoce bo naslednji auto audi alpa VW....nikoli se neve :twisted:

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Po avg 13, 2007 7:12 am

A je kdo testiral Civice z GPSom? Kolk lažejo pri večjih hitrostih? Men so že une table sumljive ki te informirajo kolk se pelješ (nekje mi kaže "točno" tolk kot je po števcu, nekje pa je razlika večja v minus - na števcu mi kaže več tut cca. 5kmh). Gume mam predpisanih dimenzij, tko da tisto napako izključim.

EDIT @ KaWsk: Kolk pa se delov dobi za tvoj redki motorček? (mislim, da jih prešteješ na prste ene roke). A paše od kerga druga modela?
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Sr avg 15, 2007 10:40 pm

Štrubelj je napisal/-a:dej seat, nočem bit žaljiv al pa kej, samo si pa tolkrat ponovu določens stvari da bi lohk copy/paste uporablou...

drugač pa me je samo zanimal kako gre ker avto v primerjavi s civicom, glih zarad tega da vidm ker gre bolš, ker gre slabš, kaj se mi bol splača kupit... :D

brez zamere
... če ga kupuješ kot človek ki bi rad en povprečen avtomobil za malo denarja z zanesljivim motorjem in nisko porabo goriva ti ga z vsem srcem priporočam ne boš delal kolon vozil se boš udobno avto ima dosti placa "meni je lepe oblike" če pa si iščeš raketo si zgrešil planet ... razen tistih 90 km ne moreš na njemu nič več pridelat če ne misliš kupiti Turbo kit in - avto tudi po zasnovi ni ustvarjen za to ... ti pa povem da naredim z mojim 1.4 75 Ps z enim tankom tudi 700 km :D upoštevaj še to : če ga stiskaš pa dobiš obratno-sorazmeren rezultat z malo razliko v hitrosti :lol: :lol: :lol: ... je pa mislim da eden boljših avtov za majhen denar seveda le če dobiš ohranjenega ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov