Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Po sep 24, 2007 8:02 pm

Elantrinho je napisal/-a:Golf 5 definitivno ;) :D

Morda z malo sreče - še nekaj starega kredita ostalo, tako da bo težava z pogojem največ 1/3 od plače. Bo kar bo, trenutno pa je golf na 1. mestu, za njim pa še nekaj ostalih. 8)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po sep 24, 2007 8:11 pm

Tole sem napisal eno leto nazaj ...pa eto ...mogoče bo uporabno za tole temo .....

Dobil sem navadnega golfa z 140 konjskim motorjem za ene 4 ure.
Relacija: Jesenice-Kočevje. okrog 260 km sem naredil.

Povprečno porabo je imel 8 litrov-2000 km. Glede na to da je testno vozilo, vsi vemo da ga noben ni šparal. Jaz sem za to relacijo imel 8,4, ampak sem skoz nekaj pritiskal in probaval. Vse je bilo, samo normalna vožnja ne.
Zelo lepo potegne in po moje bi ga lahko skoz imel v četrti pa ne bi imel težav pri 30 km/h, pa tudi pri 160 km/h ne.

Probal sem končno hitrost in mi je ratalo malo pod 220 km/h. Zanimivo je ko sem pri tej hitrosti gledal trenutno porabo. Imel sem plin do konca, poraba je bila 21 litrov, kar se mi ne zdi veliko.

Piskanje turbine se malo manj sliši kot pri 170 konjskem. To je edina razlika ki je tako očitna. Drugač pa glede pospeškov in končne hitrosti nisem občutil velike razlike.

Drugi dan sem pa imel GT-ja 170 KM (ene tri ure) in sem šel Kranj-Jesenice in nazaj.
Več kot 220 mi ni uspelo (ali pa mi je zmanjkalo časa-prostora), kar me je presenetilo, glede na to da sem dan prej z 140 konjskim z lahkoto dosegel enako hitrost. Glede na obratomer, bi lahko šel še več. Eni pravijo da gre 230.

Novinarji avtomagazina so zmerili 220. Prav zanima me koliko je kazal na števcu takrat?

Tistih 35 km do Jesenic sem imel povprečno porabo 11 litrov. Škoda da so računalnik resetirali in da ni bilo možno videti kakšna je povprečna poraba zadnjih 10.000 km. Avto je namreč imel dobrih 15.000.

Potem ko sem se vračal v Kranj sem se vzdržal in vozil čisto normalno, tako kot vsak dan vozim v službo. Zanimalo me kakšna bo poraba.
Čisto po predpisih. 80-90-100 km/h, dvakrat sem tudi prehiteval.

Na avtocesti 140 km/h.
Relacija: 38 km
Povprečna poraba: 5,7
Povprečna hitrost: 67 km/h
Čas vožnje 35 minut

Drugi dan sem šel enako relacijo z indentično vožnjo s svojim golfom IV in navadnim 1.4 (75 KM) in sem porabil 5,5 litra.

Meni se to zdi osupljivo. Z motorjem ki ima 170 konj, lahko imaš enako porabo, kot 75-konjskim, če se kontroliraš seveda.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po sep 24, 2007 8:48 pm

Potem sem šel do sosedne trgovinice kjer imajo golfa. No jasno testnih vozil ni - bencinarjev. hehehehehe Smile narod kupuje disle. Prodajalec pravi da jih sploh ne bo naročal ker so to potem nepremičnine... Hahaha in jaz naj kupim avto na slepo.
Ja, to je jeba, če ne moreš sprobat. Jaz tudi nisem hotel kupiti, dokler nisem imel na testu točno takega avta, kot sem ga potem kupil - s tem motorjem in menjalnikom. Pred tem pa - ni da bi govoril, pri enem trgovcu se je tip "znašel" in predlagal, naj grem kombinacijo 105KM TDI+ 6 prestav probat kar v touranu, ker golfa s to motorizacijo ni imel za test :bonk
Ampak hudiča, ziher mora vsaj kak prodajalec v Sloveniji imet za test tanovega turbo-bencinarčka (1.4 TSI s 122 KM) - al jih res boli dupe, dokler jim narod pokupi dizle..
Pojdi kar na avto-net, pa poglej če ima kaka avtohiša becnarja za probat.

Meni se to zdi osupljivo. Z motorjem ki ima 170 konj, lahko imaš enako porabo, kot 75-konjskim, če se kontroliraš seveda.
Hehe, to je pa TDI - lahko se voziš boj penzionersko, pa je pravi šparovček, če se ti pa zalušta pa stisneš gas in zleti. Sicer pol ni več tako šparoven, ampak vedno imaš izbiro.
Pa še zvok TDIja je nekako taprav- veliko bolj mi je všeč poslušat to kot kakega HDi-ja ali D4D...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Po sep 24, 2007 9:02 pm

@sonic: for je govoru o 170 tsi motorju in ne o tdi

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Po sep 24, 2007 9:03 pm

Hehe, to je pa TDI - lahko se voziš boj penzionersko, pa je pravi šparovček, če se ti pa zalušta pa stisneš gas in zleti. Sicer pol ni več tako šparoven, ampak vedno imaš izbiro.
Pa še zvok TDIja je nekako taprav- veliko bolj mi je všeč poslušat to kot kakega HDi-ja ali D4D...[/quote]

Mislim, da sta bila oba bencinarja. Poglej pri obratih!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To sep 25, 2007 8:22 am

Aja to je govoril o TSIju :shock:
Hm, sicer sem pol malo skeptičen glede nizkih številk o porabi... no če je vsaj pol tistega res, so pa tile tanovi TSI motorji res dobri.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče To sep 25, 2007 9:36 am

sonic je napisal/-a:Aja to je govoril o TSIju :shock:
Hm, sicer sem pol malo skeptičen glede nizkih številk o porabi... no če je vsaj pol tistega res, so pa tile tanovi TSI motorji res dobri.

če ga šaltaš pri max 1800, pokuri malo, pri priganjanju pa12 in še mnogo več ;)

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas To sep 25, 2007 9:39 pm

A to je tist 1.4, k je precej dražji od 1.6.OZIROMA:Zakaj 1.6 sploh še prodajajo.
A ja.
Kje bi zbrskal, kaj je SI obrema, saj je to očitno ena od skrivnosti pri zavajanju kupcev.........

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To sep 25, 2007 11:08 pm

hondas je napisal/-a:A to je tist 1.4, k je precej dražji od 1.6.OZIROMA:Zakaj 1.6 sploh še prodajajo.
A ja.
Kje bi zbrskal, kaj je SI obrema, saj je to očitno ena od skrivnosti pri zavajanju kupcev.........

Očitno res :? Sem šel prav pogledat na volkswagen.si pa tam našel golf SI opremo. Dost skrivnostno in zavajujoče ja :?

Uporabniški avatar
Dumber
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Dumber To sep 25, 2007 11:51 pm

Mati se namerav kupiti Fiat Bravo 1.4 Starjet 16v Dynamic. Kako so pa kaj ti ?
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 26, 2007 12:05 am

Pavel_P je napisal/-a:
hondas je napisal/-a:A to je tist 1.4, k je precej dražji od 1.6.OZIROMA:Zakaj 1.6 sploh še prodajajo.
A ja.

Očitno res :? Sem šel prav pogledat na volkswagen.si pa tam našel golf SI opremo. Dost skrivnostno in zavajujoče ja :?

Ma nima nič!
Kar se jaz spomnim je imel samo klimo in tempomat :roll: 16000 € ?????
Glede na to da sem pred kratkim kupil astro GTC za 16000 € ki ima:
Bi-xenon
Usnje
Komande na volanu
Parkirni senzorji
Tempomat
Maglenke
Potovalni računalnik
Aluminijasta platišča
Alarm
Kovinska barva
Garancija 3 leto
Mp3 predvajalnik (najbrž sem še kaj pozabil)
...je tole z golfom katastrofa! Govorim o 1.6 motorju 103 ali 105 konj ...ne vem zdaj.

Pa jaz, ki sem 13 let vozil VW....veste da je to bila težka odločitev ....ampak sem rekel ....moram probat.... :?

Pa ful sem si želel tale 1.4 TSI ..res ...ampak...preveč denarja je tole...nisem tako bogat. Oprema pa tudi nekaj šteje, a ne? ;)

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr sep 26, 2007 6:10 am

@for, pamet te je srečala :wiihuu .....ne vem zakaj bi kupoval VW in vse 2x preplačal :bonk

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr sep 26, 2007 6:28 am

Pred neki mesci sem bil v podobni dilemi, al kupt golfa al astro. Na koncu sem vzel golfa in mi zaenkrat ni nič žal. Gledu sem pa petvratno astro 1.6 z enjoy opremo. Dodal bi še paket enjoy+, pa potovalni računalnik. Sicer bi me pršla malo manj kot golf ampak me nekak ni prepričala. Sej na zunej je lep avto, samo notr mi je pa golf lepši. Na koncu sem vzel golfa 1.6 SI za 15.700 EUR. Aja, pa nisem kakšen penzionist :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr sep 26, 2007 2:32 pm

Sm4jli je napisal/-a:@for, pamet te je srečala :wiihuu .....ne vem zakaj bi kupoval VW in vse 2x preplačal :bonk

Ma kaj ti je?! Golf ni precenjen, ker je za ta denar potem überkvaliteten! :har :rofl
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Dumber
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Dumber Sr sep 26, 2007 4:04 pm

Dokler ljudje kopujejo golfe lahko ima vw tako ceni a se vam ne zdi ;)
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 26, 2007 4:13 pm

Ful mi je všeč brat kako se vsi spravljajo samo na vw in na golfe kako so precenjeni. Pa seveda civici 8) Konkurenca pač najbrš. Kot da Audi, MB in višje klase pa niso precenjene :roll: Pa ne mi o tem da tam tudi več dobiš. -Ja, seveda dobiš, sam ne pa tolk kot si plačal. Denarni vložek je dosti dosti manjši od končne cene. To potem pomeni da je avto precenjen.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr sep 26, 2007 7:46 pm

@ban, prav zanimivo kako smo si različni ....meni petvratna sploh ni lepa ....groza! In če ne bi bilo oblike GTC-ejke, najbrž nikoli ne bi pomislil na astro.

bass je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:@for, pamet te je srečala :wiihuu .....ne vem zakaj bi kupoval VW in vse 2x preplačal :bonk

Ma kaj ti je?! Golf ni precenjen, ker je za ta denar potem überkvaliteten! :har :rofl

Saj vem da se hecaš bass...tudi brez heca je to dejstvo. Golf je sigurno kvalitetnejši in boljše narejen. Ogromno drobnih malenkosti ki te tudi po enem letu lahko prijetno presenetijo. Tega se jaz zavedam....in občutim :lol: Skoraj vsak del avtomobila (glede na opremljenost) je boljše kvalitete...kar ne pomeni je astra nekakšno kitajsko sranje. Gre za odtenke ...nekje več, nekje manj...

Meni je všeč takšna kot je zdaj (glede na ceno), sam če bo bolj pridna.....golf je prevečkrat kiksnil...tako da ...vse to ostane še odprto.....bomo videli...

Če bi imel dovolj denarja bi sigurno kupil golfa GT .....o tem sem sanjal.... :( :?

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr sep 26, 2007 8:55 pm

kaj imaš nočne more :P :lol:

no meni se zdi da je bravo narejen iz dobrih materjalov in da lahko konkurira z golfom V, ki bo kmalu zastarel model...

sploh pa nebi kupoval TSI motorja z 170hp, ki so ga umaknili iz prodaje :?
Slika

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Sr sep 26, 2007 9:36 pm

apolo je napisal/-a:Skratka. Danes sem imel testno vožnjo. Sicer sem mislil da bo šel kdo poleg ampak gospodična mi je dala kjuče in je rekla naj bom čez 45 minut nazaj. Jasno ko beli dan je bilo9 tudi to da ni bilo v tanku skoraj nič bencina. Ja res je. Vozil sem 1.4 tjet 150 konjskih moči. Najoprej sem si ogledal kvaliteto izdelave. No če odpremo sovoznikov predal ugotovimo da ni obložen kot je to pri golfu ali a3. Ne vem drug filing. Plastika je še kar u redu. Klima ok. Speljem. Avto ne vleče. Pritisnem močneje. Zalima. Khmm torej ma na začetku avto neke pomislke. Nato ga tiščim, sicer ne vleče dobro. Ajejej računalnik kaže porabo bencina. Groza Smile Odločim se da grem na Toško čelo. Volan je preveč mehak in si ne upam voziti prehitro. Nato ugotovim da je gumb za volan. No super volan končno začne delovati močneje. Khmmm še vedno se ne počutim dovolj varnega. Pridem nazaj v Lj in vrnem avto. Bil sem prešvican iz dveh razlogov. 1 da mi zmanjka bencina, 2 da bom letetl iz ceste.

Končna odločitev: avto je lep, vendar ga je treba preveč priganjati da bi iztisnil moč ter občutek imaš kot da boš lih kar zletel iz ceste. Da ne omenim da se v rikverc skoraj nič ne vidi Smile Ampak res nič. Ali je avto vreden 4.300.000 sit... pogojno zaradi oblike. V notranjosti je nekaj šlamparije.

Potem sem šel do sosedne trgovinice kjer imajo golfa. No jasno testnih vozil ni - bencinarjev. hehehehehe Smile narod kupuje disle. Prodajalec pravi da jih sploh ne bo naročal ker so to potem nepremičnine... Hahaha in jaz naj kupim avto na slepo. Isto pri Audiju za a3 1.4 tsi. Smile

Zaenkrat se nisem nič odločil zaradi neresnosti prodajalcev, ker nimajo testnih vozil za primerjavo...

Lp

apolo

Saj spoštujem mnenja posameznika, ampak da greš pa pisat, da te je blo strah, da te bo vrglo s ceste je pa res čist mim! Vrjetno si se prpelu na testno v kakšnem ferariju al pa poršu, da se ti je zdel bravo nestabilen. :? Če je tako, pol sploh ne rabiš menjat avta, ker že maš bolšega kot ga lahko dobiš pod imeni Bravo in pa Golf!!!

Pa brez zamere!
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Sr sep 26, 2007 9:43 pm

Doc_ je napisal/-a:sploh pa nebi kupoval TSI motorja z 170hp, ki so ga umaknili iz prodaje :?

Kdaj pa se je zgodilo to, modri gospod?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov