Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 15, 2007 9:30 am

martk je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:Sam morte temo ki je šla v pravo smer čist zjb...

Vsak na svojo stran vleče... A črne boljš f00kajo kot blond... brezveze. Vsede se naj človek v avto, proba, pa tisti, ki se mu za dane € najbolj zdi, tistega naj vzame.
Kar se pa O.T. fwd vs. rwd tiče... Nekaterim se pač ne da dopovedat da je za hitro vožnjo po naših cestah referenca rally, in pogoni, ki se tam uporabljajo. Raznih BMWjev ne boš videl v rally-ju, čeprav so postali relativno poceni.In si ga lahko privošči vsak. Voith&co., dajte si dopovedat.
Doc_ je napisal/-a:nikol nebo hitrejši ;) kaj šele po mokrem ;)

ferrari ima zadi pogon ker ima zadi motor... edini "športn" avto ki ima 4x4 je lamburghini ;)
sej tud v reliju so nekoč imeli zadnji pogon... ma ko je prišel nekdo z sprednjim je vse ozadi pustil, kaj šele z 4x4...
poglejte si mal zgodovino relija in ne neki bluzit...

Žal se tukaj kaže stereotip LADE 2107 in novodobnih filmov o driftanju...pardon za nekatere o zanašanju in katastrofalni legi zadaj gnanih avtomobilov. Svetujem vam, da najprej vsaj na najmanj 5 metrov opazujete kakšen boljši avto z zadnjim pogonom, se mogoče še peljete z malo boljšim voznikom kot sopotnik, če pa vam bo sreča mila pa še enkrat vozite takšen avto malo dalj časa in potem pametujete kako počasen in nezanesljiv je...tudi v mokrem.
Do takrat pa vam priporočam da nehate primerjat vsakdanje razmere zgolj z rally-jem, kjer potekajo dirke v 60% po makadamu, blatu in snegu...In tisti štirikolesni pogon je za povrh svetlobna leta naprej od tega kar najdete v povprečnem avtomobilu s 4pogonom, vendar tukaj sploh ni vprašljivo kako zelo dober je štirikolesni pogon, to povsem drži.
Problem tukaj je nastal ker nekateri bluzite "baba čula baba rekla" neresnice med sprednjim in zadnjim pogonom...Saj pravim...bo treba malo dlje od raznih Lad gledat...pa nisem tisti ki dvomi da je tudi sprednji pogon lahko hiter ali v nekaterih primerih tudi hitrejši od zadnjega...vendar je stvar lahko tudi obratna...tudi v mokrem.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

On
Novinec

Napisal/-a On Po okt 15, 2007 10:35 am

Glede peugeota 207: Probal sem ga od enega znanca, ki ga je imel na testni vožnji pa sem z njim naredil kakih 600 Km. Bil je pa z Lj tablicami in lepe črne barve od katere avtohiše pa nimam pojma?

On
Novinec

Napisal/-a On Po okt 22, 2007 8:52 am

Zdravo

A ma morda kdo RC ja in lahko kaj več pove?Jaz sem ga probal in se mi je kr dobro obnesu?

Oziroma lahko tud nasplošno kaj o Peugeotih napišete (problemi, napake, POHVALE)

Sicer imam veze pri Porshe-ju in mi lahk nabavi Pola Gti cup edition, ker drugače baje ni dobavljiv v slo:(

Lep pozdrav

On
Novinec

Napisal/-a On Po okt 22, 2007 8:53 am

Zdravo

A ma morda kdo RC ja in lahko kaj več pove?Jaz sem ga probal in se mi je kr dobro obnesu?

Oziroma lahko tud nasplošno kaj o Peugeotih napišete (problemi, napake, POHVALE)

Sicer imam veze pri Porshe-ju in mi lahk nabavi Pola Gti cup edition, ker drugače baje ni dobavljiv v slo:(

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po okt 22, 2007 10:09 am

mislm, d ga ma uporabnik BAGGIO (ma tud v avatarju modrega p207)
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po okt 22, 2007 1:46 pm

On je napisal/-a:Zdravo

Lep pozdrav

ja 207 je narejen iz dobrih materjalov... notranjost mi je lepa... motor je pa itak super ;)
Slika

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Po okt 22, 2007 6:18 pm

Konjički kar dobro rezgetajo, do sedaj brez napake. Podvozje je zelo trdo (prej sem imel cliota z -40/-35 vzmetmi, tršane amortizerje in 205/40/17 gume, pa se le malenkost manj čutijo jamice na cesti), čuti se vsaka jamica na cesti. Glede porabe klikni na podpis. Z "defenzivno" vožnjo (to izraz je sedaj moderen) je poraba pod 9 litri, tistih 12+ litrov je bila pa orengi ofenzivna vožnja. Avto z lahkoto doseže končno 221km/h. Ima dober globok zvok med 1000 in 1200 obrati, potem pa do 5000 obratov nič, naprej pa spet. Menjalnik je sicer trd, vendar po mojem mnenju še vedno sprejemljiv. V ovinkih je zelo stabilen in se zelo malo nagiba. Spredaj je dovolj prostora tudi za zelo visoke (testirano 204 cm), zadaj pa se lahko solidno pelje nekdo s 180 cm. Zanimiva je nosilnost avta, ki je 1600 kg - po homologaciji je pa že prazen težak 1325 kg, torej 275 kg naj bi lahko spravil notri. To sicer ni nobena ovira, tudi z 350 kg se da čisto dobro slideati čez ovinke. ESP je na momente zelo grob.
Še kaJ :?:

On
Novinec

Napisal/-a On To okt 23, 2007 7:32 am

Renault je za odpis:)
(brez zamere)

Hvala BAGGIO. Nevem vendar me vse bolj privlači peugeot, čeprav me v začetku sploh NI?

Glede da ma glih prav konjev za registracijo, saj razlika med recimo 142 in pa 128 KW je kar debelih 250 evrov, zato razmišljam da bo peugeot kr ok za ta denar, sicer pa še nisem popolnoma prepričan. Do spomladi je še dolgo:)

Kako je pa kaj z servisi? Kje priporočate nakup 207-ke? Nekj sem slišal da naj bi z modelnim letom 2008 dobil 6 stopenjski menjalnik? Ali kdo ve kaj o tem?

Lep pozdrav

On
Novinec

Napisal/-a On To okt 23, 2007 7:40 am

Še nekaj BAGGIO:

Kako se ti kaj obnesejo sedeži? Baje so premehki, predvsem robovi? Kako se tebi obnesejo pri Ofenzivni vožnji?

Hvala

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Napisal/-a BAGGIO To okt 23, 2007 5:23 pm

malo je odvisno kolk si kej širok, če si malo močnejše postave boš kot prilepljen. Bočne stranice so prepogljive vendar za mene dovolj dobro držijo (včasih je potrebno tudi vstopit oziroma izstopit iz avta in to zelo prav pride).
Drugače pa je servis na 30.000 km. Zobatega jermena ne boš rabil nikoli menjati ker je veriga. Je pa fajn da je zavarovalni razred nižje kot pri RSu. Jaz sem sicer dal vse skupaj z cestnino in vsemi možnimi kaskoti (tudi proti sončni pripeki :rofl) cca. 1000 €. Priporočam AC VELKAVRH.

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To okt 23, 2007 5:47 pm

BAGGIO je napisal/-a: servis na 30.000 km

tudi olje?

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Napisal/-a BAGGIO To okt 23, 2007 9:17 pm

ja, tudi olje. Oziroma na 2 leti. Najbr bom olje malo prej menjal (20.000).

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR To okt 23, 2007 11:08 pm

Če si pamtn na max 20.000, raj na 15.000. Pr taki bolj "naviti" mašini je greh na 30.000 olje menjat..

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Sr okt 24, 2007 8:16 am

BAGGIO je napisal/-a:ja, tudi olje. Oziroma na 2 leti. Najbr bom olje malo prej menjal (20.000).

ja jaz imam isto, vendar ga menjavam še 1x vnes... se pravi vsakih 15.000 ;)
Slika

On
Novinec

Napisal/-a On Sr okt 24, 2007 1:26 pm

A morda ve kdo kaj o 6 stopenjsem menjalniku? Baje bo isti kot pri Cooper s?

Hvala baggio si me kr prepričal glede vozila? A lahk še kakšno foto daš gor, da si ga mal bolše pogledam:)

LP

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Sr okt 24, 2007 5:11 pm

On je napisal/-a:A morda ve kdo kaj o 6 stopenjsem menjalniku? Baje bo isti kot pri Cooper s?

Hvala baggio si me kr prepričal glede vozila? A lahk še kakšno foto daš gor, da si ga mal bolše pogledam:)

LP

no tukaj te moram mal razočarat... je 5-stopenski k.... od peugeota :? vse naredijo super, pri menjalniku pa ga ponavad zaser..

lahk bi pa komot dali istega kut ga ima mini :roll:
Slika

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Napisal/-a BAGGIO Sr okt 24, 2007 7:40 pm

moram reči da 6 prestave sploh ne pogrešam. Nekaj fotk je še pod poraba.com drugače pa vtipkaj v google in imaš eno stran kjer je 207 RC na treh straneh opisan v detajle vključno z vsaj 20 slikami, več slik imaš tudi na siol - avtomoto - testi - peugeot 207 RC in tudi pri testu turbine na valjih (kjer so mu namerili 185 KM) :P

audi a3
Novinec

Napisal/-a audi a3 Sr okt 24, 2007 8:02 pm

Danes vozu novo honda civic type R in morm povedat da res leti kod raketa zvok je fenomenalen lega pa prav tako!Glede RC-ja pa nimaš kaj falit! :D :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr okt 24, 2007 10:23 pm

Probi kej konkurenčenga iz tega razreda, pa boš videl kaj se prav letet :lol:

On
Novinec

Napisal/-a On Če okt 25, 2007 8:20 am

Ja vem da je 5 stopensjki in sploh ne tako napačen kot vsi pravijo, sm navadiš se ga pa je :)

Nekaj sem slišal da bo v prihodnje 6 stopenjski??????

Še enkrat hvala BAGGIO.

A morda kaj razmišljaš o kakem tuningu ali stylingu?

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov