Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe jan 16, 2009 2:11 pm

kljukec je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:vredu pro ceed z dizel motorjem in 115km stane 15.290 eur
kar pa ni več tako zelo poceni ;)

Itak se ne splača, ker maš za 16.290 pa 2.0 dizla..

1.6 dizla z manj oprme pa že za 12.790 dobiš.

13.190 eur stane s 115km
sej ne rečem, da se lahko dobi kakšno drugo znamko za ta denar, vendar razlike niso več tako zelo visoke, kot če primerjamo unega za 9.990 eur - kjer že sama cena vabi
lp

Po ceniku ne, je kar pod 13.000€ razn če ne vejo kaj pišejo na svoji strani (kia.si).

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe jan 16, 2009 2:13 pm

Energetik81 je napisal/-a:O hudo, šele zdaj sm opazu tole akcijo. Zdej me je resno zamikalo, da bi malce olajšal denarnico. Ker to je pa nora ponudba. SAmo škoda, da ni to 5 vratni model. Mogče bodo še tega malo znižal. Al pa da SW znižajo na kakšnih 11k€, pa smo na konju.
Je možno, da so to posledice krize, in da bodo še kakšne boljše akcije?

Na 5vratnega in SW dajo 200eur manj kot na Pro-ja. Torej 3000 manj. Sigurnos e pa da v salonu še kaj izsilit. Korejc, 08 letnik na dvorišču tut po uradnem znižanem ceniku ne bo šel :lol: :lol:

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe jan 16, 2009 2:21 pm

Mene moti predvsem to, da na dolenjskem ni niti enega salona kia in da imajo tako kratek servisni interval. Skupaj to nanese kar precejšnja izguba časa in denarja, če rabiš avto dejansko za vozit. Drugače pa je ponudba enkratna, bi kar vzel karavana, če me ne bi motile na začetku omenjene stvari.

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe jan 16, 2009 3:02 pm

Na koliko pa imajo servise ?

TilenR
Novinec

Napisal/-a TilenR Pe jan 16, 2009 3:12 pm

Sej, če pogledaš to akcijo: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1295918 te pride na cesto postavljen isto kot proceed.

Energetik81 je napisal/-a:O hudo, šele zdaj sm opazu tole akcijo. Zdej me je resno zamikalo, da bi malce olajšal denarnico. Ker to je pa nora ponudba. SAmo škoda, da ni to 5 vratni model. Mogče bodo še tega malo znižal. Al pa da SW znižajo na kakšnih 11k€, pa smo na konju.
Je možno, da so to posledice krize, in da bodo še kakšne boljše akcije?

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Pe jan 16, 2009 3:21 pm

Da lahk novga proceeda že pod 10k € dobiš, je zlo lepo videt: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2207480#

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 16, 2009 3:26 pm

CupraR je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:

13.190 eur stane s 115km
sej ne rečem, da se lahko dobi kakšno drugo znamko za ta denar, vendar razlike niso več tako zelo visoke, kot če primerjamo unega za 9.990 eur - kjer že sama cena vabi
lp

Po ceniku ne, je kar pod 13.000€ razn če ne vejo kaj pišejo na svoji strani (kia.si).

http://www.kia.si/pricelist/?model=223

po njihovem ceniku je:
pro_cee'd 1.6 CRDi LX CITY 3 15.990 € 3.200 € 12.790 €
pro_cee'd 1.6 CRDi LX CITY 3 16.390 € 3.200 € 13.190 €
prvi je 66kw drugi pa 85kw :)
lp

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Pe jan 16, 2009 8:28 pm

Polo78 je napisal/-a:Testna vožnja obeh in potem se bo lažje odločit. Saj Focus je v redu in vse, mene samo moti, da je osnovni model znotraj pravi "plastik-fantastik". Pa Ceed ima že v osnovi več opreme (6x airbag, ABS, klima, usnjen volan, tipke na volanu, USB+AUX priklop, samodejno zaklepanje nad 40 km/h, alarm, vsa elektrika... in še in še, tega pri konkurenci ne boš dobil za ta denar). 8)

To tudi nameravam samo sedaj sem svoje sanje za nakup avta prestavil na pozno letos, mogoce tudi drugo leto. Na testno bom pa sel z vsakim ki ga cisto malo ciljam kot zrtev nakupa hehe :D

Pro_Ceed je res poceni, veliko garancije, veliko opreme ...
Armaturka pri Pro_Ceed in Focusu pa se mi nekako zdi enako plasticna pri obeh, ceprav mi je pri Focusu se vedno lepse vse skupaj ...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 16, 2009 9:08 pm

Oblika armaturke in plastika je res stvar okusa, tako da ne bom oporekal. :) Ima pa KIA v osnovi preverjeno več opreme, ker tudi sam kupujem proceed-a.

Me je pa osebno še nekaj drugega bolj prepričalo v nakup tega avta in to je zadovoljstvo kupcev oz. zelo malo pritožb ter napak samega avta. Saj bi se o tem še kaj bolj razgovoril pa bi bil predolg (pa še razni užaljeni fani bi me spet napadli). :P Obisk posameznih, tako slovenskih kot tudi tujih forumov različnih avtomobilskih znamk in veselo prebiranje sekcij "okvare", "vzdrževanje" ipd. bo razkrilo veliko več kot pa reklame, imidž ter hvalospevi fanov nekaterih znamk. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 16, 2009 10:50 pm

Polo78 je napisal/-a:
Saj bi se o tem še kaj bolj razgovoril pa bi bil predolg (pa še razni užaljeni fani bi me spet napadli).

pa kaj si ti bolan, al ti v glavi ne štima kaj :?: na "fane" misliš VW -jeve, to je jasno ko beli dan, ampak kaj misliš, da se 20 forumašev sekira, če boš ti kupil Kio, al ne vem kaj že_boli "falus" vsaj mene za to - kupi si vsak za svoj denar kaj se mu zdi prav in kaj se mu dopade oz. po svojih zmožnostih in tudi nikjer ne boš vsaj od te skupine ljudi, ki jo tako sovražiš in se oslajaš nanjo napisal: "kaj si to za en falus (ali j***a)kupil - tega še nisem zasledil, prej pohvale in čestitke, ter da avto služi svojemu namenu oz. ti je v veselje, pa naj bo glih na luni narejen :!:

P.S. pa Kia je čist spodoben voz, poglej temo v galeriji o tej beli, danes predstavljeni_same pohvale..........in v tej temi noben ne kritizira avta ter napiše, da bi bilo bolje kupit kaj druzga, če pa v neki splošni temi napišem, da je meni osebno boljši nakup i30 kakor kia ched, je pa to moje mnenje, kupi pa itak vsak zase in svoj denar, kot sem že omenil....

Malo manj preptentnostii in obreganja ob drugače misleče ti ne bi škodilo....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 16, 2009 11:51 pm

Ni treba skočit na vsak korenček ali palico in s tem potrjevat Polo78-jeve besede.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR So jan 17, 2009 8:22 am

kljukec je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:

13.190 eur stane s 115km
lp

http://www.kia.si/pricelist/?model=223

po njihovem ceniku je:
pro_cee'd 1.6 CRDi LX CITY 3 15.990 € 3.200 € 12.790 €
pro_cee'd 1.6 CRDi LX CITY 3 16.390 € 3.200 € 13.190 €
prvi je 66kw drugi pa 85kw :)
lp

Hvala, v to se nism spuščal :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So jan 17, 2009 2:07 pm

sašo5 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
Saj bi se o tem še kaj bolj razgovoril pa bi bil predolg (pa še razni užaljeni fani bi me spet napadli).

pa kaj si ti bolan, al ti v glavi ne štima kaj :?: na "fane" misliš VW -jeve, to je jasno ko beli dan, ampak kaj misliš, da se 20 forumašev sekira, če boš ti kupil Kio, al ne vem kaj že_boli "falus" vsaj mene za to - kupi si vsak za svoj denar kaj se mu zdi prav in kaj se mu dopade oz. po svojih zmožnostih in tudi nikjer ne boš vsaj od te skupine ljudi, ki jo tako sovražiš in se oslajaš nanjo napisal: "kaj si to za en falus (ali j***a)kupil - tega še nisem zasledil, prej pohvale in čestitke, ter da avto služi svojemu namenu oz. ti je v veselje, pa naj bo glih na luni narejen :!:

P.S. pa Kia je čist spodoben voz, poglej temo v galeriji o tej beli, danes predstavljeni_same pohvale..........in v tej temi noben ne kritizira avta ter napiše, da bi bilo bolje kupit kaj druzga, če pa v neki splošni temi napišem, da je meni osebno boljši nakup i30 kakor kia ched, je pa to moje mnenje, kupi pa itak vsak zase in svoj denar, kot sem že omenil....

Malo manj preptentnostii in obreganja ob drugače misleče ti ne bi škodilo....

S katere verige si se pa sedaj ti strgal?! Kje sem kaj govoril o VW fanih, KJE?!!! :evil: Mislim, a je treba takoj z vsemi topovi streljat zaradi užaljenosti, polagat besede v usta, ki jih nisem izrekel in potem ti meni, da sem jaz prepotenten?!?! Sebe poglej!!

Sploh pa a sem navedel kako neresnico? Ravno zaradi takih kot si ti sem iz čisto ljubega miru rekel, da ne bom nič komentiral in naj si vsak gre brat forume različnih znamk in naj si vsak sam mnenje ustvari. Če pa resnica boli, pa boli očitno tebe, saj si to tako ali tako s svojimi veleumnimi komentarji to že večkrat dokazal, kot npr. pri testu Mazde 2: "Mazda so j***a" ipd. Umiri vendar svoje konje!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So jan 17, 2009 4:30 pm

Zaradi takih in drugačnih hudih akcij bodo na dolgi rok pri Kiji izgubili kupce. Šopati ljudi z takimi popusti na sam imidž zanmke ne more vplivati kaj dobro, saj so zaradi tega na koncu razočarani lastniki saj jih že fizične osebe nočejo plačevati preveč. Poznam primer ko je lani neka x osbe akupila novo Kijo ceed 1.4 .. 13500€... danes po 18 mesecih jo pa lahko proda za koliko - 7,8 ? ... in v tem zajcu tiči grm... :lol:

pa ne mi sanjati sedaj da tut a8 zgubi tok.. dajem samo lep primer kako se zgublja imidž katerega je hotel sestaviti kia s kaovostjo in garancijo... ker če je avto res tako dober kot piše v reklami se bi to kmalu poznalo.. ;)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo So jan 17, 2009 5:45 pm

Kii se pri prodaji ogromno pozna, saj je daleč najhitreje rastoča znamka po prodaji. Je pa res, da smo slovenci posebna rasa in se zelo težko prilagodimo novim razmeram naj si gre za karkoli. Pri nas bo kia zagotovo še 50 let veljala za j**c, je pa tudi res da slovenski trg ni nikomur pomemben.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento So jan 17, 2009 5:47 pm

Te tvoje logike sicer ne razumem :? . Zakaj bi s tako akcijo zgubljali na imidžu? Če pogledaš še malo bolj objektivno, če nekdo vidi akcijo waaaaaaaw super cena gremo kupt. Večina lastnikov novih ceedov je zelo zadovoljnih z svojimi avti, ne vem zakaj ne bi bili ker je dober avto. Ni najboljši v rezredu, to ne trdi nihče, samo za svojo ceno je pa največ kar lahko dobiš ;) . In tako dober glas seže v deveto vas, se to širi in prodaja raste, s tem pa tudi zaupanje v znamko in imidž. Potem pa kmečka logika, če je ceed dober zakaj pa nebi kupili še kakega drugega modela? Vsi novejši modeli so dobri, boljši nasledniki pa prihajajo kot po tekočem traku. Če se pa malo spoznaš na trg pa vidiš, da ceedi ne zgubljajo cene tako kot si ti napisal. Po eurotax je lanski model kupljen za 13k€ letos vreden cca 10k€. Pa če malo pomisliš je tak avto brez veze prodajat, ker vsak avto največ cene zgubi prvo leto. Pa zakaj bi kupil nekdo eno leto star avto z x kilometri, če skoraj za isto ceno dobi novega? V tem grmu tiči zajec za nižje cene rabljenih ;) .
Je pa tako, da itak ima vsak svoje mnenje! :D

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So jan 17, 2009 6:03 pm

za 10k? ti pa si smešen... reklama pa na veliko da jo dobiš lahko novo za 10k€... :lol:

kolega je lani dal skoraj 19k za crdi-ja... brez enga samga popusta... danse pa isti avto 3k€ manj... se pravi če dobi 15k€ za njega je to mega... 4k€ oz. 25% dol v enem letu... pa avto je zunaj še ne 2 leti... hud popust daješ na avto, preden gre ven... sicer pa kaj pa vem... ko se voziš si zadovoljen, ampak ko pa hočeš po 3 letih zamenjati avto pa se ti čeljust povesi ko ti povedo kok je vreden...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So jan 17, 2009 6:25 pm

na tem forumu je zgleda popularno kupovat nov avto za to, da ga potem prodaš....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 17, 2009 6:27 pm

tipična znamka, ki drži cene ter s tem tudi nek imiđ je toyota..
če se zmeniš za brezplačne prtljažnike si lahko vesel. govorim iz družinskih izkušenj.
in kupci so bolj zadovoljni. zakaj? pri proceedu avto v prvem letu zgubi kot vsak recimo, da okoli 2500€. potem je treba prišteti še 3000€ popusta. torej so nekateri pušnili 5500€. in naslednja leta bo šla cena dol procentualno kot pri ostalih avtih, morda pa še hitreje, ker ljudje še vedno nimajo kie v najlepšem spominu (pač tako je). In to je tisto kar daje slab vtis. Razen, če veš da boš mel avto 10let.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 17, 2009 7:26 pm

Pustimo zdaj kateri zgubi prej ceno, ampak zdi se mi, da je Ceed trenutno res ugoden!

10.000 EUR.

Za to ceno trenutno prodajajo novi Ford Ka oziorma za cca. 11.000 EUR oskubljeno novo Ford Fiesto - na katero že v začetku ponujajo 1000 EUR popusta!.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov