Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 5:43 pm

Car_t_maN je napisal/-a:Glejte kdor se cel zivljenje voz v dizlu je navajen na ropotane pa šparanje-> zakaj ne kupite potem kakšen traktor? tut on je dizel pa ropota pa se za na njivo ga mate lahk... no uglavnem. kdor se pa voz z bencinarjem cev zivljenje in gre nato v dizel avto je pa kot dan pa noc! Skratka vsi tisti dizli loverji vi NIMATE pojma kaj so avtomobili. Kerga koli poznavalca avtomobilov prasejte kere asine so boljse in tut en nav reku dizel. So pa tudi izjeme ki so se nekak dobre pri dizlih recimo kaksne V8 al pa V10 dizel. vendar se z bencinskimi motorji v8 in v10 ne morjo mert so svetlobna leta narazn. Pa še nekaj poglejte recimo na mobile.de kateri so drazjo dizli al bencinarji? BENCINARJI ker nemci vejo kaj so avti. slovenci mamo pa sprane mozgane in mislmo da je samo dizel avto.zalostno :(

Maš prav... sprane možgane...in to do te mere, da če ni avto nemc pol že kar ni avto... :roll: kaj pa drugi vejo o avtih razen nemci...

R10 nemc :lol:

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Po jan 14, 2008 6:03 pm

Car_t_maN ;
Me zanima kateri avtomobil ti voziš?
Drugače pa sem jaz prej vozil bencinske motorje in sedaj ko imam dizla ga ne zamenjam za bencinskega, razen v primeru da bi imel vsaj 30% več moči in vsaj toliko navora kot ima trenutni avto, kar pa bi predstavljalo dosti večje stroške registracije in goriva...
lp

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 14, 2008 6:06 pm

dizl se ne splača, resno. Ne ga kupvat, kupujte raj bencinarje. bomo zvesti dizelaši mel ceneje nafto hehe
Aja pa glede ranga ala A8(eden pred mano je pisal o tem). V tak avto bi pa tut js dal plinsko napeljavo rajše ko pa TDI ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Po jan 14, 2008 6:08 pm

cat_t_man kolko let maš?? glede na tvoje izjave niti 18 ne
sam sm vozu 2 leti benzinarja(ni ravno dosti) vendar se mi glede na moj žep in okoliš in uporabnost bolj izplača dizelca kot benzinar.
Jst sm moj avto dobil iz italije s potrjeno servisno knjižico (avto ima70k) in kilometri so res realni kar sta mi potrdila tudi dva mehanika, tko da se da dobit tudi dizelaša z malo kilometri, ravno tako je kolega u sloveniji dobil pred leti Seat Toledota s 30k skoraj novega eno leto starega in do sedaj ni imel nobenih problemov, samo več časa je treba iskati kot za benzinarja. Nevem pa kako je pri BMW-jih.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po jan 14, 2008 6:30 pm

Dej dej dej, sej še avta nimaš cartman, to, kar pa pišeš, si pa slišal fotra pa soseda, kako se pijana kregata. Ne govor takih stvari, k sam dokazuješ, da si budala. Zakaj potemtakem, folk v USA kupuje dizle? Zarad šparanja? Jim ni treba. Zarad drugačnega filinga pri vožnji, navora, letečega pospeševanja,... Sej drgač mi je vseen, sam po moje, je met bencinarja,tko, brezveze, obrneš ključ,pa greš. Velik jih še cagarja za temp nima več, tak bl enostaven, nezahtevem motor je. Za dizla morš pa met mal posluha in to. Občutek. Gledat bl cagar za temp, kt pa za tank, poslušat turbinco, v koloni pod štandgasom v drugi, itd... So plusi in minusi.
Drgač pa, DIESEL POWER.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jan 14, 2008 6:48 pm

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :D

posluh za dizle imate 8) jst ga mam pa za petje

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jan 14, 2008 6:51 pm

Jst vem, da mi je dizel zakon. Mel sem zelo lepega coupeja bencinarja pa sem ga v 2 mescih prodal... hvala lepa... in točno tko k je nekdo rekel. Bencinarja bi mel z veliko več konji kot jih imam sedaj in vsaj s podobnim navorom.

Je pač zakon kruzat v 6. pri 1500 obratih... ti kej ne paše... stopiš na gas in se kmalu za tem pelješ 140 kmh pri 2250 obratih...hehe

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po jan 14, 2008 6:53 pm

dizla kupis ce delas nad 40.000km letno...drugace se ne splaca...vzdrzevanje, gorivo je ze drazje, ropot...ki ga ne prenesem...ceprav so novi modeli zelo uglajeni...in ce se ze gre kaj je ceneje...po 10letih...povprecno 55000letno komaj 1000€ profitiranja glede na bencinarja...premalo...in kdo ima avto za 10 let...evropejci nikakor...ce pa ze pa so to korejska skrupocala...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 14, 2008 7:06 pm

Še vedno ni nikjer odgovora, kaj je dražje pri vzdrževanju dizla, razen cestnine :?:
LP Rok

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po jan 14, 2008 7:13 pm

Ja kaj le? Glavni servis je za dizla 400-500€, za benc pa 300€. Sam za primer.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po jan 14, 2008 7:25 pm

primozek69 je napisal/-a:Ja kaj le? Glavni servis je za dizla 400-500€, za benc pa 300€. Sam za primer.

Aja? In kaj je tolko drazje da pride do takih razlik?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Po jan 14, 2008 7:25 pm

Prej imel dva bencinarja, potem sem kupil dizla in sedaj me zagotovo nihče, tudi višje cene nafte ne prepriča, da grem nazaj na bencinarja :!:
Bolj mi je všeč vožnja dizla in tudi zvok mi je glede na to, da prihajam iz podeželja, bolj domač(traktorji.press) :D :twisted:
Kupiš tisto kar ti bolj ugaja - sam delam cca. 15k km letno in glede na to, da sem kupil dizla za mnogo manj kot so se prodajali takrat bencinarji bom definitivno prišparal :D
Mi je pa za porabo prav vseeno. Prvi tank sem nameril povprečno porabo 6,5 in od tedaj nisem nikoli več računal porabe. Tankam, ko je prazen in se vozim dokler ni spet prazen :D Kot sem rekel, dopade se mi vožnja z dizlom in basta!

lp

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po jan 14, 2008 7:33 pm

x2

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Po jan 14, 2008 8:46 pm

primozek69;
mogoče sem narobe razumel tvoj komentar. Ampak mslim,
da si ga malo mimo udaril. V ZDA so osebni avtomobili s diesli
zaenkrat še zelo redki. Pick up in SUV ja, ne pa osebni. Za vse
kar naštevaš (drugačen filing pri vožnji, navor, leteče
pospeševanje,..), imajo V8 bencinske motorje. Kot praviš, za
diesla moraš imeti posluh in to.Občutek. Glupi američani nimajo
nič od tega.
Saj pravim, mogoče nisem prav razumel tvojega komentarja.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Po jan 14, 2008 10:31 pm

zgleda da so me kiklni dizelaši vn sm mogu nov nick nardit ampak ni pomembno.
Kdor je napisal da v USA kopujejo dizle :shock: :shock: :shock: :shock: brez besed(nam komentirov da me navjo s5 kikal)
drugace pa vi dizelasi kok mate masine 1,4, 1,6 mogoce clo ksn 1,9!! No k boste mel avte saj s V6 al pa v8 lahko govorite v mašinah sam osebno mam doma S500(mercedes kdor ne ve) in pa CLS350(tut mercedes kdor ne ve) in sedaj bom kupil se E320(tut mercedes kdor ne ve) Tako da mi ne govorit da ne vem kwa govorim ker dobro vem kwa govorim.
Tko da namigovanja da sm str? kok en je clo 2 reku :shock: zanimivo(vem da se tko rece-da se navte s5 usajal). sm dost str da lahk vozm in da vozm bencinarje to je pa najbl pomembn!

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 14, 2008 10:51 pm

Car-t-maN prosim predstavi oba avtomobobila, seveda skupaj parkirana pri tebi.

preveč je mladolentikov zadnje čase na tem forumu, kateri pravijo da majo ono in ono, nakoncu pa se vozijo z kolesom.

če ne veš, tudi dizelski agregati obstajajo večji kot 1.4,1.6,1.9!

v USA se je trenutno dizel začel razširjati, prav tako majnši avtomobili (smart and co.)

Ravno danes je blo na VOX(televizija), obsežen članek o trendih v USA. Zanimivo je bilo videti veliko evropskih dizlov, prav tako pa inovacije ameriških znamk kot hibridi in tudi dizli.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Po jan 14, 2008 10:57 pm

blind3k je napisal/-a:Car-t-maN prosim predstavi oba avtomobobila, seveda skupaj parkirana pri tebi.

preveč je mladolentikov zadnje čase na tem forumu, kateri pravijo da majo ono in ono, nakoncu pa se vozijo z kolesom.

če ne veš, tudi dizelski agregati obstajajo večji kot 1.4,1.6,1.9!

v USA se je trenutno dizel začel razširjati, prav tako majnši avtomobili (smart and co.)

Ravno danes je blo na VOX(televizija), obsežen članek o trendih v USA. Zanimivo je bilo videti veliko evropskih dizlov, prav tako pa inovacije ameriških znamk kot hibridi in tudi dizli.

Ja vem da so tut vecje masine sam dobr preber kaj sem jast napisal glede avta je pa tko za S nimam slike za CLS-a sm pa za nalepu 2 slike gor poglej pod temo mercedes benz s420(neki tazga) E-ja pa se nimam(sem v fazi kopuvanja)
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 14, 2008 11:03 pm

cartman V6 tdi ne velja??Ampak ti si itak že vse možne avte peljal da veš kak je filing ko vleže že od 1200 obratov na polno :roll: get real. TUt js sem se že pelal v marikerem močnejšem bencinerju ampak mam še vedno rajši navor dizla, bencinskih V8 je pa spet druga pesem
LP Rok

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 14, 2008 11:07 pm

Car-t-maN = Designo (sklepam po tem, kar sem v iskalniku najdu temo)?

Če si, pol ne razumem lih tvoje logike.
Slika

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 14, 2008 11:08 pm

primozek69 je napisal/-a:Dej dej dej, sej še avta nimaš cartman, to, kar pa pišeš, si pa slišal fotra pa soseda, kako se pijana kregata. Ne govor takih stvari, k sam dokazuješ, da si budala. Zakaj potemtakem, folk v USA kupuje dizle? Zarad šparanja? Jim ni treba. Zarad drugačnega filinga pri vožnji, navora, letečega pospeševanja,... Sej drgač mi je vseen, sam po moje, je met bencinarja,tko, brezveze, obrneš ključ,pa greš. Velik jih še cagarja za temp nima več, tak bl enostaven, nezahtevem motor je. Za dizla morš pa met mal posluha in to. Občutek. Gledat bl cagar za temp, kt pa za tank, poslušat turbinco, v koloni pod štandgasom v drugi, itd... So plusi in minusi.
Drgač pa, DIESEL POWER.

Sorči. Kakšen občutek rabiš pri dizlarju? :roll: Ti pa vsekakor priporočam, da greš enkrat na vožnjo s kakšno 8 valjno mašino, oz. da bi bil peljal s kakšno 8 valjno mašino. Ima vse to in še več kar naštevaš (navora za odmet,...) + uglajenost in ZVOK kar je pri športnih avtomobilih/prestižnih limuzinah precej pomembno.
Glede letečega pospeševanja: za to je pač dizel manj zahteven. Vendar se enako cenovno cenjeni bencinci običajno nekaj močnejši. Le prestavljati je potrebno znati ...na koncu si na istem oz. malce slabšem. Vse probleme elastičnosti rešijo 6 in posebej 8 valjni bencinarji, ki imajo navora za odmet. 8)
ko smo že pri pospeševanjum, če misliš občutek pri pospeševanju je pa jasno, da k temu prispeva tubina - sploh pri starih TDIjih, ko pač lima (zelo uglajeno mimogrede - mene osebno moti), v resnici pa potrebuje 10 sekund do stotke. Ampak občutek pri pospeševanju NI ENAKO pospeševanje. Smo vozili tudi BMW 330i (seveda ne-turbač). Moč je raporejena precej enakomerno. Pri pospeševanju ni takega limanje kot pri kakem močnem TDIju, do 100tke si pa v par sekundah manj - pospeševanje pa poteka lepo enakomerno in sploh nimaš občutka kako zadeva leti. Uglajenost se pravi. Komur pa je veselje (po možnosti) v čipanem TDIju sunkovito pospeševanje pa go ahead.

ps: tema je namenjena bencinarji vs. dizelaši in ne "dizel je neverjeten, vse ostalo je sranje". Ni potrebno tako opevati svojih dizelnov. Imajo kar nekaj minusov (tako kot bencinarji). Vsakemu svoje.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov