primozek69 je napisal/-a:Dej dej dej, sej še avta nimaš cartman, to, kar pa pišeš, si pa slišal fotra pa soseda, kako se pijana kregata. Ne govor takih stvari, k sam dokazuješ, da si budala. Zakaj potemtakem, folk v USA kupuje dizle? Zarad šparanja? Jim ni treba. Zarad drugačnega filinga pri vožnji, navora, letečega pospeševanja,... Sej drgač mi je vseen, sam po moje, je met bencinarja,tko, brezveze, obrneš ključ,pa greš. Velik jih še cagarja za temp nima več, tak bl enostaven, nezahtevem motor je. Za dizla morš pa met mal posluha in to. Občutek. Gledat bl cagar za temp, kt pa za tank, poslušat turbinco, v koloni pod štandgasom v drugi, itd... So plusi in minusi.
Drgač pa, DIESEL POWER.
Sorči. Kakšen občutek rabiš pri dizlarju?

Ti pa vsekakor priporočam, da greš enkrat na vožnjo s kakšno 8 valjno mašino, oz. da bi bil peljal s kakšno 8 valjno mašino. Ima vse to in še več kar naštevaš (navora za odmet,...) + uglajenost in ZVOK kar je pri športnih avtomobilih/prestižnih limuzinah precej pomembno.
Glede letečega pospeševanja: za to je pač dizel manj zahteven. Vendar se enako cenovno cenjeni bencinci običajno nekaj močnejši. Le prestavljati je potrebno znati ...na koncu si na istem oz. malce slabšem. Vse probleme elastičnosti rešijo 6 in posebej 8 valjni bencinarji, ki imajo navora za odmet.
ko smo že pri pospeševanjum, če misliš občutek pri pospeševanju je pa jasno, da k temu prispeva tubina - sploh pri starih TDIjih, ko pač lima (zelo uglajeno mimogrede - mene osebno moti), v resnici pa potrebuje 10 sekund do stotke. Ampak občutek pri pospeševanju NI ENAKO pospeševanje. Smo vozili tudi BMW 330i (seveda ne-turbač). Moč je raporejena precej enakomerno. Pri pospeševanju ni takega limanje kot pri kakem močnem TDIju, do 100tke si pa v par sekundah manj - pospeševanje pa poteka lepo enakomerno in sploh nimaš občutka kako zadeva leti. Uglajenost se pravi. Komur pa je veselje (po možnosti) v čipanem TDIju sunkovito pospeševanje pa go ahead.
ps: tema je namenjena bencinarji vs. dizelaši in ne "dizel je neverjeten, vse ostalo je sranje". Ni potrebno tako opevati svojih dizelnov. Imajo kar nekaj minusov (tako kot bencinarji). Vsakemu svoje.