Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jan 30, 2008 8:38 pm

k0ndi je napisal/-a:Hvala za pomiritev! Bom vseeno poklical in vprašal, kako je s tem. Na Citroneu C3 so zamenjali luči, ker se je nabiral kondenz, tko da...no ce pravis, da ti se delajo, kul. Kako je z potem z vožnjo, a je treba bit umirjen prvih 1000 kilometrov?
Sicer sem danes sedel v Hyundai I30. Joj, kako sem vesel, da sem vzel Leona. Kvaliteta izdelave je boljša, predvsem pa mi je volan pri Leonu 1A. Pri teh Hyundaih (I30, Sonata), samo da sem dal roke gor, so mi hotele zacet švicat. Ne dvomim pa, da se I30 pelje dobro, ker imamo doma ze 10 let Hyundai avte (Lantra).

Če imaš denar, lahko tudi Leona noter precej polepšaš. Recimo alcantra prevelke v barvi avtomobila, ALU dodatki paket, druga original prestavna ročica, ALU obrobe za zvočnike, zunaj nastavek za izpušni sistem, ALU obrobe za merilnike in še nekaj drobnarij, katere so naprodaj, pa je avto bomba.

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Če jan 31, 2008 8:44 pm

Jaz sem govoril o kvaliteti, ne o izgledu. Sredinski del mi je pri I30 bolj vsec.

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Če feb 14, 2008 3:25 pm

Eno vprašanje. Moj Leon je čustveno rdeče barve (posebna pastelna barva). Kako je s pranjem takega avtomobila? Eni pravijo, da ga ni pametno vozit v avtopralnice, ker barva ni kovinska.

Katera čistila in voske sicer uporabljate in kam se to splača it kupit?

Hvala.

Uporabniški avatar
rogacp
Nov uporabnik

Napisal/-a rogacp Če feb 14, 2008 10:06 pm

a mi en pove, kaj je narobe s podvozjem od golfa IV ???

kolkor je meni znano, so mel golfi štirke eno verzijo športnega podvozja, in to vse izvedbe (razen verjetno variant) in je avto kr fajn trd in to. Nagib v ovinkih se pozna šele pri reees veliki hitrosti. Pa to je bil avto z 1.4 motorjem ....

Zdej GTI štirka je pa čist trdak, sploh zadi, pele se fajn, bremza ubitačno, sploh pri avtocestnih hitrostih ti kej odtrga z obraza, samo gume je treba met taprave.

Je pa tale tanov leon samo še bežna senca tistega prej, mata pa oba problem s to plastično notranjostjo. Novi VW (Golf, Golf + - to mi je tak j**c...., Tiguan, svašta) so pa notr itak vsi isti.

Pa če gledaš športni avto, to ne more bit leon alpa golf, sori, nehi se slepit.
Zame je športni avto avto z dvema sedežema, zadnjim pogonom in močjo vsaj 200 konjev na tono. Vse ostalo so "športnejši" avti, to so pa hothatchi.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Pe feb 15, 2008 8:38 am

rogacp je napisal/-a:Pa če gledaš športni avto, to ne more bit leon alpa golf, sori, nehi se slepit.
Zame je športni avto avto z dvema sedežema, zadnjim pogonom in močjo vsaj 200 konjev na tono. Vse ostalo so "športnejši" avti, to so pa hothatchi.

Vsak ima svojo definicijo športnega avta, kaj pa če je športni avto, šele une dirkalnik WTCC al pa šele formula 1... uglavnem kar se Leona oz. Golfa in plastične notranjosti tiče, četudi kupiš vso možno opremo drži, sramota, glede na prekleto drzno notranjost.

Kar se tiče pa športnega potenciala Leona, pa ti ne moreš primerjat Leona za smrtnike, se pravi kake verzije Stylance, Reference s športnim podvozjem, ali pa Seat Leona Cupre. 2.0 TFSI s 240 KM (brez težav gre do 270KM), ustreznimi pnevmatikami in nastavljenim podvozjem je to čist druga pesem, kot pa serijski Leon ;). Ni primerjave sploh. Nenazadnje je Seat ravno z modelom Leon zmagal na WTCC med ekipami :)... če pa gledaš civilne Leone, posebej zraven še kakšen paket Nitro na 1.4 s 85KM motorju, 1.6 102 KM motorju, 1.9 TDI 90 oz 105 KM motorju in zraven slogan športni avto, pa res lahko umreš od smeha. Najmočnejša motorja od teh naštetih, ki so najbolj prodajani, so komaj kos praznemu Leonu in klimi in daleč od športnega avtomobila.
Seveda pa še vedno Seatovci niso iz Leona iztisnili vsega. Čakamo še Cupro 4...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Pe feb 15, 2008 11:15 am

@hladni: sej 18.000€ je, ko moreš sam dat, ogromno denarja, ampak dejansko bi drugače nekateri za 18.000€ mel cel avto v usnju, 50x airbagov, armaturko iz tanove honde CVC, preostanek iz brušenega aluminija (namesto kroma), otropedske, dirkaške sedeže, 9.1 motor s 8201 KM in porabo 2.37 L / 100km, potem seveda še elektroniko ki zaznava kam bi se nej peljal, gretje zicov, jakuzzi, sauno ter zraven še plačano kasko in osnovno zavarovanje pa gume za 500.000 km, ter servis free do 250.000 km....

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne feb 17, 2008 10:10 pm

hladni je napisal/-a:Najbolj smešni so mi tisti, ki rečejo da je mel stari leon tudi probleme s grdo plastiko, noben pa ne reče da je a3 imel grdo notranjost, v bistvu sta pa identični. Ste pa poante zase nekateri. V bistvu jaz ne vem kaj nekateri hočejo, v končni fazi so golfi,leon itd. avti srednjega razreda za cca.18t eur.Kaj bi pol moglo notri bit...mislim še usnja si skoraj nihče ne omisli, ne da bi razmišljal o plastiki.Armatura pač je plastična,v jaguarju je pa cela iz bež usnja in je vau. Valda je vau če stane 3x več, to še je najmanj da dajo armaturko v usnje. Nemec je nemc, on hoče funkcionalonst in vidi vraga, uspeva mu! Golf je daleč najbolj prodajan avto in narod plastika čist nič ne odvrne. Sploh pa mislim da lahko šinfajo te avte te tisti, ki majo nekaj več in ne manj.(torej bmw 1, audi a4,itd.)
Dajmo bit malo racionalni.

da pa je leon dobil red dot award za najlepši avto 2007 pa še nihče ni napisal. :har :rofl :lol:

A veš kje je problem?? Ker folk boli da je precej več plačal za A3, kot nekdo za Leona prve generacije ki je bil A3 z drugo karoserijo :lol: :lol: S tem da je bil nov sport 1.8T takrat leta 2000 celih 16,5 eur A3 z 180ps pa cca 23 kosov..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov