Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 24, 2008 9:16 am

pri 125 000km gre brez problemov motor! le nosilec motorja sem moral menjat,to je blo 100€
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če jan 24, 2008 9:22 am

Prvi: pri okoli 20k km je avto nehal vlečt tko kot prej. Šla je ena zadeva v povezavi s turbino, turbina je bila ok. Pri okoli 30k km je na števcu opazil, da so v enem dnevu izginile 3 črtice olja..ko je odprl... motor je bil popolnoma masten od olja. Kaj so naredili, lastnik niti ne ve (garancija). Avto kupljen nov.
Drugi: Enkrat obstal, baje zaradi slabe nafte. Čez nekaj mesececv je iz avta tekla nafta, ko je imel poln kestlc. Nekaj s povratnim vodom narobe. Stikalo za vse 4 žmigavce ne dela. Enkrat problemi z maso, lightshow. In še največja cvetka, ko mu je pri veliki hitrosti razgnalo gumo, je le ta poletela čez plastičen blatnik. klik. Avto sicer rabljen, a odličen.
Tretja: Soseda, avto kupljen nov. V treh letih je nekajkrat ostala na cesti (100km v eno smer do službe). Ko ji je na koncu pri 140k km odtrgalo jermen (seveda vse servisirano kot treba), je kupila drug rabljen motor za 750€, prodala avto, in kupla passata iz nemčije. Sedaj je srečna, kor še nikoli.

Sicer pa oba (80 in 100) motorja v cliotu ok, za megana grandtour je pa 105km občutno prešvoh. (pa nisem vajen hitrih avtov)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 24, 2008 9:34 am

sej ne vem če mamo pr nas doma tako srečo al pa sam lepo delamo z avti, da ni nč narobe..

edin zdej ko ma ata služben avto z 50.000 km pa je celi zjeban (so rablenga nabavl, pa tajnica kupuje prek telefona)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 24, 2008 12:30 pm

Matjazy je napisal/-a:Ko ji je na koncu pri 140k km odtrgalo jermen (seveda vse servisirano kot treba), ...

Torej hočeš rečt, da je jermen mel 20k km prevoženih, torej praktično nov in ga je odtrgalo... kdo je pa monterov to in kakšen material? Pa ne da ga ni odtrgalo tudi že pri 60kkm marsikateremu VW..... tko da ....se zgodi tudi to...

Kot drugo... če ti človek, ki ima 1.5 dci megana reče da je 74 KW povsem dovolj, in človek, ki kupuje tak avto, da ne rabi več kot toliko.... ja pa človk pa kaj bi ti še rad :roll:

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Če jan 24, 2008 5:27 pm

FBR je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Ko ji je na koncu pri 140k km odtrgalo jermen (seveda vse servisirano kot treba), ...

Torej hočeš rečt, da je jermen mel 20k km prevoženih, torej praktično nov in ga je odtrgalo... kdo je pa monterov to in kakšen material? Pa ne da ga ni odtrgalo tudi že pri 60kkm marsikateremu VW..... tko da ....se zgodi tudi to...

Kot drugo... če ti človek, ki ima 1.5 dci megana reče da je 74 KW povsem dovolj, in človek, ki kupuje tak avto, da ne rabi več kot toliko.... ja pa človk pa kaj bi ti še rad :roll:

Avto je bil redno servisiran na renoju v Trebnjem.

Sicer pa nimam dosti izkušenj z meganom dci, vendar sem grandtoura vozil testnega, in je bil takrat proti kii sephii 1.8 res nepremičnina. Clio pa se mi je vedno zdel živahen, tega sem prevozil precej. Če nekdo potrebuje avto za to kar je avto namenjen, je seveda 100km dovolj. Jaz se vsak dan prevozim 200km s 55 konji v velikem avtu
:)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 24, 2008 10:11 pm

FBR je napisal/-a:

se en dokaz da vi renojevci pluvate cez druge.kva ti je blo treba ce se je pa debata umirila.fak
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 24, 2008 10:20 pm

abbe je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

se en dokaz da vi renojevci pluvate cez druge.kva ti je blo treba ce se je pa debata umirila.fak

Ja sej tko to je,vprašanje o Renaultih potem pa sledijo odgovori kateri vsebujejo nepotrebno grajanje drugih znamk(največkrat VW). :idea:

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Če jan 24, 2008 10:23 pm

Matjazy je napisal/-a:Sicer pa oba (80 in 100) motorja v cliotu ok, za megana grandtour je pa 105km občutno prešvoh. (pa nisem vajen hitrih avtov)

megane grandtour 105
0-100km/h 11.40s
0-Quarter-mile 18.00s
0-Kilometre 33.00s
Top speed 185 km/h

clio 100
0-100km/h 10.60s
0-Quarter-mile 17.50s
0-Kilometre 32.40s
Top speed 185 km/h

clio 80
0-100km/h 12.20s
Top speed 175 km/h

zdej nevem al sem nepismen, al je pa zate šest desetink v kilometru občutna razlika. nevem, jaz mam že 2 leti 80PS in nekako še ne razmišljam o menjavi zaradi tega ker bi bil prešvoh.

kolesar je napisal/-a:sej ne vem če mamo pr nas doma tako srečo al pa sam lepo delamo z avti, da ni nč narobe..

mal sreče, velik lepega ravnanja, pa maš "nič narobe" :)

JEREMIJA79 je napisal/-a:a sej tko to je,vprašanje o Renaultih potem pa sledijo odgovori kateri vsebujejo nepotrebno grajanje drugih znamk(največkrat VW).

ma po moje ni čist nepotrebno :lol:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 24, 2008 10:31 pm

mega_ne je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:a sej tko to je,vprašanje o Renaultih potem pa sledijo odgovori kateri vsebujejo nepotrebno grajanje drugih znamk(največkrat VW).

ma po moje ni čist nepotrebno :lol:

No sej ravno zaradi takih komentarjev Renaultovci na tem forumu izpadete nekredibilni,ker ves čas kritizirate druge znamke in s tem dvigujete svojo.KAKO ZRELO !!! :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 24, 2008 10:34 pm

clio k ma 80 km rab do 100km/h 12.4 sekunde.golf 5 k ma 90 konou pa tut touk.pa kok je golf tezji za ksnih 300kg.res so biser teli dci-ji.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 24, 2008 10:40 pm

@abbe:
Bilo je napisano v umirjenem tonu. Dal sem samo primer, ker sem dejansko slišal, da ga je strgalo.

Zdej če pa to tebe podžiga, da bi rad spet diskreditiral in pljuval po znamkah ti pa jaz ne morem pomagat. Žal. ... Tudi umiriš se lahko malo.

@JEREMIJA79:
... in zato če niste imeli prej renaulta oz. bi radi ga samo spljuvali ... preskočte temo...
Mislm kakšen komentar
Ja sej tko to je,vprašanje o Renaultih potem pa sledijo odgovori kateri vsebujejo nepotrebno grajanje drugih znamk(največkrat VW). Idea
Kaj misliš, da je bila tema odprta z namenom grajat VW, se ti zdi, da je to koga prej zanimalo preden so se začeli ala "VW fan" posti?!?!

Lepo prosim, umirte se vsi. Človek hoče informacije in v končni fazi, če je dobro prisluhnil sebi in odgovorom, ga je tudi dobi...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 24, 2008 10:50 pm

abbe je napisal/-a:golf 5 k ma 90 konou pa tut touk

105 konjski pa res.... btw

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jan 24, 2008 11:07 pm

abbe je napisal/-a:clio k ma 80 km rab do 100km/h 12.4 sekunde.golf 5 k ma 90 konou pa tut touk.pa kok je golf tezji za ksnih 300kg.res so biser teli dci-ji.

Preden si ga začnete VAGovi na roke zaradi tega podatka samo tole (iz uradnih tehničnih podatkov Volkswagna):

VW Polo TDI - 80km
Pospešek 0–100 km/h -> 12,8
Skoraj pol sekunde počasneje. Ja res so biseri tejle TDIji :twisted: :twisted: :P

edit:
Evo še podatke za pospešek VW Golfa V TDI 90km
Pospešek 0–100 km/h -> 12,9
Dej malo poglej uradne podatke preden provociraš

ps: upam da razumeš poanto Abbe, poanto tvojega bednega posta
Zadnjič spremenil Dr.M3, dne Če jan 24, 2008 11:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 24, 2008 11:09 pm

FBR je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:golf 5 k ma 90 konou pa tut touk

105 konjski pa res.... btw

mislm da gre za 90 km pa ma take pospeske.drgac pa sm cist mirn.sj dejstvo je tut da je ful renaultom turbina shodila v zelo kratkem casu pa tega tuki ni nben omenu(v smislu blatenja druge firme).ker so s tem mele probleme le lagune.
drgac pa lah pregledas moje oste v temi in bos vidu da nism napadau renaultou.le napisau sem da mu priporocam 1.9dci
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 24, 2008 11:10 pm

FBR je napisal/-a:@abbe:
Bilo je napisano v umirjenem tonu. Dal sem samo primer, ker sem dejansko slišal, da ga je strgalo.

Zdej če pa to tebe podžiga, da bi rad spet diskreditiral in pljuval po znamkah ti pa jaz ne morem pomagat. Žal. ... Tudi umiriš se lahko malo.

@JEREMIJA79:
... in zato če niste imeli prej renaulta oz. bi radi ga samo spljuvali ... preskočte temo...
Mislm kakšen komentar
Ja sej tko to je,vprašanje o Renaultih potem pa sledijo odgovori kateri vsebujejo nepotrebno grajanje drugih znamk(največkrat VW). Idea
Kaj misliš, da je bila tema odprta z namenom grajat VW, se ti zdi, da je to koga prej zanimalo preden so se začeli ala "VW fan" posti?!?!

Lepo prosim, umirte se vsi. Človek hoče informacije in v končni fazi, če je dobro prisluhnil sebi in odgovorom, ga je tudi dobi...

FBR jest ne vem kaj ti tuki ni jasno preberi prve tri poste uporabnika SAVINJČAN pa ti bo vse jasno o čem sem govoril,no vsaj mislim da ti bo... :idea:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 24, 2008 11:14 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:clio k ma 80 km rab do 100km/h 12.4 sekunde.golf 5 k ma 90 konou pa tut touk.pa kok je golf tezji za ksnih 300kg.res so biser teli dci-ji.

Preden si ga začnete VAGovi na roke zaradi tega podatka samo tole (iz uradnih tehničnih podatkov Volkswagna):

VW Polo TDI - 80km
Skoraj pol sekunde počasneje. Ja res so biseri tejle TDIji :twisted: :twisted: :P

edit:

Zate so pa bedni vsi posti s katerimi se ne strinjaš...What a child... :clapclap

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 24, 2008 11:17 pm

tiste pol sekunde je pa res vseen, če bi na to gledu bi kupu avto z dost več konji, pa bencinarja,...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jan 24, 2008 11:23 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
Dr.M3 je napisal/-a:

VW Polo TDI - 80km

edit:

Zate so pa bedni vsi posti s katerimi se ne strinjaš...What a child... :clapclap

Ne razumeš Jeremija? :roll:
Seveda se ne morem strinjati ko pa piše zavajajoče podatke in potem še češ kako so dci "jaki" ker ima 80 konjski Clio ob bistveno manjši teži enak pospešek kot Golf5. No, jaz sem prepisal številke iz VW tehničnih podatkov. In prišli do ugotovitve da ima 80 konjski Polo slabši pospešek od Cliota. Ti temu rečeš "What a child", jaz temu rečem "pure ownage". 8) Pa nisem trdil, da je zaradi tega TDI "zelo jak" kot je to abbe napisal za dci. Sem pa popolnoma nakazal poanto njegovega debilnega posta.
Preden se usajaš Jeremija malce bolj preberi zakaj se je šlo.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 24, 2008 11:39 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Ne razumeš Jeremija? :roll:
Seveda se ne morem strinjati ko pa piše zavajajoče podatke in potem še češ kako so dci "jaki" ker ima 80 konjski Clio ob bistveno manjši teži enak pospešek kot Golf5. No, jaz sem prepisal številke iz VW tehničnih podatkov. In prišli do ugotovitve da ima 80 konjski Polo slabši pospešek od Cliota. Ti temu rečeš "What a child", jaz temu rečem "pure ownage". 8) Pa nisem trdil, da je zaradi tega TDI "zelo jak" kot je to abbe napisal za dci. Sem pa popolnoma nakazal poanto njegovega debilnega posta.
Preden se usajaš Jeremija malce bolj preberi zakaj se je šlo.

Prva stvar sploh se ne"usajam"ker ko se bom boš to vedel ker bo zelo očitno,druga stvar pa je da je vsaka taka tema enaka neglede na vprašanje začnete pljuvati čez druge znamke sodeloval sem v vsaj treh temah ko ste Renaultovci pljuvali čez Fiata,Alfo in seveda ne morete mimo VW.Vedno ste eni in isti,zadeva postaja vedno bolj smešna ker nikoli ne podate utemeljitev za take izjave enostavno vse je slabo kar ni Renault.Imel sem Renaulta in nikoli nisem rekel da je slab avto se mi pa definitivno ni treba strinjati s takimi po tvoje "bednimi"izjavami.Dober primer je bil ko je punca spraševala o nakupu Fiata in si preberi izjavo Savinjčana...Tole je že prav groteskno!
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

warmaster
Novinec

dd

Napisal/-a warmaster Če jan 24, 2008 11:53 pm

Le pozdrav vsem.
Vidim, da se je spet začel prepir med vag in renault. Sei človek neve kaj naj bi napisal no.
Glejte, dejstvo je, da so tako nemci kot francozi, tehnično zelo dovršeni, še posebej kar se tiče motorjev. Res je, da so vw vag motorji glasnejši kot renaultovi, tudi sam vozim golfa iv 115 konjev, čipanga na 150, brat pa ima cliota 1,5 dci 82 konjev. Ne rečem, clio se zelo lepo pelje, samo se pa pozna, da mu manjkajo kubiki. Recimo pri vw avto skoz vleče, lepo postopoma, dočim cliona pa je treba bolj priganjati v višje obrate. Zdej je pa to spet tko, kaj ni bolje vzeti 1,9dci ga ni potrebno toliko priganjati v rdeče vrtljaje, posledično tudi manj pije, čista logika ne? Kar se pa tiče obeh znamk. Moj golf je letnik 2001 clio pa 2005, pa je čist drug občutek peljat golfa k cliona. Ne da bi ga žalu, ampak res, se tuda brat strinja z mano, predvsem mi ni všeč, ker se menjalnik med vožnjo preveč trese nevem no, moje mnenje. Drugače, je pa potrebno priznati, vw je Tdi je serijsko proizvajal že več kot 10-12letlenazaj(golf 3) , tko da izkušnje dost povedo, ker sem prej vidu nekatere poste, da kao renault iz 1,5 stisne toliko moči k kot vw in 1,9. To je namreč za lase privlečeno. Že recimo motor v GTI TDI golf 4 1,9-->150km in to cca 5 let nazaj, in zanimivo, ti motorji so zel odobri brez napak, tko da... tudi pospeški, kaj ti rabi 0,5 sekunde prednosti, če se pa recimo golf 4 v katerem je tehnologija podvozja stara 10 let, bolje drži ceste, k pa clio 2005 letnik, nevem no... mal je potrebno bolj široko pogledati na stvar. NE rečem pa, je pa vw precenjen, s tem se pa strinjam...
Tolk glede tega, aja pa sorry za OF T.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov